icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

mirka171
17. apr 2017

@tiagospliter ja idem na stehy vo stvrtok tak som zvedava co ma tam caka co bude doktor hovorit atd...no z tej vahy idem aj ja ja som mala tesne pred opkou 127kg teraz mi vaha ukazuje 121kg...neviem ako ty ale ja som mala strasne opuchnute brucho nafuknute ako keby som zjedla cely melon...uz konecne odpucha...stou vodou mam aj ja problem a hlavne to ze dotoho musim jest 5x za den a vypit tolko vody z odstupom pri jedeni pol hod pred jedenim pol hodinu po jedeni ... musime sa to nejako naucit lebo ma baby naucili ze treba jest inak chudnut nebudeme ani po operacii...veru mozme si vymienat rady...;) ja som sa citila uplne super ked ma pustilo domov ale uz asi tyzden co som sa snazila umyt riad alebo upratat tak spravim dva taniere tri pohare a zacne mi strasne trieskat srdce musim si sadnut a odpocinut si neviem preco to tak mam chcem sa nato spytat doktora a hlava ma tiez boli kazdy den...a to ozaj neviem scoho kedze vody pijem dost :/ snad sa to coskoro zlepsi

mirka171
17. apr 2017

@alz1234 ja som dala dolu zatial 6kg ja to zatial na sebe nevidim ale ostatny ano ;) no super ze 13kg super ti to ide som rada ze sa ti tak dari...na tie nakupi sa strasne tesim aj ja ked si pojdem kupit nie velkost 52 ako doteraz ale aspon 48 to bude uplneee ze top....

tiagospliter
17. apr 2017

@lija22 v bb som bola minuly tyzden na resekcii len ja, ostatni tam boli kvôli inym operaciam, ale nebolo plne oddelenie a este navyse prepustali pred sviatkami dost domov

od prvej konzultácie, alebo uz od konzultácie s výsledkami vysetreni? so vsetkymi výsledkami, som bola na konzultacii 13.1. a chceli mi dat termin zaciatkom marca, ten som vsak nemohla zobrat, nepustili by ma z prace, tak sme to presunuli az na april 🙂 po menzese 🙂

lija22
17. apr 2017

@tiagospliter dakujem, myslela som pacientov na resekciu? v tt je hrozne vela cakatelov

tiagospliter
17. apr 2017

@mirka171 bola si na opke 2.4. a az teraz ides na stehy? ci som si dobre nezapamatala tvoj termin opky? 🙂
ja som nemala opuchnute brucho - ja ho mam opuchnute - tlste stale :D ta unava je podla mna aj z toho ze telo bojuje s tou ranou, vyrovnava sa s chudnutim, atd., dufam, ze sa to zlepsi, povedali, ze treba vela odpocivat...
to pitie a jedenie si treba zabehnut nejak do rezimu dna, tiez este v tom lietam
chodim von na take dochodcovske prechadzky - po 200 m sedim na lavicke aj pol hodku 🙂

tiagospliter
17. apr 2017

@lija22 a ty mas uz termin v tt? neboj, dockas sa 🙂 ja som v bb bola na resekciu sama v ten tyzden..

mirka171
17. apr 2017

@tiagospliter 2heho nastup a operacia bola 3.4. Ano az tento tyzden ma dali na stehy vo stvrtok...ked ma prepustali sa pytali vrchnej ta povedala ze 10-14dni tak preto mi dali takyto termin...no ja odpocivam praveze aj dost len sedim lezim max co sa prejdem po byte este som sa po vonku prejst,ani nebola...no len kedy sa to upravy...zatial mam doma manzela ale ten zrejme v piatok odchadza do prace a zostanem s malym sama neviem kto mi bude upratovat ked mna to s prestavkami nebavi 🙂

mirka171
17. apr 2017

@lija22 inak aj mne sa zda ze som bola po resekcii vten tyzden sama...nikoho som tam takeho oblejsieho nevidela...skoro vsetci boli na zlcniku 🙂

mirka171
17. apr 2017

@tiagospliter a ty uz mozes jest vyzivu? Mne dovolili do kontroly len vyvar a actimel...:/

tiagospliter
17. apr 2017

@mirka171 no mne ohladom stravy dali len letak, taky vcelku nepouzitelny, poucenie som nemala ziadne....info si hladam aj na ceskych strankach a hlavne mi radi jeden kamarat, ktory na tom bol pred dvomi rokmi.....actimel nedam do ust, to je svincik, vyzivu mam domacu, nie z obchodu, no jeste dva tyzdne len vyvar a na pitie mas vodu, caj?

