icon

Máte za sebou očkovanie AstraZenecou?

h2
15. apr 2021

Ahojte, čaká ma to teraz v nedeľu. Chcela by som sa opýtať tých, ktorí boli zaočkovaní touto vakcínou, aké mali potom vedľajšie účinky, ako sa cítili, ak zle, tak ako dlho to trvalo...
Rada by som ešte zdôraznila, že o komentáre typu: "nedala by som sa zaočkovať" a podobne, nemám záujem. Taktiež tu nechcem vyvolať žiadnu hádku. Zaujímajú ma len reálne skúsenosti.
Ďakujem.

lucka_ke
16. apr 2021

@kikus7 splietaš blbosti, sorry
neočkovaný sa môže nakaziť od neočkovaného, ako to chceš zisťovať kto konkrétne ho nakazil? a žiadna vakcína sveta na žiadnu chorobu nemá účinnosť 100 percent
tu predsa ide o to, aby sa čo najviac znížila pravdepodobnosť nákazy a ak sa už aj nakazíš, aby si nemala ťažký priebeh, ale očividne si ideš svoje

kikus7
Autor odpoveď zmazal
alby2014
16. apr 2021

@kikus7 posledna vec. A uz viac nepisem. Ja sa ako zaockovana nenakazim od vas a vy odomna ako ukazuju posledne studie, ale na SR napr. su ludia, co sa ockovat nesmu, tehotne, babatka do roka, ludia na onko liecbe, ludia s imunodefenciami, stari krehki ludia, plus ludia nad 55+, ktorym sa napr,. po ockovani nevytvori dost protilatok, lebo ockovanie nie je 100%, ako vsetko v zivote okrem smrti a dani, a pritom ludi na 55+ Covid ohrozuje dost vazne. Cize ohrozujete seba a ohrozujete aj inych, pretoze kolektivna imunita funguje tak, ze sa znizi sanca, ako tu ten virus moze kolovat, alebo ak sa nezaockuje dost ludi budeme dookola mat lockdowny este tak rok, dva... Ja sa nebojim o seba, ja sa boji, ze niekto nakazi moju tetu, co je onko pacient, alebo mi nakazi novorodenca, lebo porodnice su rpekvapivo v nemociach. Alebo, ze moje deti nezaziju normalnu skolu. Alebo moji skveli ziaci stratia vsetky prilezitosti na to dostat sa na vysoku mimo SR, lebo tu budu skoly zavrete este x mesiacov. Zit s virusom, totiz znamena zit ako doteraz.

niekto2hy
16. apr 2021

@kikus7 Ked je vakcina ,,ucinna" bude mat ockovany ,,lahsi" priebeh ochorenia

maninka1974
16. apr 2021

@h2 no ráno to ešte bolo zle ešte jeden paralen spala som do 10 potom už lepšie navariť sa mi dalo oddýchla som si

kikus7
Autor odpoveď zmazal
kikus7
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
17. apr 2021

@alby2014 píšeš veľmi rozumne a obdivujem ťa, s akou trpezlivosťou to stále vysvetľuješ tým, ktorí sa rozhodli, že nechcú pochopiť

marseillefan
17. apr 2021

@alby2014 No ja si dovolím ťa doplniť... lebo nové mutácie koronavírusu sú čím ďalej tým viac nebezpečné aj pre mladšie skupiny obyvateľstva a začínajú ohrozovať už aj deti. Takže nepomáhame už len starším, pomáhame už aj nám mladším a svojim deťom. A ak túto háveď nevyhubíme, bude ďalej mutovať a presadzovať sa budú stále nebezpečnejšie a rezistentnejšie mutácie.

kikus7
17. apr 2021

@marseillefan Ja som zvedavá, či vy všetky ste očkované, ktoré tu obhajujete očkovanie stále, aj proti takej pliage ako je HPV, lebo tú ja považujem za najväčšiu pliagu a som Vami neočkovanými ohrozovaná, lebo je dokázané, že sa šíri medzi ženskými i chlapmi. A vieme, ako je to s promiskuitou niektorých žien i mužov, že viaceré ste rozhodne nemali jedného na celý život. A to isté ani chlapi.. A ešte niečo, pokiaľ tu stále chcete kolektívnu imunitu pri korone, tak si dajte zaočkovať aj svoje decká, ak mám byť očkovaná aj ja ako dospelá, nech sú aj Vaše deti očkované, nie že budú mať výnimky. Keď všetci, tak vrátane deciek. A pokojne tu na mňa útočte a osočujte ma, lebo to Vám niektorým ide dokonale. Pokiaľ očkovaný nebude môcť do divadla, ani cestovať, nech ani Vášmu dieťaťu nie je toto umožnené. A pokojne do mňa, lebo podľa Vášho niekto má výnimky a iný nie? Už ste potom ako tam hore..

kikus7
17. apr 2021

@elizabet173 Dajte si zaočkovať aj dieťa.

