icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

paulapaula1
19. dec 2016

@zdenkakarolina Myslis Nolpaza? To je na znizenie tvorby kyseliny v zaludku,uzivaju ho pacienti s refluxom alebo po takejto operacii.

jelly265
19. dec 2016

@zdenkakarolina vidím že už ti odpovedala @paulapaula1 ďakujem 😉 presne tak je to na to aby sme nemali kyselinu. Brali sme to v nemocnici od prvého dňa všetci, ktorí mali akúkoľvek operáciu na žalúdku.

jelly265
20. dec 2016

Ahojte dievčatá mám na vás otázočku čo konkrétne ste papali keď vám skončila tekutá fáza po opke, mne končí vo štvrtok a už teraz rozmýšľam čo si potom môžem dať. Vopred ďakujem za typy. Tekutú zvládam v pohodičke.

paulapaula1
20. dec 2016

@jelly265 Ja osobne som jedavala,zemiaky teda kasu,spenat,normalny puding,vyzivu a obcas aj s rozmocenou piskotou,acidko,vyvar uz aj s mrkvou a zemiacikom ale potlacene,robievala som si uz aj ine polievky,cisto zeleninovu,zemiakovu mliecnu,jogurty,obcas ochuteny tvaroh...

mirka171
23. dec 2016

@paulapaula1 ahoj chcela by som sa spytat ako toto mate po opke ked treba jest len vyvar a nic ine? Alebo aj ked mozte neskor kasovite neporaza vas stoho ze nemozete nic ine?

monikahr
23. dec 2016

@mirka171 moze sa vyvar a actimel a po par lyzickach vyvaru si taka plna ze na ine nemas chut a dva tyzdne som to v pohode vydrzala

mirka171
23. dec 2016

@monikahr no super to si ma potesila ;) som sa bala ze mi bude v hlave hrmiet ineeee teda ze budem mat chut na pizzu a tak ze to bude ako pri diete

paulapaula1
23. dec 2016

@mirka171 Vobec to nie je ako pri diete, nebeha ti jedlo po rozume a 2tyzdne sa to naozaj da.Ano na zaciatku sa smie len voda,caj,vyvar a actimel.Potom je kasovita strava ako je aj vyssie spominane.A tak ako pise monika,po par lyzickach si plna do prasknutia.

mirka171
23. dec 2016

@paulapaula1 super ;:::🙂))

jelly265
23. dec 2016

@mirka171 ja som od dnes už na kašovitej strave a dnes mi segra spravila skvelé pyré z hokaido tekvice a batatu toho sladkého zemiaku. Je úžasné mňam. Baby majú pravdu, po pár lyžičkách máš dosť. V pohode sa dá tá tekutá strava vydržať. Odmenou Ti je úžasný pocit keď Ti lekár po 10 dňoch od opky povie že máš dolu 7 kíl, 4 cm z pásu a 3 z bokov.

mirka171
23. dec 2016

@jelly265 wau skvele ;) to cislo uplne uzasneeeee urcite to je neskutocny pocit ked citis vysledky po tak kratkej dobe 7kg za 10dni parada to mne sa nepodarilo schudnut za mesiac drzenia dieeet :/ dufam len ze dopadnu predoperacne dobre aby som mohla ist uz na operaciu aj ked sa veeelmi bojim ale snad to nebude horsie ako porod :D

zdenkakarolina
23. dec 2016

Baby,tak hrmavice so vsetkeho len kostovky a ja mam spat 3 kg a do konca SVIATKOV JE TAAAK DALEKO

