icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

sofira
23. sep 2015

ahoj tak co bolo na kontrole ja idem zajtra domov a idem sa stahovat inak krvne testy mam dobre a nic zatial neberiem od vitaminov zvraciam urcite aj ty budes v pohode a ta vaha pol kg hore dole lieta

sofira
23. sep 2015

inak ja mam kontrolu zajtra a potom vlakom domov dufam ze to bude v poriadku aj cestovanie

robin30
24. sep 2015

ahoj kontrola v poriadku mozem cvicit a dalsia az v marci len teraz vaha stoji par dni lebo som lezala v nemocnici na infuzkach ale koli inemu nie tejto operacii a padaju mi trochu viac vlasy ako obycajne a maso stale nemozem
@sofira

robin30
11. okt 2015

@sofira ahoj co nove ako to ide ja mam 15,7kg dole ide to pomalsie ale ja som aj tak spokojna

sofira
12. okt 2015

ahoj ja mam 18 kg dole a stojim vlasy detto maso tak isto leco mozem sranda bola som na kontrole vsetko v poriadku akurat vitamin d mam brat 1x tyzdenne povedala docentka ze to staci kolko som schud la ze to je dost len dalej to neide ale ja vsetko jem len menej potom bude treba dalsiu op a to tiez plati poistovna tak super drz sa

robin30
4. nov 2015

@sofira ahoj tak u mna 19 kil dole a stojim uz vyse troch tyzdnov comu nerozumiem preco sa to zas zastavilo a aka druha operacia?

rudigerko
7. nov 2015

Ahojte tak ja po 5mesiacoch minus 30kilo citim sa fantastickyy ale pohybu malo neni kedy mozno by bolo viac dolu a co sa tyka stravy pomaly uz aj maso ale tak ozaj len kusok naj su polievky a zelenina max brokolica karfiol take co rozvarim ine nejde este mrkva hrach 🙂 koza sa krasne upravuje sama som spokojna

suseskus
13. nov 2015

@rudigerko super, nechto ide aj dalej tak 🙂

sofira
25. nov 2015

@robin30 ahoj tak mne islo dole 21kg a idem hore dole a jasne ze idu dole tie baby ktore skoro nic nejedia viac ale ja jem vsetko len velmi malo menej pohybu mam to som sama navine a ty ako a ta druha op to je plastika ja som bola na kontrole krvne testy vitaminy vsetko v poriadku ale pri jednotvarnej strave sa to neskor vymsti poznam takeho a potom infuzky ja sa citim dobre to pitie nato musim davat pozor ale ako je to v pohode pozdravujem

bridzit34
2. dec 2015

Ahojte, chcela by som sa opytat, ci niekto z vas mal pred operaciou BMI nizsie ako 40, resp. vyssie ako 35 plus nejake pridruzene zdravotne problemy. Velmi by som chcela tuto opku, ale moje bmi je "len" 36.5, no mam diagnostikovany metabolicky syndrom a uz par rokov mi zacali problemy s platnickou, ktora sa vysuva, vyssi TK ... Budem velmi rada, ak niekto z vas da info. Moc dakujem 🙂

sisasls
2. dec 2015

Ahoj staci mat BMI viac ako 30 a do 60 rokov, ja nemam ziadne problemy len som troch chudokrvna a este len idem na opkuk, aj ja mam trochu vyzsi tlak to sa upravy ked stratite na vahe

robin30
2. dec 2015

@sofira ahoj ja dole 23a stve ma to ze si stoji dva tyzdne potom kilo dve pusti zase stoji este potrebujem 20kil dole a budem ako tak spokojna len mam pocit ze sa natiahol ten zaludok zjem uz viac ako pred mesiacom dvomi slahne ma 🙂

sofira
3. dec 2015

@robin30 ahoj ja ziem tiez viac ale nie vzdy, niekto ze 3mesiace stal na vahe a potom sa to pohlo, ja teraz zase sa zacinam hybat smerom dole tiez ma to stve moj svagor schudol 60kg skoro nic nejedol aj doslo ku kolapsu organizmu ,pribral 10 kg a drzi vahu ja mam 22 dole chcela by som aj ja viac al sa moc nehybem no uvidime len vydrzat

bridzit34
7. dec 2015

@sisasls ahoj 🙂 no tych BMI 30 sa mi vobec nezda, to je dako primalo. A kde ta budu operovat, ak sa mozem opytat? Ja som skusala zatial len volat za info a konzultaciu v BA, hovorila som so sestrickou, vsetko ok, az na to, ked som spomenula BMI mensie nez 40 (mam 36,5), tak bolo z jej hlasu pocut, ze co ja vlastne chcem, ze to je malo. A ked som povedala svoje dalsie problemy, tak len neochotne povedala, ze nech to skusim, aj ked nevie, ci to poistovna akceptuje. Tak som taka sklamana trochu z toho. Tebe ale drzim palce, nech Ti vsetko dobre dopadne 🙂

