icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

pumicamt
26. jan 2012

@erikasadek len ja a odber krvy uz mam toho aj dost kazdy dr mi bere krv si pripadam ako ihelnicka uz ale vydrzim

pumicamt
2. feb 2012

@erikasadek tak uz mam termin 14,2 ach jaj cim viac sa to blizi tym viac sa bojim.este ma cakaju predoperacne vysetrenia rengen pluc a odber krvi zase a este ma musia vidiet anesteziolog.dneska mi kamos povedal ze pri operacii budem naha iba tie plachty budem mat a ja hamblivaa.aj ty si sa bala pred operaciou sa bojim ze dostanem strach a poviem nie.

lauritania
7. feb 2012

@pumicamt
krásny valentínsky dátum ! a kde ideš na opku? poisťovňa ti to preplatí ?
na tom stole ti to bude jedno či budeš nahá 😀 , no ja som dostala sexi modré nohavičky /operačné/ a z domu som si priniesla aj sexi punčošky proti tromboze. to budeš musieť mať aj ty , dávaju to v nemke .

lauritania
7. feb 2012

tak dnes je to 20-ty den po opke a 11kg dole. samotná opka je naozaj nič , len momentálne už siedmy deň je mi nanič. chytila ma aj viroza , tak ležim uplne vyčerpaná bez síl , mala som teploty denne , aj horučku 2x cez vikend , no od pondelka som už bez teplot. ale nejem , jem také minimalne množstvá , že sa to nedá ani nazvať jedením. mám totálne nechutenstvo .... a z toho je aj tá slabosť .... ale Jaruš mi písala , že ona bola na tom s jedlom aj s únavou tak isto , takže pre nás dve : opka nie je nič , horšie je to potom .... vydržať tú únavu .... no je jasné že každý má iný organizmus .
pumicamt - ak chceš vedieť viac info okolo opky a nemocnici napiš mi do správy a tam ti prepošlem .

pumicamt
7. feb 2012

@lauritania ok moja pisem ti ip

erikasadek
autor
8. feb 2012

@lauritania som rada ze si sa ozval aprepac ze tak neskoro nie osm velmi uz na koniku.. 🙂 whau 11 kil dolu super.. to ze mas gastro no komplikuje ti zivot ale neboj prejde to... pisem ti aj na tvoje ip odpoved tu... keby si asi nebola chora tak nie si na tom takto zle ale neboj verim ze uz ti je lepsie;...

co sa mna tyk ako odpoved.... nemal som problemy slabost bola zo zaciatku dan tym ze nemozeme cukor na zaciatku a tak chyba energia mnoho veci tazke bud silna vydrz zaklad je ze vela sa nehybat myslim tym tazka praca ktrora je zakazana; ale neboj za par tyzdnov to bude dobre.. nevracala som nikdy ak to bude pokracovat tak to hned hlas chirurgovy nie je to normalne , u teba teraz ano kedze mas gasrto blbu virozu ale normalne nemas vracat po..

lauritania
8. feb 2012

ja našťastie nevraciam .... vracala Jaruš prvé týždne , ale to bolo vraj v pohode, no a všetko aj u nej prešlo a je ok : 40kg za 10mesiacov. mne je už lepšie , teploty prešli , citim sa zo dňa na deň lepšie , len to jedlo - s tým bojujem , jem po 2-3 lyžičkach 3-4x denne a to tak že musím. no vydržím , musím !!!! ale som rada že tie teploty nie sú , lebo tie ma ničili. dnes je to 22dní po opke. ja na koník chodím tiež velmi málinko , no na bandingfore som denne , alebo /pumicamt / ak chceš možme si vymeniť aj meily , rýchlejší kontakt 😉

erikasadek
autor
8. feb 2012

@lauritania no ja som jedla 3 4 lyzice denne asi é mesiace takze v pohode hlavne netlac!!!!! 😉 teraz zjem asi 8 lyzic 😉 vysledok 50 kil dolu:::: mail jasne ak si na fb najdes ma pod tym istym menom ako tu 😉 mail velmi nie som kazdy den takze to bude zdlhave napis mi radsej tu 😉

