icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

domka94
20. jan 2017

@jelly265 no tak to aj z nas s @desire1971 budu mat bohovu radost 😂 my ked zacneme tak amen tma 😂

lejla175
20. jan 2017

@jelly265 No ja si myslim,ze z nas tam mali vsetci dost.A ten pan ktory stale sedel pri stromceku a cital noviny my zaludok po opke a on,ze zabil.Vycapil nam recepty kolacov a foto,ze vyzeraju skvele🙂A my len obrazok a juuuj oci by jedli 🙂Ale vtedy stacil bujonovy vyvar a ten super biely bezchutny puding ci co to bolo.🙂 🙂 🙂 Myslim @domka94 s @desire1971, ze aj vas si budu pamatat.My ked stretneme na kontrole vrchnu sestru,pride pokecat,proste nas ma v pamati 🙂 🙂 🙂

lejla175
20. jan 2017

@domka94 Presne takto to treba brat sranda a smiech je dobrym liekom.Rychlejsie ide cas a hojenie 🙂My keby sme mali na izbe este @paulapaula1 tak v nemocnici by.urcite na nas nezabudli do konca praxe a kariery🙂

jelly265
20. jan 2017

@lejla175 veru ten ujo bol skvelý ako prišiel s tým časopisom na izbu a provokoval s obrázkami 😂 veru vrchná je super osôbka 😉 no ten vývar bol pochúťka po 3 dňoch bez jedla 😁 ten puding bol tiež celkom dobrý ale tá biela neindetifikovatelna žbrnda ktorú nikto nevedel určiť čo je by som si už nechcela nikdy nájsť na stole 😂 ešte že nám vtedy dali k tomu aj jogurt 😁

jelly265
20. jan 2017

Musím skonštatovať že na celom oddelení bola skvelá atmosféra. Sme všetkých nakazili 😁

domka94
20. jan 2017

@jelly265 my mame rezervovaneho maminyneho priatela - Janka- a bude s nami tyzden doma a varit nam kasicky a starat sa o nas 😂

lejla175
20. jan 2017

@jelly265 Ten biely jogurt bol fantasticky v porovnani s tou nelakavou pudingovou kasou 🙂 🙂 Ujo z casopisom bol skvely.Nevedela som si predstavit co budem v nemocnici robit od utorka do soboty a uslo to v pohode a rychlo..Chvilku sme zahajili smiech a potom spanok a to opakovane.Takto ako v nemocnici som dlho neoddychovala.Tak som sa predspala na dlho.👍

jelly265
20. jan 2017

@domka94 dobrý nápad aj mne varila maminka 😁

jelly265
20. jan 2017

@lejla175 veru smiali sme sa a spali 😁

lejla175
20. jan 2017

@jelly265 @domka94 takze takto vam je dobre baby.Mne tiez varila sem tam maminka,avsak aj manzel ale tam dochadzalo k poruseniam.Stale krajal klobasu,slaninu/velaa adidas pasikov/a ja masova,neodolala,potom bolelo.Kedze udene je tazke.To preto,ze domace BIO produkty su priam bozske...Niekedy v marci sa opat s udeninami zblizim 🙂 🙂 🙂 Potom budem hladat spolocny vztah s hubami a na zaver to oslavim s popradskou kavou 🙂 Potom to uz bude uprimne priatelstvo ktore malo velmi tazke obdobie,priam trniste❤

jelly265
20. jan 2017

@lejla175 jaaaaj musím sa smiať... Normálne si o tom jedle príbeh napísala 😁 ty moja milovníčka klobás a slaninky. Ešte že ja nie som mäsová tak mi to nechýba. Ale hríby by som si veru dala, s tými sa aj ja budem pokúšať spriateliť 😂

domka94
20. jan 2017

@jelly265
@lejla175 ja mam stastie ze nie som masova.. ja lubim polievocky, aj pudinceky aj vyzivky takze ja sa nebojim 😂

jelly265
20. jan 2017

@domka94 si môj človek, ja som si dopredu nakúpila detské výživy, kúpila si Dr Oetker pudingy všetky príchute a varila si v tekutej fáze riedke pudingy a v kašovitej už hustejšie. A veľký kamarát je actimel že @lejla175?

domka94
20. jan 2017

@jelly265 ked som si dala piercing do jazyka tak mi mamina varila take jablkove zele, ale neviem ako sa to vari 😔

jelly265
20. jan 2017

@domka94 no to veru nepoznám a potom pozor na cukor, ja som si varila puding bez cukru bo v tých výživach a v actimeli je dosť cukru😉 Inak mne milovníčke sladkého po opke nechutí sladké 😂😂😂

domka94
20. jan 2017

Ja praveze viac slane ako sladke

jelly265
20. jan 2017

@domka94 teraz už aj ja 😁

domka94
21. jan 2017

@jelly265 cize zmena chuti bude totalna?? 😂

lejla175
21. jan 2017

@jelly265 Dnes som opat skusila parok..Nejde,ostavam pri tekutom.To mi najviac vyhovuje🙂Vyvar sa uz vari..

domka94
21. jan 2017

@lejla175 a ako dlho si po operacii??

jelly265
21. jan 2017

@domka94 u mňa sa zmenila len tá chuť na sladké 😉

jelly265
21. jan 2017

@lejla175 ja som dnes skúsila lyžičku tresky a kuraciu šunku a veru mi bolo ťažko tak som hneď prestala a actimel bol zase kamarát 😉 vývar to istí 😉

jelly265
21. jan 2017

@domka94 @lejla175 bola na opke deň po mne čiže 14.12.

domka94
21. jan 2017

@jelly265
@lejla175 tak to mesiac po operacii ste celkom odvazne 😂😂

jelly265
21. jan 2017

@domka94 teraz vo štvrtok na kontrole nám Dr. Kokorák povedal že mimo štipľavého máme postupne začať jesť už všetko tak pomaličky začíname skúšať 😉 aj keď gro strany tvoria stále kašovité jedlá kým si zvykne žalúdok na pevnú stravu 🙂

domka94
21. jan 2017

@jelly265 cize cca po mesiaci po opke si uz budeme znova zvykat hej??? Cakala som ze to bude dlhsie obdobie ,,len kasiciek" ... no ja som poriadnr zvedava 😂

jelly265
21. jan 2017

@domka94 10 dní po opke sme boli na štichoch dovtedy sme mali prikázanú tekutú stravu, po kontrole na ktorej nám vybrali štichy nám do ďalšej kontroly povolil kašovitú stravu a teraz po 5 týždňoch po opke nám už dovolil začať jesť pomaly všetko mimo toho štipľavého, stále však treba všetko poriadne prežuť kým to zhltneš. Samozrejme nemáme jesť žiadne extra kalorické jedlá, sladené nápoje, bublinkové nápoje a fastfood. Ale to mi nechýba, postupne si v pohode zvykám a odmenou mi je skvelý pocit vždy keď sa postavím na váhu 😂

jelly265
21. jan 2017

@domka94 ak chceš pošli mi do správy tvoj e-mail a pošlem ti taký dokument so stravovaním po opke na obdobie prvého mesiaca a sú tam aj nejaké postrehy a poznámky ktoré nám pomohli.

domka94
21. jan 2017

@jelly265 tak to potom to zotavovanie ide celkom rychlo, ja som cakala ovela dlhsie obdobie 😊 to by bolo supet ďakujem 😊

jelly265
21. jan 2017

@domka94 áno ide to celkom rýchlo aj keď na vlastnej koži sa ti to možno bude zdať dlhé 😂