Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@natalicaliaa neskutocne....gratulka k uspechu mna to vsetko estelen caka....chystam sa na konzultaciu vo stvrtok a strasne sa bojim ale ked tu citam diskusie otom ako sa kazdej dari chudnut mam strasnu radost a chcem to podstupit aj ja....drzim palce nech to dotiahnes do ciela
@natalicaliaa Super! Perfektne! A co koza? Taky extremny ubytok v tak kratkom case,stiha sa ti koza prisposobovat? Viem ze mas 19,o tom sme sa uz bavili ale teraz mas este viac kg dole,tak sa pytam znovu 😀
@mirka171 Mas moju podporu,drzim palce! Ja som bola minuly stvrtok na kontrole a teraz az koncom januara.
Baby ako riešite vypadavanie vlasov a tiež kontroly ak dochadzate 180km ako ja.Dik.
@zdenkakarolina ja beriem zinkorot ale nepomaha mi to bohvie ako mne strasne vypadavaju vlasy uplne mi zredli po operacii tiez by som potrebovala radu
@zdenkakarolina ahojky,ako sa mas, vlasy ti budu vypadavat kym nezacnes vsetko jest , mne isli plnymi hrstami tak do pol roka ,aj teraz mi vypadavaju ale uz len trosku ako ked ide prechod obdobia z jesene na zimu alebo z jari na jesen, to prejde samo nic som nebrala aby som nezatazovala zaludok, kolko si uz dala dole? citis sa dobre,ja ked mam svoje dni tak nic nemozem do seba dostat, a ked zjem tak max. polku jogurta, na kontroly nechodim ja mam az 250 km tam a 250 km naspat, pojdem sa im ukazat az ked absolvujem aj plastiku, tam ta iba odvazia ,pomeraju a ides domov a tolko km sa mi neoplati hnat auto, ☺
@monikahr Sme dopadli
@sisasls ja som so 118 na 93-94 už mesiac jem vsetko,aj sladke ked mam pred dnami sa nedokazem ovladať,kde ti budu robit plastiku,tiež tam.?stratila som už 50% objemu vlasov ma to inak stve to bola jedina pekna vec namne.☹
Ahoj, vlasy znovu oziju, ja som bola operovana 1.3.2016. v BB. isla som z vahy 125-127kb a mam 82kg do dnesneho dna ,stojim na vahe uz asi 2 mesiace ale chudnem aj tak ,asi sa tuk meni na svalstvo, teraz nosim 44 vel, z 54-56vel.,mne uz hustnu vlasy opat ,neboj sa aj tebe zhustnu naspat, vlasy sa regeneruju, telo zazilo sok z operacie to preto tak vlasy vypadavaju,na plastiku by som chcela ist do KE ,este by som chcela dat dole na 65kg az tak ist ,uvidim ,no v lete sa uz do plaviek na kupalisku isto nezobleciem, doma este hej, asi to dam na dalziu zimu o rok ,v zime sa lepsie hoja rany,🙂w😉
@sisasls si si aj nieco zistovala o tej plastike? Preplaca to poistovna? Ja budem urcite potrebovat brucho.
@natalicaliaa waaaau to je úžasná zmena. Vyzeráš skvelo. Ako s kožou?
