icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

mirka171
2. jan 2017

@monikahr ahaaaa tak to mooozno pojde aj zomna lahsie...to ty si mala malo kil...;) ja mam o 27kg viac ako ty...:( tak mozno pojdu aj rychlejsie dolu uvidime sama som zvedavaaaa len uz nech mam potoooom :/

martina_l_l
3. jan 2017

Baby ak sa mozem spytat ake bmi ste mali pred operaciou?
Mirka171 zadaj si do fb :adipositas chirurgie - fragen und antworten

mirka171
3. jan 2017

@martina_l_l ja mam teraz bmi 46....

jelly265
3. jan 2017

@mirka171 najdôležitejšie je neporovnavat sa s inými bo ja som z váhy 123 kíl dala dolu za 3 týždne 8 kíl a druha kočka zo 100 kg dala za ten istý čas 11 kíl, operovali ju deň po mne, boli sme spolu v nemocnici tak sme stále v kontakte. Každá máme iný organizmus. Aj lekár nám povedal že nie je dobré sa porovnávať a má pravdu, nerobí to dobre na psychiku 😁😁😁

jelly265
3. jan 2017

@martina_l_l ja som mala pred opkou 46 a po 10 dňoch keď som bola na štichoch som mala 43.

mirka171
3. jan 2017

@jelly265 tak to mas velku pravdu ;)

deninka233
3. jan 2017

Ahojte, chcem sa k vám pridať, aj keď nie so mnou, ale s mužom. Má cca 150kg lekár v bariatrickej ambulancii sa vyjadril, že to už je morbídna obezita... bmi neviem, lebo neviem presnú výšku...
Teraz koncom januára ide na psychiatrické vyšetrenie, treba sa tam niečoho obávať? Je nejaká šanca, žeby to "nespravil"? On totiž jedáva malé porcie len veľmi nepravidelne, zle a málo spí (aj kvôli práci kde má každú 3 noc služby...) a vkuse vyžiera, dalo by sa to prirovnať k alkoholikovi, kt. má všade po byte schovaný alkohol... on má takto sladké, oriešky, hrozienka... Neviem či mu takto psychiater povolí operáciu keďže prakticky má problém hlavne v hlave...
Inak, operácia bude prebiehať na kramároch, boli ste tam niektorá? Ďakujem za reakcie

paulapaula1
3. jan 2017

@martina_l_l Ahoj ja som mala pred opetaciou bmi 41,06 a teraz 10 tyzdnov po mam 33,93. Urcite je chudnutie prirodzenym sposob to najlepsie co moze byt ale kazda z nas co sme po operacii sa pre nu rozhodla prave preto ze to inak uz neslo. A schudnut prirodzene ti este nezaruci ze tie iste problemy ta nepostretnu tiez,myslim teraz vypadavanie vlasov,unava,prebytocna koza... Ano urcite obmedzenia su na cely zivot ako to pitie a jedenie zaroven,a preto si to clovek musi dobre rozmysliet a uvedomit. S operaciou sa ale bojuje lahsie,proces chudnutia je menej stresujuci pretoze sa nemusis nutit nejest a jest malo. Vsetko v zivote ma svoje pre a aj proti a kazda operacia prinasa urcite riziko a ja za seba mozem povedat ze nelutujem. Drzim palce 😉

mirka171
3. jan 2017

@paulapaula1 ako to je myslene to pitie a jedenie?a inak baby alkohol je tiez uplne zakazany ci casom mozes aj popit na nejakej oslave svadbe a podobne?

paulapaula1
3. jan 2017

@deninka233 Ahoj,v podstate kazda z nas ma alebo mala ten problem hlavne v hlave 😂 Ved sme jedli vedome a dobrovolne a vieme ze tie kila nie su zo vzduchu. Cim sa v ziadnom pripade nechcem nikoho dotknut,na niekoho sa lepia kila viac na ineho menej. Ja osobne sa v tvojom manzelovi tak trochu vidim. Silna som sice bola vzdy,uz ako mala ale mojim najvacsim problemom neboli porcie ale to neustale pochrumkavanie niecoho a hlavne sladkeho. Mna sa na psych.vysetreni ani tak neriesili tieto moje zlozvyky ale skor to ci viem co bude po operacii,ci si uvedomujem rezim aky nastane a ci som pripravena spolupracovat. Takze ak je tvoj manzel na to pripraveny a naozaj chce so sebou nieco urobit tak vysetrenim urcite prejde.Musi ale vediet ze operacia je sice velka barla ale stale len barla a zvysok je na nom. Ale da sa to,ja uz nepochrumkavam a ked nahodou ano tak uz potom nejem nejake dalsie jedlo lebo som jednoducho plna takze ma ani nenapadne este sa najest.