kikus7
17. apr 2021

@alby2014 Tí žiaci, ktorí chcú ísť na vysokú do zahraničia, veď nech sa dajú očkovať. Nič im v tom nebude brániť, keď príde na nich rada. Jednoduché.

alby2014
17. apr 2021

@kikus7 nebudem reagovať na vás spôsob komunikácie, všetko som už vysvetlila.

kikus7
17. apr 2021

@alby2014 Nereagujte, tak potom tu nevypisujte stále o kolektívnej imunite, lebo si idete len svoje a absolútne neberiete ohľad na tých, ktorí sa očkovať nechcú. Čo je zlé na mojej komunikácii, že som za to, aby sa každý slobodne rozhodol a nebol za to sankciovaný, ak sa nedá. To je zlé? No zvláštna dedukcia od niekoho, kto tu píše len o kolektívnej imunite a neočkovaných by nepustil ani do divadla. Ja som za rovnoprávnosť a slobodu rozhodnutia, o Vás sa to nedá však napísať, tak ma tu nezhadzujte, lebo len objajujem všetkých, nie ako Vy, že len jeden postoj je správny. Ak ste učiteľka, keďže máte svojich žiakov, mali by ste vedieť, že treba akceptovať aj iný postoj a nie stále len svoje stanovisko. Namiesto toho ma tu idete zhadzovať, pekné od pedagogičky. V podstate mi je to už jedno. Nechajte si masírovať ego tými svojimi prívrženkami a tie, ktoré s Vami nesúhlasia , pokojne osočujte, ako to tu viaceré urobili pri mojich príspevkoch, lebo im nehralo do karát a jedna tu napísala, že píšem sprostosti. Škoda tu diskutovať so ženskými, ktoré tu presadzujú len jedno stanovisko a nie dve v rámci slobodného rozhodnutia a nesankciovania. PS: A nepíšte mi, že akceptujete aj neočkovaných, lebo je to sprostosť, ak sa v jednom príspevku vyjadríte, že by ste neočkovaného nepustili do divadla. A to ste urobili!

alby2014
17. apr 2021

@kikus7 kde?

kikus7
17. apr 2021

@alby2014 Čierne na bielom. Očkovať sa, aby sa mohlo do škôl a divadla. Končím, nemám v úmysle strácať v tejto diskusii čas. Len som obhajovala všetkých bez ohľadu na stanovisko, nie len jeden prúd, to sa však dnes nenosí, nie je to už IN. Aj tak sa táto téma nemala týkať doťahovačiek..

alby2014
17. apr 2021

@kikus7 vy viete čítať v kontexte a s porozumením? Ja tam píšem, že nemám sa problém raz za rok očkovať, ak výsledkom je otvorená spoločnosť. Nikde tam nie je napísané, že neockovanii budú občania 2 kategórie zavreti doma. Ak máte paranoju, dá sa na to pomôcť, ak neviete čítať s porozumením, tak tiež sa s tým dá pracovať. A fakt končím, lebo už ma nebaví riešiť ľudí, čo naozaj majú problém čítať písaný text

matago
17. apr 2021

Ahoj, ste tu niekto, kto ste covid prekonali, a ste už Astrou zaočkovaní? Mali ste vedľajšie účinky?

kikus7
17. apr 2021

@alby2014 Áno, viem čítať s porozumením. Ak napíšete, že Vám nerobí problém sa dávať očkovať, aby boli školy otvorené a mohli ste do divadla či cestovať, tak asi neočkovaní taký prístup by nemali. Je to logické. A vyprosím si urážanie a tvrdenie, že som paranoidná. Na Vašu úroveň sa rozhodne znižovať nebudem, že Vás budem hodnotiť.

marseillefan
17. apr 2021

@kikus7 no poviem ti jednu vec... ja som muž a HPV pre mňa nie je až také rizikové ako je to u žien. Ale zhodou okolností som sa na túto tému bavil nedávno neteriným manželom, ktorý je lekár a pýtal som sa ho, či sa mi oplatí sa ešte vakcínovať, keďže mám už 40 rokov. Odporučil mi to napriek tomu urobiť, takže to plánujem. Vzhľadom na sexuálnu históriu mňa a mojej manželky, by sme ho nemali mať ani jeden z nás, ale sú aj iné spôsoby ako to chytiť okrem sexu.
Mímochodom, HPV nie je väčšia pliaga ako COVID-19, na následky HPV nezomrie za pol roka 10 tisíc ľudí na Slovensku. A áno, ak sa vakcína otestuje na deťoch, dám zaočkovať aj deti. A aj dcéru dám zaočkovať proti HPV, lebo najväčší význam má táto vakcína ešte pred začatím sexuálneho života.
Takže úprimne, nechápem, o čom točíš.. ak si nebodaj ty jedna z tých antiwax matiek, tak ti rovno poviem, že by si nám ostatným, ktorí sme deti dali normálne očkovať, mala ruky, nohy bozkávať, že tvoje dieťa vďaka nám pravdepodobne nedostane osýpky, na ktoré len pár desiatok rokov dozadu umierali milióny detí.

