icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

popejo
3. dec 2017

@dzina99 ahojky.. to je divne že ti poisťovňa nechce povedať či ti schvaľujú zákrok.. mne poslali SMS asi po 3 pracovných dňoch že operáciu mám schválenú a to som ani nevedela že mi vôbec niečo take budú posielať.. poisťovňu mám dôveru a opku v BA..

dzina99
4. dec 2017

@popejo ahoj, ked som tam volala, tak povedala operatorka, ze komunikuju s lekarom, az keby lekar prestal komunikovat, su nejake postupy, po kt.budu komunikovat somnou.
Ked som bola TT, doktora zastupovala doktorka Bohunicka (On operoval) Bola som tam 26.10. A doteraz nic, neviem sa dovolat. Idem tam tento stvrtok, ci nahodou na mna nezabudli alebo zabudli poslat do poistovne.... uvidim ☹

kroketka00
4. dec 2017

@kajustek2007 tak to sme na tom asi rovnako aj s váhou skoro zaciatocnou aj konečnou. Držím ti palčeky aj na nohách, nech to dáš dole čím skôr po opke 🙂

shimsa
4. dec 2017

@kroketka00 ahoj vysledky mam uz skoro vsetky okrem endokrinologie termin odberov mam na 12.12. Dufam ze to do Vianoc stihnem dat dokopy a poslat do BB vysledky.

popejo
4. dec 2017

@dzina99 to ta teda pekne naťahujú.. a akú máš poisťovňu? Neuvažovala si to riešiť teda v inom meste ako TT?

dzina99
4. dec 2017

@popejo ahoj ja mam vseobecnu zdravotnu, uvidim ako dopadnem vo stvrtok. Ak zle tak skusim ist Ba.

popejo
5. dec 2017

@dzina99 tak mne v BA nerobili žiadne problémy.. absolvujem vyšetrenia a do troch týždňov máš aj termín operácie 🙂 tak skús a uvidis 🙂

ewusha
10. dec 2017

Ahojte dievčatá, ozývam sa po dlhšej dobe. Dala som sa prepoistiť do všzp a v januári sa chystám na OP do Trnavy. Je tu ešte niekto taký? 🙂 Najviac sa bojím gastra :D a už teraz mám sny, že som po opke a zabudla som na to a prejem sa :D baby čo ste po ako viete koľko môžte papať? Robí vám niečo zle čo ste mohli jesť predtým? Ďakujem za odpovede 🙂 keď budem vedieť presný termín ozvem sa 🙂

mirka171
10. dec 2017

@ewusha ahoj ja som bola v TT tiEz...pred opkou som zboznovala ryzu no a teraz mi je snej zle...to kedy ti uz staci sa naucis sama casom proste budes citit zaludok zw si uz plna a staci ti...drzim vsetky palce ;) napis potom ked budes vediet datum tvojho noveho zivota ;)

lija22
11. dec 2017

@ewusha ahoj aj ja som bola operovana v tt. som 4 mes po op a uz sa trosku prejedam, chuti mi viac. mne je tazko z cestovin, halusiek alejem ich aj tak len dlhsie. vsetko jem. aktualne 30 kg dole.
gastro je peklo, neprijemne ale prezijes. proste par minut prezijes a bodka.

kajustek2007
11. dec 2017

@lija22 30 kg za 4 mesiace z akej vahy ak smiem vediet?

lija22
11. dec 2017

@kajustek2007 136 kg ale ja mam trosku inu operaciu. nie sleeve ale bypass, tam je chudnutie trosicku efektivnejsie

kajustek2007
11. dec 2017

@lija22 efektivnejsie ale bypass sa da prejest nie a sleeve ze je ucinejsia ci?

lija22
11. dec 2017

@kajustek2007 efektivnejsia na chudnutie je bypass ( ale aj narocnejsia pre telo) . a prejest sa da vzdy ( tak ze ti je zle, vracias, ides prasknut) 😉

kajustek2007
11. dec 2017

@lija22 o.k dakujem.a bypass je vlastne co?ja idem na sleeve 20 februara

shimsa
13. dec 2017

Žienky prosim Vas u endokrinologa Vam co vysetrovali? Respektive ake vysetrenie Vam robili? ci len vzali krv na hladiny hormonov.

kajustek2007
13. dec 2017

@shimsa mne krv ale plus som otacala v ustach tampon potom do skumavky a potom zase.brali my aj zo slin.