lauritania
8. feb 2012

tak to si ma uspokojila , že aj ty si tak jedla , ja sa obávam , a taktiež baby na fore mi tvrdia že je to strašne málo , že preto nemám ani silu. no siliť to nemožem , lebo nakoniec si zhnusím všetko.
včera som zjedla : 2hryzy banánu , 2hryzy rožka , 1dc vývaru , 3lyž.jogurtu , 1hryz chlebíka ...... myslíš že je to fajn ? a dnes som zatial pri 3lyžičkach jogurtu.

lauritania
8. feb 2012

@erikasadek - a aký je dnes tvoj jedalniček ?

erikasadek
autor
8. feb 2012

@lauritania uplne normalne!!!!!! nepocuvaj nikoho , neviem ako na slovensku ale tu nam prisne zakzali silit len v momente ze citis dost treba presta a nezabudn este nemas zahojene!!!!!!!!!!!!!! neboj za 2 mesiac eto bude ine.. jedz malo acasto ak mozes aby telo malo casty i ked maly prisun jedla..
dnesny jedalnicke ja som nic nezmenila jem uplne vsetko ale malo ale strasn ecasto!! 😀 😀 dnes rano capuccino , ktor epijem asi 1 hodinu a pol kuska s briosky s maslom... mezdi tym pijem casto amalo ... na obed som mala kura pecene troska a paradajkami a ukorkami a jednym zemiakom. 😉 a teraz este si davam trocha s jogurtu.....; jem asi kazde 2 hodiny az 3 hodiny do 22 hodiny sa mi uzta nezatvoria 😀 casto ale malo telo si zvyklo ale poviem ti vsetko hned spaluje.. 😉 nic sa neukalda ani v tejto zime.. 😉 tazke sa neboj to ze si slaba neboj aj ja som bola az ked som presla na tuhu stravu normalnu tak trvalo skoro 2 tytzdne nez som citil akonecne enrgiu a pohodu vydrz bude dobre.. 🙂

erikasadek
autor
8. feb 2012

@lauritania jedna vec ja teraz zje asi len polovicu s banana takze sa netrap ... ani neskor nebudes lamat rekordy v jedeni.. 😉 neskor bude lepsie vydrz!!!!!

lauritania
8. feb 2012

@erikasadek díky erika 😉

pumicamt
9. feb 2012

@lauritania moj email je pumicaMT@azet.sk

pumicamt
10. feb 2012

@erikasadek kocky dneska posledne predoperacne vysetrenie a sup ho pod noz.
@lauritania

erikasadek
autor
10. feb 2012

@pumicamt tak sa drz!!!!! budeme na teba mysliet a daj nam vediet.. 😉 zabudla som ze na sloevnsku su predoperacne az na konci.. 🙂

pumicamt
10. feb 2012

@erikasadek jasne dam vediet.boze nech uz mam po lebo bojim bojim.hlavne tej kanyli co spominala laurita.

lauritania
13. feb 2012

@pumicamt držim palce , neboj sa vôbec operácie , a kanylu možno ani nebudeš mať. a ked kanyly nebude , tak si budeš myslieť že ti ani nič nerobili. 🙂 ,na horšie obdobie sa priprav potom !!! 😖
tak po narkoze ked sa vzbudiš - vitaj v novom živote , a nehaj im tam nejaké kilá !!!!!

pumicamt
13. feb 2012

@lauritania potom budem len unavena ziadne bolesti?

