Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@erikasadek prvy mesiac si ako chudla kazdy den 1kg alebo si mala aj dni ked ti vaha stala:ja uz sa tesim od stredy zacinam cvicit takze dufam ze to pojde super
@pumicamt neblazni nemozes cvicit !! este min mesiac ... daj si pohov neprehanaj to.... neviem kao po tvojej operaci ale u nasej mesiac uplkny zakz cohokolvek a sport bol dovoleny az po 2 mesicaoch.... viem ze is nazhavena ale aby si sa nepopalila to je ako dobra rada a nie ako kritika......
zhadzla som asi 4 az 5 kil mesacne prve 3 mesiace//// stalo s avaha stala tyzdne apo tyzdni sa pohl aj teraz stoji 3 tyzdne apohne sa neskor .... vaha nemoze ist stale len dolu. telo s apotrebuje vyrovnat s novym stylom zivota s tymto sokom!!!
@erikasadek ja ked som odchadzala z nemocnice dr mi povedal ze mozem normlne fungovat dviham 13 kg syna a 10 brusakov zatial.kedze mne nic nerezali tak kludne mozem cvicit som sa docitala a dr mi to potvrdil,prehanat to nebudem este.
1mesiac bez cvičenia , len prechádzky , 2mesiac pomaly začať cvičiť , hýbať sa. vnutorné stehy sa hoja 2 mesiace , takže nato treba dať pozor. prvý mesiac ide váha dole najrýchlejšie a potom sa to zastaví , 3-5kg mesačne je ideál. ja mám k dnešnému dňu 16kg dole , tie posledné dva kila sa už ťahali. mám predstavu dať do leta minimálne 15kg , tak dúfam , že sa to podarí 🙂
@pumicamt nerezali ti zaludok ale rezal ti kozu.. bol tam zasah do organizmu... chapem ze sa tesis a nevies dockat ale aj tak davj si pozor... na zaciatku vazne...
ja som tiez bola po dvoch cisarskych a tahal som syna 4 poschodia hore dolu varila behala proste vsetko kedze osm tu na vsetko sama rodinu tu nemam, ale na jedno som si daval pozor na cicenie, a hlavne brusaky pozor na vec hlaven po hociakej operacii alebo porode , svalstvo sa ti da do ineho smeru ako by si chcela a neda sa to napravit.. tak pockaj chvilu... 😉
@erikasadek tebe rezali vela ?lebo ja mam take 2cm rezy a 4 ich mam a tie uz su davno zahojene uz aj chrasticky mi odpadavaju.ale dam si pozor.
ja mám z vonku - 4 malých laparo stehov + 1 trošku väčší steh / ten sa mi aj roztrhol ako mi štichy vybrali , tak budem mať o trochu hrubšiu jazvičku. roztrhlo sa mi to asi pri otáčani a hádzaní sa v posteli , lebo si nepamätám , žeby som niečo robila / , zahojené su už dávno , už asi aj po 14dňoch , no vnútorné stehy sa hoja najpomalšie , vraj 2mesiace. mne brušáky doktor nedoporučil , najskôr po 2 mesiacoch. Erika má pravdu , počkaj chvílu. 🙂 😵
@pumicamt ja uz som isla s nemocnice zahojena ale hoji sa vo vnutri pomaly a to je ine rezal ti aj sval chapes a to sa hoji pomalsie ako vonkajsie pockaj!!! a neprehanaj nez pokazis a nenavratene uz nebude cesta spat..
@lauritania to mi je lito ale nebo to bude zahojene.. snad to nebude vidiet vobec neskor mne nevidno uz nic pekne vyblednute.. 😉
mam 4 rezy ani nie 1 cm.. 🙂
@erikasadek neviem o tom ze by mi rezali sval mne zrolovali zaludok a zosili nemam ziadny zasah do zaludka ani nic.
@lauritania no ved pomalicky mam casu dost
@pumicamt ale ja nehovorim o zaludku , ako ta rezal, no len cez sval musel prerezat aj ked maly rez ale ku tomu zaludku sa neako musel dostat ci nie?????
takze ja hovori o tvojom svaltve... a nie zaludku ak zacnes teraz robit brusaky na tvje este nezrastene svalstvo , tak mas po ptakoch... nic ine nemam co dodat , teraz je to na tebe co chces robit... vazne len si davaj pozor. nechapem lekara ktory povie mozte cvicit ani nie t 2 tyzdne po operacii.. clovece moj syn po blbej operacii nosnych mandli nemoze nic mesiac.. a tebe povie mozte cvicit je to na hlavu.; teraz ty rob ako chces ale ked sa nad tym zamyslis sama tak zistis o com tocime;. 😉
@erikasadek o cviceni som na nete citala a dr mi povedal ze kludne mozem dvihat maleho.zatial dam stopku brusakom.
@pumicamt ze dvohas dieta je jedna vec ja ti stale pisem o brusakoch a civeceni deti je ina vec.... 😉
@erikasadek ja som ti chcela vysvetlit ze to cvicenie nemam od dr
čaute baby , joj dnes som celý moj mini obedík vyvrátila , vobec sa mi ten obedík nechcel dostať do žaludka .... len mi to tak stálo až to muselo isť von .... hehe
A dnes som zapaltila dovolenku - v júni ideme do Egypta - takže dovtedy musím dať dole ešte minimálne 10kg , optimálne 15kg 🙂 , tak dufam , že sa mi to podarí ..... Chcela som čo najneskor - napr. sept / oktober , ale zviťazila junova cena , :D
@lauritania uzite si to tam a odycni si nacerpas novu silu.
