Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@suseskus Banding forum je super. Pomohlo mi aj pri rozhodovani ci ist do toho alebo nie. Pomaha mi aj teraz pri zostavovani jedalnicka. Nechcem to zakriknut ale dnes mam prvy lepsi den co sa tyka jedenia aj pitia. Konecne mi nie je zle. (robili mi aj zlcnik a ten vraj robi sarapatu) Verim, ze to bude uz len lepsie a lepsie. Bohuzial moja hlavicka este nie je v sulade so zaludkom a sniva dalej o zakazanych jedlach 🙂 Ale ja jej to vyhovorim. 🙂 Pre povzbudenie tych ktori vahaju - som 10 den po opke a mam dole 10 kg. Keby to tak pokracovalo este cca 50 dni 😉 Iba zartujem. Drzim palce vsetkym ktori bojuju s kileckami.
@abajko tak rychlo to zas nepojde, aj ked ide to aj tak dost rychlo, ja tri mesiace po a 30 kg dole 🙂 ja si dam uz teraz na co mam chut, vyslovene len kusocek na chut, ak to znesiem tak si este trosku dam, ked nie, viem, ze to jedavat tak skoro nemozem...
inak som aj na fb ak chcete pridajte si ma, hlavne tie, co ste po opke - Zuzana Záchenská
Co mi dost vadi je ze nikde nenajdem priklad jedalnicka, proste ja som napriklad clovek co rada vidi veci strukturovane, nie ze tu mas zoznam co mozes a vyber si. Mam s tym dost problem....zatial som schudla dokopy 15 kg teraz uz tyzden nic uplna frustracia....Vsade v tych papieroch je ze mozeme zemiakovu kasu potom zas ze radsej maso. Ako ste boli natom s proteinovymi shake-ami? Americania co citam skusenosti a rady papali tie prasky aby mali dost proteinu. Ako ustrazite tych 60g proteinu? Tiez som zmatena ako to mam vypocitat 😒 😒 😒
@noorikanoor ja to zas tak striktne nedodrziavam jedavam vela jogurty, mliecne napoje a struhany syr, a hlavne polievky akehokolvek druhu, maso mi je tazke na zaludok tak len minimalne co ja viem, tak 2 - 3x do mesiaca dve kocky takmer rozvarenej kuraciny inak maso nejem... tie prasky mi pridu ako totalne svinstvo s kopou zbytocnych kalorii aj ked obal tvrdi insie - to je moj nazor
@noorikanoor na doplnenie - ja som to s masom pochopila tak, ze ked mam moznost si dat maso, mala by som si ho dat, ale mne velmi na chut nejde, riadim sa svojim telom a tym na co mam chut, ked cokoladu tak si dam ale len kocku, fakt len na chut, zeleninu jedavam len tepelne upravenu, surovu si stale este netrufam, okrem uhorky
to ze stojis je uplne normalne, telo je teraz v soku a z kazdeho ubytku sa musi spamatat, ja tak cca po piatich kilach stojim cca 5 - 7 dni, uz sa mi stalo, ze som aj pol kila pribrala ale potom islo krasne dolu. fakt netreba vobec stresovat, ved na chudnutie mas cas do 2 rokov
@noorikanoor mne nerobia problem žiadne šalaty , a som 2,5roka po opke .... u každeho je to individualne ... každemu robi niečo ine problem , mne v prvý rok robili problem šupky na ovocí aj zelenine . takže len skušaj !
kočky po opke , zdravím vás ! som rada že to máte šťastlivo za sebou a už prichádzaju úspechy !!! tak vela šťastia !!!!
Teraz som mesiac po opke a zomieram po niecom kyslom, ci uz kysla kapusta alebo nakladane uhorky, cvikla 😀 tehotna samozrejme nie som. Kedy ste ich skusali papat?
@noorikanoor ahoj, ja som v tedy zacala viac pit a vysadila som vecer Helicid (akurat mi dochadzal) a samo sa to upravilo.
ja teraz stojim na 31 zhodených kilach, ale za to mozem jest uz skoro vsetko, este opatrne skusam ale zatial mam problem len s vyslovene mastnym jedlom, co som len ochutnavala z obeda mojich chlapov. bez problemov zjem paradajku aj so supkou, co predtym nehrozilo, hrozno.
