Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@lauritania nasla som na nete rozdiel v cene je 1000 eur.
@pumicamt , no to je super že ti je fajn , a 7kg dole ! gratulka !!!! a s akou váhou si išla do nemocnice ?
ceny su všade rôzne. resekcia v BB 3300eu , resekcia v trnave 2800 a plikacia v trnave 1300.
pred mesiacom bola jedna pani v trnave na plikacii a platila 1300.
tak sa drž a nech sa ti aj naďalej darí !!! 😵 😵 😵 😵 😵
na nete nenajdeš nikde ceny slovenských bariatr. operácii , každá nemkamá iné ceny , ktoré menia. ja viem tieto ceny priamo z ordinácií , nie z netu. a taktiež z fóra , priamo od báb čo boli na zákroku.
a kedy ideš domov?
@lauritania v pondelok ma pustia uz sa tesim.uz aj tu hadicku mam vybratu a bez infuziek frcim uz druhy den sa mi zda.ale je mi super dr je spokojny rychlo sa zotavujem.dneska bujon a jeden glg a fuj.ale som rada ze funujem sama a slabota sa straca.
@lauritania 120 som mala
@lauritania co si jedla po prichode domov
boli to len jogurt.mliečka - Actimel , a polievkové vývary , či riedené detské výživy , džúsy.po 10 dňoch som začínala viac kašovité : jogurty , pudingy , vývary či polievky aj zapražené. dnes už jogurty , pudingy a džúsy nechcem ani vidieť. 😒
tak skvelý príchod domov a oddychuj !!!
jaj kocky uz som doma od pondelka vaha ukazuje -10 kg citim sa super len tej energie je maloooo.
babulme blahozelm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! supêr!!!! jarusula teda to foto hovori za seba!!!!!!!!!!!!
ja som jedla prvy mesiac len mixovane vsetko ziaden cukor prvy mesiac!!! od druheho mesiaca uz normalne tuhe.. 😉
@lauritania
@erikasadek ako ste riesili prijem vody ja som strasne smadna pred operaciou som vypila liter vody teraz dam 3 glgy do ust vacsinou dna len pijem vodu a vyvar neviem do seba dostat.
pumicamt - super , teraz máme rovnako kilá , a energie málo tiež 😀 😀 😀 tak nech sa ti darí !!!
jarusula - áno , ta fotka hovorí za všetko , ide jej to super , o mesiac ma 1.rok výročie 🙂
aj ja jem už všetko , aj tuhé , no v puse to zmením na kašičku , no stále sú to mini - mini porcie .
@pumicamt s pitím mám aj ja problém , bolo mi povedané vypiť aspoň 2l denne . no to nedokážem. pred tým som pila velmi málo , stačilo 3-5dc za deň , takže teraz si pitie sledujem , nútim sa , ale vypijem maximálne 1l , 1,2l. viac o seba nedám , takže to neriešim. proste nedám viac. a najviac mi chutí čistá voda , nič sladké , ani čaje mi už nechutia - jedine mätový čaj vypijem.
@lauritania 2 l!! kriste mje nervy ved to ani zdravym ludom nieje odporucane teraz. nie najviac 1 l denne v malych davkach od rana do vecera..
@pumicamt prijem vody no pijem pol hodinu po jedeni alebo pred.. dobre si vzdy rozmyslim alebo zeleninu ovocie bohatu na vodu.. 😉 nepi vodu a pi vyvar.. 😉 zaklad je pit malo a casto.... 😉 budete viac hydratovane ako pit na silu a malo.. 😉
@erikasadek tak to je fajn , lebo viac ako liter nedám , aj ja popíjam menej a často po celý deň. dali mi takú brožurku ako jesť a piť po bar.operacii , a tam kážu 2l denne. taktiež aj česke baby maju rozvrh piť po 2l denne.
no ja nevypijem viac , ani mi to nevydá , ked mam sledovať čas medzi jedlom a pitím. v lete to bude lepšie, erika , tak aj ty piješ len tak do litra ?
