icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

monikahr
16. sep 2016

@zdenkakarolina ja som 2 mesiace po opke a este som neskusala alkohol a cvicit mozes zacat ale nie beh ale plavanie orbitrek mozes

anula
17. sep 2016

@zdenkakarolina

napoje s bublinkami nie su odporucane (my ich vyslovene zakazujeme), postupne mozu vyvvolat rozsirenie zvysneho zaludka a narast hmotnosti.
Pohar vina obcas ano, ale pohar vina ma viac kalorii ako pohar koly. Po pohari vina ma pacient po bariatrickej operacii hladinu alkoholu v krvi vyssiu ako neoperovany pacient (mechanizmus nevieme) a moze sa rychlo opit aj z maleho mnozstva alkoholu. Kazdopadne, treba predtym nieco zjest.

Hned na druhy den po operacii odporucame rychlu chodzu, postupne na 1 hod denne. Po 10 dnoch je mozna aquagymnastika, plavanie. Po mesiaci nie su ziadne obmedzenia, ale kazdy musi robit to, na co sa citi. Ako vravi @paulapaula1, zacala by som chodzou, postupne zvysovat na 1 hod denne alebo ekvivalent (stacionarny bicykel napr).

sisasls
24. sep 2016

@monikahr ani alkohol neskusaj ja som si dala 1 dcl vina az po 6 mesiacoch ,a znovu nic ziaden alkohol ak chces chudnut,som 7 mesiacov po opke a dala som 40kg dole, no pekne cislo ale stale malo do mohej vahy 60 kg , este potrebujem dat dole 25 kg ale musim naspat sprisnit rezim

sisasls
24. sep 2016

@zdenkakarolina ahoj ja som zacala cvicit po 2 mesiacoch,
@majoska ahojky vseobecna preplaca cely zakrok ,ja som bola v BB 1.3.20016

monikahr
24. sep 2016

@sisasls ja som alkohol neskusala to sa tu jedna baba pytala ja som 2.5mesiaca po operacii a mam 18kg dolu

zdenkakarolina
24. sep 2016

@sisasls ziadny ani vinko?a aky mas prosim ta režim,ja som dala 16kg a uz stojim.

martuskaigbokwe
24. sep 2016

@zdenkakarolina Ahoj Zdeni ako sa máš a ako si na tom Ty? Váha klesá? Býva To aj zlé?

martuskaigbokwe
24. sep 2016

@zdenkakarolina No ja som mínus 23KG. Zvyknem vracať takmer každý druhý deň. Už som si zvykla 😂 Jem všetko, sladké vôbec len pred mendzesom si dám. Často som unavená 😑 Vlasy stále padajú tak som si dala predĺžiť.... Začala som športovať. Každý deň idem s bycikom von.... Pridám aktuálne foto

martuskaigbokwe
24. sep 2016

Bola som operovaná 13.06.2016. Aktuálne foto zo včerajška 23.09.2016

sisasls
25. sep 2016

Ahojky ,ako sa mas , ako sa citis, kolko si dala dole, kocka , ja som nemala odvahu sa odfotit ,ale mam fotky co som bola obrom , podelim sa s vami jed dojdem do donca etapy, ja mam dole 40 kg za 7 mesiacov pa

zdenkakarolina
25. sep 2016

@martuskaigbokwe Ahoj Marti,no ja mam dole -16kg zle mi je len ked dam viac ako treba,jem vsetko pred dnami mam tiež chute,tak niečo zobnem,ide to mizerne mam zle nastaveny organizmus,vyhovorka...

natalicaliaa
26. sep 2016

@zdenkakarolina ahoooj dakujem za spytanie mam sa dobre uplnee uz mam normalnu stravu je mi uplne super všetko ma bavi chodim plavať 2 krat do tyzdna a všetko je super ... su to necelé dva mesiace po operaci a schudla som 25 kg

zdenkakarolina
27. sep 2016

@natalicaliaa Tak to je super,tešímsa stebou.Ja som len na -18 a akosi to stojí.
Mam aj deti chore tak sme už 8 dni len doma.

