icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

lauritania
6. apr 2012

@pumicamt tak ako? kolko máš už dole od opky a ako sa darí ? mne sa už váha pribrzdila , ale ide to , no nie už bleskovou rychlosťou. tak za 10týždňou 23kg. cítim sa fajn , jem všetko , no stále menej ako 80gr , občas čo - to trošku vyzvraciam , a už mám aj poriadne chute. necvičim , ale chystám sa už začať , no nejak som viac v práci ako doma. a moja práca je sedavá .

pumicamt
6. apr 2012

@lauritania ahoj ja uz papam vsetko okrem rozka ten mi vadi ako kamen keby som prehltla.to poznam mne vaha zastala na 3 tyzdne ked som dosla z nemocnice a potom som zhodila 16 kg.citim sa tiez fajn uz obliekam 42 velkost a ked stoji vaha aspon cm idu dole.a brusko uz pada konecne no len 60 brusakov davam a na bicykel sa mi nechce vyliezt ale snazim sa len ja pri malom ako za nim beham mam poriadny spalovac.

lauritania
17. apr 2012

ahojte baby , tak dnes mám 3-mesačné vyročie od opky a dole -24,5kg. prvý mesiac bolo dole -14kg , druhý mesiac - 4,5kg , a tretí mesiac - 6kg. konfečnou veľkosťou som dole asi o 2 čisla , hore aj 3 čisla. je to super pocit , a nech to tak ďalej pokračuje !!!! cítim sa skvelo , jem všetko na čo mam chuť , no viac ako 70gr porcia nezjem , a to je na tom to super ! zatial necvičím , fakt nemám kedy.. celé dni som v robote a sedím na zadku . podľa očakávaní a nežiaducich učinkov žien po opkách , tak už aj mne začali poriadne padať vlasy a na velkú chodím raz za 3dni . inak je všetko ok.

lauritania
17. apr 2012

@pumicamt hééééééj kočka , ako chudneš tak už na nás kašleš , ani sa neozveš .... tak dufam , že si šťastná a je všetko ok !!!! 🙂 🙂 🙂 🙂

lauritania
17. apr 2012

@erikasadek ahooooj , posielam veľa pozdravou k tebe !!! a tebe sa ako darí ? chudneš ďalej alebo stojiš na váhe??? obezitologička vravela , že ludia po bariatr. operáciach /väčšina ludí / chudnú operáciou cca 1 rok , potom sa to zastaví , držia si váhu , alebo ak chudnú tak už len svojou pomocou.

lauritania
17. apr 2012

inak - kamoška ide na opku /sleeve , resekcia / v máji , a moja svokra ide so mnou v piatok na kontrolu a zároveň so sebou na konzultáciu - tak som zvedavá , že čo jej doktor povie , či jej to poisťovňa zaplatí .....
tiež sa mi ozvala pani , ktorá sa o toto zaujíma a už sa objednala na konzultáciu.
som rada , že tieto naše rozhovory tu , ale aj na českom fore - ľudom pomáhaju k rozhodnutiu .

pumicamt
17. apr 2012

@lauritania jaj moja vy ste tu malicko preto nepisem.gratulujem doobre si zhodila ja zatial 17 kg od opky.a ako nam dosli sviatky tak som papala vsetko sladke aj salat a nic mi nerobilo problem len sladke mi zabrzdilo chudnutie.a este aj teeraz svokra nam nabalila tolko kolacov ako keby isla druha velka noc tak jeden za den neodolam ale nutim priatela nech to rychlo poje nech ma to nedrazdi.ako pisem stym veckom tiez mam problem creva mi pomalsie pracuju ale od kedy papam probioticke mliecne napoje chodim skoro kazdy den.a vlasy mam v pohode zatial nepadaju.skus nejake vyzivy papat na vlasy.ale mas pravdu super pocit ked sa clovek zacina podobat na cloveka a paci sa sam sebe.

lauritania
17. apr 2012

kupila som si včera šampon , balzam , ampulky značky Klorane , vraj je velmi dobrý , k tomu pijem 99,5% aloe vera , a ešte tbl zinkosel , tak mám toho dosť teraz .
ja som cez velku noc tiež baštila šalátik a v pohode všetko. sladkého vela nejem , prestalo mi po opke chutiť , stačí mi hryz niečoho sladkého , ani mal koláčik celý nezjem ....
to wcko mi zatiaľ nevadí , necítim sa nafuknutá ani nič podobné , uvidím ako to pojde ďalej.
ja sem inak chodím skoro každý deň nakúkať , lebo chodím na bazár ... tak ked dačo nehaj odkaz 😉
tak maj sa pekne pumicamt nech sa ti darí !!! tie kilá ti idú dobre dole , si 2 mesiace od opky , ja som mala za 2 mesiace 18kg dole. ide to fajn. 🙂

pumicamt
17. apr 2012

ja na sladke mam chut asi tyzden tak si dam kolacik ale na jedlo nemam moc chut ja vacsinou len na jogurte a potom vela mlieka pijem to je moja strava a este ked mam pohyb pri malom tak som zhodila 1kg kazdy druhy den uvidime ako to pojde ked nebude sladke lebo teraz to pomalsie ide no cukor blby.

