icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

fredy39
15. nov 2017

@ivanakp prvá konzultácia je v pohode 😊 my sme sa dosť nasmiali 😊
Ja som tam išla zo strachom že ms nezoberu keď mám BMI 38 ale úplne bez problémov 😊
Teraz mam zas problém zistiť či bude kokorak robiť aj 21.12 ešte alebo nie.. Sestrička mi vždy povie ze zistí že mám zavolať vtedy a vtedy a tak to ide dookola už dva týždne 😂Nechcem ísť až v novom roku s výsledkami tam 😔😢

ivanakp
16. nov 2017

Uz mam po konzultacii. Doktor uplne super. A to som sa tak bala. Tak idem absolvovat vysetrenia 😀

dzina99
16. nov 2017

Ahojte, chcela by som vas poprosit o radu.
26.10. som bola na konzultacii v TT, zastupujuca doktorka ma vysetrila, povazila....BMI mam 41,6. Na zaver mi povedala, ze teraz to musi schvalit poistovna a potom sa ozvu. Dnes je uz 3 tyzden a nic.
Neviete mi poradit co mam robit, ci mam volat alebo tam mam ist osobne? Trvalo to aj niektorej z vas tak dlho alebo dlhsie?

mirka171
16. nov 2017

@dzina99 ahoj ja som mala konzultaciu v decembri a doktor mi povedal ze sa mi oo novom roku ozvu a cakala som do februara kym sa ozvali aj to som im pisala vkuse na fcb spravy ze ci mi vedia povedat kedy asi pridem na radu...;) mozes si skusit zavolat ale pokial sa neozvali to znamena ze toho maju vela ale urcite sa ozvu toho sa bat nemusis

dzina99
16. nov 2017

@mirka171 dakujem, tak budem cakat. Aj ja som im pisala na fcb spravu a odpisali mi , ze mam cakat. Ked bude schcvalene, tak sa ozvu.
Tak uvidim.

mirka171
16. nov 2017

@dzina99 no tak vidis...ja som bola stoho strasne nervozna myslela som si ze na mna zabudli ale oni toho maju dost vela takze jasne ze to chvilu trva kym sa ozvu drzim palce a daj potom vediet kedy ta dali ;)

monipa767
16. nov 2017

@dzina99 Ahoj Mne sa z TT ozvali po 4 týždnoch a o par dni som hned mala termíny na vysetrenia. Viem, ze teraz ma vrchná sestra, ktorá to tam vsetko koordinu dovolenku, tak mozno preto to tak dlhsie trva 🙂 Ale neboj oni sa ti urcite ozvu 🙂

kajustek2007
16. nov 2017

@fredy39 tak uz mas vysledky super.No v decembri to bude divoke.sviatky su tam.Dnes si nevolala?

dzina99
16. nov 2017

@monipa767 dakujem ti za info☺, lebo ked som im pisala cez fcb sms, tak tam mi odpovadala, tiez , ze vsetko ma nastarosti vrchna, tak ako si mi napisala. to je fajn, ze je to len jej dovolenka. Uz som sa bala, ze poistovna nieco.....este raz dakujem.

fredy39
17. nov 2017

@kajustek2007 jooj ešte mi treba endo a gastro ale to jediné som objednaná v decembri.. Keď som vybojovala podplTila skorší termín tak mi dali taký že pracujem a to ja nemôžem voľno 😔
Ale nevadí 😊 len by som chcela ísť 21. do banskej.. To už budem mať výsledky 😊

popejo
22. nov 2017

Ahojte ľudkovia 🙂 termín operácie mám 13.12. na Kramároch veľmi sa bojim hlavne operácie ako takej a komplikácií.. mám 150kg 170cm.. na druhej strane sa neviem dočkať nového života.. potrebujem asi podporu od tých najkompetentnejsich a to ste vy čo už máte po alebo aj pred... ďakujem za každé milé a povzbudivé slova.. pripadne ak sa tiež niekto chystá v podobnom termíne bolo by super..

mirka171
22. nov 2017

@popejo ahoj vitaj medzi nami...neboj sa ja som sa bala az tak ze som mala mndloby normalne som chodila vecer na pohotovost a davali mi maagnezium teplu injekciu zbytocne som sa vytrapila do extremu....kazda sme ina niekoho to neboli vobec a ineho zasa extremne a dalsieho tak ze da sa....ja som prvy den myslela ze umriem bolelo ma cele brucho ale je to normalne po operacii...ked som dostavala infuzky bolo lepsie a potom uz to bolo lepsie naozaj treba mysliet nato preco to clovek robi a co mu to da do zivota...mne poradila jedna baba ze sa mam odfotit naha pred zrkadlom a ked na mna pride strach mam si tie fotky pozriet a poviem ti dost mi to pomohlo....pozerala som si ich cele rano az dokial ma nezobrali na salu...ja som mala 128kg a 168vysku....dnes mam po operacii 8mesiac a mam 95,05kg naozaj mi to za ten jeden den bolesti stalo a nelutujem ze som do toho isla...doktori ked citaju moju dokumentaciu zdravotnu odpadavaju ze som sa tak kratku dobu schudla vyse 30kil naozaj uvidis uz pri prvych vysledkoch budes stastn a bude ta to posuvat dopredu ;) drzim palce a potom sa ozvy ako to zvladas a ako ti to ide s vahou ;)

