icon

Máte skúsenosti s úzkosťou z extrasystol?

7. nov 2023

Ahojte, je tu niekto s extrasystolmi a spôsobujù mu paniku úzkosť?

ninka297
Odpoveď bola odstránená
taktotedanie
7. nov 2023

Ty si to sposobujes sama
Kazdy clovek ma denne niekolko extrasystol ani si to neuvedomuju a niektori sa toho chytia a robia z toho zavaznu diagnozu a uz sa v myslienkach zapisuju na cakaciu listinu na transplantaciu srdca

majamat
7. nov 2023

@taktotedanie 👍

mo veru, roztrhlo sa tu vrece s exrasystolami.

zijem s tym roky a nerobim z toho vedu. mozno aj vdaka tomu ich citim malo.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
majamat
7. nov 2023

@lonely66 ved to, castokrat tu pisu aj ti, co boli vysetreni.

co sa tyka liecby, ta ani nasadena vzdy byt nemusi. mne ju kardiolog ponukol, ze ak chcem, no nepovazoval to za dolezite.

za den 1366 extrasystol. su obdobia, ez ich citim, su obdobia, ze necitim.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
7. nov 2023

@lonely66 aj ja ich cìtim silno a som z nich nervòzna a aj vyplašenà

liv1
7. nov 2023

Jaaaj dievcata niektore. Ked budete mat 10-20 tisic extrasystol denne ako som mala ja, uz to nebude len v hlave 😅. Ano autorka ja som to mala a uz som ok, takze ak potrebujes rady konkretne pytaj sa. Najdolezitejsie je vediet, kolko ich denne mas. Od toho sa odvija vsetko ostatne

stanulienkat
7. nov 2023

Je to skor naopak. Treba liecit psychiku a bude aj srdce kludne.

majamat
7. nov 2023

@lonely66 ano, tak to mam napisane.

nikaeli
7. nov 2023

Súhlasím s tým, že to vie byť mimoriadne nepríjemné. Niekedy pocítim taký silný úder, až so mnou doslova mykne a okolie sa ma pýta, či som ok a inokedy mám zas pocit, že konečne ustali a holter ukázal niečo cez tisíc - až som ostala prekvapená, že som vôbec nič necítila..

@liv1 ako sa ti ich podarilo zmierniť?

autor
7. nov 2023

@liv1 ako si sa ich zbavila?

liv1
7. nov 2023

@nikaeli len lieky pomohli a to az tretie 🙏 ale chvaaala Bohu. To je uplne iny svet s nimi. Uz pri 20 tisic ma “chystali” na ablaciu, ale zabral liek takze sa to zrusilo.

Autorka nezbavila uplne, ale takmer uplne. Ako pisem vyssie, liekmi. Ak mi nepovies kolko denne ich mas, co ti povedal dr, neviem ti az tak pomoct. Niekolko sto denne ich moze mat kazdy. Niekto ich citi, iny nie. Ludi to vystrasi, ale nic to byt nemusi najma ked ich je malo. Vtedy treba zvolnit stres, zacat poriadne sportovat, vitaminy, zdravo jest, a magnezium denne. Kludne psycholog ak je do toho zamontovana aj panicka uzkost. Teda nie ze kludne, ale urcite! Aj vyssie davky toho magnezia, to ti povie kazdy kardiolog. (Treba sa ale vzdy poradit, ale magnezko je aj pri atakoch dobre). No a potom mam od jedneho farmaceuta taky manual pri problemoch s arytmiami ohladne vitaminov a mineralov-so srdcom to ma uzky suvis. Ak napises spravu a ja ten mail co od neho mam niekde vylovim, poslem ti ho.

nikaeli
7. nov 2023

@liv1 ďakujem za odpoveď, o dva týždne mám kontrolu na kardio, som zvedavá na výsledky - cítim sa lepšie ako predtým. Ak by si našla ten email, môžeš mi ho preposlať? 🙏🏻 ďakujem 🙋🏻‍♀️

evrlina
21. apr 2024

@liv1 môžem poprosiť o tých extrasystoly ch niečo viac...ja som mala nameraných spolu VES aj KES okolo 400...ale práve za tých 34 hodín s holterom som nič nepociťovala ...ja mám také sťahy v krku, strašné nepríjemné...aj viac po sebe

evrlina
3. máj 2025
@liv1

@nikaeli len lieky pomohli a to az tretie 🙏 ale chvaaala Bohu. To je uplne iny svet s nimi. Uz pri 20 tisic ma “chystali” na ablaciu, ale zabral liek takze sa to zrusilo.

Autorka nezbavila uplne, ale takmer uplne. Ako pisem vyssie, liekmi. Ak mi nepovies kolko denne ich mas, co ti povedal dr, neviem ti az tak pomoct. Niekolko sto denne ich moze mat kazdy. Niekto ich citi, iny nie. Ludi to vystrasi, ale nic to byt nemusi najma ked ich je malo. Vtedy treba zvolnit stres, zacat poriadne sportovat, vitaminy, zdravo jest, a magnezium denne. Kludne psycholog ak je do toho zamontovana aj panicka uzkost. Teda nie ze kludne, ale urcite! Aj vyssie davky toho magnezia, to ti povie kazdy kardiolog. (Treba sa ale vzdy poradit, ale magnezko je aj pri atakoch dobre). No a potom mam od jedneho farmaceuta taky manual pri problemoch s arytmiami ohladne vitaminov a mineralov-so srdcom to ma uzky suvis. Ak napises spravu a ja ten mail co od neho mam niekde vylovim, poslem ti ho.

@liv1 môžem poprosiť.info.....ja som momentálne v nemocnici kôli extrasystolam, ale to už bolo aj 3 hodiny v kuse...

liv1
3. máj 2025
@evrlina

@liv1 môžem poprosiť.info.....ja som momentálne v nemocnici kôli extrasystolam, ale to už bolo aj 3 hodiny v kuse...

@evrlina ake info? Asi ten email? Posli mi mailovu adresu do spravy a kludne sa pripomen lebo mam toho sialene vela teraz a zabudam

evrlina
Autor odpoveď zmazal
liv1
5. máj 2025
@evrlina
Odpoveď bola zmazaná

@evrlina tuto to vymaz nech to nemas na ploche, do spravy radsej ;)

ripak33
18. máj 2025
@liv1

@evrlina ake info? Asi ten email? Posli mi mailovu adresu do spravy a kludne sa pripomen lebo mam toho sialene vela teraz a zabudam

@liv1 ahoj ako si na tom

liv1
19. máj 2025
@evrlina

@ripak33 ahoj ja beriem liek na srdce a pomerne dobre som na tom. Asi rovnako ako som pisala v 2023 hore vyssie koment
@evrlina poslala som ti ten mail. Original som hladala si hodinu 🙈. Ako sa mas?

evrlina
20. máj 2025
@liv1

@ripak33 ahoj ja beriem liek na srdce a pomerne dobre som na tom. Asi rovnako ako som pisala v 2023 hore vyssie koment
@evrlina poslala som ti ten mail. Original som hladala si hodinu 🙈. Ako sa mas?

@liv1 striedavo...raz lepšie, raz horšie...čakám na koronografiu