erikasadek
autor
18. apr 2012

@lauritania ahoj!!!!! dakujem za pozdrav aj ja teba pozdravujem super vysledok.. za mesiace!!!!!!! 🙂
prva odpoved chudnem ale uz len velmi pomaly uz nemam vlastne s coho chudnut dokopy som dala dolu 55 kil mam 59 kil!!! takze uz nemam s coho chudnut ano po roku telo uz zastavilo chudnutie..... som spokojna 🙂

co sa tyka vlasov poznam mne sa zastavilo vypadavanie tazke vypadavanie u mna icli doslova chumace vlasov dolu ako u chorych priu rakovine trvalo to 6 mesiacov zastavilo sa to teraz od januzara boli vidiet jasne stop vypadavaniu tabletky zabrali po 3 mesiacoch vlastne celkovo trva vlasovym cibulkam rast obnovenie 3 mesiace tazke but trpezliva a hlavne strihaj stale, nefarbi a nefukaj moja rada... tearz sa zastavilo a vidiet vela novych vlasov od korienkov hore mam cm dlhe vlasy doly skoor nic 😀 takze stalke striham.... ale uz j eto dobre.. vydrzat!!!!

co sa tyka jedenia ja nevazim ako som pisala nikdy ale jem stale tie iste porcie ako na zaciatku ziadne rozdiel v velkosti porcii.. 😉 o mesiac idem na kontrolu ku chirurgovy po pol roku a znova kompletne krvne testy donesiem zo sebou .. a zaroven idem ku plastickemu chirurgovy pretoze ma pocit vsetko som zahranila ale stehna nie... bohuzial su strasne.. tazke asi si dam urobit nohy stehna ;;. uvidim je to hradene poistovnou pri strate vahy nad 35 kil s lekarskeho zakroku takze pohoda i ked mi lepi znova operacia....

@pumicamt ahoj...

sladke teda ja som nikdy na sladke nebola ale posledne mesiace musim mat denne nieco sladke dolova otazka zivota a smrti/// 😀 😀 😀 poisielam maly pozdrav

pumicamt
18. apr 2012

mne sladke nechyba napriklad v obchode si nekupim ale ked mam v chadnicke kopu kolacov ach jaj.gratujem si kocka.

lauritania
25. apr 2012

čaute kočky , tak konečne som pokorila stovku !!! prvý cieľ - zdolaný !!! 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

lauritania
25. apr 2012

@erikasadek jéééj , super , sekne ti to 😉

erikasadek
autor
26. apr 2012

@lauritania blahozelam!!!! viem ake to je ked stovka uz tam nie je ale len 99!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

dakujem za poklonu... 😉

ja uz stojim na vahe!!! 😉 ale myslim ze 59 kil je ok.. na 165 cm... 😉

lauritania
26. apr 2012

@erikasadek tých 59kíl je viac než ok !!!! ani veriť sa mi nechce , že si to dokázala , a šla na 59. ja som si dala cieľ 80kg a budem šťastná , a ak to pojde ďalej tak ma to bude len tešiť , no menej ako 70 kg nechcem 😀 , ale mávala som aj ja , tak 58-62kg .

erikasadek
autor
27. apr 2012

@lauritania ani mne sa verit nechxce ze nosim moje stare rifle este ked som bola slobodna alebo topy ktore su viac nez sexi a ja do nich vojdem.. 😀

neboj nebudes nadavat ak ti vaha ukaze menej ako 70!! 😉

inak ako vlasy??
mne sa zastavilo vypadavanie a zacali rast je to sranda odstavaju mi teraz vlasy dlhe 4 cm alebo menej od hlavy ale apson rastu nebudem sa stazovat 😀 😀

lauritania
27. apr 2012

@erikasadek vlasy stále padajú a hrozne 😒 😒 😒
čakám na lieky zo švajčiarska , lebo všetko čo je tu nič nepomáha ...

erikasadek
autor
27. apr 2012

@lauritania musis vydrzat potrva min 3 mesiace!!! pokial sa znova obnovia cibulky takze vydrz ziadna tabletak nezaberie hned!! takze vsetko mesiace srabda ja som si objednala na slovensku lebo su lacnejsie;. 😀 😀 😀 😀 ale vazne vydrz neboj to bude dobre len to je pocas dost krute len strihaj aporiadne a stale a hlavne ziadne farbenei a ziadne fukanie bohuzial.. ☹

erikasadek
autor
1. máj 2012

tak ako babule???? vysledok konecny je tu ako sa vam dari bez problemov dufam ze chudnete... ja uz stojim na vahe chcela som dat este dolu kila muz mi to zakzal ze vraj budem ako kostlivec ze mam prestat!!!

