icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

robin30
29. dec 2015

@sofira ahoj taj ja stojim s vahou uz dlhooo a 25dole ale spokojnost celkom citim sa fajn aj k nam na stvrte poschodie vybehnem bez toho aby som pluca vypluvala🙂a mozno je to aj dobre ze to ide pomalsie ja uz sa nezaoberam tym ze niekto chudol 10kg mesacne moje telo vie co je pren dobre🙂

rudigerko
2. jan 2016

Ahojte no podelim sa aj ja s Vami dnes je to 7mesiacou od operacie a dolu je 37kil a boli vianoce cize sa aj dobalo bo jest sa mi stale daju len male davkyy ale casto 🙂 neviem ci dost ci malo ,ale som spokojna ludia na ulici ma.nespoznavaju .vzhladom na to ze som nemala ani 100kg myslim uspech a sport taky tak dokopy ziadny a voda par glgou a prestavka.Tak moj nazor vsetko pomaly s mierou a castoooo a vodu tiez flasa vzdy pri sebe .Inak vsetkym vsetkoo naj v Novom rokuuu paaa

robin30
2. jan 2016

@rudigerko gratulujem a aj tebe vsetko dobre v Novom roku 🙂

ceresnamalina
6. jan 2016

Ahojte, chcela by som vas poprosit o par rad. ja som po operacii momentalne zacinam 4 tyzden po OP citim sa velmi dobre len mi neni uplne jasne ako a co vlasne mozem jest, pretoze niektori pisete ze uz v nemocnici vam dali chlieb iny ze 4 tyzdne vsetko tekute, niekde sa pise ze ryza je OK sice nevie kedy niekde ze nie uplne mam z toho strasny chaos. ja som napr vsetko jedla zatila len take tekute max vajicko a vcera som prvy krat skusila kusok ryby dlho dlho som to zuvala a v pohode vobec mi z toho nebolo zle. len mi nie je jasne ad kedy mozem skusat surovu zeleninu a ake ovocie je vhodne na zaciatok a tak. skusila som zatila len kusok osupaneho pomela vsetko ostatne sa mi zdalo tvrde alebo prilis vlaknite. a este jedna otazka ako jwe to s touto OP a alkoholom? mate nejaku skusenot? ako je mi jasne ze v kazdej diete je zakazany len ma zaujima ako ste na to reagovali a ci z casu na cas sa to da alebo ci to ani nemam skusat ani v buducnosti. Dakujem za kazdu radu 🙂

robin30
6. jan 2016

@ceresnamalina ahoj musis skusat sama na sebe co ti sadne a co nie kasovite ale po mesiaci uz mozes vsetko len u kazdeho je to individualne co znesie takze len skusat a skusat a s alkoholom neviem ja nepijem vobec 🙂

ceresnamalina
6. jan 2016

hm dakujem za odpoved robin30m ja som teda uz skusila aj nekasovite myslim tym tu rybu a raz kusok rozka ale to kym som prehltla to bolo ako omacka 🙂 ako ja s tym alkoholom nejako velmi experimetovat nechcem ale ja som prsote uplny party typ a koncerty a festivaly a chaty s kamosmi a nejako sa potrebujem aspon cca do toho integrovat 🙂

robin30
6. jan 2016

@ceresnamalina ja som rybu nezniesla a ryzu to slo hned von 🙂brokolica bola moj najvacsi priatel opytaj sa dr.na to pitie toto ja naozaj neviem 🙂

ceresnamalina
6. jan 2016

myslim ze je uplne jasne co mi na to doktor povie 🙂 a este ma potom vykopne z ordinacie 🙂 a s tym jedlom no asi fakt kazdemu je dobre nieco ine. mne vlasne este ani raz nebolo zle, raz trochu z cerstvej stavy ale inac vobec. ale vsetko jem pomalicky aspon sa snazim a malo. ozaj este posledna otazka ako jete napr omacka s vajickom tak mam odvazit 85g cele dokopy alebo omacku mam dat ako pol deci a vajicko polovicu? ci to nie je dobre kombinovat?

