icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

paulapaula1
20. jan 2017

@jelly265 Ty mi moje zlaticko,dakujem 😘😘😘

jelly265
20. jan 2017

@paulapaula1 ahoj moja tak včera sme boli na kontrole a už som dostala povolenie jesť všetko mimo štipľavého čo ja chvalabohu nemám rada. Takže od dnes pomaly skúšam pevnejšiu stravu ako kašičky. Stále mám však všetko poriadne žuť na čo som si už zvykla 😁 mám dolu 10,7 kila doktor ma pochválil a vravel len tak ďalej. Tak som vytešená zo stratených kíl aj centimetrov. A hlavne ma teší že som od opky ani raz nevracala čoho som sa po opke najviac bála. Pýtal sa ma aj na padanie vlasov ktoré chvalabohu napadajú. Rany vravel že sú pekné tak som len a len spokojná. Ísť na opku bolo mojim najlepším rozhodnutím.

paulapaula1
20. jan 2017

@desire1971 Bandaz mam vonku uz 7 rokov,vsetko som pribrala spat a este aj do plusu tak som sa rozhodla pre resekciu.Kolko si dala dole s bandazou? Neboj sa bolesti ani hadiciek,viem to porovnat a resekcia je v pohode,o nic viec to neboli ako bandaz.Kazda sme ina,ja viem ale nie je to taka hroza ako som cakala.

jelly265
20. jan 2017

@desire1971 hadičiek sa neboj, cievka je úžasná vec vďaka ktorej som nemusela chodiť 2 dni na WC, ani som nevedela že ju mám a ani keď ju vyberali som nič necítila. A dren z brucha je tiež v pohode, ani jeho vyberanie som necítila. Včera pri kontrole sme tam stretli mladú kočku tiež takú silnú mala rifle a kockovú blúzku nebola to dcéra?

desire1971
20. jan 2017

@jelly265 nie, nebola to dcéra... včera sme tam boli aj my 😀 boli sme tam o 8,00 hod. MUDr. Kokorák nás bral obe dnu a von sme vyšli o 9,00 hod. aj s termínom.
Takže hadičiek sa nemám báť ? Pokúsim sa na ne nemyslieť... Čítam že si tala dolu 10,7 kg, veľká gratulácia 👍

desire1971
20. jan 2017

@paulapaula1 no s bandážou som dalal dole 20 kg, ale pod 80 kg som sa s ňou nedostala ☹ Ale teraz mám 113, no taký sloník.

paulapaula1
20. jan 2017

@jelly265 Mam uz nejake to info,volala mi vecer aj nasa partacka,nechcem ju menovat lebo verejnej debaty sa nezucastnuje.Ked pridem s malou z treningu ti brnknem.Musim robit nie len kecat a citat konika 😂 Ale tesim sa z teba,super 😄

jelly265
20. jan 2017

@desire1971 ja som bola okolo 10tej. Tá kočka šla tiež možno po termín bo bola tiež dosť silná. Škoda že sme sa nestretli. Pamätáš @paulapaula1 aj s tebou sme sa tam tak minuli. Hadičiek sa neboj a bolesti tiež nie. Ja som čakala veľké bolesti a nič také sa nedialo. Prvý deň som mala lieky proti bolesti v infúzke a potom som už bola bez.

jelly265
20. jan 2017

@paulapaula1 viem koho myslíš budem čakať hovor 😘

paulapaula1
20. jan 2017

@desire1971 V pohode,ja som mala 97 ked mi bandaz davali, 49 ked mi ju vybrali.Pribrala som na 112,to bola vaha ked som sla na resekciu a teraz na -22 cize 90kg po 2 a pol mesiaci.Teraz to ale stoji tak sa to snad rozhybe zase.

jelly265
20. jan 2017

@desire1971 ja som bola väčší sloník mala som pred opkou 123,5 a dnes 112,8 takže som tam kde ty teraz 😉

desire1971
20. jan 2017

@jelly265 som rada že som sa prihlásila na "koníka". len neviem ako často budem stíhať debatovať. Ale určite sa budem snažiť.... Vaše príspevky mám niekoľkokrát prečítané. Ale iste budem potrebovať rady a rada si prečítam aj vaše úspechy s ubytkom váhy.

