icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

martuskaigbokwe
1. mar 2016

@bridzit34 Aha a vedela by si mi poradit kde si si to dala spravit?Lebo na to echo sa caka aj 2-3mes. A kolko si zhruba platila?No ja mam tento mesiac este gastroenterologiu ☹ diabetologa a psychologa...Okolo 20.03.16 budem mat vsetky vysledky v ruke a bezim doladit termin...Obvodna mi povedala,ze to interne vysetrenie sa robi pred opkou...Ale na toto echo mna neposlali...Ides tiez k Mudr.Vicianovi?Velmi prijemny doktor.

martuskaigbokwe
1. mar 2016

@bridzit34 Aha a vedela by si mi poradit kde si si to dala spravit?Lebo na to echo sa caka aj 2-3mes. A kolko si zhruba platila?No ja mam tento mesiac este gastroenterologiu ☹ diabetologa a psychologa...Okolo 20.03.16 budem mat vsetky vysledky v ruke a bezim doladit termin...Obvodna mi povedala,ze to interne vysetrenie sa robi pred opkou...Ale na toto echo mna neposlali...Ides tiez k Mudr.Vicianovi?Velmi prijemny doktor.
@bridzit34

martuskaigbokwe
1. mar 2016

@bridzit34 Ozaj a ako si to mala s poistovnou?Mne len povedal,ze ked zaplatim vlastne operatora tak poslu potom oni papiere do poistovne...Lebo ja mam Union a myslela som si,ze mi to nepreplati...A vraj ano...

bridzit34
2. mar 2016

@martuskaigbokwe tak to echo mam na zozname od mudr viciana ako povinne vysetrenie. Interne som mala vcera, lebo dnes idem uz len na posledne vysetrenie k endokr a zajtra som so vsetkym chcela uz za chirurgom. Len to prelozene echo mi to pokazilo. Ja som si ho vybavovala vo vrakuni na rajeckej ul u internistky mudr sokolovej. A platit len 12 eur, nic horibilne 🙂 skus si vygooglit cislo a zavolat im 🙂 psycholog bol v pohode, asi hodku som tam pokecala 🙂 a gastro trochu neprijemne, ale da sa vydrzat 🙂 moja endokr robi aj obezitologicke vysetrenie, tak snad nebude vymyslat dnes, drz palce. A ta poistovna.. Neviem presne ako. Lebo minule som este volala, aby som sa ubezpecila, ze naozaj je ta opka hradena poistovnou.. Ale co a ako prebieha medzi nemocnicou a poistovnou, to neviem :( pocuj, inak ak mi to bude mija endokr natahovat nahodou a echo mi presunu aj po tretikrat, tak sa mozno v aprili v nemocnici stretneme 🙂

martuskaigbokwe
2. mar 2016

@bridzit34 Tak dufam, ze Ti to uz konecne dnes vide.Potom napis. No viesco ja mam na stastie stitnu zlazu v poriadku,ale teraz pozor este mi dala dalsi termin na odber krvi a potom si mam prist po vysledky. Vraj na nijake hormony zlazy...Ale ak budes mat to ultrazvokove vysetrenie tak s tym bez za lekarom lebo inak budes cakat dalsi mesiac ☹ Len na krv ma objednala od minuleho mesiaca len v strede tohto mesiaca,a aj vysledky budu po tyzdni...No a k psychologicke som volala,a bola v nemom uzase...Teda ze co mi ma vysetrit 🙂 No a to obezitologicke som nemohla nikde najst tak som isla späť za panom Vicianom a ze v zatvorke je diabetolog tak sa mam nato sustredit aby zistil ci mam s obezity aj cukrovku...A na to echo mna neposlal...Len psycholog,endokrinolog,gastro,diabetolog a to interne...Dufam ze budes skorej operovana aby si mohla zacat zit lepsi zivot. Ja o tom snivam kazdu noc...Uz nech to mam za sebou.No a ak by Ti to predsa natahovali,tak sa vidime 😀

bridzit34
2. mar 2016

@martuskaigbokwe ja som na endo chodila asi dva roky s tym, ze mi vsetko vyslo dobre, ziadny problem so stitnou... Len stale, ze nech schudnem... Tak po vyse dvoch rokoch som sa uz na to vybodla... A nebola som u nej uz asi 3r .. Tak uvidim 🙂 taujimave, ze ti dal menej vysetreni.. Ja som uch mala " naordinovanych" devat plus internistka chce, aby jej clovek doniesol rtg hrudnika s popisom a vysledky mocu, co som si mala nechat urobit u praktickej. To mi pocedala, ked som sa objednavala. Tak ak tak si pozistuj u internej, ci to tiez od teba bude chcet.. 🙂 a viem ako sa citis, tiez to mam v hlave 24 hod denne. 🙂 dam vediet poobede, ze co a ako som dopadla 🙂 zatial pekny dnik 🙂