mirka171
17. apr 2017

@tiagospliter no aj mne dali letak kde su rozdelene 3fazy a v prvej je len vyvar,a actimel aj dzus ale ten nepijem lebo sa bojim kyseliny...pijem cistu vodu kupujem si dojcensku nech viem presne kolko za den vypijem a striedam to s repikovym cajom...to mi zas poradili baby tu a veru bol mi prve dni lepsi na zaludok ako ta voda...stej ma za kazdym hltom zabolel zaludok...teraz som si od soboty pridala uplne riedky puding jahodovy bol fajn a vcera bananovy ten mi nesadol ani som ho nezjedla

tiagospliter
17. apr 2017

@mirka171 jej, tak to mas fajn, ze uz zaradujes aj puding a mas pravdu, caj sa pije lepsie ako voda, ja som v nemocnici svoj caj nemala, iba vodu a islo mi to prvy den po opke teda dost ztuha vypit, aj teraz pijem prevazne caj, skusala som aj dzus, riadne zriedeny a bolo to v pohode, necitila som ziadnu kyselinu, ani nic podobne

mirka171
17. apr 2017

@tiagospliter no konecne nieco ine po dvoch tyzdnoch ako vyvar a actimel 🙂 ten actimel mi uz lezie hore krkom :P teraz som zvedava co ma caka po kontrole uz toho budem moct viac tak to bude fajn ... tesim sa uz len na vyzivu strasne moc 🙂

jelly265
17. apr 2017

@tiagospliter
@mirka171 ahojte baby nebojte po kontrole po stehoch už budete môcť skúšať aj kašičky. Ja som mala vo štvrtok 4 mesiace po opke v BB a 20 kíl dolu, už len 3 a pol kila a budem pod mojou prvou vysnenou métou byť pod 100 kíl . V kašovitej fáze už môžte hustejší puding, redšiu krupicovu kašu, ja som si robila zemiakové pyré, batatovo hokaidove pyré, detské výživy len s prírodným cukrom aj keď tie veľmi málo lebo sa mi o opke zhnusilo sladké 😜 dodnes je mojím naj jedlom vývar či už slepačí alebo hovädzí, vždy keď skúšam nové jedlo a podráždi mi to žalúdok tak siahnem opäť po vývare. Sa divím že sa mi ešte nezhnusil 😁 @lija22 v BB je tiež dosť pacientiek len asi nie sú na koniku alebo tu nepíšu. S kočkami s ktorými som. V kontakte som písala a volala a teraz už dávajú termín až na október.

mirka171
17. apr 2017

@jelly265 ja veru stale rozmyslam ze co budem jest aj ked budem moct kasovite...skoda ze su neni na nete nejake recepty..napr tam je ze mozem riedke vajicka a to neviem ake su. 🙂 ja sa velmi tesim na rozmackane pyskoty v mlieku neviem preco mam nato taku chut 🙂 pyre veru tiez len neviem to sa mi ma tiez liat cez vydlicku? Lebo take riedke som nikdy nerobila....ze 20kg dolu ooooch uz sa velmi tesim ked aj mne ukaze pod stovku to bude neopisatelny pocit pod stovku som nemala ani nepamätaaam =(

jelly265
17. apr 2017

@mirka171 nemusí sa liať. Klasické zemiakové pyré som jedla. Pomaličky som ho po troške v ústach rozmiešala so slinami a jedla. Vajíčko som jedla také mäkšie volské oko aby žĺtko tieklo s vnútrom čerstvého chlebíka. Zo začiatku som zjedla dve tri sústa ale zjedla. Pomaličky si žalúdok zvykne. Ak som pocítila ťažobu tak dom prestala. Riedke vajíčko na spôsob praženice mne dolu nešlo. Bolo mi z neho zle. Puding mi išiel najlepšie vanilkový a jahodový. Kakaový som pridala až v kašovitej.

tiagospliter
17. apr 2017

@jelly265 ahoj, chcem sa spytat, nemala si v priebehu tych 4 mesiacov problem s padanim vlasov? Kocky to tu niekde spominali, ze im padali v chumacoch. Co je proti tomu dobre? Nieco na predpis od koznej, alebo len z lekarne? Velmi sa toho bojim, pretoze v posledných dvoch rokoch som prisla o polovicu svojich hustých vlasov, kvôli umrtiu v rodine a dalsej tazkej diagnoze. Vplyvom stresu a strachu mi vlasy dost vypadali. Mam strach, nech mi na tej hlave nieco ostane. ( Uz ked nie v hlave 🙂

mirka171
17. apr 2017

@jelly265 fuha tak to bude mnamka 🙂 nemam moc rada ja vajicka polosurove :P mne nesadol vcera bananovy puding zjedla som 4lyzicky a hned mi bolo tazko...jahodovy mi chutil a iny som este neskusala...striedku z chleba si kedy skusila? Nevies co je s babami co maju ist,zajtra na opku desire a domka ? Neodpisali mi tak neviem co snimi je ci idu ci ako