desire1971
20. jan 2017

@jelly265 me si sa zdala chudšia ako som ja.... to robili tie hadičky - opticky ťa zoštíhľovali 😀 😀

jelly265
20. jan 2017

@desire1971 aj ja som sa sem prihlásila kvôli opke a som veľmi rada. Veľmi mi tu dievčatá pomohli. Kedykoľvek napíš a veľmi rada sa podelím o skúsenosti o opke. Mne inak málokto hádal až toľko ale bohužiaľ som toľko mala 😂 nooo zostihlujuce hadičky odputavali pozornosť že 😁

jelly265
20. jan 2017

@desire1971 kedykoľvek ti rada poradím v čomkoľvek aj mne tu kočky poradili keď dom sa pýtala. No mne málokto hádal až toľko ale bohužiaľ som toľko mala 😁 hadičky odputavali pozornosť že 😂

jelly265
20. jan 2017

@desire1971 najskôr mi to vyhodí koment a potom ho sem pridá. Šibe tomu môjmu mobilu 😂

desire1971
20. jan 2017

@jelly265 no pre mňa je "koník" úplná novinka. ja fičímna FB na messengeri.... ale ak chcem byť s Vami, musím si na koníka zvykať 😀

domka94
20. jan 2017

@desire1971 maaamiii hadičiek sa netrrba baaaaať ved som ti povedala ze budeme ako roboti 😊

desire1971
20. jan 2017

@domka94 @jelly265 @paulapaula1 - dievčatá, zoznámte sa, toto je moja dcéra Dominika 🙂

desire1971
20. jan 2017

@domka94 @jelly265 mi už písala, že hadičky nebolia, tak sa bojím o kúsok menej... ale boti môžeme byť 😀 Len aby sme miesto na OMICHE neskočilina psychiatrii... "ja som roboooot"...

jelly265
20. jan 2017

@domka94 ahoooj teší ma 😉 vitaj medzi nami 😀

domka94
20. jan 2017

@jelly265 ďakujem 😊 Vitám 😊
Aj mna tesi 😊 tiez to tu mam presnorene zkrz na zkrz ako mamina 😊 som rada ze sa sem prihlasila aspon ju to trosku posmeli... vzdy hlada negativa a nedaju sa jem vytlct s gebulky

jelly265
20. jan 2017

@domka94 ja som si to tu prečítala dva krát celú diskusiu a veľmi mi to pomohlo. Je skvelé mať čerstvé info od niekoho kto to má čerstvo za sebou. Mne v tom veľmi pomohla @paulapaula1 a ja tiež veľmi rada vo všetkom poradím. S maminou ti budete mať super že v tom budete spolu. Ja som všetko zdielala s tou kočkou čo ju operovali deň po mne. Toľko sme sa v nemocnici narehotali že sa už aj personál smial na nás. Bola to skvelá náhoda že sme sa tam stretli.

domka94
20. jan 2017

@jelly265 ano pres preto som rada ze to budeme prezivat spolu a budem moct maminu v tom podporit mozno aj motivovat trosku, pretoze ona by sa tam sama asi tazko dala s dakym do reci (radsej sa tvari ze spi 😂) a ked bude mat jedna z nas daky problrm ta druha bude vediet pomoct...
My sme najprv chceli ist na spolocne tetovanie, ale skoncilo to spolocnou operaciou 😂

desire1971
20. jan 2017

@domka94 @jelly265 to je skoro to isté - tetovanie a operácia 😀 😀

jelly265
20. jan 2017

@desire1971 nooo tetovania sa bojím viac 😂

jelly265
20. jan 2017

@domka94 no my sme boli ticho 1 deň po opke potom sme už s babami nezavreli ústa. Sme sa rozprávali a rehnili celé dni a zvyšok dňa prespali.

domka94
20. jan 2017

@jelly265 a @desire1971 tetovanie je super 😂ked som si davala ja mamina sa bala viac ako ja 😂 ale aj teraz sa boji. 😁

jelly265
20. jan 2017

@domka94 aj ja bojím ale keď budem po dvoch rokoch po opke kočka tak si jedno určite dám 😂😁😀

domka94
20. jan 2017

@jelly265 ja by som si najradsej dala aj sto 😂 ale moje buduce povolanie - ucitelka v MŠ mi to nedovoluje... uz teraz po mne divne kukaju, kvôli piercingu v nose a modrym vlaskom... a pri tom sa to deťom riadne paci... ale tetovanir je take pekne okraslenie ak sa s tym stotoznujes 😊