robin30
6. jan 2016

@ceresnamalina ja som si nikdy nic nevazila 🙂 🙂 normalne sa spytaj na tom nic nie je

ceresnamalina
7. jan 2016

@robin30 a potom si ako vedela ake oporcie su ok? ja napr aj mam chut este jest dalej ale nejem a za 5 min mi je jasne ze by to bola chyba, ze som uplne plna. len teda to co si davam na tanier je uplne nic sa mi zda, oproti normalnej porcii. ako jasne ved pretoo som tam isla aby mi to stacilo 🙂 🙂 🙂 len napr teraz sa mi vaha nepohla asi 4 dni a ja viem ze je blbost sa vazit kazde dve hodiny len este som taka nedocakva alebo ako to mam povedat 🙂

robin30
7. jan 2016

@ceresnamalina ja som stala s vahou skoro mesiac a pol a zas sa to pohlo to je normalne ja som zjedla tri styri lyzice a bola som plna plus som hned mala bolesti pod hrudnikom tak som vedela ze dost

ceresnamalina
7. jan 2016

hm tolko som zatila ani mysim nezjedla resp podla toho co ale zatila velmi tuhe veci nejem, raz som skusila rybu ci dva krat inac len pomlete alebo len jogurt presnidavku a pod.
obcas ma top zabolelo ale len trochu a tiez som vtedy hned prestala 🙂

robin30
7. jan 2016

@ceresnamalina tak prvy mesiac tolko nezjes ale neskor uz ano ja si uz nepamatam 🙂 🙂 ale jogurty boli fajn a detska vyziva to slo lahko 🙂

ceresnamalina
7. jan 2016

ja jem tak 5 - 6 krat za den uz asi treti den ale uplne malo a take lahko stravitelne veci. bojim sa ze budem casom viac hladna alebo co to nezvladam.

bridzit34
14. feb 2016

Ahojte 🙂 prosiiiim, drzte palceky. O dva tyzdne zistim, ci ma v ba zoperuju 🙂 uz obieham potrebne vysetrenia.. Ked tak citam vsetky vase prispevky, tak sa stale utvrdzujem v tom, ako velmi chcem dostat sancu k novemu zivotu 🙂 vlastne aj hlavne vdaka tomuto foru som sa rozhybala a zacala to riesit 🙂 takze dakujem 🙂

mrsbrown
14. feb 2016

@bridzit34 ze sa my pozname...? 🙂

robin30
14. feb 2016

@bridzit34 drzim palceky 🙂

bridzit34
15. feb 2016

@mrsbrown no tym si nie som tak ista 🙂

bridzit34
15. feb 2016

@robin30 dakujeem 🙂

mrsbrown
15. feb 2016

@bridzit34 no som myslela...tak sorry... 🙂

bridzit34
15. feb 2016

@mrsbrown v pohodke 🙂 a ak smiem byt zvedava, tiez mas po operacii? Ako sa ti po nej vodi? 🙂

mrsbrown
Odpoveď bola odstránená
martuskaigbokwe
15. feb 2016

Ahojte Prosím Vás kto tu má sleev operáciu? Ako sa Vám po nej darí, koľko ste schudli? Zmenil sa Vám veľmi život? Ďakujem, prosím sprava...

robin30
15. feb 2016

@martuskaigbokwe ahoj ja mam za 5mesiacov -28kg uz som aj tehotna 🙂zmenil sa mi zivot riadne pre kg som mala problem s cyklom tlakom chrbticou teraz absolutne nic

bridzit34
15. feb 2016

@mrsbrown heej? A v akom meste? Kedy? 🙂

mrsbrown
Odpoveď bola odstránená
mrsbrown
15. feb 2016

@martuskaigbokwe no teba som si pomylila s kolegynou bridzit 🙂

martuskaigbokwe
15. feb 2016

@mrsbrown Čau 😀

mrsbrown
15. feb 2016

@martuskaigbokwe serus :D

bridzit34
19. feb 2016

Ahojte 🙂 prosiiiiimmmm, mam taku otazocku na vas, co uz mate operaciu za sebou. Informoval vas chirurg uz pred vsetkymi tymi nekonecnymi vysetreniami, ci budete mat OP preplatenu poistovnou? Alebo az ked ste sli k nemu so vsetkymi vysledkami?