Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@paulapaula1 ďakujem si skvelá gastro vybavím dúfam skoro mám gastroenterologa ku ktorému som kedysi chodila a endokrinologicku a diabetologicku v jednej osobe mi odporučila známa tak to dúfam pôjde. Pôvodne som ti chcela nechať na budúci rok kvoli práci ale potom som si povedala že v prvom rade musím myslieť na seba.
ahojte,som tu nová ale chcela by som poradiť.Na operáciu idem 1.8 do Breclavu do čiech.Operovať ma bude Pán doktor čierny už mám za sebou všetky vyšetrenia len zajtra ešte internistovi a už ma to čaká.. strašne sa bojím ale zaroven aj tešim mám divné pocity...je to cele divne tak neviem na koho sa obratiť.. dufam ze sa tu najde niekto kto sa podelí zo svojimi skusenostami a dá mi rady 🙂 za kazdú odpoved budem nesmierne vdačná..
@jelly265 Tak v prvom rade dakujem 😁 ale take su tu vsetky baby alebo aspon vacsina.Pod touto temou sme tu pre jeden a ten isty dovod, takze sme si vsetky rovne,mame predsa rovnaky problem, a tak nevidim dovod preco by jedna druhej nepomohla alebo neporadila.Ved aj nam niekto radil alebo nas povzbudzoval ☺ A po druhe,skvela musis byt ty lebo si prisla na to ze pre tvoj zivot a stastie si najdolezitejsia ty sama 😊
@natalicaliaa ja mam termín 9ho tak das info zrejme skor
@zdenkakarolina dám samozrejme, no len veľmi sa bojím...:( ze čo bude potom tie bolesti ci to víde a tak..:/
@natalicaliaa ja sa tiež bojím,tolko vysetrení,behačiek,...už nech to čert vezme,aby som dí nedostala,resp.aby nemeskali vychadzaju mi na 26ho a 9ho ten den "D!
@paulapaula1 2 dní som sa tam nedovolala 🙁 snáď sa mi tam v pondelok podarí dovolať a budem mať aspoň termín konzultácie ☺
@jelly265 Skus rano tak 7.50 lebo od 8 uz maju ambulanciu a keby nie tak po druhej ale najneskor do tretej. Ja som tiez dost volala kym sa podarilo.Drzim palce 😉
@paulapaula1 Ahojček ako sa máš,a aký máš wekendik? To máš za chvíľu. Bude Ťa robiť primár Marko?Držím palce. V BB dávajú dlhé termíny,aj ja som tam chcela ísť...No vo štvrtok som bola na výber štichov z tej veľkej rany...Lekár mi to veľmi chválil,že bola vidieť veľká starostlivosť...Veľmi príjemny lekár,dohováral mi ohľadom tej úzkosti a podobne. Ten čo ma operoval je na dovolenke,ale tento štvrtok k nemu pôjdem...Nebudem sa nič pýtať ani tému rozvíjať. Len viem,že ak sa bude on pýtať moje odpovede budú veľmi tvrdé.Ja sa už cítim lepšie,občas chodím po vonku,doma upratujem...Papám všetko len málo. Niekedy nezjem ani tých 80g a niekedy mám dni kedy zjem aj 100g tuhej stravy....Rana ešte bolí,hlavne teraz keď prší...Veľa pijem.
@erikasadek ty si das zobrat tristvrte zaludka koli schudnutiu ????? a co tak ten prstenec???? sesterka si to dala a schudla 50 kil ,.... moja mila ziadna operacia ti nepomoze pokial sa budes prejedat, pretoze cast zaludka co ti zostane sa dokaze roztiahnut.....
@tridi asi kazdeho vec,co si da a co si neda,nie? a bandaz? ...noooo...skvela vec na bolesti a ked sa ti zacne posuvat...anoooo...asi preto si to kazdy dava prerabat na bypass,alebo sleeve...a zatial som videla len jeden pripad z neviem kolko desiatok,co sa vyzrala naspat do povodnej vahy 140kg,ale to bolo uz na psychiatra...najlepsie je kukat sa na seba a o seba sa starat a druhych nechat zit si svoj zivot...
