Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@andrejka331 Veru aj mne to tu povedali,ale až keď som bola po opke,že teda sa veľa operácii nevydarilo...Ja som si myslela,že veď 4 rezy čo to je a teraz mám v bruchu dieru,psichicky som sa zrútila. Keby sa tak dalo zmeniť moje rozhodnutie,nikdy by somndo toho nešla..Zničilo mi to život,zničilo to aj mňa samu. To sa nedá popísať,ani sa cez to preniesť. Trvalé následky....
@martuskaigbokwe ale vraj v BB tam to ide pekne a nie su problémy...podla mna aj celkovo prístup operantov je potrebný....ale sranda je že ťa dodrbú s prepáčením a ešte aj im musíš zaplatiť 250€ za operanta... myslím si že u teba možno aj anesteziolog pochybil ..presne daj na nich sťažnosť...a poriadne ich vyžmýkaj...držím palce
@martuskaigbokwe ahoj Marti, to je strasne, co tu pises :( aj mi bolo divne, ked si sa neozyvala, uz som mala zle tusenie. Hlavne, ze si ziva! Verim, ze psychicky sa ti podari zosilniet a prekonas to. A veru v nemocnici treba narobit prievan. No hlavne, aby si sa zotavila a bola zdrava. Viem si predstavit, ako tazko sa musis citit. Budem na teba mysliet, aby si sa s tym vyrovnala a aby ta zivot tesil a netrapila sa. :(
@martuskaigbokwe stale na Teba myslím,bojím sa aj PC zapnúť,či si v poriadku.
Kočky zajtra idem domov. Dnes ma šili až takmer od prs až k pupku ☹ Veľká rana. Som v poriadku, hneď v pondelok navštívim svojho lekára a ďalšie postupy. Volala som aj s právnikom,tak sa s ním v budúci týždeň stretnem a uvidíme že čo pretože ja ani tu lekársku správu čítať nebudem....Mimochodom!Dnes mi lekárka v nemke po tichučky povedala,že som žiaden infarkt nemala!A verte lekárom!Vraj sa Mudr.Vicián vyjadroval mojej rodine koktavým hlasom... Ja sa do poriadku dám,kašlem aj celú váhu ale dám sa do poriadku, musím
@andrejka331 270eur som platila
@zdenkakarolina Neboj sa,Ty sa len ukludni a čakaj na svoj termín. A hlavne ver a modlí sa,že Teba sa to proste nestane!!!
@bridzit34 Kati len čo pozbieram sily napíšem Ti na Messenger že čo sa vlastne malo stáť.
Čaute dnes ma konečne prepustili. Vážila som sa. Opku som mala 14/062016 už viete ako to celé dopadlo...Dnes je 1/7/2016 a ja vážim 115kg zo 128,kg.
@martuskaigbokwe Tesim sa ze ti je lepsie a pustili ta uz domov.A doma sa pozbieras aj emocne,si pri rodine a to vzdy posobi zazracne ☺ A teraz ruku na srdce,ze ta tych 13 kg potesilo? 😊 Viem ze cena je vysoka ale to ti predsa neberie pravo tesit sa ☺ Budem sa opakovat ale ver mi,vsetko bude uz len lepsie 😉 Drz sa.
@martuskaigbokwe No teda,viem,že moc radosti stej Vahy nemaš,ked ta to stalo takmer život,ale prajem Ti až nato rýchlo nie zabudneš,ale až nato už nemyslíš.
Pomaly sa dávam do kopy,mamina mi ošetruje rany pychá včeličky........Robím všetko preto aby som sa postavila a čo to doma porobila lebo ležať sa nedá celý deň...Veľmi veľa vlasov mi vypadlo ale to možno aj preto že som sa vlastne 3 týždne nemohla učesať.....No tých 13kg je taký šok...Nikdy som neschudla ani 1/kg. Len si to všetko ešte možno neuvedomujem....Už sú ohlasy ľudí čo ma videli doma,že som riadne schudla no ešte stále nepociťujem takú tu náplň.Ale myslím si,že 13kg je dosť za 3 týždne.Možno príde čas keď schudnem viacej a ja sa začnem tešiť a pomaly si vyhodím z hlavy čo sa stalo. Inak Ďakujem za podporu.
@martuskaigbokwe Sme s Tebou .
@martuskaigbokwe Marti, davaj na seba pozor, vela oddychuj a ano, aj co to porob, alebo sa trochu prejdi, ale davaj si na seba velky pozor. Si zoslabnuta po tej operacii a komplikaciach, mozno aj preto tie vlasy. Ta strava sa ti casom trochu upravi, zo zaciatku je kazda lyzicka tazka. Nic neboj. A viem, ze to musi byt tazke, po takom zlom zazitku, ale tie kg dolu pojdu teraz, tak to kazdu chvilu ti ludia budu hovorit a tebe tiez casom pride z toho uspokojenie a verim, ze aj radost. A hlavne, ze sa ti okrem stratenych kg polepsia casom aj cukrovka a tlak. Len musi preboliet fyzicky aj psychicky vsetko, co sa ti udialo. Moc na teba myslim a modlim sa, aby si uz bola v poriadku. Az mi je niekedy luto, ze som ta v tom podporovala. Ale aj tak verim, ze sa to v dobre obrati a prinesie ti to viac pozitivneho. Drzim ti palceky v uzdraveni, som rada, ze napriek vsetkemu si to zvladla a ze si medzi nami. 🙂
@martuskaigbokwe Ahoj,ako sa mas? Stehy ti uz vybrali? Co kontrola,je vsetko ok?
