Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@kattikas BB je v pohode, maju s tym dost skusenosti, da sa vybrat operater, v nemocnici si 5 dni, vysetrenia si musis absolvovat sama, oni Ti na konzultacii povedia ktore presne, mne najdlhsie trvalo endokrinologicke, cakala som na neho pol roka.....ja mam zatial dole 24 kg, zhgruba 3 mesiace po opke 🙂 Drzim palce a ked ides so sestrou tak v pohode, to budete mat super 🙂
Zdravim vás a prosím o odpoveď, aj keď som za vami pozadu ako čítam..
Baby ja mám BMI 51, Mam cukrovku a mrte iných ťažkosti asi je na čase vybrať sa touto cestou ako vy . Odvaha mi nechýba, ale strach mám z toho ako budem žiť po operácii, či sa aj dožijem normálneho života, neviem si predstaviť, že po takom vážnom zákroku v tele môžem ešte niekedy v živote športovať plnými dúškami, či tancovať celú noc, proste či tento zásah nebude znamenať koniec "normálneho života". Stale si dávať pozor čo nelezite na bruchu, nenadvihnut nič ťažké... chápete? Ako žijete prosím vás úprimne?
@lee_bella ahoj, ja zatial len predoperacne vysetrenia podstupujem, takze nemozem osobne potvrdit ale na youtube najdes mrte osobnych videi, fakt posnor, ak ti anglictina nerobi problem vela sa dozvies a toto co spominas som veru nepostrehla.
a este skus posnorit ceske diskusie, tam sa tymto operaciam venuju ovela dlhsie a tiez si nepamatam, ze by sa niekto na toto stazoval
@lee_bella cauko, sportovania sa neboj, dokonca budes sportovat ovela viac, aj ked zo zaciatku nebudes moct posilku a podobne, Ja chodim plavat, na bike a turistiku a ked schudnem este trocha viac, tak uz chcem pridavat korcule, v zime bezky atd. Praveze sa Ti bude ovela lepsie hybat a budes sa hybat s radostou, ze vladzes. Navyse mnoj krvny tlak sa upravil z cca 150(160) / 110 na terajsich 125/80 ! Prestali ma boliet krize a kolena, celkovo som obratnejsia a pohyblivejsia. Je to ale rozhodnutie na cely zivot, uz tak proste budes zit s malom jedla a stihlou figurou. Straty energie sa neboj, pretancujes cely vikend, nie len jednu noc. Lezanie na bruchu? V podstate inak ani nespim 🙂 Takze zijem lepsie ako som zila, hybem sa, vymienam satnik, neberiem ziadne tabletky na tlak ani nic ine. Ma to samozrejme aj svoje rizika ako vsetko, ale myslim, ze to pozitivne prevlada.
@tiagospliter ďakujem za tvoju skúsenosť. Aké riziká máš na myslí? Chcem prejsť teraz v septembri z Dôvery do VZP, aby mi to replatila poisťovňa, od Dôvery to totiž nebude možné... Rozhodnutie na celý život, že sa nebudem prezierat? To beriem... Ale uz teraz mám dosť zdravit.problemov, myslíš , že po opke ich môže byť viac? Aj ty ich máš?
@lee_bella som po opke pol roka a nemám žiadne zdravotné problémy. Presne ako píše @tiagospliter všetko je ľahšie doslova ľahšie lebo zbaviť sa cez 20 kíl je paráda. Prestali ma bolieť kĺby aj kolená. Chodím omnoho svižnejsie a ľahšie ako pred opkou. Ten skvelý pocit že konečne dostanem v obchode na seba aj krásne oblečenie a spodné prádlo a nielen stany alebo handry do ktorých som bola rada že som sa do nich vôbec vocpala. Konečne mám pekné sandále lebo ich konečne na nohe zapnem. Spím v pohode na bruchu. Keďže ide o laparo zahojilo sa to dosť rýchlo. Mňa tie ranky dá sa povedať skoro ani neboleli. Za mňa opku jednoznačne odporúčam. Môj život sa otočil k lepšiemu. Sebavedomie mi stúpa. Konečne sa nehanbím chodiť von, konečne nemám pocit že všetci pozerajú na mna ako na slona ktorý sa terigá po ulici. V BB sú skvelí hlavne doktor Kokorák ale aj sestričky a sanitarky. Nemôžem na nich a na pobyt v nemocnici povedať ani jedno krivé slovo.