@zdenkakarolina Zlatko vlasy neoziju a ani sa nestane zázrak ako podaktorí píšu. Jednoducho navštív dermatologičku-kožnú. Mne vyoaldi tak vlasy že som v kúpeľni plakala... Samé plesiny žiadna kvalita. Bola som u dermatologičku-kožnú. Dala mi vodičku, zinok som si kúpila sama a ešte jedny lieky na voľný predpis ale sú drahé. Ani neviem čo mi zabralo lebo som všetko brala ale výsledok sa dostavil. Krásne mi rastú vlasy plus som sa úplne na krátko dala ostrihať a momentálne som si napojila vlasy lekármi navrhnutou metódou extend magic... Málo si zehlim vlasy svoje takmer vôbec len tie predĺžené si upravujem... Žiaden lak, vosk a podobne. Len vždy po umytí si dávam balzam a olejcek... Vlasy sa začali pomaly spamätávať.... Navštív lekárku a budeš kludnejsia. Inak čo si všímam tak tie čo sme po pôrode tak nám to ide pomalšie dole. Síce si to ľudia všímajú ale ja už tak nie lebo sa vidím každý deň. Zatiaľ mi vaha stojí. A série má že nemôžem športovať pretože mi jedna rana stále hnisa...Ale tak u mňa je to celkom aj iné keďže som mala tie kompilácie a oveľa väčšie rany...Ale chudnem a snažím sa premáhať únavu.
@martuskaigbokwe ak ti mozem poradit, v lekarni som si kupila masticku na otvorene rany - unigel - a ta mi velmi pomohla, vytiahla vsetok hnis a do tyzdna bolo po mokvajucej rane. Co sa tyka ubytku vahy u zien po porode, nemyslim si, ze to tak je, ja som 8 mesiacov po opke a mam -65 kg....takze hlavne je to o pozitivnom mysleni a hlavne papaj vsetko...a uvidis, ze sa to pohne👍
@martuskaigbokwe Tak to sme natom rovnako,ja som u kožnej bola dala mi akesi lieky fakt tak velke,že citim akoby mi do zaludka prave spadol kamen,zinok tiež jedavam.Vlasy ako jeden chcemlon,uplne uzle a to trpím som si umyvalla každy druhy den a teraz sa snazim raz za týžden a to ich mam ako drity.Zajtra som mala ist po 3 mes na kontrolu ale nepojdem ma strasne boli noha,sa mi ten zhyb pod prstami zlomil a chystam sa na ortopediu.V piatok dojde mm s prace,tak budem do vtedy trpieť lebo nemam nikoho komu mozem deti zverit,uz mam lýtko ako kamen co stupam len cez patu.Kolko stali tie nove vlasky.
@sisacik001 Ja už jem tiež vsetko,necvičím,mam problemi s prstami na nohe,tiež mi to uz mesiac stoji,...asi sa prestanem vaziť.😅
@zdenkakarolina ja jem vsetko od momentu, ked mi zaludok pustil. Porcie si strazim a akurat tak 2-3x si dam bicykel. Inak nic. Mne stala vaha v septembri asi tri tyzdne, potom sa to pohlo. Teraz to uz beriem tak, ze som vdacna za kazde dalsie zhodene kilo. Dolezite je citit sa skvelo, aj ked jes cokoladu. To telo sa ti potom na tej vahe odvdaci.
@paulapaula1 dakujem....stale so sebou bojujem ci chcem ist naozaj pod noz alebo to skusim zase sama ale ked sa pustim do zdravej stravy vydrzim to len mesiac dva a potom uz nie....takze asi nemam na vyber ked chcem schudnut a budem to musiet podstupit....;(
@sisacik001 Ďakujem za radu zajtra ráno bežím do lekárne. Wau 65Kg za 8 mesiacov..Niekedy pochybujem či schudnem aspoň tých 50KG...
@zdenkakarolina Bože Tebe sa dejú veci, skoré uzdravenie prajem!Zajtra Ti odfotim lieky ktoré beriem ja na vlasy. Ja som inak uvažovala že sa budem chodiť korčuľovať ale kam do tej zimy...Niečo kde nebudem musieť namáhať brucho... Zdeni ja som si tieto vlasy priniesla osobné z Brazilii. Tu u nás sú veľmi drahé. Ale skús možno clip in...Ja som si ich pred nedávnom objednala a nato som sa dozvedela o tej metóde extend magic tak som hneď použila vlasy a napojila...Ako vtip je v tom že ja niekedy vidím že chudnem ale proste na váhe sa zázraky nedejú a každý kto má vidí tak mi len krásne komponenty dáva... Možno chudnem viacej v CM.