bridzit34
2. mar 2016

@martuskaigbokwe no tak cele zle :( ako som predpokladala, endokrinologicka zacala neskutocne vymyslat... Nariadila mi magneticku rezonanciu hlavy!!!!! Cele sa mi to predlzi o dalsie dva mesiace :( toto nie je normalne.. Za necely mesiac som mala okrem nej uz vsetko vybavene a ona takto... :( a vraj vy nie ste tak tucna. A ja na to, ze ked som k nej chodila pred 3 rokmi a mala o 20 kg menej , tak sa vyjadrovala uplne inak. Vravim, ze ved vazim ako dve zeny dokopy a ona to zlahcila, ze no ale to len take mensie zeny. Idem skusit asi este daku inu endo, lebo toto ma uplne polozilo na kolena..ked som sa jej spytala, preco mi neurobila taketo vysetrenia uz vtedy, ked som za nou chodila, tak bola ticho.. :(

martuskaigbokwe
2. mar 2016

@bridzit34 Preco Ta poslala na magneticku rez.hlavy??Mne nic take nespominala moja lekarka. Len mi urobila vysetrenie a v pohode. Este mi vravela,ze pozna vela zien co tuto opku podstupili a vraj hrozne schudli. To mi je luto

martuskaigbokwe
2. mar 2016

@bridzit34 To mi je luto,ze Ta takto natahuje!Ak chces dam Ti svoju endokrinologicku tu v Petrzalke. Vynikajuca zena!Zaplatis 10eur a vymeny listok. Nic nebude s Tebou riesit.Ak sa mozem spytat kolko mas BMI? Niesi aj niekde inde napriklad na fb?Lebo tu sa mi neukazuju upozornenia takze neviem kedy pises ☹

martuskaigbokwe
2. mar 2016

@bridzit34 Chod k inej nemarni cas...Uz ked si na konci tak zase dalsie. To su brutalne nervy. A preco vlastne ta mag.rez.?

sisasls
4. mar 2016

@bridzit34 ahojky nechod na ziadnu magneticku rezon.zmen edokr. a do 1tyzdna mas vysleddok, ja som zdr. sestra a nic take som nemusela podstupit, 1.3 ma operovali uz sa citim dobre a v nedelu idem domov,papam uz jogurty a detske vyzivy a vypijem tak 1 liter od rana fo 16 hod. Drzim palce, pa,☺☺☺☺

bridzit34
4. mar 2016

@sisasls ahooj 🙂 super, rada citam, ze sa citis uz dobre a nemas problemy.. Uz nech je nedela, zee? 🙂 ved postupne davaj o sebe vediet, moc ti drzim palce, uz pri chudnuti 🙂 a dr a sestricky ok? 🙂 ja uz hladam novu endo dva dni, ale nikam sa bud nedovolam, alebo nechce noveho zobrat. Uz som ochotna aj vycestovat za lekarom do ineho mesta.. Trosku zacinam byt bezradna. Ta MR je aj podla mna kravina, nevedela co si vymyslet od dobroty. :( ale aj napriek hnevu nestracam nadej 🙂

sisasls
7. mar 2016

@bridzit34 ahojky ,urcite v tvojom meste je viacej endokr.lekarov, len skusaj, mimo tvojho okresu ta moze a nemusi zobrat, v nemoc. za 6 dni som schudla 4 kg, sestricky a cely kolektiv je suprovy, dost som unavena, spim jak mimino 3x denne po hodke

bridzit34
10. mar 2016

@sisasls ahojko 🙂 uz som jednu zohnala a zajtra idem na vysetrenie 🙂 jupiii.. 🙂 tie 4kg si pekne schudla za tych par dni, teraz to pojde pekne smerom nizsie a nizsie🙂 a okrem tej unavy sa citis ok? Dake bolesti? A zaludok ako? A co take papkas? ...som zvedava, ja viem.. Len ja uz sa neviem dockat, uz sa mi zda vecnost to vybavovanie a behanie po lekaroch 🙂 asi ako kazdemu, kto si tym prechadza zatial iba ako cakatel 🙂 tak nech sa dari a rychlo sa zotavis a ked tak niekedy tukni co a ako 🙂 moc potesis .. :D

sisasls
12. mar 2016

@bridzit34 ahojky ,uz niesom az ta ka unavena je to lepsie, bolesti niesu ziadne iba to brucho este trochu citlive, jem zeleninove vyvary ,parad. polievku, kminovu polievku, acid.mlieka ochutene, jogurt,puding, polievky mam ako pitny rezim aj vodu strochu dzusu riedim, jogurt a pufing nie viac ako 100 ml, uz mam 8 kg dole, zatial to ide pekne dole, v nemoc.som dostala alergiu na chiraflexovu ihlu ,prestala som mocit ale potom mi dali decovu infuz. s furosemidom a ked stiekla ihned musela ist ihla von, potom sa vsetko upravilo, ked ti daju termin,alebo budes nieco potrebovat ozvy sa,pa😀

martuskaigbokwe
16. mar 2016

Ahojky ako sa Ti darí po operácii?Si už na tom fyzicky lepšie?A čo váha?