Prepáčte, ale vŕta mi v hlave ako môže byť človek zdravi z pár glgov vody a pár gramov jedla denne, nevyberie si to svoju daň po čase?
ahojte, ako citam tak v nemocnici 5 dni a za kolko je clovek praceschopny? u mna kancelaria a soferovanie cca 100km denne. Moc dik
@lee_bella piť dva litre by si mala hneď tretí deň po opke. Aj keď prvé dni to ide ťažko ale potom treba piť aspoň tie dva litre. Akurát sa nenapijes naraz veľa ale popijas priebežne. V pohode sa dá na to zvyknúť. Od opky pijem len čistú vodu a mätový čaj a zvykla som si úplne v pohode.
@rebeka1977 ja som išla do prace mesiac a pol po opke. Ale jedna kočka ktorá robí v kancli šla po dvoch týždňoch lebo musela. Ďalšia po mesiaci. Je to individuálne. Ja som si po 20 rokoch bez PNky teraz po opke oddýchla 😀
@lee_bella cau, rizika som myslela, ze kazda operacia je v podstate riziko, s tym do toho jednoducho ides. Rozhodnutie na cely zivot jest v malých porciách a castejsie, pretoze zaludok Ta inak nepusti. Pit minimalne tie dva litre tekutin. Ale da sa na to v pohode zvyknut. Som 3 mesiace po opke a uz po mesiaci som vyhadzovala lieky na tlak, momentane nemam ziadne zdravotne problemy. Jest v malých porciach je v pohode, telu to staci. Zjest na obed segedinsky gulas so 4 knedlami a ist naspat do kancla si sadnut, to tiez nie je bohvieco, kedze telo s tym nema co robit, ked nema vydaj, len priserny prijem. Treba si uvedomit, ze tato operacia je len barlicka pre ludi, co chcu schudnut, ale dost vyznamna barlicka. Ale v podstate sa Ti hned po opke zmeni myslenie a neberies to ako dietu, ale ako zivotny styl. Mne sa na tom paci, ze mozem jest vsetko, akurát jem menej. Nie je to len par glgov vody a par sust jedla. Naozaj jem 5-6 x denne, len mensie porcie. Zvyknes si velmi ryychlo.
@rebeka1977 ja som isla do prace cca po 6 tyzdnoch, to cestovanie budes mat narocnejsie na zaciatku
Čo hovoríte , alebo máte skúsenosti s Mgr. Bilcikovou z Trnavy?
@lee_bella ja som bola v TT lebo tu aj zijem...sestricky boli super starali sa o mna pomohli ked bolo treba a s doktorom som bola len na konzultacii a potom som ho videla az po opke ked mal rano vizitu je to odbornik bol par krat aj v tv ... ako doktor je uzasny jedine co sa mne nepacilo tak boli tie kontroli po opke neodvazil ma len sa ma opytal ako sa mam a natukal do pca hotovo....ale zasa ma toho dost vela tak sa uz ani necudujem ale ako doktor je odbornik velky ja som si pisala aj s babami co boli v tt u kehera a boli spokojne tak ako aj ja...v BB mas vyhodu ze si mozes vyberat operatera ale. V TT operuje len pan keher ale ja som max spokojna co sa vsetkeho okolo opky tyka...a pani Bilcikova tirz super
Ahojte poprosila by som o radu kde zacat ked zvazujem takuto operaciu.
Takze mam volat rovno doktorovi a s nim sa dohodnut? Vy ste boli operovana v TT? Ja som z Nr kraja cize do TT mi to nie je daleko...
Ja idem v piatok od decemra na kantrolu,zrejme ma nepochvali,ked som tam mala uz nadvno napochodovať....ked je to taaaak daleko.a tiež od decembra ani 1kg dole,aka parada 😔
@mirka171 mam z toho uplne zmiesane pocity. Na jednej strane obavy aky by bol zivot po operacii a na druhej strane radost ze existuje nieco co by mi pomohlo. Aj ked este neviem ci som vhodny typ (samozrejme pre doktorov) na takyto zahrok aj tak nad tym stale rozmyslam...stale si porovnavam pre a proti ale bohuzial som strasne nerozhodny clovek aj ked cely zivot tuzim byt stihla.

@kattikas urcite nie...no kazdej z nas to ide inak niekomu lahsie niekomu pomalsie ja som dala dolu 20kil a je to bomba pocit ani si nepamatam kedy naposledy som mala taku vahu ako teraz naozaj super pocit a to zatial ani necvicim