popejo
22. nov 2017

@mirka171 a bola si u MUDr.Viciana? A tie dreny čo sú po operácii boli to keď to vyberajú? Čím viac sa to blíži tým viac sa bojim.. mám 27rokov a cely život pred sebou tak dúfam že všetko dopadne na jednotku a budem mat kvalitný zdravší a chudší život 🙂 a hlavne časom aj s bábätkom nakoľko pri tejto váhe to nieje možné :/

mirka171
22. nov 2017

@popejo nie ja som bola u doktora Kehera v TT...aj ja mam 27r urcite sa podari aj babatko len pozor nato po operacii sa neodporuca otehotniet dva roky....dren nie neboli ked to vyberaju len je to neprijemne ale to trva mozno dve sekundy je to rychlovka....neboj sa nicoho operacia ti len pomoze urcite neublizi len mysli pozitivne ;) ja som mala tiez velmi velky strach ale musis nato pozerat tak ako to je si mlada baba tak ako aj ja a tato operacia bola moja posledna nadej nato aby som konecne na trvalo schudla a citila sa sebavedomejsie nakolko ako 128kilova som najradcej nevyliezala z bytu ! Byt bol pre mna cely svet nikam som nechcela chodit ja mam 5rocneho syna no a ten miluje vodu na kupalisko nehrozilo !!!! Do plaviek nikdy no a toto leto som uz bola par krat aj na kupalisku a to som dala dolu mozno len nejakych 10-15kil ;) uvidis zmena je to riadna

tiagospliter
22. nov 2017

@popejo bolesti sa vobec neboj, porod je daleko horsi, ked ta mozem takto ukludnit :D :D :D jedine co ma bolelo boli rany po leukaoplaste a trosku neprijemne bolo pitie vody, to je tak cele negativne. Velmi rychlo si zvyknes na novu stravovanie, pretoze ziadnu dietu nedrzis, proste zijes inak, papas inak, myslis inak. Je to skvele. Hlavne mysli pozitivne !

popejo
22. nov 2017

@mirka171 a narkozu si zvladala v pohode? Najhoršie na celom je že všetci čo ani nevedia poriadne o čo ide má strašia a odrádzajú ti najbližší sa o tom nechcú baviť a som nato sama :( preto som šťastná že existuju tieto fóra a skvelí ľudia ktorí sa dokazu podeliť o svoje skúsenosti.. moc ti ďakujem že mi odpovedas možno na hlúpe otázky ale som kludnejsia.. čiže išla by si do toho znova? Koľko si bola v nemocnici? A bojim sa Vianoc ako zvládnem byt len na tekutom pri všetkých tých dobrotach 🙂

tiagospliter
22. nov 2017

@popejo na vianocne dobroty nebudes mat ani pomyslenie, budes sa na ne veselo usmievat, akurat na ne nebudes mat chut. V nemocnici som bola 5 dni - v pondelok nastup, utorok opka, v piatok domov, pustili ma prave na velkonocny piatok a este som nasim varila sosovicu a vseljake dobroty a nic mi to nerobilo, sranda to celkom bola. Neboj sa, nemas hlupe otazky, su normalne, ked clovek nevie, do coho ide. Ja mam 45 a lutujem, ze som to neurobila o 15 rokov skor, som mohla inak zit. Preco pocuvas tych, co nevedia o co ide a nie su v Tvojej kozi? Nech si skusia nosit 150 kg, spytaj sa ich, ci si to vedia predstavit a je jedno ako si sa k nim dopracovala, Ide tu predovsetkym o Teba preboha, tak sa nedaj rozhadzat. Svoj stav si predsa konzultovala s lekarmi a je dobre, ze s tym hodlas nieco urobit. Hlavu hore, ide o Tvoj zivot a Tvoje zdravie, nech Ti najblizsi povedia jeden argument preco nie. Narkoza bola tazka, ale nevracala som a ani nic podobne, iba mi bolo chvilku zle. S tym treba ratat, ale nie sa toho bat. To su veeeelmi male prekazky na ceste za zdravim.