@tridi niektori sa nevyzieraju,ze sa prejedaju,ale zacne to lahkou nadvahou a nespravnou dietou...a ked clovek nevie jak ma jest,tak namiesto chudnutia pribera...a potom su tam aj zdravotne problemy-hormony,stitna zlaza,pecen...psychicke zalezitosti...,ale ako zdravotnicka urcite poznas aj takuto moznost a niekedy wls zachranuje zivot...gastrochirurgia obeznych nauci ako spravne jest...nie kazdy ma silu dodrzat dietu a cvicenie,ale zase ma gule na to,aby si k chudnutiu dopomohol opkou...
za mna potlesk pre kazdeho jeneho cloveka,co sa rozhodol zmenit svoj zivot trebars aj tymto stylom...chce to ozaj odvahu a taka wls nie je med lizat...je to presne taky isty boj ako ktorakolvek znama dieta...nemozes to...nemozes hento,musis cvicit...akurat,ze pri wls sa to neda porusit......
@mrsbrown pouzila som len tvoj vyraz 🙂 a nebudeme sa chytat predsa za slovicka🙂 mna len udivuje take radikalne riesenie problemu .... podla mna je to privelky zasah do organizmu, ked sa da podstupit aj menej narocna operacia ktora ma podobny vysledok, nakoniec nie pacientky rozhoduju o type operacii ale lekar po konzultaciach s nimi 🙂
@martuskaigbokwe Ahoj ahoj,mam z teba radost 😀 Naozaj sa tesim ze sa davas dohromady,vsetko nakoniec dobre dopadne a pokial nie,tak to este nie je koniec 😆 Uz zajtra ma byt lepsie pocko tak sa aj tebe snad ulavy.Mala som poskodenu slachu v clenku a vzdy ked je takto hnusne ma to trha a ten clenok je slaby tak si viem predstavit ako musi byt tebe 😡 Inak sa mam fajn,s malou sme si urobili babsku jazdu do Bojnic ale kvoli pocasiu sme sa vcera vecer vratili inak sme mali ostat do nedele.A teraz sa zabavam pri prani,vareni a upratovani,milujem volne vikendy ked netreba ist do roboty 😆😆😆 Co sa opky tyka,nie nejdem k Markovi ale k Vladovicovi.Marko ma daval a vyberal bandaz pred 11 rokmi a ako lekar je spickovy,no ako clovek je neprijemny ako ovcie kiahne takze som sa pre neho nerozhodla.
@tridi Ahoj, suhlasim s @mrsbrown som toho prikladom. Mala som bandaz,fungolala,schudla som na cca 58kg.A pre sialeny reflux ktory mi sposobovala mi ju po 3 rokoch museli vybrat.Ku koncu som vyvratila aj trochu vody,povracala som pocas spanku atd.Hrozne stavy,vyskedok 48 kg... Po vybere nastala neskutocna ulava ale kila sli hore.Dnes som vahou spat a cakam na resekciu.A takych ako ja je vela.Tymto som chcela povedat ze je na kazdom z nas na ktoru opku sa citi a ktorou cestou chce ist.Lekar ti navrhne typ zakroku ale vnutit ti ju nemoze a nakoniec sa vzdy dohodnete. Aj mne ponukli BIB balonik,povedala som "v ziadnom pripade" a dohodli sme sa na resekcii. Ty to mozno vidis ako moc drasticke,my vidime ze je to riesenie a ciel.A to medzi tym vnimame len ako najstroj k splneniu sna.Je to aj o sile tuzby ktora nas zenie.
@mrsbrown ved najlepsie sa vyznate 🙂 🙂 🙂, moja sesterka podstupila adjustabilnu bandaz zaludka, schudla 50 kil a je velmi spokojna, ja s tymi ludmi pracujem ja vidim konkretne komlikacie s ktorymi sa stretavaju ....., kazdemu kto podstupi zakrok na znizenie hmotnosti drzim palce nech si nadobudnutu vahu udrzi a je so sebou spokojny ... len netreba zabudat ze priberame z toho co mame na tanieri 🙂 🙂 a je smutne ze na znizenie porcie co prijmeme potrebujeme podstupit take velke zasahy do nasich organizmov 🙂
@paulapaula1 vyslovila som len udivenie nad tym, ze na znizenie porcie co prijmeme potrebujeme podstupit take velke zasahy do nasich organizmov, mam tiez nadvahu a som si plne vedoma ze nepriberam zo vzduchu ale z toho co do seba za cely den dostanem 🙂
@tridi ja poznam 7 bab co si davali odstranit bandaz...ze gratulujem sesternici,ze jej to vyslo a ze sa citi fajn... a moze sa aj laik vyznat,ked sa bavi s ludmi co podstupili gastrochirurgicky zakrok..predpokladam ze k lekarovi sa nepride pochvalit stastne zoperovany,ze sa ma fajn a nepotrebuje ziadneho lekara,ale pridu ti s komplikaciami...nemusime byt gastroodbornici aby sme sa vedeli porozpravat s ludmi co opku mali... nikdy by som si nedovolola nikoho odsudit ani za silikonove prsia..za zubne implantaty...za liposukciu...za hocico co je ich rozhodnutie...ziadna to nerobi zo srandy,ale pre svoje pohodlie fyzicke a psychicke...nebudem sa opakovat ale nie kazda dokaze zit s pocitom hladu,ked znizi svoje porcie na stvrtinu...
