Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@lulik1973 nemaj nervy, pekne v klude a vsetko ti tak aj prebehne, viem, clovek ma obavy z toho, co nastane, ale bude to oki, hlavne to chudnutie je uuuuzasne, drzim ti palce, potom sa urcite ozvi 🙂
Ahojte žienky 😊 ja viem ze sa to tu rozoberá nonstop 😂 ale mam par otázok ktoré mi stále niesu jasne 😂
Mám 23 rokov, 110kg (podľa tabuliek na nete mám BMI 36)
Skúšala som všetko aby tie kg išli dole ale začala som rozmýšľať nad op.
Našla by sa ochotná osôbka ktorá by mi odpovedala na pár otázok? 😊
Je táto operácia plne hradená poisťovňou?
Aké sú podmienky nato aby mi to preplatili?
Aké sú podmienky aby som mohla podstúpiť túto operáciu?
Ako dlho ste museli byť PN?
Už dlho nad tým rozmýšľam a vidím to ako moju jedinú reálnu možnosť byť kocka 😊 a keď čítam aké krásne chudnete tak ma to motivuje ešte viac 😊
Len stále mám v hlave myšlienky ako to funguje a podobne 😊
Vopred ďakujem 😊
@fredy39 hradi ju vseobecna, ak mas BMI nad 40, alebo nad 35 + zdravotny problem ako cukrovka alebo vysoky TK, podmienky opky su vysetrenia, kde nie je kontraindikacia k opke - psycholog, sono brucha, gastro, diabetolgia, endokrinologia...PN som bola 5 tyzdnov, jedna kocka bolal len 2 tyzdne, da sa to zvladnut......klasicke metody chudnutia nefunguju? Si mlada a nemas az taku vahu, ci?
@tiagospliter no.. Môj problém je to ze mam traumu z trénerov a podobne.. Vyhodila som neskutočne peniaze za trénera a všetko okolo toho a boli to najhoršie 4 mesiace v mojom živote.
Nevedela som čo je ryža mäso.. Iba zelenina voda a rôzne prášky a tabletky 😔
Potom som to skúsila ešte raz ale napriek cvičeniu strave nešlo zomna doslova ani kilo tak som to opäť vzdala po 2 mesiacoch 😔
A napriek tomu že nejem sladké ani pečivo vyprazane a podobne tučné jedla.. Váha ide týždeň čo týždeň hore a moje telo vôbec nijako nereaguje a tak sa už chystám vyhľadať odbornú pomoc a niekde som sa dočítala aj o tejto op tak som sa začala o to zaujímať
@fredy39 ahoj ja sI ale myslim zr problem je niekde inde ked pises ze nejes sladke ani vyprazane...nie v strave ale v tele...skusila by som dietologa...alebo stitnu zlazu....operacia si myslim je v tvojom ptipade zbytocna kedze sa ani neprejedas a uz vobec nie sladkym a vyprazanym...na konxultaciu mozes ist ale podla mna ti povrdia to co ja...drzim palce a daj vediet ako si sa rozhodla respektivne dopadla
Tak bola by to premna ako posledná možnosť 😊 záleží ako dopadnú vyšetrenia.. Ale chcela som sa informovať dopredu 😊 aby som vedela ze co a ako 😊
Ďakujem vám veľmi pekne 😊
Tak čo sa budem trápiť takto?? Keď už sa nedokážem na seba pozerať ani 😔
Chystám sa na kompletné vyšetrenia od hlavy po päty ale až za mesiac lebo som brala antibiotiká.. Chvalabohu mám úžasného obvodaka a sám mi povedal keď sa nezistí príčina tak sa objednám do BB na konzultáciu a uvidíme čo mi povedia tam 😊
Ja mam aj dosť problémy s kĺbmi hlavne s kolenami nato ze som mlada takže možno to by zavazilo 😊
Uvidíme 😊
@fredy39 ja som schudla za 6mesiacov 29kil...je to fakt super pocit...neboj ja si myslim zr pokial budu na tebe vidiet ze si presvedcena otom ze to chces a davas tejto opke poslednu nadej tak ta neodmietnu....jrdine kto by mohol namietat je dietolog ale neemusi to tak samozrejme byt...uvidis co ti poovedia na konzulttacii
@fredy39 lekari to posudia, takisto endokrinolog z hladiska stitnej zlazy, ak si myslis, ze inak neschudnes, resp. uz mas zdravotne problemy, tak do toho chod, operovali aj mladsiu babu a aj babu, ktora mala "len" 100 kg, proste s touto opkou schudnes urcite 🙂
@tiagospliter tak bojím sa toho ze co keď lekári povedia ze je to zbytočna operácia a neurobia mi ju.. Myšlienky sú všelijaké 😊
Uvidím ako dopadnú všetky vyšetrenia kde má pošle obvodak čo sa týka srdca žalúdka pečene cukrovky a takéto a potom sa rozhodnem úplne 😊 ako dlho dopredu sa treba objednať na konzultáciu do BB?