tak asi po prvy krat pocuvnem muzicka.. 😀
pred rokom som bola takato a teraz takato...... baby som na seba hrda a aj na vas ze sa statocne drzite.... 🙂

lauritania
4. máj 2012

ahoj erika , super fotky , a hlavne super zmena !!! a taktiež myslím , že ti už chudnuť nie je treba 🙂 , je to super výsledok za tak krátky čas !!! ja sa momentálne s váhou nehýbem , tyých prvých 80 dní to šlo rýchlosťou blesku ale teraz to už ide pomalinky. Aj doktor povedal že sa nemám zľaknuť , a že teraz to pôjde tak , že 2-3kg mesačne , a tak to má aj isť , aby to bolo prirodzene a zdravo. 😒
Ale jasné že som vďačná aj za tých 26,5kg a som zmierená s tým že to už pôjde pomenej. Ešte stále necvičím , dennodenne som v práci , nestíham ani domácnosť , a na cvičenie už potom nemam ani chuť. Akurát raz denne na 20-30min sa zapnem na môj vibrogym - vubračná plošina , nech ma aspoň vytrasie a prekrví . Celkom to pomáha na celulitídu. 🙂 Možno keby som začala cvičiť , tak to urýchlym !!!
Erika , a čo koža ? Nemáš strie , alebo ovisnutú kožu ? Mne sa brucho krásne vstrebáva a sťahuje , no stehná nemám pekné , sú také ovisnuté ako chudnú ... a to ani nevycvičím... Inak sa denndodenne niekedy aj 2x natieram , ale trošku sa mi začína aj tak robiť strie. Mám celkom dobrú , elastickú kožu , no ale určite nejak ten úbytok zanechá stopy.
Pumicamt - a čo ty ? ako sa darí ? vlasy nepadaju ?

pumicamt
4. máj 2012

@lauritania ahojte kocky mne tiez vaha stoji teraz.vlasy zacali padat trosku viac ale ja mam dlhe a huste takze super.mne pomaha maso a vela mlieka.

lauritania
7. máj 2012

ahojte holky , bola som v sobotu na zraze bariatričiek v brne , bolo nás tam okolo 40báb , 1 chlap a ešte aj dr.Čierny /najlepší doktor bar.operácii v čr/ , ale chcem tým povedať , že to bol super zrazík plný šťastných a schudnutých žien , vymenili sme si veľa informácií , podpory , infošiek . Bola som aj na tomto zrazíku pred polrokom /pred opkou/ a tie zmeny žien dnes - boli úžasnéééééééééééé !!!!! Všetky sú bez problémov , chudnú a sú šťastné že opku podstúpili !!!!

pumicamt
7. máj 2012
pumicamt
7. máj 2012

@pumicamt prva fotka je aktualna a tie dalsie navyse 30 kg

lauritania
7. máj 2012

@pumicamt , krásna zmena !!! je to poriadne vidieť , tak len tak ďalej !!!!

pumicamt
7. máj 2012

@lauritania dakujem som rada ze to vidiet aj sa lepsie citim

erikasadek
autor
11. máj 2012

@pumicamt uzasna zmena !!!!!!! 🙂 🙂
inak nechce ta strasit tiez som mala dlhe huste vlasy po 5 mesiacoch zacali v kusoch zo mna liezt tazke ber vela vitaminov na podporu vlasov a strihaj!!!!!! 😉 teraz mi ostali ani nie 1/3 z toho co som mala predtym.. teraz zacinaju znova rast.. 😉
@lauritania viem si predstavit ake bolo to stretko!!!!!! a je vzdy super vidiet inych ludi a porozpravat sa a vymenit si infosky.... o vsetkom.. 😉

pumicamt
11. máj 2012

@erikasadek uz som si objednala vitaminy a zatial ucinkuju super.len som prekvapena ze tak skoro od opky a ja uz spapam jeden rozok ale samotny iba s kavou som prekvapena sa bojim ze sa mi zaludok roztahuje nevazim si jedlo ale davam si pozor kolko zjem.a teraz vaha zase stoji.fnuk

erikasadek
autor
11. máj 2012

@pumicamt netrap sa ze vaha stoji ona nemoze ist stale dolu!!!! 🙂 jedne tyzdne dvba stojis apotom sa pohne a znova to je uplne nomrlany metabolicky cyklus... 🙂 co sa tyka jedla nai ja nevazim!! nikdy jem do operacie tie iuste porcie zjem o jednu lyzicu viac tak ma tlaci hned takze stom ale porcie stale rovnake neboj aj ja som sa bala niekedy ze roztiahnem ale nie je to len.. v hlave 😉

pumicamt
11. máj 2012

@erikasadek ale je normalne ze zjem jeden rozok v pohode viac nie uz citim ze ma tlaci.