jelly265
23. dec 2016

@mirka171 neboj ja som čakala že to bude ťažké a veeelmi boľavé keďže ja som posero čo sa týka bolesti ale dalo sa to vydržať. Keď som sa zobudila na JIS tak som už mala v infuzke lieky proti bolesti, proti zvracaniu aj veľký 2 litrový nutri vak. Som jedna z tých šťastných a vôbec som nevracala, telo aj žalúdok zvládli narkózu v pohode. Deň pred opkou ma v nemocnici chytil strach ale potom to prešlo a sama dodnes nechápem aké keď ma viezli na posteli dolu na operáciu bola som úplne pokojná. Na celom oddelení OMICHE v BB bol skvelý personál a vládla tam veselá nálada čo mi pomohlo. A navyše deň po mne operovali kočku s ktorou som už dva mesiace predtým bola v kontakte a my dve sme sa tam rehotali aj cez bolesť 😂 nakazili sme tým aj tretiu kočku čo bola s nami na izbe a všetci sa pozerali čo sa rehoceme 😉 mne pred opkou veľmi pomohla @paulapaula1, ktorá sa so mnou podelila so všetkými skúsenosťami okolo opky a veľmi jej zato ďakujem. Ak budeš mať akékoľvek otázky aj ja Ti rada pomôžem 🙂

jelly265
23. dec 2016

@zdenkakarolina ja som len 11 deň po opke tak si dávam veľký pozor čo dám do pusy keďže sa bojím reakcie žalúdku. Ešte mám v čerstvej pamäti čo som absolvovala takže poctivo dodržiavam oddnes už kašovitú stravu a tak po dlhej dobe cez sviatky nepriberiem 😉 drž sa aby si nepribrala ani ty, držím palce 😉

mirka171
23. dec 2016

@jelly265 super....ja som si uz pisala s asi 5timi babami co su po a kazda to mala inak...jedna mala vecsie bolesti druha sa uz den po opke prechadzala po chodbe takze pozistovane mam vselico..len ma teda desi ako to zvladnem ja...kedze som tiez posero co sa tyka operacii a bolesti snazim sa viac mysliet nato ze sa mi zmeni zivot k lepsiemu a budem sa konecne citit ako zena a nie ako slon co nikam nechce chodit len sa doma skovavat...po novom roku mi budu volat z nemocnice na termimy na predoperacne a potom uz len operacia...ja sa bojim uz teraz keby ste ma videli ked som isla na konzultaciu tak by ste sa nasmiali ;) sestricka si to na mne hned vsimla ze som vystresovana nooo uvidime kazdy krok vam budem hlasit ;) tak som rada ze su tu baby co podporia a poradia ;)

jelly265
23. dec 2016

@mirka171 ja som sa psychicky pripravila doma na to najhoršie a myslím že mi to pomohlo. Nakoniec to fakt nebolo také zlé. Ja som sa pred odchodom do nemocnice pofotila zo všetkých strán a keď som už ležala v nemocnici a rozmýšľala tak som sa pozrela na tie fotky a hneď som sa nebála 😂

mirka171
23. dec 2016

@jelly265 som sa zasmiala :D vyborny typ na banie sa ;🙂 super skusim aj ja ;)))

paulapaula1
24. dec 2016

@jelly265 Rado sa stalo moja,ty si to oplatila svojou navstevou a spolocnostou ked som bola este v nemocnici. Som velmi rada ze som ta mohla spoznat 😘

jelly265
24. dec 2016

@paulapaula1 je mi cťou byť Tvojou priateľkou, už teraz sa teším na naše dohodnuté letné štíhlejšie stretko 😘

paulapaula1
24. dec 2016

@jelly265 Detto 😉

jelly265
24. dec 2016

Ahojte dievčatá pekný štedrý večer vám prajem 😉 čo dobrého ste papkali? Ja keďže som v kašovitej fáze tak som mala skvelé hokaidovo batatove pyré 😀 ale neskutočne mi tiekli sliny na ten šalát a rybu 😃

paulapaula1
25. dec 2016

@jelly265 Ahoj, som rada ze si si pochutila,obcas treba aj chutove pohariky uspokojit 😉 Ja kedze uz mozem,tak som dala v priebehu celeho vecera zo vsetkeho ale samozrejme po troske,vecerala som len polievku a potom asi za 2 hodky bol kusok ryby. A uzasne je,ze ma to vobec nestve a ani nelaka 😀