pridam recept na moj dnesny dietny obed: na stipke oleja oprazena do sklovita cibulka a do toho nastruhana cuketa, len trosku opiect a je to mnamka
Fiha super 31kg dole. Kedy si mala opku? Ja som na 17kg a 5tyzdnov po opke. Helicid som vysadila odvted ma sem tam pali zaha zatial sa bojim skusat paradajky ci uhorky. Trosku sa bojim ze chudnutie ide pomalsie. Dost casto mam kura zeby preto? Dufam ze stihnem 20kg kym dosiahnem 8.tyzden:)
@noorikanoor operovali ma 19. 3. cize skoro 4 mesiace a dnes sa to konecne pohlo, asi sa telo potrebovalo spamatat z toho prvotneho soku, lebo z prejedania skocit na mini porcie bol veru dost sok. stala som cez dva tyzdne a dnes som skocila o pol kila dole, tak snad to uz zas pojde, aj ked neratam, ze tak rychlo, ale nech to ide... neboj casom budes aj ty moc viac. ja stale maso jem len velmi malo, volako mi ani nechuti a nechyba, za to skusam zeleninove dietne recepty. najnovsie ficim na hrncekovych polievkach, som totalny závislak 🙂
@noorikanoor inak aj mna po vysadeni Helicidu palila velmi zaha, tak som si sla po recept a uzivam ho znova raz denne a je vsetko ok
Ahojte, mam 25 rokov a 112 kg ☹ . Planujem ist na operaciu na Kramare k Dr. Vicenovi. Pobehala som uz skoro vsetky vysetrenie na ktore ma odporucil, uz mi chyba len Echokardiografia a Diabetologicka. Operaciu by mi mala preplati poistovna, ja budem doplacat len asi 270 €. Prosim boli ste niektora na operacii u Dr. Vicena? Ako to prebiehalo? Ste spokojne? Ako dlho ste cakali na operaciu po odovzdani vysledkov z vysetreni? Ako dlho ste boli na PN? Kolkaty den od opky ste mohly do prace? Je potrebne po operacii chodit na kontroly k Dr? Po opke planujem vycestovat do zahranicia na dlhsiu dobu. Dakujem za kazdu odpoved 🙂
@suseskus Doktor povedal ze ten doplak je za nejaku administrativu a pobyt v nemocnici 😒 ale popravde, povodne som ratala s tym ze si budem musiet zobrat pozicku 3 000 € aby som mohla absolvovat operaciu a ked mi oznamil ze mi to preplati poistovna a ja doplatim LEN 270 € velmi ma to potesilo. Aj keby to bolo jemu do vacku, nevadilo by mi to, lebo za tu operaciu by som bola schopna dat naozaj vsetko. Velmi po nej tuzim uz niekolko rokov a az teraz som sa s tym zacala konecne zaoberat.... velmi by som ju chcela absolvovat 🙂 A ty Suseskus si mala aku povodnu vahu a kolko si schudla? A za aky cas? Dakujem ti pekne
@ejmina ahoj ja som bola u neho. tiez som sa potesila ako aj Ty ze ten poplatok je len taky maly. ale ked som podpisala zmluvu a po case si ju precitala, tak som zistila ze je to poplatok za vyber lekara. Velmi mu na tom zalezalo, aby som to uhradila a myslim ze ho viac zaujimalo ci som ten poplatok uhradila ako to, ze ako sa mam po operacii. vlastne nijaky iny lekar to na Kramaroch nerobi, len on, takze aj keby som zmluvu nepodpisala, operoval by ma on. ale uz je za tym a ja som spokojna s operáciou. po predlození vsetkych vysetreni, ma objednal o cca 2 tyzdne, v nemocnici som lezala 10 dni, pretoze som dlhsie krvacala kvôli zrastom z predchadzajucej operacie zlcnika. doma som marodila 5 tyzdnom, ale to je individualne podla toho ako sa citis. mohla som aj menej..... schudla som za rok 30 kg a teraz mi to ide uz pomenej, ale hlavne ze to ide. ak budes chciet nejake blizsie info, tak mi napis na mail mamina42@azet.sk. nechcem tu pisat niektore veci.
