Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@shimsa Som Zdena,nie,nie,bola som v BA
@zdenkakarolina Tesi ma😊 ja som Misa. Takze aj v ba to robia? Stale sa dozvedam nieco nove 😊 a ako mozete hodnotit op a zivot po nej. Ako som uz pisala vyssie mam z toho obavy aj ked sa este nic v podstate nedeje. Stale som vo faze rozhodovania ci sa objednat na konzultaciu. A v ba Vas kde operovali teda v ktorej nemocnici. Mozme si tykat? 😊
@shimsa preco rozmyslate aky bude zivot po operacii??? Nechapem to ja som nerozmyslala co bude po opke lrn som sa tesila na zhodene kila a to ze bude zivot po operacii lepsi a zacnrm konrcne zit a nir prezivat stym ze sa za seba hambim a nikam kvoli tomu nikam nechcem chodit....rozhodnut sa musitr sama nikto vas do toho tlacit nrmoze ale za mna je to neskutocna vdaka za tuto operaciu pretoze bez nej by som neschudla nikdy !
@mirka171 parada. Dufam, ze aj mne a sestre to vyjde. Ako dlho sa caka od konzultacie po operaciu? Necitala som tu celu komunikaciu. Dakujem
@rebeka1977 no zalezi od toho kam idete ci bb ba tt? a som cakala vyse dvoch mesiacov
@mirka171 2 mesiace je parada, som myslela ze viac. Dik
Ahojte, je tu niekto kto caka na operaciu? Mam termin 2.10. Vidim tu krasne vysledky, tak snad to dopadne aj u mna dobre.
V bb, tesim, ale mam aj obavy co bude po tom... Myslim tym, ako si zvyjnem na trojhodinove odstupy, medzitym pitny rezim a v praci ako sa to bude dat sklbit...
@mirka171 prve bolo ake Mirka? Svadba, ci maly? :D Bola som na kontrole minuly tyzden......-28 kg, tiez by som ich uz nechcela naspat 🙂 Uz len 1,5 kg pred prvou metou 🙂
@tiagospliter wau s tvojich vysledkov som unesena ide ti to velmi krasne dolu super tesim sa stebou no to bolo myslene dva v jednom svadba a, syn samozrejme ;) ja mam ist na kontrolu teraz v auguste len si musim zavolat vrchnej ze kedy tak som zvedava aka kontrola ma caka ci to bude uz lepsie ci nie ;) a ako sa stravujes jes uz vsetko?
@mirka171 posledny mesiac to uz velmi rychlo nejde, iba tri kg :( jem vsetko, okrem hranoliek, pizzu som neskusala, skor zdravsie jedla, lahsie, vela ovocia....ved aj tebe to ide uplne super, ja hovorim, ked to ide dole, je dobre......ja idem na kontrolu teraz az po pol roku od opky, cize koncom oktobra, aj ked to bude 6,5 mesiaca, velmi by som chcela byt pod tou stovkou uz 🙂 ale nesmiem byt netrpezliva 🙂
@tiagospliter super, drzim palce moc moc. Podla Tvojej reakcie si to zrejme neolutovala.
Nemate dievcata nejake vedlajsie ucinky, trosku sa bojim toho zvracania. Citala som na tom ceskom fore, ze niektore baby to maju. Ja som mala bandaz a veru obcas sa mi stalo ze som zvracala. Inak som bola spokojna, schudla som , ale po 4 rokoch prislo tehotenstvo a mne sa ta bandaz nejak zosmykla ci co. Po 7 rokoch mam vsetky kila aj s bonusom spat. Tak terat cakam zatrak 🙏
@tiagospliter ved to mas pravdu ja som tiez rada ze to hlavne ide dolu je to neskutocny pocit ked sa clovek zacne lepsie citit hybat bavi ma viac veci dokonca sme si kupili psika co doteraz som ho nechcela pri myslienke na vencenie ;) pizzu som este ani ja veru neskusala...tiez sa snazim jest zdravsie hlavne vecer...idem si zavolat vrchnej kedy mam prist na kontrolu...som zvedava co mi povie trpezlivost ruze prinasa musime byt vdacne za kazdy zhodeny gram
@liza70 ja si obcas grcnem...ale to len vtedy ked mi nieco nesadne a zostane mi tazko alebo zjem o lyzicu viac ako mi zaludok dovolil....clovek sa to nauci ovladat...ja jem pomaly xavam si pauzu a vtedy zistim ci este mozem pokracovat v jedeni ci uz mi staci...to zvracanie nieje umna jedlo ale akoby sliny take hustejsie...zaludok boli ale do 20min to prejde a je to ok vraciam max 2-3x po mensom mnozstve
@liza70 ja som spociatku nezvracala vobec, teraz len pri mojej chybe - bud nieco zjem schuti, alebo proste neico nesadne, lekar ma kontrole mi na to povedal, ze sa mam toho vystrihat, davit pozor, aby som nezvracala vobec. Vedlajsie ucinky mam teraz, posledny mesiac mi dost padaju vlasy, davam si nejake vodicky, jem selen a zinok, dufam, ze to ustane, aj lekar povedal, ze po 6. mesiaci by sa to malo zastavit - dufam, ze budem mat este nieco na hlave dovtedy :D Vies ono je to u kazdej z nas ine ako to znasa, niekto ma to, co ina ani nepozna a podobne, ale nelutujem, viem, ze by som inak neschudla a uz nechcem byt 130 kilovy tank 🙂
@tiagospliter ano aj mne zacali teraz dost padat vlasy niekedy az po pramirnkoch :0 ale tak snad sa to upravi a prestanu padat...aj beries nejake lieky? Na kyselinu alebo tak? Mavas kyselinu? Co si das ak ju dostanes?
@mirka171 kyselinu nemavam, par krat som citila, ale napila som sa a preslo to. Beriem len ten selen a zinok na vlasy, mala by som ist na kozne, len tam sa caka pol roka ☹ Som z toho dost zufala, lebo som mala kedysi strasne huste vlasy a uz mi aj kadernicka povedala, co ideme robit, mala by som ich prestart farbit, len zase budem sediva babicka :D Dost ma to trapi, aj ked som s tym viac menej ratala, ze sa to stane....
@tiagospliter to ano...je to na figu tiez som s vlasov nanervy lebo mne dost zredli po porode a mam ich takr akurat a teraz ked mi zacali zasa extremne padat tak neviem co mi tam zostane :/ volala som si o kontrolu no a maju dovolrnku aj primar aj vrchna mam si zavolat v pondelok...tak uvidime....ja niekedy mam taku slabu kyselinu ale pred opkou som mavala kyselinu aj z vody a dost silne takze to sa mi zas po opkr skor upravilo
@tiagospliter nrposled mi do ip nrjake tvoje foto bola by som zvedava na tvoj typ postavy pred a po lrbo kilovo sme mali skoro rovnako pred opkou

@zdenkakarolina dobry den vy ste boli na op v BB ?