icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

ivanakp
11. nov 2017

@zdenkakarolina ako si si to sama posrala? Prepac, zaujima ma to, lebo mam strach ze tak dopadnem aj ja. Ze si to dam spravit a aj tak to prezerem 😀

tiagospliter
12. nov 2017

@michi27 bolo to take citlive, predsa len je to operovane, opuchnute atd hlavne taky tlak pri piti, ale nie je to nic strasne, v pohodicke sa to da zvladnut....

elena1975
12. nov 2017

Ahojte
Mam 42 rokov a rozhodla som sa tiez pre sleev zaludka. Budem si to platit sama, a nasla som stranku v Breclave. Kde ste si to davali robit? Mozete mi doporucit nieco lepsie? Su len dobre skusenosti, alebo su aj tie zle? Stalo sa ze niekto po sleeve zase pribral? Zmenia sa chute? Budem zivot rieist inak,ako jedlom? Dakujem

zdenkakarolina
12. nov 2017

@elena1975 Ahoj,no Ja mam momentálne už 3mesiac,akesi zmiešane chute .mala som 118,dala som na 92 a momentalne som 3kg pribrala,zacala som sladke čo mi rok bolo v auguste som honepotrebovala,ani kavu si necukrím uz ,ale niečo sa deje a neviem co ?doktor mi povedal len tolko,že toje v hlave a to je ten moj problém som slabaáááá povaha a veeeelky flegmoš

kajustek2007
12. nov 2017

@zdenkakarolina tyvh 26 kil si dala dole za ake obdobie?

tiagospliter
13. nov 2017

@elena1975 Ahoj, kasli na Breclav a daj sa operovat v BB a zadarmo, netreba vyhadzovat peniaze, ked to nei ej mutne. AK si vo Vseobecnej, tak to mas uplne v suchu, len si treba zavolat na konzultaciu a tam Ti daju zoznam vysetreni a dalsie pokyny. U mna su len dobre skusenosti, zlych je malicko. Mam 45 rokov a lutujem ze som do toho nesla ovela skor, uz som mohla byt kocka davno. Mam 7 mesiacov po operacii a dole 45 kil staci Ti takato motivacia? Drzim palce, nech sa dobre rozhodnes. ak este nieco chces vediet, napis, kludne aj do spravy. A ano, zivot sa mi zmenil zasadne a jedlo uz nie je tema dna u mna 🙂

kajustek2007
13. nov 2017

@tiagospliter si uzasna odpadavam z tvojho ubytku posielam 💓 za statocnost.

tiagospliter
13. nov 2017

@kajustek2007 dakujem, ale tiez mam preslapy, neboj, napriklad tycinky vcera vecer :D ale pochvala potesi, dakujem, este mam pred sebou 15 kil a tie budu sakra tazke....

kajustek2007
13. nov 2017

@tiagospliter tak ale to je uzasne mna caka dat dole 60 kil aby som bola spokojna i ked sa bojim tej koze a moje mega prsia co to bude.☹

tiagospliter
13. nov 2017

@kajustek2007 mam ten isty problem, isla som zo 130 kg, tak si to vies predstavit, tiez som mala mega prsia a este aj mega brucho - ale to budem riesit plastikou, 60 kg je aj moj ciel, aj ked uz teraz je to fajn, ale 15 kg este snad zvadnem

kajustek2007
13. nov 2017

@tiagospliter moja len ked ta plastika je mocc draha😟

tiagospliter
13. nov 2017

@kajustek2007 je, ale je aktualna az za cca 2 roky, dovtedy musim nasetrit 🙂

elena1975
13. nov 2017

@tiagospliter ĎAKUJEEM...no..kočky..ale ja mám BMI len 33,5 ....takže pochybujem že poisťovňa uhradí...Mám 160 cm, a 85 kg...Pred rokom som dala 20 kg dole, a teraz sa ako tak držím.
Ale ...Celý život som držala diety, vždy som bola len plnoštíhla. Nikdy nie štíhla. Vždy som to dala na veľkosť 42. Teraz mám 44-46.
Po dvoch porodoch a váhou nad 100 kg mám brucho ovisnuté. Chodím cvičiť 3x do týždňa do fitka..Mám perfektnú svalovú hmotu. Ale veľa tuku tiež.
Samozrejme, stresy zajedám sladkosťami. Kĺby na kolenách ma bolia, a aj kríže. Stále mám 20 kg nadváhu. Ale viem, že už to mentálne nedám. Mám zníženú štítnu žľazu, takže aké koľvek diety spôsobujú váhový úbytok kilo za mesiac.