@zdenkakarolina mne pomohlo brat selen a zinok (samostatne, nie v jednej kapsuly)
baby ktore mate deturence...potrebujem od vas radu ako ste to po operacii zvladali doma? citam ze ste slabe a unavene a ja si to neviem predstavit ako sa to zvlad pri detoch...manzela mam v zahranici a neviem kedyako dostanem termin opercie ci bude on zrovna vtedy doma aby mi pomohol...nemam kam maleho dat....ako ste to riesili?? ci da sa to zvladat ? vo stvrtok idem na konzultaciu uz som objednana a strasne sa bojim aj ked sa este nemam coho ale neviem to ovladat ;(
@mirka171 ahoj a kde ta budu operovat? zvladnes to , ked pojdu spat deti na obed spi aj ty , vecer som telku nepozerala ,chodili sme spat o 20hod.,moj manzel vstava o 3 hod. do prace a prichadza o 14-15hod. a bola som na malu sama, mala sa chcela pomojkat na rukach, sadnut na kolena ,no neslo to , mojkali sme sa po leziacky na posteli, alebo som si k nej sadla , trvalo to tak 2-3 tyzdne, teraz ju v pohode vezmem na ruky ,
@mirka171 Ahoj,ja mam 6 rocnu dceru,nie to babatko viem ale stale je to dieta.Muz mi robi na smeny takze tiez som bola na vsetko sama.V sobotu ma pustili z nemocnice,v nedelu som uz soferovala do obchodu a od pondelka som malu nosila do skoly,zo skoly,na trening,robila ulohy,varila,prala vysavala.Uplne vsetko a bez problemov.Aspon u mna to prebehlo ako keby sa nic neudialo.Takze neboj,vobec ta ta unava nemusi chytit 😉
@sisasls
@paulapaula1 operovat mA budu v trnave....ja mam 4rocneho synceka len je to taku neposed....doma sa mu moc nechce byt stale by niekam chodil preto sa bojim ako to budem zvladat sama....tak dufam ze to nejako dam ine mi nezostava :/ strasne sa bojim nrviem co to somnou je tak som sa nato tesila az s tetaz bojim hlavne toho dna pred operaciou a ked s zobudim co ma vlastne caka ako mi bude ;((( da sa to baby vydrzat? neboli to moc?
Ahojte dievčatá tak ja som už v BB od včera. Zajtra idem tretia v poradí. Dnes ma ešte čaká klistir a bude mi ho robiť mladé ucho - zdravotný asistent. Už teraz sa hanbím ako pes 😁😁😁 Po ceste sem ma chytal strach. Keď som sa lúčila s našimi tak som si aj poplakala že idem domov ale tu ma to prešlo. Zajtra príde ešte jedna kočka ktorú budú operovať pozajtra tak tu aspoň nebudem sama.
@jelly265 Mladého muža sa nemusíš hanbiť, bol veľmi príjemný. A opka bude fajn, aj ja som si poplakala. Keby si nemala strach, asi by nebolo všetko v poriadku.
@sisacik001 mladý muž bol veľmi zlatý, sme si pri tom pokecali😉je tu veľmi milý personál. Už nech mám potom. Idem zajtra tretia v poradí.
@jelly265 vsetko dobre dopadne, budem na teba mysliet. Personal je mily, to ano...oni ti pomozu to zvladnut. Daj potom vediet ako.

Ahojte zienky .... teraz 4 decembra to budu 4 mesiace co som od opky....mam dole 38 kg a ten pocit je na nezplatenie ...ako sa cislo na vahe z 132kg premní na 94 kg je neskutocné..som velmi rada ze som podstupila tuto operaciu...bola som pred 2 tyzdnami u doktora na kontrole a povedal mi ze nadpriemerny ubytok vahy...som velmi velmi štastná!! ešte 30 kg a mam splneny svoj zivotný sen!