Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@zdenkakarolina neboj saa je to boj ktory bude stat za to 😊💋
@zdenkakarolina silno budem na teba zajtra mysliet. Operacie ako takej sa bojim aj ja ale urcite to bude stat zato.
@zdenkakarolina Ahoj,no ako? A uz si po,parada 😊 Vitaj v novom zivote 😀 Ako ti je? Je vsetko ok?
@zdenkakarolina No Ahoj,ako sa máš?Dúfam,že si v poriadku! Myslela som na Teba. Držím palce a rýchlo sa zotav a daj o sebe vedieť.
@zdenkakarolina dnes ns teba cely den myslim. Dufam ze je vsetko ok a odpocivas uz na izbe.
Ja som sa dnes vazila kupila som novu vahu.a dnes je to presne tyzden co som po opke a schudla som 11 kil.
@natalicaliaa super tesim sa s tebou. Len tak dalej. Nech sa ti dari.
@natalicaliaa Wooow,tak to sa mi zda az moc,dufam ze ale papas aspon tekute.Ale tesim sa s tebou samozrejme 😄
Dakujem pekne :-* ano jem tekute naprkilad acimeli kazde rano potom mam vyvar cisty mala som uz aj paradajkovu stavu.... pijem dzusy pomarancove jablkove len uz mi to ide hore krkom včera som si dala ladovy čaj citronovy a ten ma normalne zasytill...:D aj mlieko som si troška popila a dokonca som bola aj na wecku z toho..:D...snazim sa ale ked to nejde moc do mna :D s polievky si dam tak 3-5 lyziček a som plna čo sa neda porovnať s mojimi porciami predtym...naozaj to išlo rapidne dole..mozno aj preto tak vela..ale to ked prejdem na kasovitu tak to pojde pomalšie dolu..tak teraz mam ešte tyzden tekutu musim dat dole aspon tych 5 ešte :D je pravda ze sa citim slaba troška ale ked prejdem na tu kasovitu stravu budem brat vitaminy centrum d a po z čo som brala aj pred op a dufam ze to sa to upravi tym a aj tym kasovitym co budem jest predsa tam bude viac vitaminov bielkovym mineralov a tak...a berem ešte helicid..to mi dali v nemocnici na zaludok.
Tak všetci čo ste pred op uzivajte si velke porcie lebo potom velku porciu tak akurat vo sne :D
@natalicaliaa To je super,uz aj ja chcem byt plna z 3 lyziciek vyvaru 😃 Jasne ze si slaba,si cerstvo po opke a mas minimalny energeticky prijem,telo je unavene a zatial nema z coho energiu doplnit ale to sa spravi,zvykne si 😁 Drzim palce a oddychuj 😉
Dnes som bola v lekarni si kupiť vyzivove doplnky a pytala som sa na krem na strie resp.jazvy...povedali mi ze na vytvorene strie uz nic nieje... nema niekto z vas nejake typy rady?
@zdenkakarolina ahoj dúfam že si už doma z nemocnice a že sa máš dobre.
@zdenkakarolina Ahoj,stále na Teba myslím. Už by si mala byť doma a hlavne v poriadku. Daj aspoň o sebe vedieť, neviem sa dočkať správ od Teba.
@zdenkakarolina Dufam ze je vsetko v poriadku,zacinam si robit starosti.Ked sa ti bude dat napis hoci len "ok" nech o tebe vieme nieco a podrobnejsie info moze kludne pockat.Myslime na teba.
Ľudia ozvala sa niekomu z Vás Zdenka?????
@martuskaigbokwe Este nie....
@paulapaula1 Nemám z toho dobrý pocit!Keby som bola vedela jej priezvisko tak sa na ňu aspoň u Viciana opýtam...Ale skúsim sa opýtať vo štvrtok či je aspoň v poriadku!
@martuskaigbokwe Presne ani ja nie.Tak to bolo aj s tebou,ked si sa neozvala viac ako 5dni,zacala som tusit komplikaciu.Aj na nu myslim kazdy den tak ako vtedy na teba a otvaram konika v nadeji ze tam uz nieco bude.Dufam ze je v poriadku.Tebe sa ako dari? Kolko si uz dala dole? Ako sa citis a ako si zvykas? Boli ta este nieco ci uz si ok?
@paulapaula1 Presne ako vravíš. Preto mi je divné,že sa neozvala,pretože viem z vlastnej skúsenosti,že sa vtedy niečo deje ☹ I keď ju nepoznám osobne,každý deň na ňu myslím,a modlím sa aby bola v poriadku. Aj ja sem chodím každý deň s nádejou,že sa ozve. Vo štvrtok idem na kontrolu k Vicianovi,ona operoval mňa a aj Zdenku...Tak sa aspoň spýtam či je v poriadku. Vieš zaújmave je,že pred opkou som nepočula o žiadnych negatívnych skúsenostiach...Ale keď som ležala na iske polomŕtva vtedy sa hýrilo od sestričiek milióni prípadov...Tak tiež som jediná z fóra ktorá takto dopadla,okrem tej staršiej pani čo zomrela... ☹ Inak sa mám dobre.Ďakujem.Vraveli že som mala dva krát srdvoví infarkt tak som bola u kardiológa a ten aký koľvek infarkt vylúčil!Ďalej skonštaktoval,že mi pri prvej operácii zabudli predmet...Z toho som dostala ťažkú infekciu kde mi všetky orgány zlyhali...Septický šok. Preto ma vlastne o dva dni znovu operovali. Som dosť sklamaná z toho ako lekári klamú.Dole mám 18kg. Ešte sú dni kedy mi ide jedlo aj pitie ťažko dole,a ešte zvyknem vracať...Ja som si veru ťažko zvykala tým,že je ten žalúdok malý.A ja som prímala viac potravy. Inak som prešla z nohavíc 48/50 na 46.Aj 46 sú mi už velké. Ten rozdiel je neskutočný,a viditeľný. Cítim sa oveľa lepšie,pokojnejšie. Už chodím aj medzi ľudí,čo som predtým nerobila. Výdem schody bez zastavenia a udychčania 🙂 Dúfam,že do Októmbra prejdem stovku. To je môj sen. Ja som veľa vážila...Keby som bola mala 115kg tak som už dávno pod stovkou. Nie nebolí len tým že ja mám veľkú ranu tak ma občas pobolieva.A Ty si inak ako na tom so všetkým?A čo po psychickej stránke?
