icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

jelly265
14. jan 2018

@claudibaby ahoj v BB a v TT len VšZP, v BA operovali aj kočku s Dôverou.

claudibaby
14. jan 2018

@jelly265 Dakujem krasne. Tak toto som necakala ze v poistovni bude velky problem. Uz som pisala do dovery a aj doktorovi do Ba tak uvidim. Ale myslienka, ze budem musiet rok cakat ma trapi. ☹

claudibaby
17. jan 2018

Babulky prosim Vas neviete mi este povedat ci je mozna tato operacia aj pri autoimunitnej tyreoiditide so subklinickou hypotyreozou a uzlikom v pravom laloku stitnej zlazy?

tiagospliter
17. jan 2018

@claudibaby tak to by Ti asi povedal len endokrinolog 🙂

ewusha
17. jan 2018

Ahojte dievčatá, tak dnes som absolvovala prvé vyšetrenia v Trnave. Gastro - dala som si dormicum vďaka tomu zo mňa opadol stres inak si pamätám všetko dokonca som poobede aj odšoférovala domov ale bola pri mne mamina 🙂 no nepociťovala som naozaj žiadnu otupenosť. Pani Dr. je milá šikovná trvalo to ani nieminútu možno tak 30 sekúnd dvakrát ma naplo a dobre som si odgrgla treba dýchať nosom naozaj to nie je nič hrozné ako som sa bála a ako to tu niekto popisuje. Dá sa to vydržať a to vám poviem že ja si poriadne ani zadné zuby neviem vyčistiť aký mám dáviaci reflex. Na chire mi ráno vzali veľa krvi, bola som na RTG pľúc u endokrinológa a psychologičky. Psychologička je úžasná mladá kočka hodinu sme sa rozprávali dohodli sme sa že sa naučím 5x denne jesť a urobiť 10 000 krokov denne a že sa stretneme o mesiac a uvidíme ako sa mi darí. Čo sa týka štítnej žľazy aj ja mam autoimunitny zápal ale to ani neriešili vraj to s obezitou nemá nič spoločné a roky som bola liečená na hypotyreózu teraz mám také hraničné hodnoty, no endokrinologička sa vyjadrila, že z jej strany v tom problém nevidí a táto obezita nie je zapríčinená štítnou žľazou. Večer musím zjesť kortikoidovú tabletu a zajtra idem na odbery ešte spirometriu, echo srdca interné a ARO vyšetrenie. Potom mi už zrejme pred OP len vezmú odbery. Tak držte palce, ja si nabíjam krokomer a idem bojovať 🙂 🙂

claudibaby
17. jan 2018

@ewusha Ahoj, jej super, tak si pekne dala tie vysetrenia hlavne to gastro. Ja budem mat tiez problem s gastrom ak sa potial vobec dostanem. Mozem sa este opytat preco musis ist k psychologicke o mesiac? Inak dakujem pekne za info o stitnej zlaz, tak aspon to nie je prekazkou.

shimsa
18. jan 2018

Ahojte dievcata
Chcela by som poprosit tie ktore ste uz po op, ako ste zvladli narkozu? A ake vysetrenia ste museli absolvovat v ramci predoper. pripravy...za dva tyzdne mam prist osobne do bb kvoli stanoveniu datumu op a podpisat nejake papiere( tie ktore ste boli na op v bb viete mi povedat co su to za papiere??). Hlavne co ma trapi je to uspatie 😣 mam z toho obrovsky strach 😣

mirka171
18. jan 2018

@shimsa ja som narkozu zvladla na jednotku aj to mam napisane v prepustacej sprave ze operacia prebehla bez komplikacii ked som sa zobudila bolo dobre len som bola hore skor nez mi stihli dat nieco od bolesti tak som chvilku poaukala a potom ked ma napychli uz bolo dobre neboj tozvladnes pre krasu sa trpí ;) a stoji to naozaj tato