paulapaula1
3. jan 2017

@mirka171 Ked si smadna aj hladna musis si vybrat ci sa najes alebo napises oboje sa neda,nezmesti sa. A uz vobec pitie pocas jedenia. Ked dojem,napit sa som chopna tak za hodinu. Ja som mala aj vianocny punc, uz aj becherovku som pila a v pohode sa da len rychlejsie "pise" tak opatrne 😀

mirka171
3. jan 2017

@paulapaula1 ahaaa tak to pre mna problem nebude ja nepijem ani teraz pocas jedenia takze fajn ;) ooo no super tak to si ma potesila lebo v juni mame ist na tu svadbu tak som sa bala ze si nedam ani pohar vina 🙂 takze vsetko ale z mierou 🙂 a este som chcela jednu vec na tu hadicku do zaludka sa mozem dat aj prispat? Ja si to aj zaplatim lebo to asi nevydrzim :P

deninka233
3. jan 2017

@paulapaula1 ďakujem. Chcieť to chce ale aj sa toho obáva, predsalen je to dosť radikálny zásah.
On je predčasniatko, takže ho doma od strachu vykrmovali (hlavne starké, kt. sa oňho starali namiesto jaslí) už ako dieťa bol tučko a nepomohli ani rôzne tábory a odtučňovacie rehabilitačné pobyty (teda pomohli, ale len na čas). Trochu mám obavu že aj toto bude iba dočasné aj keď ja sa budem snažiť čo to dá (zdravo varím už teraz ale tak vždy sa to dá lepšie). Len on dojde do práce a chrum chrum pri počítači. Lebo keď je stres, tak už to jede. Ja napr. v strese chudnem, preto sa veľmi ťažko vžívam, čo asi zažíva a cíti...

mirka171
3. jan 2017

@deninka233 ja ked som isla na konzultaciu som sa stretla s chlapom co vazil 165kg a teraz vazi 95kg stym ze ma este kozu akurat isiel za doktorom aby ho odporucili na odrezanie prebytocnej koze bol to kus chlapa stihli vysoky cez oblecenie tu kozu vidiet ani nebolo...ja si myslim ze to mame len v hlave ked je presvedceny otom ze to chce urobit nech nevaha mozno mu to zachrani aj zivot...ja sa tiez bojim a neviem co ma caka ale mam podporu doma a aj tu od bab co ma velmi tesi....a povzbudzuje....podla mna risk je zisk toho sa drzim ja ;)

paulapaula1
3. jan 2017

@deninka233 Vidim sa v nom cim dalej tym viac 😄 Tiez sa o mna starala babka a tiez bolo najdilezitejsie ma vela vela krmit. A to jej zostalo do dnes. A tiez stres zajedam,nikdy pod stresom nechudnem.Pretoze automaticky nieco chrumem,niekedy ani neviem ako sa mi to nieco dostalo do ruky len sa zbadam ked uz to jem.Ja ho upne chapem.A tiez ma od asi 13 rokov strkali na rehabilitacne pobyty a tabory ale chyba bola v nasich,vzdy ked som sa vratila vsetko bolo v starych kolajach.Neviedli ma k sportu ani k striedmejsiemu stravovaniu.Vzdy bolo treba vsetko zjest co bolo na taniery a zaludok sa uz v detstve roztahoval.

paulapaula1
3. jan 2017

@mirka171 Kedze ty planujes ist do TT,tak tam o takej moznosti neviem.Mozu ti ale nastriekat do hrdla spray a nebudes nic citit.Ja som sla bez toho a dalo sa to.Nie je to taka hroza ako sa zda a je to kratke vysetrenie.To das v pohode.