sisasls
17. mar 2016

@martuskaigbokwe ahojky ,citim sa dobre, uz nie som taka unavena,ale este to nie je tak ako pred opkou ,hoci okna na dome pred velkou nocou su vsetky umyte a dom vyluxovany, mam 10 kg dole, jem stale mixovanu stravu ,polievovky,dzusiky, actimel a vody 2-2,5l , chodim na prechadzky 2x denne, zatial som spokojna ,len nech to ide dole ,potrebujem toho dat vela dole tak dufam ze nebudu dlhe pauzy bez ubytku vahy , pa☺☺☺

bridzit34
21. mar 2016

@sisasls dobre ranko 🙂 v prvom rade moc moc gratulujem ku krasne ubudajucim kileckam. Super, ze sa tak pekne zotavujes a naberas viac sil. Ja uz mam termin, 22april ma zoperuju tu v BA. By bolo super, keby tu je niekto v tom termine tiez na cakacke.. 🙂 uz aby to bolo ... A tie prechadzocky mas predpokladam pocas vychadzky na pn? Ci ako? A ako dlho planujes este byt doma, kym pojdes do prace? Reku ci by mi 2tyzdne pn stacili, alebo treba viac.. 🙂 Dali ti v nemocnici nejaky "jedalnicek", co mozes, nemozes a kolko?

sisasls
21. mar 2016

@bridzit34 ahoj ja mam prechadzky kedy chcem som na materskej dovolenke, som 2 tyzdne po opke ,mohla by som ist aj do prace ,ja som zdr.sestra tak sa hybem aj v praci nesedim iba ,dlho sediet nevydrzim ,zalezi kde pracujes ty, aku mas pracu tesim sa ze uz mas termin, dali mi papier co mozem a co nemozem a do kedy a kolko musis vypit denne vody , ked prides domov potom ti ho napisem do spravy, ☺☺☺☺pa

martuskaigbokwe
28. mar 2016

@sisasls Ahojky ako sa mas a ako sa Ti dari? Ako sa citis?Dufam,ze si ovela spokojnejsia a stastnejsia. Ako si s vahou na tom a co strava?Ide Ti to rychlo dolu co je super. Ja uz sa neviem dockat. Skutocne kazdu noc premyslam ako budem vyzerat,a ci nebudu ziadne komplikacie. 14 /04 si idem po termin tak som zvedava...Napis ako sa Ti vedie. Zatial pa

bridzit34
11. apr 2016

@sisasls ahojko 🙂 no to mas super, ked si na materskej a mozes vlastne von kedykolvek 🙂 ja budem muset byt pn a potom sup naspat do prace (za pocitac na cely den). To mi moc neprospeje, ale nejak to vymyslim 🙂 no ja uz len desat dni a pojdem do nemocnice. Strasne sa tesim, ze uz to je pomaly tu, ale zacinam uz aj pocitovat nervozitu.. 🙂 tym si asi kazdy prejde 🙂 az sa tu niekedy ukazes, tak napis ako sa ti dari a ako sa citis a ci vaha ide stale dole 🙂 pevne verim, ze ano 🙂 tak pekny dnik, paa

ewusha
20. apr 2016

Ahojte baby chcem sa spýtať či neviete ako to je s Dôverou či zákrok prepláca a za akých podmienok. Tiež má zaujíma ako ste začali či ste oslovili lekára alebo musím mať niečo najprv od obvodného a pod. Ďakujem a tým úspešným gratulujem a tíško závidím 🙂 ;)

martuskaigbokwe
21. apr 2016

@ewusha Ahoj tak maa by si mat od obvodneho lekara vymeny listok...No ja som isla bez a rovno som nabehla k chirurgovi...Odvazil ma nahodil do systemu...Napisal mi ake vysetrenia potrebujem a potom mu pronesiem vysledky a da mi termin opky.Ja mam union a bolo mi povedane ze to vraj preplaca kazda poistovna pokial su tam aj zdravotne tazkosti ako aj cukrovka a vysoky krvny tlak...

martuskaigbokwe
21. apr 2016

@ewusha Ospravedlňujem sa za pravopisné chyby....

sisasls
22. apr 2016

Ahojte zienky ,nie vsetky poistovne preplacaju celu sumu, vseob.plreplaca celu lebo mne to preplatila, som 1mesiac aj 2 tyzdne po opke a mam dole 19 kg, som spokojna ,pekne cislo ale este daleko do vysnivanyvh kil, este preba 50 kg ,najlepsi priatel je mixer, robim vsetko, vela prechadziek, stacion.bicykel a ide to,

mrsbrown
Odpoveď bola odstránená
bridzit34
22. apr 2016

Caute vospolok 🙂 tak ja sa hlasim z nemky, dnes ma zoperovali..trochu bolesti tlmene liekmi, uz som aj vstala parkrat na wecko a tak. 🙂 personal ok 🙂 drzte palce nech sa nevyskytnu konplikacie 🙂 konecne to mam za sebou, jupiiii...

bridzit34
22. apr 2016

@sisasls waaau gratulujem ku krasnemu chudnutiu 🙂 neboj, prides aj o tie ostatne kila, ved si len na zaciatku 🙂

bridzit34
22. apr 2016

@mrsbrown ahoj a kde ta idu operovat?

mrsbrown
Odpoveď bola odstránená