Keď som si Vás prečítala..povedala som si, bože..aspoň raz za život mať veľkosť 38. Byť štíhla. Neskovávať sa pri sexe...za drahé spodné prádlo....neskovávať tučnotu za intelekt...
Strachy, že sa nezobudím s narkózy tu sú. Vychovávam dve menšie deti sama. Výčitky, že som zdravá žena s nadváhou a tak riskujem...sú dosť veľké.
Strachy, že sa ma už nikdy nedotkne žiadny chlap sú veľké tiež. Byť štíhla....pociťujem smútok všetkých obéznych žien. Verte, vyskúšala som všetko...od hypnózy po rôzne diéty a poradne. Viem že problém je v hlave...ale mám 42 rokov...je čas..mať konfekčné číslo 38...

Čo sa týka kliniky...v BB sa platí tiež? Nemám na nich žiadny kontakt, kde by som si mala zavolať. Je to ale tak isto ďaleko, ako v Breclave...Kľudne vyskúšam aj cez poistku, ale nie som si istá, že to budú chcieť preplatiť...
Samozrejme, diagnozu mam..obezita s dedičnými predpokladanými následkami, ktoré mali aj moji predkovia....obezita, cukrovka, zničené kĺlby, srdcovo cievne ochorenia.

Ďalší problém mám, urobiť si predoperačné u nás v meste...Nechce sa mi všetkým vysvetľovať, čo idem robiť....Myslím, že v Breclave mi to urobia všetko naraz .
V podstate nechcem nikomu o mojej operácii povedať. možno po tom..ale pred tým nie...Potrebujem kúsok odvahy.

Som zdr. sestra...ak sa zobudím s narkózy, hádam budem vedieť predpovedať všetky pridružené komplikácie, aby začali včasne riešiť..
Dočítala som sa tu o smrti jednej pani....
Sepsu by som vedela ako s fachu predpokladať už skorej a dala by som ich tam do richtigu...ale..ale..človek nikdy nevie.
Ďakujem za Vašu podporu....
Ps..A teším sa na plastiku brucha a nových prs....bože..tie budú zase stáť....

elena1975
13. nov 2017

@elena1975
No a skúsim to teda cez poisťovňu...ďakujem za typ....to ale musím k môjmu obvodnému a cez neho to posúvať dalej.Či ísť do BB a urobiť vyšetrenia v mojom meste? Ach jaj....anonymita alebo peniaze....

kajustek2007
13. nov 2017

@elena1975 kde sa pise o smrti jednej pani?Kazda operacia je riziko a stat sa moze cokolvek.

elena1975
13. nov 2017

niekde to tu bolo....v tomto fore...ale ano, je mi jasné..že každá op má riziká

ivanakp
13. nov 2017

Baby potrebujem na prvu konzultaciu zdravotnu dokumentaciu? A kde vlastne ordinuje dr. Kokorak? Adresu by som potrebovala. Diky.

kajustek2007
13. nov 2017

@ivanakp ano kartu vymenny listok.v roosveltovej nemocnici kde presne nepamatam kedze som.tam bludila.😀

ivanakp
13. nov 2017

@kajustek2007 diky to mi staci, sak to snad najdem. No vymenny nemam a ani mi ho nekazali, tak dufam ze ma zoberu aj bez neho 😁

tiagospliter
13. nov 2017

@elena1975 ale ved vysetrenia si mozes urobit kdekolvek aj v kosiciach, ked budes chciet

kajustek2007
13. nov 2017

@ivanakp ja som tiez nemala vymenny a zobrali ma a kedy ides?

jelly265
13. nov 2017

@elena1975 opka sa robí až od BMI nad 40. Od 35 len so zdravotnými problémami. Pod 35 sa na SR nerobí.

elena1975
14. nov 2017

@jelly265 ďakujem za info.tusila som to...

ivanakp
14. nov 2017

@kajustek2007 idem vo stvrtok. Ale vymenny si nejdem ani pytat lebo sestricka je od nas z dediny a nechcem aby to hned vsetci vedeli 😁

fredy39
14. nov 2017

@ivanakp ja som sa opýtala hneď na informáciach a poslali ma po modrej čiare na zemi až ku výťahu 😂 najlepšie je opýtať sa
Výmenný lístok ani mne nekazali ale sestrička mi povedala ze chvalabohu že ho máte 😂

tiagospliter
15. nov 2017

@fredy39 listok nekazu, ale potrebuju :D

ivanakp
15. nov 2017

Dievcata dufam ze mi este stihnete niektora odpovedat, lebo rano idem 😉 ako prebieha ta prva konzultacia? Aj sa tam vyzliekam?

kajustek2007
15. nov 2017

@ivanakp nie nevyzliekas.odvazia ta a odmeraju pas,boky.

mirka171
15. nov 2017

@ivanakp vobec sa nevyzliekas...odvazia ta a to je vsetko potom uz len otazky

ivanakp
15. nov 2017

Dakujem dievcata 😀