icon

Máte za sebou očkovanie AstraZenecou?

h2
15. apr 2021

Ahojte, čaká ma to teraz v nedeľu. Chcela by som sa opýtať tých, ktorí boli zaočkovaní touto vakcínou, aké mali potom vedľajšie účinky, ako sa cítili, ak zle, tak ako dlho to trvalo...
Rada by som ešte zdôraznila, že o komentáre typu: "nedala by som sa zaočkovať" a podobne, nemám záujem. Taktiež tu nechcem vyvolať žiadnu hádku. Zaujímajú ma len reálne skúsenosti.
Ďakujem.

Strana
z10
belide
Autor odpoveď zmazal
veronka036
11. aug 2021

@nyusika prečo by mala trepať sprostosti? Jedna známa skončila po 2.vakcíne s krvácaním do mozgu, známemu zomrel kamarát na krvácanie do mozgu po vakcíne, ďalší mu leží už polroka v nemocnici po očkovaní s krvácaním do mozgu. Ďalšia známa leží v UK s ťažkým covidom v nemocnici i napriek tomu, že bola zaočkovaná 2 vakcínami atď. Takýchto prípadov je obrovská hromada, len tieto info nie sú dostupné. Už len z dôvodu, že sa výrobcovia vzdali zodpovednosti za vakcíny, čož je verejná informácia, že každý jeden z nich dostal stovky miliárd pokut za podplácanie lékarov, aby zatajovali a falšovali správy o vedľ.účinkoch, ktoré poškodili milióny ľudí, a že sa ma vláda, ktorej vždy záležalo na blahu obyč.ľudí snaží vydierať alebo podplácať, aby som si to vpichla, tak si to v žiadnom prípade nevpichnem. Nikdy! A to sme prekonali covid celá rodina, aj s mojim týždňovým synom, s ktorým sme si priniesli covid z pôrodnice.

nyusika
11. aug 2021

@veronka036 aj vy trepete sprostosti, minimálne v tom, že výrobca odmieta zodpovednosť.
To je výmysel, FAKT je, že v EU za vakcíny (aj iné) má zodpovednosť výrobca vakcín.
K ostatným odborným veciam sa radšej nevyjadrujem.

matabb73
11. aug 2021

@veronka036 ja poznám veľmi veľa ľudí, ktorí sú zaočkovaní a veľa z nich Astrou a nikomu nič po očkovaní nie je. Mali len bežné reakcie krátko po očkovaní, ktoré za pár dni zmizli. V našej rodine sme zaočkovaní všetci, v práci tiež, kamarátky a ich rodiny tiež a nikomu nič nie je. Vždy tieto zaručené správy o nežiadúcich účinkoch roznášajú ľudia, ktorí sa nechcú očkovať a z pre mňa nepochopiteľného dôvodu majú potrebu o tom presviedčať aj druhých.

rawmamka
11. aug 2021

@matabb73 Presne, kto sa chce dať zaočkovať, nech sa dá a kto nie, nech sa nedá. Myslím, že informácií o vakcínach, imunite, covide,..... je neúrekom, každý nech sa rozhodne podľa svojho vedomia a svedomia. My sme komplet všetci v rodine zaočkovaní proti covid 19 a až na jeden prípad nikto nemal žiadne závažné nežiadúce účinky vakcinácie, max. tak teplota, bolesť kĺbov, zimnica..... ten jeden mal neurologické problémy, ale aj to sa časom upravilo.

veronka036
12. aug 2021

@rawmamka Ale samozrejme, ako hovoríte, kto sa chce, nech sa da a naopak. Ale nech tu slečna neosočuje ostatných, že trepú blbosti. Ak vy, chválabohu, nemáte žiadne vedľ.účinky, tak to je len dobre. Ale sú ľudia, ktorí majú a zomreli na to. Rovnako, ako niekto prekonal covid s ľahkosťou a niekto úplne inak zdravý na to umrel. Každého organizmus je absolútny originál, na každého covid aj očkovanie reaguje inak. Tak nie je potreba sa osočovať, že tu niekto trepe blbosti. Niekoho môže zabiť covid, iného vakcína.

rawmamka
12. aug 2021

@veronka036 Ale samozrejme 🙂, imunita sa dá získať dvoma spôsobmi - prekonaním ochorenia alebo očkovaním. Každý nech sa rozhodne, čo je pre neho lepšie.

niekto2hy
12. aug 2021

@rawmamka Troma,aj inym sposobom.😎

alby2014
12. aug 2021

@niekto2hy ako?

niekto2hy
12. aug 2021

@alby2014 Bral som lieky na imunitu,ktore mi predpisal ORL lekar,zatial sa mi C-19 vyhol.

alby2014
12. aug 2021

@niekto2hy to nie je sposob ako ziskat imunitu, da sa to naozaj len ockovanim, ale ochorenim

rawmamka
13. aug 2021

@niekto2hy Lieky na podporu imunity a rôzne iné lieky, vitamíny, suplementy,... sú dobrou podporou zdravotného stavu, ale nevytvárajú priamo protilátky proti konkrétnemu vírusu.

niekto2hy
13. aug 2021

@rawmamka A podla toho co pisu - aj o... sa stracaju protilatky...

rawmamka
14. aug 2021

@niekto2hy Áno, protilátky časom klesajú, preto bude nutné sa v určitých intervaloch preočkovávať, ani prekonanie ochorenia nezaručuje doživotnú imunitu voči covidu 19. Ale nič lepšie zatiaľ nemáme, ak budeme mať, tak budem len rada. Aj proti napr. tetanu sa preočkováva každých 15 rokov, práve preto, lebo aj pri tomto ochorení protilátky časom klesajú až vymiznú. Kto chce získa protilátky očkovaním, kto chce získa protilátky prekonaním. Každého slobodná voľba po zvážení svojich rizík, svojho zdravotného stavu, svojho presvedčenia,..... pri delta variante je infekčnosť tak vysoká, že viac menej každý jeden obyvateľ SK bude mať na jar 2022 protilátky voči covidu 19.

Strana
z10