@bridzit34 Katulik pomaly sa dávam do kopy. Len nemôžem spávať. Dopadlo to na psichiku...Pomaly skúšam čo môžem a čo nie. Kúpila som si vitamíny Pharmaton,tie sú vynikajúce. Už som bola aj vonku,ale nevydržím dlho kvôli rane..Nemáš si čo vyčítať!Sama som to chcela,ja som už bola úplne.zbláznena do operácii...Ľudia už vravia,že som schudla... No uvidíme ako a čo ďalej.
@paulapaula1 Ahojky,Ďakujem za opýtanie. Tým že ja som mala dve operácie povedali,že štichy treba vybrať až od 10 do 14 dní. Dnes je 11 deň. Takže vo štvrtok pôjdem na výber. Neviem či a ako ma budú kontrolovať...Som zvedavá vo štvrtok,plus pôjdem asi k lekárovi čo ma operoval ☹ Vôbec niesom nadšená,ale tak čo už.Ja sa mám ako tak no. Od kedy som doma čo je 11 dní tak upratujem snažím sa byť ako tak v pohybe...Prvé dni boli ako v pekle...Bolesti,trasenie,slabota ale mama mala pravdu...Každým dňom sa to zlepšovalo.Všetci sa o mňa starajú ako v bavlne,takže si to trocha užívam... 🙂 Konečne aspoň nijaký osoh 🙂 Rany sa pekne hojia,mama mi to čistý,prebaluje...Žiaden zápal..Ja len pevne verím,že už bude len lepšie. A Ty sa inak ako maš?
@martuskaigbokwe Ahoj,aj ja dakujem za opytanie,celkom to ujde.Dostala som termin na opku na 12.9 v BB tak pomaly striham meter 😊 Ale este je to daleko. Mam radost ze sa citis lepsie a pomalicky sa zaradujes do bezneho zivota. Zivot v bavlnke si teraz urcite zasluzis tak si kludne uzivaj 😃 Som ale zvedava co a ci vobec nieco ti povie lekar pri kontrole. Daj potom pripadne vediet ci sa nejako vyjadril j tvojej situacii a k tomu co sa vlastne stalo.Zatial pekny horuci den 😆
ahojte dievčatá už týždeň študujem všetko o resekcii žalúdka a veľmi mi pomohol tento blog. Pevne som sa rozhodla že sa objednám na konzultáciu k doktorovi Markovi do BB. Chcela by som sa spýtať za akú dobu Vás objednali na tú konzultáciu a ešte jedna otázka ako dlho po operácii ste vedeli isť do práce. ďakujem
@jelly265 popozeraj kazdu stranu a najdes odpovede.
@zdenkakarolina ďakujem za odpoveď idem si to teda postupne všetko ešte raz prečítať. Je tých informácií veľa. Tieto dve mi ušli.
@jelly265 Ja som to tiež skumala a už mam termín,ale v BA
@jelly265 Ahoj,konzultaciu mi dali tak za cca 10 dni od kedy som zavolala a u primara to moze byt dlhsie a vzhladom na dovolenkove obdobie sa to este moze natiahnut.Urcite tam este dnes zavolaj,primar ma ambulanciu v piatky ale volat mozes hocikedy do 15tej. Rekonvalescencia je velmi individualna ale co som sa kociek pytala a co som sa docitala tak pocitaj 4-5tyzdnov.
@zdenkakarolina Ahoj,ty mas termin 8.9 ze? Ja 12.9 takze hned po
@zdenkakarolina Po tebe, tam malo byt 😀 Len ty v BA a ja v BB,skoda mohli sme si to v nemocnici odlezat spolu 😀
@paulapaula1 ďakujem veľmi pekne však to myslela som že teraz cez dovolenkové obdobie to bude všelijaké. Dúfam že v septembri dostanem konzultáciu a do Vianoc aj termín operácie. Držím palce.
@paulapaula1 V BA ? to sa ešte uvidíme.
@paulapaula1 skoda,mohli
@zdenkakarolina Nevadi, aspon ale viem o niekom kto bude v rovnake dni prezivat podobne stavy 😀 Viem ze v BB maju v juli a v auguste naplanovu resekciu u dr.Vladovica este traja ludia,samozrejme neviem kedy ani kto ale mohli by sa ozvat,boli by sme v tom spolu 😊

@mrsbrown Sťažnosť podávam na 100% veď ma 2+ operovali,zomrela som a narodila sa...Som psichicky na dne a moja rodina tiež.