shimsa
14. dec 2017

@kajustek2007 ahoj a z tych slin nevies co ti vysetrovali? A do spravy pre dr. ti co napisali? Alebo ti dali do ruk len vysledky a to si potom odovzdala dr. Co ta bude operovat?

kajustek2007
14. dec 2017

@shimsa no tak mi vysetrovali hormony z tych slin plus krv.Mala som vsetko o.k

shimsa
16. dec 2017

@kajustek2007 dakujem za info 😊

ewusha
17. dec 2017

Dakujem za podporu baby. Ja idem na to gastro v celkovej lebo mam extremny davivy reflex vraj to v tt robia. Urcite dam vediet termin a napisem nejake tie pokroky. Ja mam problemy so stitnou zlazou v zmysle ze mam vysoke protilatky ale hormony su ok no aj tak mam mensie obavy ci vobec budem vyhovovat. 🙂 dostali ste aj nejake pokyny co jest co nie ako jest atd? Mam priserny strach ale zaroven sa hrozne tesiiim 🙂 Inak co ste povedali v praci a znamym? Ja to nechcem vyklopit narovinu tak dajte tipy :D :D

dzina99
18. dec 2017

@ewusha ahoj, ja som bola v TT 11.12. Na konzultacii a Doktorka mi slubila, ze ma na gastre uspia, ze je to tak nahlasene. Ked som prisla 13.12. Gastro a povedala , ze , ako chcem vysetrit, gastro-sestricka pozerala, ze co jej rozpravam. Nevysetruju to tam tak. Samozrejme , ze som to nedala.
Poslali ma naspet na 2pos.chiru a tam mi stanicna vypisala ziadanku na RTG zaludka ( pred tym daju vypit taku sadrovu kasu a zrengenuju).
Pisem ti to , keby nahodou si tak dopadla, ze ta nebudu chciet prispat na gastre, tak je aj taka moznost.
Ja som nepresla cez endrokronologicku, mala som zle vysledky hormonov. Daju ti taku malu polku tabl. korktikoidy na stitnu. a ja som mala s toho zle a navyse som zabudla doma chorobopis od sv.endrokrinolog., ale ani to by mi nepomohlo, trnavska endro.chce CT hypofizy. Inak mi neda razitko a bez toho ma nebudu robit.
Drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo.

1emily111
28. dec 2017

Ahojte žienky, chcem sa spýtať je tu niekto komu schvália dôvera operáciu sleeve a ako ste išli na to?Objednali ste sa hneď na konzultáciu v BB alebo ste potrebovali niake vyšetrenie že ste skúšali aj inak chudnúť ako napr.u dietológa.😉

jelly265
28. dec 2017

@1emily111 ahoj v BB dôveru neoperuju. Nemajú s nou zmluvu, všetky kočky čo mali dôveru sa museli prepoistit do VšZP.

jelly265
28. dec 2017

@1emily111 hlavne musíš spĺňať BMI nad 40 ak si zdravá alebo nad 35 ak máš zdravotné problémy.

1emily111
28. dec 2017

Mám BMI nad 40 aj zdravotné problémy,ale mám dôveru a oni mi odpísali že keď budem spĺňať BMI a mať zdravotné problémy tak to preplácajú,tak neviem a neviete mi poradiť či skúsiť v TT alebo v BA.

1emily111
28. dec 2017

@popejo ahoj, prosím ťa kontakt na konzultáciu kde by som sa mohla v BA objednať prosím by si mi dala, chcela som ist do BB ale že tam dôveru neoperuju☹️

jelly265
29. dec 2017

@1emily111 v TT tiež len VšZP. V BA robia aj dôveru.

lodeon
8. jan 2018

Ahojte dievčatá. V novom roku 2018 Vám všetkým želám vytúžené zdravie. Aby každá z Vás bola šťastná a spokojná.

claudibaby
14. jan 2018

Ahojte babulky, peknu nedelu. Prosim Vas ste tu aj take, ktore ste podstupili zakrok a ste poistenkynami Dovery? Alebo naozaj budem musiet o rok zmenit poistovnu? Neviem vsak, ci by mi uhradila poistovna zakrok vobec kedze BMI je 36,7 no s.pridruzenymi komplikaciami ako je cukrovka, hypotyreoza, bolesti chrbtice, klbov a bohvie vo este o com ani neviem. Myslite, ze su to adekvatne komplikacie k BMI nizsiemu ako 40? Dakujem.