jelly265
3. jan 2017

@mirka171 tú hadičku zvládneš v pohode, počúvaj lekára čo ti vraví, deň pred vyšetrením od piatej poobedia nejedz a od polnoci nepi a bude to v pohode. Trvá to možno 2-3 minútky, ani sa nenazdas a budeš mať po tom. Ja som bola predtým viackrát a dalo sa to v pohode vydržať bez nejakej injekcie 🙂

martina_l_l
3. jan 2017

@paulapaula1
Ja stale premyslam nad tym, ze pri takych vysokych BMI ak by sme sa vedli ovladat v jedeni, schudli by sme aj bez odstranenia zaludka. Ak by som par mesiacov jedla len mixovanu stravu po 5 lyziciek, schudnem aj bez OP. Na to nemam, bohuzial, pevnu volu.
Dalsim minusom ktory zvazujem je (dost pripadov z FB skupiny) - kedze mali odstraneny zaludok, jedli malo a schudli. V hlave im to ale neurobilo "klik", nezenili stravovacie navyky a aj po par rokoch po OP opat su tam kde boli plus navyse problemy so zaludkom :(

jelly265
3. jan 2017

@martina_l_l to je ale nezodpovednosť tých ľudí že sa prejedajú čo nechápem keďže po odstránení žalúdku zmizne aj pocit hladu. Zároveň je to aj zodpovednosť sám voči sebe. Stokrát si rozmyslím čo si dám do pusy po tom čo som absolvovala keďže tá operácia nie je nič ľahké. Len samotná operácia nezabezpečí schudnutie je to pre nás len barlička ktorá nám pomáha. A toto nám lekári aj prízvukovali. Táto operácia je pre človeka ktorý naozaj ale naozaj chce zmeniť svoj život.

natalicaliaa
5. jan 2017

Dievčatá ahojte trošku oneskorene ale prajem vam šťastný nový rok vela zhodených kíl vela síl a odhodlania.... ja som už 6 mesiacov po operacii moja váha teraz je 88 kíl...takze mám zhodených 44 kg a som nesmierne štastná....je to neopistalný pocit ako vás všetci chvalia mozeťe si dovoliť oblečenie o ktorom ste predtym ani nesnivalí..jednoducho sa vám zmení cely život...ešte 25 kg a som v cieli...drzim vam všetkým palce

monikahr
5. jan 2017

Caute baby ja som po operacii 6 mesiacov a mam dolu 30kg. Je to uzasny pocit. Drzim vam vsetkym palce ktore sa chystate na operaciu. Hlavne mirke 171.

jelly265
5. jan 2017

@natalicaliaa
@monikahr dievčatá vyzeráte úžasne. Prvý krát sa neviem dočkať leta, dúfam že vtedy budem mať dolu aspoň 20 kíl.

paulapaula1
5. jan 2017

@monikahr Ahoj,nestretli sme sa nahodou v TT ked si isla na kontrolu po 3mesiachoch a ja som si davala kolecko vysetreni? A debatovali sme asi 2 hodky kym som cakala na gastro? Vyzeras skvele, blahozelam 😉

paulapaula1
5. jan 2017

@natalicaliaa Palec hore,riadna zmena!

monikahr
5. jan 2017

@paulapaula1 ty si z novych zamkov???

mirka171
5. jan 2017

@monikahr waaau uzasne vypadas uz teraz klobuk dolu adakujem krasne za podporu moc sa tesim ze su tu tak super baby ;)

zdenkakarolina
5. jan 2017

ahojte baby,ako sa darí?ja som mala ist v dec.na kontrolu,od augusta preslo malo casu som so 118 na 94,uz sa to pekne dlho nepohlo,ked mam dostat dni som jak sialena,cele chvile si na sladke nespomeniem a pocas mm,,??pojdem na kontrolu o týžden,tak som zvedava ci sa zhrozí.Uz som dlho nezvracala asi 3tt,ale ak zjem niečoho viac mi je tak zle,aj sa mi zadýchava,až takou únavou,vlasy mi stale ešte padaju.Mala som krasne ,zdrave,nefarbene ,huste vlasy,teraz ich mam ako školkarka,des.Pozeram na tie vaše uspechy,jedna basen,dufam,že sa to aj mne pohne.Cvičiť mi nehrozí,prepadla sa mi klenba na nohe,tak 9ho ma obodak objedna na ortopediu,aj zhyb pod prstami mi štrajkuje,...kade čo.Tak si držme palce.

monikahr
5. jan 2017

@zdenkakarolina mne vaha tiez ide pomalicky dolu obcas mi stala aj 3 tyzdne a potom sa to zase pohlo vlasy aj mne strasne padaju davam si aj zinkorot aj omega3 aj centrjm beriem tak snad sa to casom upravi aj ty mas pekny uspech a sladke si dam aj ja obcas.

paulapaula1
5. jan 2017

@monikahr Ano 😉

monikahr
5. jan 2017

@paulapaula1 a co ako sa ti dari? Kedy ta operovali?