icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

domka94
21. jan 2017

@jelly265 ja si myslim ze mi to prejde rychlo - pomedzi zotavovanie sa budem riesit bakalarku a statnice... 😂

lejla175
21. jan 2017

@domka94 @jelly265 Teda ci to ide rychlo 🙂No nemyslim,tych 5tyzdnov je naozaj dost.Ja mam po opke 37dni,avsak zjest a pridavat stravu tuhu nieje lahke.Nie vsetko zaludok prijme ako predtym.Zmenili sa mi chute a porcie ani nehovorim 🙂Tekutou stravou sa nic nepokazi aj po mesiaci 🙂 🙂 🙂

jelly265
21. jan 2017

@domka94 teba zamestná škola, maminu práca a bude vám to rýchlo ubiehať a hlavne vo dvojici vám to pôjde lepšie, budete podporovať jedna druhú 😉

jelly265
21. jan 2017

@lejla175 to máš pravdu tekutá strava je záchrana, dnes raňajky aj večera bol actimel 😉

domka94
21. jan 2017

@lejla175
@jelly265
Veru... obe budeme zamestane a vecer spolu budeme zdielat pocity 😂😂sa pobavime mesiac-dva

desire1971
22. jan 2017

@jelly265 @domka94 @lejla175 babulky, citam vas, len nestiham pisat. @jelly265 posli @domka94 ten dokument - vopred ti zan dakujeme. Vo vela veciach ste ma upokojili, teraz riesim sama v sebe, ci zvladnem ist cca po 10-14 dnoch do prace spon na par hodin. Samozrejme sa budem musiet vybali kasickovou stravou. @domka94 by mala v tom case riesit bakalarku, tak verim ze vacsinou bude doma pri pc.

jelly265
22. jan 2017

@desire1971 doklad už má @domka94 v maily. To s tou pracou no neviem neviem ja aj @lejla175 sme ešte doma a @paulapaula1 tiež nešla tak skoro do práce ak si dobre pamätám tiež bola doma cca 5 až 6 týždňov. Ale to posúdiš potom podľa seba či budeš vládať ísť ale myslím že najskôr po 3 týždňoch.

domka94
22. jan 2017

@jelly265 no myslim si ze @desire1971 bez prace dlho nevydrzi tak aspon na par hodin tam isto pojde

jelly265
22. jan 2017

@domka94 tak to je potom väčšia workoholička ako ja 😉

domka94
22. jan 2017

@jelly265 workoholicka veru je 😂 uz po vybere bandaze sla zs par dni do prace...

kamenska15
23. jan 2017

@jelly265
Dobrý vecer.
Ja viem, ze to tu bolo uz niekolkokrat spominane a obracane ale predsa by som vas chcela poprpsit o odpoved. Mam problem a chcem ho riesit takou istou cestou ako vela babeniek tu. No informovala som sa akurat dnes vo VsZp a povedali mi ze tento zakrok preplacaju len v TT. Az som sa potesila ked som videla vas prispevok, ze ste boli v BB a bolo vam to v plnej vyske uhradene. Mam v tom uz teraz dost chaos. Podla kroterii ktore mam.splnat aby mi to spravili a uhradili spadam pod vsetko. Som na vahe na akej ste presne boli vy pred zakrokom. Prosim vas velmi pekne o odpoved a objasnenie ako to vlastne je. Ci si to teda budem musiet hradit sama alebo mam.narok na to aby mi to poistovna zaplatila. Pripadne ak mate cas napiste mi prosim ci treba vopred tento zakrok nejak predlozit papierovo alebo nie. Dakujem vam uz vopred za odpoved .. 🙂

jelly265
23. jan 2017

@kamenska15 budem tykať tu si tykáme všetky 😉 áno bola som v BB a neplatila som ani cent... Postup je taký že treba sa objednať k lekárovi (odporúčam Dr. Kokorák - je to skvelý lekár a človek) na konzultáciu. Na konzultáciu treba prísť so žiadankou od obvoďáka. Na tejto konzultácii si ťa odvážia a odmerajú a určia BMI, ktoré musí byť nad 40 (ja som ho mala pred opkou 47) bez zdravotných komplikácií alebo nad 35 so zdravotnými komplikáciami. Ak spĺňaš BMI doktor ti dá zoznam vyšetrení ktoré musíš absolvovať, keď ich absolvuješ objednáš sa na druhú konzultáciu kde si lekár skontroluje všetky výsledky a ak je všetko OK stanoví termín opky. Myslím že som napísala všetko. Ak máš ešte otázku kľudne napíš 🙂