ewusha
18. jan 2018

@claudibaby ahojky dakujem 🙂 k psychologicke musím ísť o mesiac kvôli tomu, že sa musím nastaviť na režim jesť 5x denne a mať pravidelný pohyb pretože teraz jedávam 2x denne a vypijem málo vody a pohyb okrem práce žiaden. Takže mám nariadené 10 tisíc krokov denne a 5x denne papať zrejme aby som si na režim po OP zvykla 🙂 Držím palce gastro je nepríjemné ale žiadne strachy ver mi ja som mala kvôli tomu týždeň vysoký tlak a úplne zbytočne keby musím idem aj zajtra bez strachu.. Strach má veľké oči. Drž sa pa

ivanakp
18. jan 2018

@ewusha ahoj, prosim Ta u ktorej psychologicky si bola?

shimsa
18. jan 2018

@mirka171 vies u mna o bolest nejde...absolustne sa nebojim toho ze ma bude nieco boliet ale toho ze sa nezobudim z narkozy a rizik z nej vyplyvajucich...(ja viem ze tie obavy ma a mal urcite kazdy) ale uz od mala mam paniku z uspatia a operacie ako takej a pritom pracujem v zdravotnoctve 😉 a bola som aj pri niekolkych op ale ked ide o mna som posero 😀😉 . Takze by som bola rada keby si mi popisala ze ci ti dali pred op aj ,,naladovku" na zmiernenie stresu, ci ti bolo nevolno ked si sa zobudila...proste ako to prebiehalo tesne pred konkretnou op.

mirka171
18. jan 2018

@shimsa nie nic mi nedali...dosla pre mna mlada zaba praxantka odniesla ma na salu...tam mi kazali sa vyzliect do naha pychli mi do svalu injekciu na riedenie krvi ci co...sestričky boli zlate...potom ma prikrili tou foliou a lezala som dosol anesteziolog povedal mi ze ma uspi aj zobudi a uz som myslela len nato nech je potom...tiez som sa bala a boji sa urcite kazdy ale kedsu vysledky dobre tak je male riziko nato ze sa nezobudis...nato sa robia testy krv mi brali kazdy den ... ked som sa zobudila nebolo mi nic len som bola unavena ospala nevladala som odpisovat ani rodine na sms a telefonovat uz vobec nie...spala som cely den az vecer ma zobudili ze sa skusim postavit a ist na wc...tocila sa mi trochu hlava ale inak bolo vsetko ok neboj sa to daas musis mysliet pozitivne

martinaskubak
18. jan 2018

Ahojte dievčatá . Tak aj ja som sa rozhodla do toho pustiť . Vo štvrtok idem na konzultáciu tak verím že má odporučia keď že váhu mám 100kg . Ale som už operovania na chrbticu a mám z nadváhy veľké bolesti .

claudibaby
Autor odpoveď zmazal
martinaskubak
19. jan 2018

@claudibaby ja idem do TT . Dúfam že má odporučia na opku. Veľmi sa teším

shimsa
19. jan 2018

@mirka171 Dakujem velmi pekne za odpoved a podporu 🤗😊👍 a ako sa ti dari po op? Urcite uz vidis zmenu

mirka171
19. jan 2018

@shimsa dari sa mi dobre ;) som po opke 10mesiacov a mam dolu 35kg jem vsetko cize sa neobmedzujem v ničom ;) ja som spokojna nosila som velkost 52 a teraz kupujem 46/44 takze vies asi ako sa mi nakupuje strasne ma to zacalo bavit ked vidim ake krasne veci si mozem kupit paradny pocit