@lauritania mne bolo jasne naznacene ze budeme pit menej ale apson ten 1 l treba dodrzat mi n je pol l.... v lete tobude tahsi evr mi budes dvakrat rozmyslat ci budes est alebo pit.. takze radsje vela melonov a cesrtvej zeleniny bude menj smadit....
ano ja pijem asi jedne l kazdy den si urobim flasu caju alebo specilaneho na chudnutie je to na drenaz a do vecera vypijem flasu takz e podla toho viem ako som na tom s pitnym rezimom.... 😉 dodrizavm to pretoze pokozka ved same uvidite bude potrebovat hydratovat.. 😉 boze 2 l nei je zdrave pit pridu zienky o mechur asvalstvo stale opakuju pit vela nie je zdrave je to len myt ale zdravotneho hladiska ked budu mat okolo 40 budu sa pocikavat kvoli zniecnemu svalu okolo mechura zadrziavanie ine je skodlive; nie je pravda ze vela pit je zdrave.. ver mi.. 😉 pit treba ked citime smad a nie na silu.. 😉
@lauritania
@erikasadek u mna je opacny problem ja si radcsej dam vodu ako ten vyvar.ja som bola zvyknuta vela pit koli kojeniu a teraz mi tie 2 l chybaju proste mi nestacia 3 glgy vody stale som smadna grga sa mi nedam viac do seba ale strasny smad.vyvar mi moc nejde ale robi mi najlepsie na zaludok.
@pumicamt s vody nevyzijes!! 😀 potrebujes vyzivu inak budes mat malo zily a hlavne budu ti klesat mineraly a vitaminy v tele a to nie je dobre 😉 telo si zvykne na vsetko a chce to len cas a hlavnbe pevnu volu....
pri tychto operaciach treba pevnu volu operacia sama nestaci... 😉 grgat sa ti bude vzdy aj mne stale.. a to uz je skoro rok co som po operacii.. 😉
@erikasadek no to ja viem len sa prinutit je tazko.
@pumicamt musis pretoze za chvilu tvoje telo ti deklaruje uplny kolaps!! len vila dokaze zit zo vzduchu my ludia nie ver mi budes potrebovat silu a energiu a druha vec priprav sa ze prides o vlasy. par mesiacov po operacii tazke len zdrave veci jest a nie somariny... 🙂
@erikasadek ja som zdrave veci jedla aj pred operaciou len po porode nedodrziavala a nabrala som 30 kg takze nemam problem jest zdravo a aj teraz sa snazim.dneska frcim na kuracom vyvare a sem tam vodu ked je ozaj sma.len stale neviem je to take divne kolko zjest ci pockam kym negrgnem alebo ked uz citim ze mam taky divny pocit.lebo ja nepoznam obzrat sa ja som nikdy nefucala od prejedenia a ak ano nepamatam si to.
@pumicamt na ten pocit plnosti prideš sama , u mňa je to ten divný pocit : akoby som prehltla kameň , zastal a stojí.... alebo neviem ako to pomenovať.... prípadne si to váž , meraj : nie viac ako 100ml alebo 80gr prvy mesiac , po mesiaci možeš zvyšiť 120ml , 100gr , a neskor ked už sa budeš stravovať normalne nikdy nia viac ako 150ml a 120-150gr. ja mám taký rozpis ako funguju všetci v čechách. oni na tom tak funguju. ja nevážim , lebo jem aj tak o polovcu menej ako mám.
@lauritania no to nemusim vazit lebo to sa neda tak skoro asi tolko zjest.presne ako pises musim na to sama prist.
@lauritania vanze vazia???
vidis mne bolo povedane jest pokial necitis prve tahanie hned prestat.. ja s atym riadim od zaciatku.. a nikdy som nevazila;. 😉
@erikasadek ake tahanie myslis?
väčšinou si to vážia len ženy , ktoré su dlhšie po opke , a začínaju sa rozpapávať , prípadne sa im zastaví chudnutie. alebo zo začiatku , ked to nevedia odhadnuť ....
moja dobrá kamoška , čo so mnou prežívala od rozmýšlania opky až po koniec , tak nakoniec bola v piatok na konzultácii a v máji má termín operácie .... nahovárala som aj svokru , ale jej sa do toho nejak nechce , aj chce - aj nechce , ale asi nie , lebo nič preto nerobí. no , človek musí si byť sám sebou istý , že niečo také chce...

@lauritania mne to dr vysvetlil len nevedela som presny nazov to zvracanie trva 3 dni ja uz na druhy den som nezvracala a co sa tyka operacie je operacia na 2 hodky kde sa viac porapi snou ako pri odrezani co som ja citala na nete a infosky od dr.kedze vam ho odfikol a zasil len mne sa musim snim vyhrat cez ten maly otvor a cena je ta ista co ja zaplatim tak neviem kde si nasla ze je lacnejsia ak ano posli mi link prosim ta kde to pisu lebo ja platim 3350.