lauritania
13. feb 2012

bolesti nepocítiš nikdy žiadne. ano - únava , ale maximálna .... a boj s jedením 🙂 😉

lauritania
16. feb 2012

pumicamt - no ako? opka úspešne zvládnutá ? určite áno !!!! tak vitaj v novom živote !!! a pekne upisuj kilečká 😉

pumicamt
16. feb 2012

@lauritania ahoj konecne som sa dostala na pc tak v den operacii sa moj dr rozhodol mi urobit inu medotu zrolovanie zaludka preto ze to neni taky drasticky vykon pre cloveka.par hodin po operacii no des vtedy som lutovala ze som sla napina ma to ma aj dr upozornil co ze sa to bude diat.najhorsie bolo ze mi este zaludok nepracoval a sliny mi plnili zaludok mala som pocit ze som zjedla dva presata.dneska ma nic neboli od pondelka som nic nejedla a som strasne hladna co je dobre lebo konecne mi pracuju creva zajtra dostanem prvu salku caju uz sa tesim lebo tie krce od hladu su hrozne.a unavena som maximalne

lauritania
16. feb 2012

no to ma teší že si už v poriadku , ale ta plikácia ma neteší ..... ja by som na plikáciu nešla .... no uvidíš , možno budeš spokojná , a spokojnejšia ako ja. tak oddychuj , spinkaj , nech si čoskoro plná síl !!!!

pumicamt
16. feb 2012

@lauritania co yslis tu plikaciu?

lauritania
16. feb 2012

@pumicamt plikácia je rolovanie žaludka .

pumicamt
16. feb 2012

@lauritania ja ani neviem ako sa to presne vola.

erikasadek
autor
17. feb 2012

@pumicamt blahozelam mas to za sebou 😉

ale!! nechapem tu zmenu!! preco preboha ti zmenil operacny akt bez toho aby ste o tom diskutovali predtym.. 🙄 😠 neviem co presne znamena co ti spravil musim si najst a prestudovat ale nechapem tento styl.... 😉 n ako s acitis??
@lauritania a ty ? ako , uz tui je lepsie?? dufam..... ako pokracujes???

lauritania
17. feb 2012

plikácia je novší typ bariatr.operácii - je to podobné ako resekcia , akurát ti žaludok neodstránia , ale zrolujú a zošijú. takže máš tiež malý žalúdok . je to návratná operácia , ked chceš tak ti ho naspäť odrolujú. je to len v začiatkoch , vykonáva sa to málo a je to skoro o viac ako polovicu lacnejšie ako resekcia. ja to mám dobre naštudované , čo chodím na to forum , tak je tam o tom veľa písané a taktiež píšu tam aj baby čo sú po plikácii. niektoré sú spokojné , ale niektoré majú problémy - časté zvracanie , silné pálenie záhy , žalud.šťavy. ja osobne som nad tým tiež premýšlala , ale sedliackym rozumom ma napadlo , že načo mi je zošitý nepoužiteľný žalúdok .... ale to je môj názor. môj doktor za to nie je , a ani to nerobí a robiť nebude.
pumicamt - máš to už za sebou , tak ti držím palce , ale tiež nechápem , že si sa pustila do niečoho o čom nemáš poriadne informácie. doktor ti to ponúkol možno preto , že je to preňho ako taká novinka. ale je pravda , že je to ľahšia operácia.
erika - cítim sa o trošku lepšie , ale len o trošku. teploty už nie sú , no slabá som stále , ale je to lepšie. dnes je to už mesiac. no s jedlom naďalej zápasím .15kg je dole. hlavne z brucha , bokov , a tváre. 🙂 no bojujem aj s jedlom aj s pitím 🙂 😒

lauritania
17. feb 2012

a ešte jedna nevýhoda plikácie - neodstránia ti hormon hladu , takže častejšie pociťuješ hlad.
ale inak poprečitovala som si čo píšu baby na fore po plikácii , a vyzerá to že sú spokojné 😉
http://forum.bandingklub.cz/viewforum.php?f=44

pumicamt
17. feb 2012

@erikasadek den predtym sme sa o tom dohodli mam malo rokov a je to mensia zataz pre cloveka tak preto mi to dr doporucil.je mi fajn som bez innfuzky bez praskov od bolesti proste super len unava.creva mi uz pracuju a preto mi skrka ale dam jeden glg caju a som plna.dneska som sa vazila mam -7 kg