Dakujeeeeeeeeeem, velmi som rada ze som nasla niekoho kto bol zrovna u neho a takto mi to pekne opisal. Napisala som ti aj mail, budem rada za kazdu odpoved 🙂 A uprimne zavidim ze si dala dolu 30 kg, ja by som bola happy kebyze sa mi podari aspon 10 kg, ale cim viac tym lepsie, ale momentalne som v situacii ked sa uz ani do zrkadla radsej nepozeram. Od zaciatkov vysetreni sa mi podarilo schudnut 2 kg. Cize mam 110 kg, ale staci aby som sa raz poriadne najedla a je to spet :/
Ja som planovala operaciu na kramaroch ale vzdy mi to odkladali kym som od frustracie prezierala este viacej a stale pribrala. Som sa rozrevala v ambulancii lebo uz som nevedela ako dalej tak ma poslali za psychologom.to bol zlomovy bod ked som si povedala ze radsej si priplatim ako takyto pristup nehovoriac o tom ze na konzultaciach som skoro ziadne info nedostala. Pan doktor ktory ma nakoniec operoval somnou travil hodiny aby sme prebrali moznosti a postup a vysledky a zdravotne zaznamy...nebolo to vobec o tom ci som platiaca pacientka alebo nie,pytala som sa ludi ktori to mali preplatene a vsetci boli veeeelmi spokojni...vdaka vohu bolo to spravne rozhodnutie a teraz mam 22kg dole🙂
@noorikanoor Super, gratulujem a zavidim 🙂 A za ake casove obdobie ste schudli 22 kg? A ked ste prisli so vsetkymi vysledkami za doktorom, potom ste s nim mali este niekolko konzultacii alebo rovno stanovil termin operacie? Mna caka uz len echokardiografia to mam 21.8. termin a potom k diabetologicke, ale ziadna nema cas, alebo sa neviem ziadnej dovolat :-/ Rozmyslala som ze by som isla za diabetologickou do PROCARE, plati sa 50 eur za vysetrenie, neviete ci staci jedna navsteva alebo treba viac krat prist? Neviem ci mam na to vyhadzovat peniaze alebo radsej cakat a skusat zhanat diabetologov... prosim poradte. Dakujem 🙂
ahoj ejmina....ja som sa tiež chystala na tu operáciu resp. bola som len na konzultácii v Blave u Viciana.Neviem ako sa k tebe choval , ku mne bol milý , zhovorčivy ale čo sa týka toho poplatku čo píšeš nič nevravel. A okrem toho by som sa na to pozrela ,že na čo im treba platiť administ.príplatky však ja si platím zdravotku a pokial viem všetko im to hradí poisťovna.No ja by som sa na to fakt kukla a určite by som to nenechala len tak aby ma kli peniazom neopero vali..Mala si sa ohlásiť. Inak už ťa zoperovali či ako si na tom.?
@adulienka26 Ahoj, ja som bola unho len raz, na prvej konzultacii este v maji, od vtedy beham po vsetkych vysetreniach co ma poposielal (je ich fakt dost). Vtedy som sa spytala, kolko stoji operacia a on povedala ze to preplaca poistovna, akurat 270 sa hradi ten "administrativny poplatok" ale viac o tom nebola rec, zatial som ani nic nepodpisovala ale ked pojdem za nim s tymi vysledkami urcite sa spytam na to, co to presne je. Inak ku mne bol pan doktor tiez mily, nemala som s nim ziadny problem 🙂 Zatial mi este chyba Echokardiografia 21.8. a Diabetologia, tam este nemam termin lebo jedna doktorka mi nedviha a dalsie dve su na dovolenke. Tak odhadujem to ze koncom augusta sa mi podari ist za nim s vysledkami a uvidime ci povie ze mozem ist na operaciu. A vy ste sa chystali na tu operaciu.... ale preco ste nakoniec nesli? Rozmysleli ste si to? Alebo nemate BMI nad 40? Ja sa uz neviem dockat tej operacie, velmi sa modlim aby to vyslo a mohla som na nu ist, a podarilo sa mi schudnut aspon daco.... vidim to ako poslednu moznost. Snazim sa schudnut v podstate od kedy si pametam, uz od malicka :-/
nevykaj mi..🙂 ja som bola vo februári u neho...no nerozmyslela som si to, ale mi tu máme takú drbnutú endokrinologicku ona robila problémy , lebo som zdravá nič mi neni po jej stránke ale ona mi nechcela urobiť vyšetrenie..inak za mesiac by som bola všetko si urobila...No ja mám už komplikácie, čo sa týka diabetu a vysokého tlaku, tak premýšlam že pôjdem...
@adulienka26 tak skus ist k inej endokrinologicke, snad sa ti to podari. Ja som vsetky vysetrenia mala v pohode, akurat ze som sa musela na kazde objednat a cakat aj tyzdne, plus do prace, plus skola a statnice, a potom operacia slepeho creva a mesiac na PNke, tak preto uz tak dlho chodim po vysetreniach. Ale snad do konca augusta budem mat vsetky uspesne za sebou a potom sup-sup pod noz 🙂 Uz aby to bolo 🙂
@noorikanoor proteinove shaky a vyžší prinos nie je pri tubu potŕebny , ale iba pri bypase , kde je skrátené aj črevo , a preto všetky látky z tela odchadzaju. v amerike robia väčšinou len bypasy.
@suseskus aj ja užívam neustale helicid a to som mala opku v 1/2012. bez neho ma páli záha. pred opkou som palenie záhy nepoznala .

@suseskus super. A ked povedzme schudnes este zo 40 kg potom pojdes znova na operaciu a zaludok ti uvolnia?