popejo
22. nov 2017

@tiagospliter oni sa boja aby som prežila..lebo liečim sa na vysoký tlak a v minulosti mi zomrel brat na trombozu.. ja si momentálne picham včeličky na riedenie krvi asi pól roka koli tomu že mám hormonálnu liečbu..koli cyklu.. tak ako prevencia koli rodinnej anamnéze.. tak mám aj ja taký oprávnený strach.. ani nie tak čo bude potom doma ale čo bude či bude všetko Ok a tak.. a predstav si že má odhovára aj osoba čo sama má skoro 130kg že by sa nato nedala a že si to mám upraviť v hlave a ísť nato inak a bla bla.. veď ak je to take jednoduché prečo ona sama má takú nadváhu? A cely život s tým bojujem a nejde to.. dokonca som v minulosti schudla cvičením a stravou na 90kg ale prestala som cvičiť a dostala som váhu spat aj s urokami.. verím že toto je riešenie na cely život.. a že okrem porcii veľkých si budem môcť dať hocičo a bez výčitiek..

mirka171
22. nov 2017

@popejo nemas blbe otazky ;)neboj nic ja som mala tych otazok ovela viac a vela aj hlupych a baby mi odpovedali naozaj na vsetko ;) ty sa pytas iba to co ta zaujima a co sa ti hodi vediet ludi ktory ta od toho odhovaraju posli do zadku s prepacenim...mas 27 a 150kil nieje ziadna sranda tu uz ti ide o zivot tak operacia je len vykupenim !!! Vianoce nooo takto budes cerstvo po takze hlad nebudes pocitovat absolutne ziadny jedine ak ze by oci a jazyk mali chut ale to ti strach nedovoli si dat nieco...bolel by ta zaludok a mohlo by ti bit aj zle neboj trpiet tym nebudes !ten vyvar a tekute tak zasytia ze na hlad mysliet urcite nebudes isla by som ano ! Hovorim ze to nelutujem a ani nikdy nebudem mna odhovarala jedine moja doktorka ze nech to nerobim ale rodina ma posielala a podporovali ma ze sa nemam bat a ze uvidim aky zivot ma caka po operacii a mali pravdu vsetko je ovela ovela lepsie ! Mna prijali v nedelu a pustili ma domov vo stvrtok chceli ma pustit v stredu ale pila som malo vody tak si ma este nechali a aj ked to bolelo pila som stvrtok od skoro rana az do vizity aby videli ze sa snazim pit co najviacaby ma pustili doma je predca len doma ;)

fzsoka
22. nov 2017

@zdenkakarolina ruku na srdce urobila si vsetko preto aby si schudla???

popejo
22. nov 2017

Ženy zlate a ako je to prosím Vás s cvičením? Kedy je taký predpoklad že by som mohla začať po operácii?

mirka171
22. nov 2017

@popejo to ti povie doktor po kontrolach kedy mozes co zacat cvicit ;) podla toho ako sa budes citit a ako sa ti to bude hojit

jelly265
22. nov 2017

@popejo ahoj ber tieto Vianoce ako nový začiatok. Ja budem mať rok čo má operovali. Mala dom opku 13.12. a na štedrú večeru som mala batatovo hokaidove pyré. Nedaj sa odhovoriť, práve opkou sa ti tlak výrazne zníži tak ako kočkám ktoré ho mali pred opkou vyšší. Ja ľutujem jediné že som sa o opke nedozvedela skôr. Čokoľvek budeš potrebovať kľudne píš rada ti pomôžem. Som v spojení s viacerými kočkami ktoré sú po opke v rôznych fázach a aj kočkami ktoré na opku ešte len čakajú.

popejo
22. nov 2017

Zenusky ste veľmi zlate všetky čo reagujete..moc sa teším z vašich povzbudivých slov..dáva mi to odvahu a dúfam že mi neprepne a necuknem v poslednej chvíli..ale fakt to veľmi chcem a keď už som všetky tie procedúry absolvovala tak dúfam že vola vydrží do konca..chcem sa spýtať po akej dobe sa ide na kontrolu na fibroskopiu? Čítala som že po tejto operácii je ti neznesiteľne.. aký máte názor?

jelly265
24. nov 2017

@popejo gibroskopie sa nemusíš báť, ja už pôjdem na ročnú kontrolu a zatiaľ žiadna fibroskopia 😉

mirka171
24. nov 2017

@popejo co to je fibroskopia,???? Otom ani neviem 😨

popejo
24. nov 2017

@mirka171 fibroskopia je ta hadica cez ústa do zaludka.. na tom si isto bola pred operáciou na gastre 🙂

mirka171
24. nov 2017

@popejo ano jasne ze bola ale nevedela som ze saa to tak vola ja ze je to gastroskopia ;) no to dufam ze uz nebudem musiet ist...ked ano dam sa uspat 🙂 hahaha

dzina99
26. nov 2017

Ahojte,uz zasa vas idem poprosit, ci mi viete poradit. Presiel mi mesiac od konzultacie a este sa mi neozvali s TT.
Aspon keby mi dali vediet, ci mi to poistovna schvalila. Neviete mi prosim vas poradit, ci sa to da niekde zistit o tej poistovne? Dakujem vam.

mirka171
26. nov 2017

@dzina99 ved si tam zavolaj...pytaj si vrchnu. A opytaj sa nato ze cakas uz mesiac a chcela by si len vediet ako to vypada