@martuskaigbokwe ja myslím na Zdenku každý jeden deň a myslím na to ze prečo sa neozyva a na to ako jej je. Pevne dúfam ze je v poriadku. Dúfam že nám vo štvrtok dáš o nej dobre spravy ak sa nám dovtedy sama neozve. Ja idem práve vo štvrtok konečne na konzultáciu do BB.
@jelly265 Na prvú konzultáciu?Takže Ti dajú termín?Už máš aj vyšetrenia? Ja som si práve čistila ranu,a konečne sa mi zahojila takže vo štvrtok len zavolám Mudr.Viciánovi že či mám prísť či nie...Len dnes sa mi zahojila a zavrela rana....Skutočne by som bola šťastná keby sa konečne Zdenka ozvala.
@martuskaigbokwe idem len na prvú konzultáciu. Dúfam že mi lekár povie ze som kandidátka na operáciu a odporučí mi vyšetrenia a neposle ma domov s tým že mám chudnúť inak. Som rada ze sa ti konečne zapojila rána. Aj ja čakám stále na správu od Zdenky ze je OK.
Ahojte, ako tu citam vsetky tie vase spravy tak som normalne prekvapena ze som mala taky hladky a bezproblemovy priebeh.. tiez som isla na operaciu s tym ze je to uplne v pohode a ze tam komlikacie skoro vobec nenastavaju a ze skor to tazke pride potom. som zvedava ako dopadla ta zdenka. kedy mala operaciu? ja som uz vecer po OP normlane sedela na posteli, isla som na vecko aj sa obliect a tak. bola som jasne slaba ale ked mi prisla navsteva som mala najvacsi problem aby som sa nesmiala lebo ma to bolelo. dajte mi info aj niekto kto je taky mega spokojny ako ja 🙂
@martuskaigbokwe Ahoj,tesim sa z tvojich uspechov len ma mrzi ze taku cenu.Ale nastastie vsetko dobre dopadlo tak zle treba hodit za hlavu tesit sa z toho co jev😄 Dufam ze aj Zdenka je alebo bude ok,mohla by sa ozvat lebo to cakanie je priserne! Ja sa mam fajn,pomaly mi to odsypa,este nieco cez 3 tyzdne a konecne pride rad aj na mna 😆 Ja dufam ze s mnozstovom jedla nebudem mat az taky problem kedze som v minulosti mala bandaz a tiez som si zvykla. Mam akurat jednu komplikaciu.Tiez si ty alebo aj ine baby potrebovali vyjadrenie(neviem ci tomu predchadza aj nejake vysetrenie) o tom ze obezita nie je geneticky podmienena? Odo mna to este v BB pozaduju a ja to neviem zohnat.Dnes som bola na endokrinologii tam ze nic take nevedia dat ze to len obezitolog.Najblizsieho mam 100km v BA a cakacky su niekolko mesiacov.Chyta ma stres ze to nevybavim a nezoperuju ma.
@paulapaula1 Ak mám byť úprimna keby som vedela akú cenu ma bude stáť moje zdravie tak by som do toho nikdy nešla....No o tom potvrdení nemám ani tušenia. Ja som nič také nepotrebovala. Ak mám byť úprimna Mudr.Vicián ma na prvej návšteve upovedomil,že ma zoperuje. Tam bolo najviac dôležité gastro a interne vyšetrenie.Ja som sa tiež chcela dať operovať v BB ale voľný termín mali až v Okómbri a v BA ho dávaju do 3 týž...Samozrejme som to chcela mať za sebov...S tým obezitologóm len toľko že ja som ho dokonca v BA ani nenašla. Tak som šla späť za Viciánom a ten povedal,že úplne stačí navštíviť diabetológa.Dokonca to bolo aj podčiarknuté...Obezitológ-Diabetológ. Ja som potrrbovala echo srdca,spiometriu,orl,gastro,endokr.interne,diabetológ...Ak sa môžem spýtať,odkiaľ si?V BB budeš platiť tiež operatóra?
@ceresnamalina Ahoj,aj ja som sa po opke cítila celkom fajn. Dokonca som bola aj s mužom v bufete,prechádzali sme sa...So sestričkami vykecávali,usmiatá som bola so slovom-začal sa mi nový život....Na druhý deň som ťažko bojovala o svoj život,a bojovala som vyše dvoch týždňoch.
@jelly265 Myslím že pokiaľ máš vyšetrenia v norme a máš peknú nadváhu tak Ťa určite nepošlu domov. Len v BB sa mi to zdá ťažšie ako v BA. Držím palce. Inak mňa sa ani chirurg nepýtal,či som chudla inak...Len psychológ sa pýtal...
@martuskaigbokwe A ešte psychologické vyš.som mala

@zdenkakarolina Po opke by si mala vracať...Ja som zvracala aj po opke aj keď som skúšala stravu...Z obyčajného jogurta či z omáčky som vyvrátila všetko...Aj som mala niekoľko dní hnačku...Inak som bola vo štvrtok u Viciána,som na Teba myslela...Ozaj na oddelení majú skvelé sestričky 🙂