Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@martuskaigbokwe Myslime na teba,drz sa!!!
@paulapaula1 Ďakujem 🙂 Už som okúpana tým dezinfekčným mydlom,čakám na stiahnutie nôh...Okolo 9:00idem...Ďakujem krásne. Prajem krásny zvyšok dňa.
@martuskaigbokwe Hmmm,parada ☺ Ked sa budes uz na to citit daj nam info ako si na tom,drz sa l!
@paulapaula1 no jo, treba trpezlivost. A ide leto a dovolenky, tak bohvie ako budu vsetci ti lekari ordinovat. Mne trvalo cca 2,5 mesiaca vsetko. Od prvej konzultacie u chirurga az po operaciu. Tak drzim palce aj tebe 🙂
@martuskaigbokwe dobre ranko 🙂 inak od lekara som dostala brozurku, ale nie k resekcii, ale k bandazi zaludka. Ze to je takmer to iste. Ale je to kravina. Keby sa mam tym riadit, tak neviem neviem.. No ale ty mas svoj dnik, tak teraz predpokladam, ze uz mas aj tie nozky oviazane a uz len cakas 🙂 vela stastia a potom daj info, ze si ok🙂 🙂
Ozvala sa Vam niekomu už @martuskaigbokwe
Mna tato opka čaká 9.8 a den pred už idem do nemocky
@zdenkakarolina mne sa ozvala...ked bude chciet tak sa urcite ozve aj sem...
@zdenkakarolina ahoj,to je super.A kde a kto ta bude operovat?
@mrsbrown Aspon ze tak,vela som na nu myslela a uz som rozmyslala ci je vsetko ok.Tak nech sa teda drzi...
@paulapaula1 Budu ma v BA a dokt.Vician.
Ahojte 🙂 taak, ubehli mi dva mesiace od operacie a ja sa citim skvelo. Nastastie ziadne problemy nenastali a dufam uz sni nenastanu. Za tie 2 mes zislo 19 kg dolu, som najviac stastna 🙂 z brucha zislo 12-13 cm, zo zadku 10 cm, prsia 7 cm, stehna su kazde o dobrych 5 cm tensie a pas o cca 6-7 cm 🙂 so stravou problem nejak nemam, no pit sa stale neviem donutit.. Snad to teraz v lete bude lepsie 🙂 Ani na sekundu som svoje rozhodnutie neolutovala 🙂
@bridzit34 Tak to je skvele,tešímsa s Tebou,mna to čaka 9.8. mam trošku obavu lebo vnutorne sa zle hojim,mala som Herniu,pupočníkovú prietrž a mala som pod šitím hnis a bola som znova hospit,bolo tam asi 3l :( mam strach.
@bridzit34 Tak to je krasny vysledok,tesim sa s tebou.Mna to caka asi v auguste.Tak mi doktor predbezne povedal.Vysetrenia som zvladla za 6 dni a v stredu mu ich nesiem a da mi termin.
@bridzit34 A ozaj,uz aj pracujes? Alebo po akej dobe si sa mohla normalne zaradit do bezneho zivota?
Ahojte kočky. Neprinášam dobré správy. Ak by sa dalo zmeniť moke rozhodnutie,nikdy by som do toho nešla. Počas operácii vraj malo prísť k vážnym kompikáciam. Ležala.som na are polomrtva.Neskor ma dali na isku tak som bola dalsie 2 tyzdne. Teraz lezim na oddeleni a uz ma coskoro pustia domov. .....Ďakujem Bohu,ze zijem. Podla mna za celou chybou stoji Mudr.Vician na kolko ma nemal celu poriesenu. Teraz sa boli okolo mma aj prejst. Spocitala som mu to vsetko krasne!Operovali ma 2+ krat,bola som v hroznom stave. Nasi sa uz pripravovali na najhorsie. Od operacii som schudla 8kg a nemam z toho ziadnu radost ani ked schudnem pol cloveka....Proste trauma a zazitok na cely zivot. Az upadam z toho do depresii a vyhladavam psychologicku pomoc. Lekari sa presne k nicomu nevyjadrili. Som ubolena a pomaly sa zotavujem. Moje odporucenie veru kladne nebude..........Nikdy by som do toho nesla. Moje deti mohli stratit mamu. Ak do toho idete tlacte co na najviac otazok a odpovedi. Drzim Vam palce. Ozaj na iske je jedna sestricka manzel mal 168kg operovali ho tiez sa tam nieco skomplikovalo,museli ho ozivovat a znova zoperovat....To mi vravela ona,ale dost schudol a ide si dat prebytocnu kozu dole...Sppznala som tu pred opkou jednu kocku v nemke,aj tej opka dopadla dobre. Neberte si priklad zo mna,len sa dobre rozhodnite. Ja mam novu sancu,nikdy!Uplne minimum zjem,som vycerpana....Drzim palce
@martuskaigbokwe Sa mi tisnu slzi do očí,mam termin na 8.9ty a už sa bojim ako som sa tešila.