kamenska15
23. jan 2017

@jelly265
Dakujem velmi pekne.
Ja som komunikovala s primarom Markom. Ten mi kazal porobit si vysetrenia a tak zavolat a objednat sa na konzultaciu. Vraj nemusim tolko behat do Bb ked rovno pridem s vysetreniami. Objednam sa teda na konzultaciu k tomu dr. Co si spomenula ty 😊 ja mam BMI 43 plus cukrovku na inzuline . Vysoky krvny tlak a vyoperovanu stitnu zlazu. Tak dufam to vynde . Si fakt zlata a dakujem ti za infosky 🙂

jelly265
23. jan 2017

@kamenska15 máš súkromnú správu 😉

mirka171
30. jan 2017

Ahojte baby tak uz je to 6tyzdnov od konzultacie a zatial sa mi vobec neozvali...uz neviem co si mam otom mysliet...pisala som doktorovi aj mail pred vysse tuzdnom a tiez nic...nechapem to ale zacinam byt nervozna co sa deje ked stale nikto nic

jelly265
30. jan 2017

@mirka171 ahoj no ja by som už pre kľud duše zavolala do nemocnice aby si nebola nervózna.

mirka171
30. jan 2017

@jelly265 tiez nad tym premyslam som si myslela ze uz mi dnes urcite zavolaju a stale nic tak uz naozaj neviem co sa mohlo stat ci na mna naozaj zabudli alebo ja uz neviem co si mam otomto mysliet :(

paulapaula1
30. jan 2017

@mirka171 Zavolaj,vsetci alebo vela z nich je tam PN.Aj mne minuly tyzden zrusili kontrolu vraj ju nema kto urobit.Skus tam zavolat.

mirka171
30. jan 2017

@paulapaula1 mozem ta poprosit tel cislo? Ja ho neviem najst ;(

paulapaula1
30. jan 2017

@mirka171 033/5938817 alebo 033/5938112 je to aj na stranke nemocnice

mirka171
30. jan 2017

@paulapaula1 na fcb nevies ci im ta stranka funguje? Ci tam chodia alebo nie? Dakujem

desire1971
30. jan 2017

@mirka171 to máš po konzultácii s MUDr. Markom 6 týždňov ?

jelly265
30. jan 2017

@desire1971 nie ona ide do TT nie do BB 😉

mirka171
30. jan 2017

@desire1971 nie ja idem v TT u doktora Kehera ;)

paulapaula1
30. jan 2017

@mirka171 Aka fb stranka? Fakultna nemocnica Trnava? Tak ta podla prispevkov funguje.

mirka171
30. jan 2017

@paulapaula1 obezita FN Trnava...to je stranka na nich chirurgiu..

mirka171
7. feb 2017

Dievcata mam otazku...dnes som skoncila v nemocnici lebo mi doslo doma nevolno trieskalo mi srdce zahmlievalo sa mi pred ocami diagnoza vysoky krvny tlak...odporucene kontroli a tabletky na tlak mam obavy ci ma doktor neodmietne operovat? Prosim povecte ze nieee lebo sa zblaznim ;((

domka94
7. feb 2017

@mirka171 aj moja maminka @desire1971 ma vysoky TK a pri planovani opky nebol s tym problem... ale to je uz dlhodoba zalzitost, ak sa.ti to objabilo len teraz.... skus si kazdy den merat tlak... mozno to bolo len momentalne zakolisanie alebo cosi... ak to bolo narazove doagnoza vysomy tk bolo len zadefinovanir danej situacie... skus merat tlak priebezne a uvkdis.. mozno to fakt bolo len nieco chvilkove...

mirka171
7. feb 2017

@domka94 tak to dufam velmi som sa zlakla...:/ a hlavne toho ze to moze byt problem pri operacii ;( dufam ze nebude musim sa nato spytat ked sa mi ozvu

domka94
8. feb 2017

@mirka171 urcite bude vsetko v poriadku. 😊