sisasls
7. dec 2015

Mna budu operovat v BB,Dr.Kokorak zavolaj si o konzultaciu a uvidis tel.cislo je 048/4413015 robi iba stvrtky ale objed. ta kedykolvek, treba volat niekedy castejsie

robin30
9. dec 2015

@sofira Ahoj tak to nie je bohvieco s tym svagrom ja stojim na vahe cvicim tri krat za tyzden na bruchu mi zacina ovisat koza kontrolu mam az v marci tak uvidime kde budem potom dufam ze uz na 70kilach🙂

karamatka
9. dec 2015

Ahojte dievcata, ja som bola na operacii presne pred mesiacom a mam dole 8 kg. Je to dost? Mne sa zda málo. Jem stale len polievky a jogurty, Ked zjem nieco tuhe ,...tak ma to boli ..... Co ste jedli po mesiaci a asi kolko? Dakujem 🙂

robin30
10. dec 2015

@karamatka 8 je dost pomaly zacinaj jest vsetko mne ryza a maso robili problemy to musis len skusat co ti sadne a co nie ja som na zemiakovom pyre ficala a brokolici to bolo moje po mesiaci uz som jedla vsetko a tazko povedat kolko ale menej ako teraz aj ked je to hodne menej ako pred op teraz som prave poobede zjedla som pol zemiaku za lyzicku uhorkoveho salatu a dva hryzy kuracich prs a som plna ci to je malo ci vela neviem ale par hodin mam zas vystarano🙂

karamatka
10. dec 2015

@robin30 ahoj, dakujem za odpoveď. Skúšam, skúšam, aspoň raz denne niečo normálne. A ešte keď sa môžem opýtať, koľko tekutín asi pijes? Vypijem asi 1,5 deci a už som plná. Ďakujem 😃

robin30
11. dec 2015

@karamatka na jeden krat som to nevypila prvy mesiac mesiac a pol vzdy mi to trvalo tak 20minut co mi dost vadilo lebo som naucena vela pit

suseskus
11. dec 2015

@karamatka ahoj, vitaj medzi bariatrikmi 🙂 kolko si mala povodne? alebo aspon bmi, ja pijem aj 1,5 roka po opke len deci, - cca 5 glgov, bojim sa, ze zaludok roztiahnem... kde ta operovali?

karamatka
11. dec 2015

@suseskus ahoj a dakujem 😃 pôvodná váha 126kg... Teraz cca 118. Po 4 týždňoch, operovali má v Brne, bo ja žijem v Uk a tu je opka strašne dráha a len ma odporúčali na chudnutie a cvičenie. Ale proste keď by som aj dačo schudla príde jojo efekt...tak som si to zaplatila v Brne. Jasne, ze aj ja sa bojím, že si ho roztiahne. Ale mi povedali, že husté jedlo od 85 do 100 gr a tekuté veci 100 až 150ml, môžem. Tak sa asi budem držať tých spodných hraníc od teraz 😃

karamatka
11. dec 2015

Ešte sa chcem spýtať dievčatá, začali mi padať vlasy, doteraz som mala velmo riedke a ešte mi padaju.....môžte mi poradiť aké vitamíny ste brali na vlasy? Ďakujem 😃

suseskus
11. dec 2015

@karamatka mne sa viac osvedcilo menej a castejsie

karamatka
11. dec 2015

@suseskus koľko si schudla za rok a pol?

suseskus
11. dec 2015

z max 63 uz viacmenej stojim na vahe

karamatka
11. dec 2015

Super 👌 gratulujem 🎊

karamatka
19. dec 2015

@lauritania ahoj, dakujem za tvoj príspevok, potešila si ma. Ja som mala tiež 126 a po 6 týždňoch mam dole 10 kg, dúfam, že pôjdem pekne dole ako ty.

suseskus
20. dec 2015

@karamatka ahoj, citam ze ti padaju vlasy, po opke je to zial bezne :( po opke mas telo "sokovane" a takto spolu s chudnutim sa brani, mne nepomohlo nic, len cakat ale ak chces vitaminy odporucam sumive z lekarne, tabletky som na zaludok nezvladala

sofira
29. dec 2015

ahoj Robin 30 ako sa mas ja mam a24 kg dole za 6 mesiace niektore baby chudnu take neuveritekne kg ze zacinam zavidiet ale asi preto lebo ja vsetko jem a nic mi to nerobi, samozrejme ak velmi malo jem to pitie katastrofa pocitam kazde dcl pozdravujem a prajem v novom roku velky ubytok kg a vela stastia