alz1234
17. apr 2017

Baby neprehanajte to tak...ja som sa tiez bala vsetko dat do ust...Susedka, sice starsia bola na tom pred rokom a ta ze jedla pomalicky vsetko...ked som k nej prisla na 3 tyzden po opke tak mi dala smotanovu tortu s piskotami...ked si to nechate rozpustit uplne na jazyku a vychutnavate si kazde susto, po 3 tyzdnoch vam taketo nieco nemoze zaskodit....Priznam sa tyzden a pol po opke mamka robila fasirky :D bude na mna do snrti spominat ako som ju len pozula koli chuti a vyplula 😂😂😂 dnes na velku noc som si dala aj salat. Nicoho sa vela nezmesti tak sa neobmedzujem v nicom.Uz som jedla aj margotku lebo by som sa zblaznila.Sice som len dvakrat odhryzla ale mnam.Najhorsie co robi mne su cestoviny.Mam taky pocit ako keby sa v zaludku napucali :( strasne mi je s nich zle.Teraz skusam uz v podstate vsetko najlepsie su pstruhy ...vydrzte mesiac a pomalicky skusajte.Podla mna uz co som mesiac po opke...ide hlavne o to aby sa clovek neprezral a aby to bolo vsetko makkucke a poriadne rozzute.Drzim vam vsetkym palce...a o tych prechadzkach...ja mam pocit od kedy som doma ze som sa nezastavila vobec.Obcas na mna pride utlm ze si musim lahnut ale kazdy den idem na prechadzku( musim pre deti do skolky) a doma nakrorujem ako na skalnate pleso a dole :D vsetko je to len v hlave aj o tom jedeni 🙂 telo netrpi ked dokaze hlava povedat nie ;) a veru aj povie kedze zaludok nieje ;)

mirka171
17. apr 2017

@alz1234 teraz si ma fakt rozosmiala tak dobre som sa uz dlho nezasmiala 🙂 a priznam sa tiez som nad tym vela krat rozmyslala ze nieco pozujem kvoli chuti a vyplujem :D joooj uz nech mam mesiac po nech mozem tiez nieco zacat skusat papat 🙂 teraz mam pocit ze stale len nieco pijem ci to ke actimel vyvar alebo ten uplne riedky puding 🙂

jelly265
18. apr 2017

@tiagospliter nie mne ani kočkám ktoré operovali so mnou nepadajú vlasy. Ani trochu. Vitamíny neberiem žiadne.

jelly265
18. apr 2017

@tiagospliter aj doktor sa nás na to pýtal že či nepadajú vlasy ale nie. Ja som si dávala a v podstate stále ho jem dobrý tuhý vývar slepačí alebo hovädzí aj zo špikovej kosti a veľa zeleniny a jem veľa mliečnych výrobkov a robím si zeleninové a ovocné smothie a asi to telu stačí a má dostatok živín. Tak mám chvalabohu všetky vlasy.

tiagospliter
18. apr 2017

@jelly265 tak si ma potesila, dufam, ze to tak bude aj u mna....zelam pekny dnnik este 🙂

tiagospliter
20. apr 2017

@mirka171 cauko, no ako po stehoch, co ti povedali?

mirka171
20. apr 2017

@tiagospliter vies co ja som uplne sklamana....doktor sa na mna pomaly ani nepozrel....nevazili ma....sestricka mi vybrala stehy a doktor sa ma jedine opytal ci nevracam a to bolo vsetko...viac nic takze som z takejto kontroly trosku v soku...dalsiu mam az o mesiac

tiagospliter
20. apr 2017

@mirka171 cize nic ani ohladom stravy a tak? u mna to bude asi podobne....

mirka171
20. apr 2017

@tiagospliter vobec nic...ja som sa potom zanim vratila ze ci uz teda mozem ist na kasovitu kedze som tri tyzdne po a iba povedal ze ano ze mozem postupne pridavat...ale viac vobec nic...takze asi tak no ty ides zajtra ze?

tiagospliter
20. apr 2017

@mirka171 jj, zajtra, tak sa "tesim", co sa dozviem, dam vediet, no a co dobre kasovite si dnes papala?

mirka171
20. apr 2017

@tiagospliter este nic kasovite...zajtra sa chystam na krupicu tak som zvedava co nato zaludok 🙂 okolkej ides? Daj vediet som zvedava co ti povedia

tiagospliter
20. apr 2017

@mirka171 jasne, ozvem sa, idem az okolo 13.00, mne uz ta tekuta vôbec nejde a ked si predstavim krupicu, tak ma chyta des