jelly265
25. dec 2016

@paulapaula1 vieš čo je zaujímavé že ma vôbec nezaujímajú a nelákajú sladkosti. To bola moja najväčšia slabosť pred opkou. Budúci rok si už aj ja dám rybku a kapustnicu aj keď len trošku 😉

martina_l_l
25. dec 2016

Damy mozem sa spytat kto vam radil ci je vhodna bandaz alebo odstranenie casti zaludka? Kolko kg potrebujete schudnut? Poistovna chcela preplatit?rozmyslali ste ake to bude po schudnuti?myslim nadbytocna koza,prsia...dakujem

jelly265
25. dec 2016

@martina_l_l ja som si najskôr všetko naštudovala na nete, veľa mi pomohli dievčatá z tohto fóra a potom som išla na konzultáciu. Ja som mala pred opkou 123 kg. Ja som išla za lekárom s tým že chcem sleeve resekciu čiže odstránenie takmer 80 percent žalúdka. Bandáž mi neodporucil. Už sa moc nerobí, po rokoch ju niektorým pacientom musia vybrať. Aj teraz keď som bola na sleevke tak tam bola kočka ktorej práve bandáž vyberali. Po 5 rokoch jej začala robiť problémy tak jej ju museli vybrať a to poznám ešte jednu kočku ktorej ju museli pre problémy vybrať. Sleevka je väčší zásah ale už navždy takže si musíš sama rozmyslieť či si ochotná do konca života jest maličké porcie. Čo sa týka preplacania mne všeobecná poisťovňa celú opku preplatila keďže som mala BMI nad 40. Čo sa týka kože je mi jasné že bude niečo visieť, ja sa poctivo od 3 dňa po opke 2 krát denne poriadne natieram detským aviril olejom. Poradila mi to sestrička z nemocnice že sa po ňom pokožka sťahuje a majú s tým dobré skúsenosti od pacientov ktorých operovali. Samozrejme sa nebránim tomu aby som to riešila po 2 rokoch aj inak ak to bude nevyhnutné. Keďže som však len 12 deň po opke zatiaľ sa poctivo natieram a neriešim to inak. Ak máš ešte otázky kľudne píš čo budem vedieť odpoviem.

mirka171
25. dec 2016

@jelly265 ako je mozne ze ti to poistovna preplatila cele? Ja mam 125kg cize tiez BMI viac ako 40 a na konzultacii mk bolo povedane ze si 500e musim doplatit sama....🙂

monikahr
25. dec 2016

@mirka171 v tt sa plati 500e platis za nadstandartnu izbu a sa mi zda ze nieco lekarovi sa doplaca

paulapaula1
25. dec 2016

@mirka171 Presne ako vravi @jelly265 zo sumy 500€ v TT ide 250 za nadstandardnu izbu ktora je ale povinna a 250€ je za vybet operatera ale robi to len primar.Viem co si myslis ale takto to jednoducho je.Zakrok hradi poistovna.

paulapaula1
25. dec 2016

@martina_l_l Ahoj,ja som ta dalsia co ju spomina @jelly265 .Mala som bandaz 3 roky a musela ist von,vybrali mi ju pred 11rokmi.Takze u mna bola cesta jasna ze idem na sleevku a nelutujem.Ak si si neni ista co je pre teba vhodne,vyber si miesto kde by si chcela pripadne byt operovana,zahlas na konzultaciu a tam sa spytaj na moznosti,rozdiel a pripadne si nechaj poradit.Bandaz sa vsak uz naozaj zavadza skor ojedinele.

jelly265
25. dec 2016

@mirka171 presne ako píše @paulapaula1 v TT si platíš za nadštandardnú izbu a operátérovi. V BB netrvajú na tom aby si bola na nadštandardnej izbe čo mne vyhovovalo, bola som rada že nie som na izbe sama aspoň mi to rýchlejšie ubiehalo. A za lekára sa platí v BB len keď si vyberieš primára Marka, mňa operoval Dr. Kokorák, ktorý sa teraz venuje bariatrii a bola som s ním veeelmi spokojná. Od prvej konzultácie s ním mal veľmi milý a profesionálny prístup.