@fredy39 nie ja som bola v TT...neviem nrchcem ta klamat nestretla som sa stym...alr ako pise
@tiagospliter boli aj mladsie a samozrejme aj mrnej kil a su po opke...ked budes mat vsrtky predoperacne ok nebudr ptoblem uvidis ;)
@fredy39 ja som sa najprv objednala na konzultaciu do bb, kde mi povedali, co vsetko potrebujem, potom som presla vsetky vysetrenia a s vysledkami som isla zase na konzultaciu, kde mi uz stanovili aj termin.....uvidis, co ti povedia, je to predsa konzultacia, de sa mozes pytat, ale najprv by som isla do BB, nech o Tebe vedia, ze chces take nieco absolvovat......
A ako dlho do predu sa treba objednať na tú prvú konzultáciu? Máš nejakú skúsenosť že či sa dlho čaká a tak
tak na prvu sa objednaj hned, az tam ti povedia ako som pisala, ze ci si vhodna kandidatka a ake mas mat vsetky vysetrenia, tie vysetrenia ti potom isty cas potrvaju - hlavne endokrinolog a potom zase na konzultaciu uz s vysledkami....na tu prvu som necakala dlho, nejake 2 tyzdne?
@tiagospliter co moze zabranit tomu ze ma zoperuju ked co bude zle z vysetreni?dakujem.lebo mama caka uz len gastro a psychologicka.
@tiagospliter a kolko si prosim cakala na operaciu idem do BB doktor Kokorak.
@kajustek2007 podstatná je endokrinológia či máš hormóny v poriadku. Ak je to ok tak je dobre. Na gastro ti skontrolujú žalúdok či je OK či ti z neho môžu odrezať.
@kajustek2007 keď odovzdas všetky výsledky tak termín opky sme dostali väčšina z nás cca za tri mesiace.
@jelly265 krv som mala zatial v poriadku.este som davala take tampony v ustach naslintala a do skumavky to cakam neviem kedy to bude.mozes mat uz hormony z krvy zle?
@jelly265 mne dali cmulat taly tampon na tie hormony aj teba tak vysetrovali ci ako?mam strach ci to dobre dopadne ked nie tak ma nezoperuju a navzdy budrm tucna ☹
@kajustek2007 mne v januari chceli dat termin na februar, ale z prace som nemohla, tak sme sa dohodli na april....kazde vysetrenie moze byt kontraindikacia k opke, aj psycholog v podstate, ale myslim, si, ze ak si presvedcena o tom, ze to chces, nic ti nebude stat v ceste
@tiagospliter ja viem len endokrinologii sa bojim i ked krv som mala na stitnu v poriadku no brali mi este tie sliny?a neviem co ma u psychologicky caka pyta sa vela ci?

Ahojte dievcata, ja idem na opku o tyzden 25.9. Uz mam pekne nervy. Citim sa ako pred statnicami, ale asi aj horsie. Ja som vsetko riesila s dr.Vladovicom tak som zvedava ci ma bude aj on operovat. Krasne ste schudli co tu pisete. Velmi gratulujem a nam co len ideme drzim palce nech vsetko dobre dopadne.