natalicaliaa
27. sep 2016

A čo jedavas? @zdenkakarolina

zdenkakarolina
27. sep 2016

@natalicaliaa skoro všetko

mirka171
3. okt 2016

Ahoj baby chcela som saspytat ci nepoznate doktora Kehera??? Mam ist na konzultaciu a neviem ci mam ist knemu do TT alebo radcej do Ba?? Dakujem za info

sisasls
3. okt 2016

@mirka171 Ahoj ja som bola v BB a bola som velmi spokojna , na konzul.som bola pri Dr. Kokorak, a operoval ma zastupca Dr. Vladovič, su velmi prijemny

mirka171
3. okt 2016

@sisasls len ja som s Trnavy a do BB mam daleko...preto rozmyslam ci ist v trnave alebo max bratislava....rada by som keby sa nasiel niekto kto bol u pana Kehera

stela2
3. okt 2016

@mirka171 Ahoj, ja som bola operovaná v Trnave u dr. Kehera pred dvoma mesiacmi, môžem len odporučiť, super prístup, super personál.

monikahr
3. okt 2016

@mirka171 ahoj aj ja som bola operovana u dr. Kehera a max. Spokojnost aj pristup

jelly265
3. okt 2016

Kočky ja som síce kúsok od BA ale radšej som išla do BB. Sú tam v tom najlepší, majú najlepšie recenzie. U nich sa začali tieto operácie robiť. Bola tam aj kamoška a bola veľmi spokojná aj so starostlivosťou aj s lekárom. Ja som tam bola prvý krát na konzultácii u Dr. Kokoráka a hned ma prekvapil veľmi milým prístupom s akým sa v BA nestretavam často. Aj teraz keď som si bola pre termín operácie bol veľmi milý aj spolu si sestričkou. Termín mám 12.12. a už sa neviem dočkať. Nad Trnavou som ani nerozmýšľala, bála som sa po tých rôznych prípadoch.

mirka171
3. okt 2016

@stela2 mozem vediet viac? preplatila ti to poistovna ? co vsetko si potrebovala? dakujem moc som rada ze sa nasiel niekto kto bol aj v TT a ty dokonca cerstvo

mirka171
3. okt 2016

@monikahr dakujem moc ... som kludnejsia uz si 3tia co mi pise ze je snim max spokojna

monikahr
4. okt 2016

@mirka171 ano bola som spokojna s pristupom lekara aj s pristupom personalu po operacii ja som 3 mesiace po operacii

mirka171
4. okt 2016

@monikahr a mozes mi kludne aj do spravy napisat viac? Som zvedava ako je to s poistovnou a co po operacii a co si potrebovala ale predoperacne???

jelly265
4. okt 2016

@mirka171 ahoj neviem ako TT ale v BB neplatim vôbec nič mám VšZP. Čo sa týka vyšetrení pred stanovením termínu tie mám čerstvo absolvovane. Bola som u endokrinoligicky a diabetologicky. Následne u psychiatra pre psychologický posudok. Potom som absolvovala sono celého brucha a nakoniec gastrofibroskopiu čiže hadičku do žalúdka. Na základe týchto som dostala termín operácie. Pred ňou ešte musím absolvovat interné predoperacne a anesteziologicke vyšetrenie.

mirka171
4. okt 2016

@jelly265 dakujem za odpoved ale ja ide v TT preto by som rada vedela ake postupy su tu

jelly265
4. okt 2016

@mirka171 v BA sú také isté vyšetrenia, keďže ide o rovnakú operáciu tak v TT to bude rovnaké.

sisacik001
11. okt 2016

@sisasls ahoj ako sa mas? Dlho si sa neozvala.

sisasls
11. okt 2016

@sisacik001 ahojky mam sa supeeer mam dole 44kg ,nosim velkost 44 z 54 /56 , nerobi mi problem ziaden kopec alebo dlha prechadzka do kesa cca 15 km , skoro vsetko jem ,alkohol nie, vcera som di dala 1dcl vina a bola som normalne ako pripita, nerobia mi dobre cestoviny, vajička, ryža, kapusta, chlieb, ale ryzu som nahradila kuskusom, strukoviny som zatial nejedla -mam obavy, a ty ako sa mas, kolko mas dole