@tridi Ja som to v zlom ani nevnimala.Samozrejme mas pravo na svoj nazor,udivenie a mas pravo to vyjadrit. A my rovnake pravo nasho nazoru a prejavu. Tiez sesternoci blahozelam,je jedna z mala ktora nema s bandazou problem.
@tridi silna profesionalka si...povedz na ktorom gastre robis aby som sa mu vyhla? ...vies,obezni ludia zle znasaju ked sa im niekto posmieva a ponizuje ich...nie gastrooperacia je kuzlo..vecer ti vezmu zaludok a rano mas o 50kg menej...no moozes byt takato? ...no nezer teda ked mas nadvahu..ono to pojde dole a budes moct potom kritizovat tie co msju nadvahu....halooooo..tu je rec o morbidnej obezite..mam ti ako kvalifikovanemu zdravotnikovi vysvetlit co znamena morbidna? ...a vobec...jaktoze tvoha sesternica bola tak slaba povaha a nezmensila si jednoducho len porcie jedla..to hned musela skrtit zaludok? ...ach jaj...furt sa najde niekto komu bufu vadit aj umele mihalnice a gelove nechty....
@mrsbrown ja sa neposmievam obeznym ludom patrim totiz k nim ja sa vysmievam tvojim nazorom a to je privelky rozdiel .... chudnutie je proces a je len na nas ake barlicky pri nom pouzijeme len z tvojich odpovedi znelo jedine len resekcia je super, autorka chcela nazor, ten som vyjadrila .... priklanam sa k bandazi, to je vsetko 🙂 a ked ti ide o morbidnu obezitu z mojich reakcii vyplyva ze sa s obezitou nenarodis ale len sa k nej dopracujes cez velkosti porcii tak ako ja k svojej nadvahe
@tridi bandaz ma najvacsie komplikacie...ja sa priklanam k zdravej vyzive a k fitku...ale nie kazdy to dokaze.... nechaj na kazdeho nech si zvoli co chce...resekcia nie je super,ziadna operacia nie je super...ani cisarsky nie je super...ale ked je to jedna z moznosti ako zachranit zivot,tak je to megasuper....vidis..ty si stastna aj s obezitou,nic ti na tom nevadi,no tak skus byt trochu empaticka a respektovat rozhodnutia inych.... ja som sa k obezite dopracovala chorou pecenou /nealkoholicka steatoza,diabetes,hormonalna porucha/...mavala som cely zivot cca 60kg... spokojnost velika...a potom som pribrala aj z hlbokeho nadychu..a nie,nechcem zit s obezitou...chcem behat vonku s detmi,chodit sa s nimi kupat a byt fresh kazde jedno rano...nebyt nervozna,ked ma bolia nohy,chrbat,hlava,brucho....nemat hnacky a vracat 2-3x do tyzdna...nebyt stale unavena...a mohla by som este menovat vsetok diskomfort.....myslis,ze kazdy z tych po opke nema za sebou rady neuspesnych diet,cviceni....? proste uz neries kto aky je...nie sme vsetci ako ty....
Co si bola dlho na slniecku? Sak citaj aj trosku... pockaj...skusim ti to zopakovat jak by som to povedala mojej dcere 8rocnej: zdrava strava a fitko su naj riesenie ale ked sa to neda,tak treba vyuzit aj ine moznosti aby bolo dobre...chapes,ne? ...fakt robis na gastre? ...inak aj ja robim v banke....
@tridi
...neni tu niekde skupina alkoholikov,ze by si aj tam nabehla poradit im ze nonono...ze nemaju pit lebo to neni zdrave?
@mrsbrown Bingooo špičkovonsi to napísala.

@jelly265 Konzultacia by mohla byt aj skor si myslim.Na nej potom dostanes zoznav potrebnych vysetreni.Ked ich absolvujes,znovu zavolas,sestricka ti povie kedy mas s nimi prist,doktor ich pozrie a da ti termin.Ja som mala mega stastie a vysetrenia som zvladla za 7 dni.Doktor neveril ked som dokvitla s vysledkami 😆 Ked dostanes termin konzultacie,odporucam hned zavolat na gastro a endokrinologiu a zajednat si termin lebo cakacky su tam sialene 😠