@lauritania super , ale budem za hnusnu teraz!! dufam ze bude dovolenka ok.... drzim palce.. ale len dufam ze dovtedy bude vsetko ok v egypte.. myslim to uprimne moj muz je egyptan a teraz by tam nohu nedal. ale uzi si dni bude rok co som bola operslnka ako s alen da..... vyhybajte s aulici ostante len v hotely dobra rada.. 😉 a hlavne ukaz svoje nove krivky 🙂 🙂 🙂 🙂
inak to vracanie muselo byt hnus teda ja som vracala od operacie len raz ked osm mala gastro bolo to hnusne. takze viem asi ako si sa citila.. nic prijemne vracanie a po operacii uz vonkoncom nie...
baby vcera som skusala moje stare saty a tricka na leto velkost 36;.. hura pekne vojdem nie je nic tesne.. 😉 za 9 dni bude 1 rok co som bola operovana;.. 🙂 moje znovuzrodenie......
erika - takže o pár dní oslavuješ 1.narodeniny !!!! waw !!! a do velkosti 36 !!! - tak to odpadúvam - obr gratulka !!!!
paráda !!!! .... a čo sa týka toho Egyptu - tak to máš pravdu a díky za rady - je to riziko .... ale vraj v letoviskách je všade klud , a okrem hotela a leňošenia na lehatku pri mori sa ja nepohnem nikam 😅 , inak už 7 rokov sme plánovali Egypt a vždy sme to odložili kôli večným nepokojom , takže to riskneme !!!! 😀
- ja som už vracala 2x , ale je to iné ako klasické zvracanie. vyvrátiš čisto len jedlo so slinami , nesmrdí to , ono to asi neprejde žaludkom tak preto to chce von ..... no neviem ... ale je to iné
erika - ako to máš s pitím bublinkových nápojov? viem , že väčšina žien nemôže , má s tým problém po opke . ja pomaly skúšam , a nemám problém žiadny. už som trošku skúsila aj colu , aj pivo 😅 , a v pohode.
Pomaly skúšam aj rôzne jedlá , a zatial nezisťujem že by som mala s niečím problém. Máš problém s nejakými jedlami , ktoré si jedla pred tým a teraz nemôžeš?
@lauritania ahoj viem ze si sa nepytala mna .ale ja mam problem s paradajkovou polievko a bublinky mi robili zle ale uz som dlho neskusala tak neviem.
ahojte
@lauritania ano za chvilu narodeniny moje a + 1 rok od operacie.... 🙂
co satyka jedenia jem vsetko nic mi neorbi problem ale jedna vec ma prekvapuje ze mozte bublinky nam boli zakzane s dovodu !!!! ze roztahuju zaludok!!! takze vsetko bublinkate je zakazane ak musime s casu na cas a malo a nechat poriadne odstat aby tie prve bublinky odisli;.. 😉
som radaze ani ty nemas problem s jedenim.. 😉
@pumicamt paradajkova polievka nevadi hlavne ze s inym nemas problem. 😉
tak to som nevedela , že bublinky sa nemožu koli roztiahnutiu žaludku.... takže fakt len z času na čas !!!!
@lauritania no nam to hned povedali a dali nam aj knizku vies prve rady a rozvh dna a zeleninu ktora je dovolena prve dva mesicae co je zakzane alebo comu s atreba radsej vyhybat. ale bublinky to je prva vec s ktoru nam povedali ze sa vyhybat.. kvoli roztlacaniu zaladku tazke ze je vysoke riziko ze hned sa roztiahne... 😉 hej radsej s casu na cas a nechaj cely den vyvetrat colu alebo ine bublinky neboj na konci dna ich tam este bude stale dost.. 😀 😀 😀
taku knižku som dostala aj ja , o jedle , o pití , kolko čoho , jedalny listok , menu ..... ale toto tam nebolo , bolo že nepiť bublinkové nápoje , ale nebolo napísané prečo .... a tak som si myslela , že to preto , lebo viacerím ľuďom robia bublinky zle na žaludok .....
ahojte abbule tak ako ?? ako sa mate ao vaha?? ako sa citite???? 🙂
@erikasadek
Ahoj erika. Ja sa mám výborne. Úplne zdravá a plná sil. V piatok boli 2 mesiace od opky: dole mam 18,5kg. Prvý mesiac to bolo 14 kg , a druhý mesiac 4,5kg. Teraz to už ide pomalšie. Jem vsetko , porcie do 80gr , no aj tak menej , ale jem každé 3 hodky.
@lauritania super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂
som velmi rada ze ti je uz lepsie a hlavne ten ubytok!!! parada!!!
@erikasadek ahoj ja super skusam papat vsetko na rozok si este netrufam teraz 15.3 som zhodila 15 kg.3 tyzdne mi stala vaha kym sa mi telo vvyrovnalo s operaciou a teraz dazdy druhy den ma o 1kg dole dufam ze to nezakriknem ale tesim sa moc.
@pumicamt neboj telo vzdy trocha prestane zhazdovat a potom znova pusta pozri mne s ato stava raz za mesiac a potom znova telo pusta a stale telo pusta, takto je telo nastavene nemoze do nekonecna pustat!! 😀 😀
ale ja tka super super vysledok za takyto kratky cas som rada ze vam kocky ide vaha dolu len tak dalej!!!! 🙂

@lauritania aha no vidis mna by ani nenapadlo vazit preto jem skoro tie iste porcie uz 8 mesicaov.... 😉
@pumicamt proste citis ze ti zacina tahat v zaludku pnie tlacit to uz je neskoro citis take prve tlacenie v zaludku znak ze treba prestat.. 😉