vodomilka
19. jan 2018

Noooo, ja ti poviem asi tak. Musis prejst vstupnymi vysetreniamu, medzi ktore patri aj psychiatricke. Po tom vsetkom zistia, ci si vhodny adept. No poviem ti tak ze kolegyna to mala. krasne chudla. a teraz po 5 rokoch je taka ista ako predtym. Bola som na jednej konfere, kde hovorili prave o tom, ze to nie je vo velkosti zaludku (zo zaciatku ano lebo sa ti tam tolko nezmesti- preto aj tak schudnes, ale casom sa roztahune, predsa je to sval) ale je to v hlave. pokial mas chut na sladke tak si ho proste das. teraz nemss cas jest a preto jes vecer lebo ti je zle, boli ta hlava a atd. to ti bude v hlave hrmiet aj potom. a je na tebe co povies tomu zlemu. certikovi. nic nie je zadarmo. Ja osobne si myslim ze ak mas mat pevnu volu schudnut so sleevkou, tak mas pevnu volu schudnut aj bez nej. zdravo jest, nie vecer, cvicit... proste si to odmakat. To je moj nazor zdravotaka co pozna viac pripadov...

silvia826215
20. jan 2018
silvia826215
20. jan 2018

Ahojte.Chystám sa aj ja na tu operaciu nakoľko mám 130kg a 165 cm už nevládzem ani dlho chodiť. Tiež vysoký tlak.aké podmienky treba spĺňať a co sa vás pýtali na psychologii.Tu vo viedni sa čaká 4-6mes .snáď mi to schvalia.mam strach ze sa nájde dôvod prečo by mi to neurobili.

martinaskubak
21. jan 2018

Dievčatá ešte otázka na tie ktoré ste boli v TT . Na konzultácii mi povedia či má odporúčajú na operáciu alebo je to len na poisťovni ?

ivanakp
21. jan 2018

@vodomilka presne toto som sa pytala doktorka, ci sa to da prejest. A povedal ze urcite nie, to ze by clovek musel ist cez bolest, tolko jest. Tak nechapem ako kolegyna moze vyzerat tak isto ako predtym.

kajustek2007
21. jan 2018

@ivanakp tomu nechapem ani ja.

vodomilka
21. jan 2018

@ivanakp lebo mala chut na sladke aj predtym a ma ju aj teraz. Cize vecer pri telke si da cokoladu v pohode. Zje uz rovnake porcie ako predtym. Co tu pidali aj dievcata, ze sa neobmedzuju a jedia vsetko (ale nepriberaju) takze tolko. Prejest doslova nie, zo zaciatku. ale casom sa ti zaludok roztiahne ak zvacsujes porcie. to je logicke, ked zo zaciatku musis striktne dodrziavat povolene ml najsor tekutin, potom zvysujes a prechadzas na tuhu stravu = zaludok sa roztahuje. Ale ja tu nechcem nikoho prehovarat ani nabadat ci si to ma dat, ci nie. Ja len som napisala skusenost... Kazda si musi rozmysliet. Vsetkym, co sa na to daju prajem vela uspechov a nech su ich ocakavania podla ich predstav.

shimsa
22. jan 2018

@mirka171 to je supeeeer 🤗 velmi ti drzim palceky nech ti to ide aj nadalej tak pekne dole 😊🤗 uz sa neviem dockat kedy konecne budem aj ja po. dufam ze aj predoperacne vys dopadnu dobre...

martinaskubak
22. jan 2018

@shimsa a kam ideš na konzultáciu ?

mirka171
22. jan 2018

@shimsa dakujem pekne neboj nic musis mysliet pozitivne a vsetko pojde ako budes chciet ;)

shimsa
22. jan 2018

@martinaskubak ja som uz po prvotnej konzultacii. Bola som v bb a tam by ma mali aj operovat. Uz mam za sebou aj vsetky potrebne vysetrenia uz ma cakaju len predoperacne. A buduci tyzden si tam konecne idem po termin operacie.

martinaskubak
22. jan 2018

@shimsa tak super . Budem držať palčeky

kajustek2007
22. jan 2018

@shimsa drzim palce termin uz davaju na jun.ja idem mala som ist 19 no o tyzden mi posunuli 26 februara ma idu robit.