@zdenkakarolina riziko je pri kazdej opke...radsej sa ukludni :/
@martuskaigbokwe je mi to moc moc luto :(
@zdenkakarolina Každá opka má svoje riziká mne to mama stále prízvukovala...Ale ja som si myslela,že veď sa to toľkým.podarilo,prečo aj mne nie...Keby som Ti mala popísať každý zážitok z opky,čo sa dialo ako som upadla do komy nikdy by si do toho nešla. Ale veru je to každého rozhodnutie. Ja mám naplakaného až dosť,a aj teraz keď toto píšem tak mi tečú slzy. Proste som bola jedna z miliona. Existuje vraj populárny obezitológ z CZ možno vyskúšať jeho,ako opku. Keď som si uvedomila,že 12/06/mohol byť posledným dňom kedy som videla svoje deti,až sa mi srdce rozpadá.Z ubudajúcich kíl radosť nemám,a ani nebudem mať. Nenávidim sa zato,že som dovolila tak veľmi nenávidieť svoje telo. Bol to najväčší omyl. Aj sestra chce ísť na operáciu,ale v žiadnom prípade jek to nedovolím. Len cez moju mrtvolu. Tak kočky ani jednej Vám neprajem aby sa stalo čo mne,ale aby naopak opka dobre dopadla.
@mrsbrown V pohode. Len som momentálne v ťažkých psychických časoch. Proste celé zlé.
@martuskaigbokwe
@mrsbrown bože žienky,som vo februari po opke priškrypnutého čreva a hojila som sa s vonku dobre,let to sme nevedeli,že s vnutra mi to hnisalo,...trošku či dosť sa bojim,že sa budem zle hojiť,...
@martuskaigbokwe Ahoj,mrzi ma co sa ti stalo,nedala si o sebe vediet,tak som tusila nieco zle.Som rada ze si relativne v poriadku.Mas ale za tym a to je hlavne.Nemysli uz na to zle,hlavne sa daj dohromady,nacerpaj silu,oddychni si,otras sa a tes sa ze tam hore nad tebou niekto drzal ochrannu ruku a nedovolil aby tvoje deti prisli o maminu.Najhorsie je za tebou a uz to bude len lepsie a lepsie.Drzim palce
@paulapaula1 Presne tak Marti
baby,ja som pri cisarskom skoro vykrvacala,ale ak by som znova otehotnela,tak by som do toho sla...viem,porovnavam dve rozdielne veci,ale v podstate je to operacia ako operacia....
zo 42 ludi co poznam,tak len jedna mala take komplikacie pri tejto opke a to je akurat nasa @martuskaigbokwe ...mozno to odflakol lekar/treba dat presetrit/ ...mozno to bolo tymi zapalmi,co si mala a mozno cukrovkou...ktohovie,ale jednoznacne netreba kazdeho,kto chce podstupit wls,odhovarat a strasit... pre mnohych je wls zachrana zivota a nie len esteticka zalezitost...pred opkou treba mat respekt a nie strach.... trocha paniky je povolene hehe
@mrsbrown Hned som kludnejsia dakujem
@paulapaula1 Momentálne mám dva dni ťažké záchvaty úzkosti. Dávam sa do kopy pomaly. Ďakujem krásne
@mrsbrown Pipi ja som sem ani nechcela napísať,ale čakali ma tu správy aj upozornenia tak som teda verejne prehlásila svoj príbeh. Svojej sestre tu opku nedovolím,nikdy. Čo sa týka druhých tak to je ich rozhodnutie. Ty máš príklad pozitívnu skúsenosť a tak ju aj opíšeš. Ja som mala zlú skúsenosť a prste som ju vyjadrila. Každé telo a organizmus je iný.. Ja všetkým tým čo do toho idú držím palce. Nikdy by som im nič zle nepriala. A presne z hora dávali na mňa pozor,pretože na mňa myslela polka sveta(svokrovci,kamaráti)a všetci sa za mňa modlili. Ja sa už k tejto téme nebudem vyjadrovať aby nevzniklo nijaké nedorozumenie. A áno Vician je arogantný chuj ktorý sa mi ešte vyhýba oblukom. Kto si prečíta tento fórum,dozvie sa tu z každého niečo...Pre mňa už uzatvorená téma.
@martuskaigbokwe podala by som na neho staznost a z kazdej operacie existuju videozaznamy...raz som spominala,ze radsej by som sa nechala zoperovat lekarovi,ktory je opatrny a vela riesi ako tomu co povedal,ze to je pre neho rutina arobi to jak na beziacom pase.... posielam veeela vela sil...p.s. dojdem ta pozret :*
Nedá mi nezareagovať na tento príspevok, ako dopadla martuškaigbokwe po operácii. Ja som mala isť na túto operáciu do Ba pred dvoma rokmi..všetko vybavené a potom ked som išla k anesteziologičke, tak mi povedala,že aby som si to dobre premyslela, lebo už zomreli pri operácii ľudia..Konkrétne aj v BA ...takže som si to rozmyslela...treba si to fakt premyslieť...podľa môjho názoru túto operáciu, by mali povoliť iba fakt morbídne obéznym ženám a nie tým čo majú 100 kg....vieme že každá chce byť štíhla ale ked to jednoducho nejde treba sa aj zmieriť stým...niekedy môže po tej operácii nastať aj rozvat vnútorného prostredia a budeš chudnuť nonstop a už to nezastavíš...takže dobre si to premyslite

@paulapaula1 Uvidíš ako Ti to všetko časovo výjde. Nič nesúr a v pokoji si všetko vybav. Najhlavnejšie je to gastro. Držím palce aby Ti všetko dobre dopadlo.