kikus7
17. apr 2021

@marseillefan Nie som matka. Nebojte sa, ak budem, dám ho očkovať všetkými povinnými, lebo som zodpovedná. Nebudem tu však osočovať iné ženy len preto, že majú iný názor. Očkovať proti hpv som sa dávala ako panna, som očkovaná všetkými povinnými vakcínami a mám x nepovinných očkovaní, ktoré Vy ani nemáte, takže je od Vás smiešne pýtať sa, či som jedna z antivax matiek. Nie som. Prekvapená? A som zo zdravotníckej rodiny. Tak tu nevytvárajte konšpiračné teórie, keď neviete o mne nič. A po druhé neznášam ženské, ktoré tu idú iné zhovaďovať len preto, že majú iný názor na nejakú vec a písať príspevok typu "nebodaj ste..." . Ste tu skupinka žien, ktorá si ide svoje, ze treba kolektívnu imunitu a reálne skúsenosti ostatných žien, keď Vám tu napíšu, že niekto po očkovaní zomrel, idete spochybňovať a označujete to za hoax. Pritom to môže byť aj pravda. Absolútne si Vy idete svoje a urážate ostatné, preto to už viaceré tu radšej vzdali.. Lepšie by bolo, keby ste sa radšej namiesto neustáleho presadzovania svojej pravdy, naučili rešpektovať a akceptovať aj iný názor. Mňa neserie ten Váš názor, ale to, akým štýlom ho presadzujete a ako pozeráte na tých ostatných. A nepotrebujem Vám ruky a nohy bozkávať. Vám určite nie! Nie som antivaxer, asi ste to ešte nepochopili, že k čomu sa tu ja vyjadrujem a prečo sa koho zastávam...

kikus7
17. apr 2021

@marseillefan Teda prekvapený, keď ste chlap.

Pre chlapov vírus hpv nie je rizikový, Vy ste len prenášači, ženskú môžete zabiť. A nesplietajte sprostosti o tom, že je niekto antivaxer, ak má iný názor na aktuálnu situáciu, alebo sa bojí niečoho, čo je tu krátko, prípadne má iné skúsenosti. Takéto narážky si vyprosím aj od Vás.

miriam_s
17. apr 2021

@matago ahoj, môj otec prekonal a je už zaockovany astrou, keď prišiel na rad , v deň očkovania + nasledujúci deň bol akurát taký vyčerpaný, cítil sa mierne "dobitý" ale nemal nijako silnejšiu reakciu oproti mame, ktorá covid nemala a tiez je astrou ... skôr ona sa cítila trochu horšie ako on...

marseillefan
17. apr 2021

@kikus7 no po prvé, na internete si smelo po rúškom anonymity tykáme... a po druhé, neviem, prečo mi tieto veci píšeš. Ja mám úplne na šunke, či sa ľudia idú alebo nejdú dať očkovať. Čím menej sa ich zaočkuje, tým skôr prídu na rad moji blízki. Ak sa zaočkuje málo ľudí, COVID bude pokračovať, čo mi v princípe tiež nemusí vadiť, ja som vďaka COVIDu zarobil, keďže moja firma vyrába výrobky, ktoré sa počas pandémie dobre predávajú. Ak tu však niekto začne tvrdiť, že na následky vakcín zomiera veľa ľudí, takýto blud si absolútne nezaslúži žiadnu úctu. Je to čistý výmysel a nonsens, dokonca to môže byť aj trestný čin (šírenie poplašnej správy). Takže so svojim telom, nech si každý robí, čo chce, nikdy som nikoho nenútil ísť sa očkovať... nech skončí na JISke, keď po tom tak veľmi túži. Ale šíriť klamstvá s cieľom, aby ľudí vystrašil, je za akoukoľvek hranicou slobody prejavu. Áno, rozprávajme sa to o rizikách krvných zrazenín a podobne. To je úplne legitímna debata. Ale ak si tu niekto vymýšľa a šíri medzi ľuďmi svojimi klamstvami strach, nech ho riešia orgány činné v trestnom konaní.

elizabet173
17. apr 2021

@kikus7 je dospelé, rozhoduje o svojom živote samé, ale očkovať sa chystá

matago
17. apr 2021

@miriam_s ďakujem, idem zajtra na očkovanie, tak nech viem, čo očakávať. Všetci, čo poznám a boli sa očkovať, tak covid nemali.

kikus7
17. apr 2021

@marseillefan Mňa absolútne nezaujíma, či si tu niekto tyká. Nie je zakázané vykať. Láskavo ma tu nepoučujte. Ja Vás nepoučujem a ani som Vám nevytkla, že mi tykáte. Páčilo by sa Vám, keby som Vás poúčala? Vykanie nie je zakázané. Čo nie je zakázané, je predsa dovolené. To si potrebujete zas rýpnuť do mňa tým, ako ste to urobili v prípade príspevku, že musím buť antivaxer matka a mám Vám ruky a nohy bozkávať? To fakt riešite takéto sprostosti?? To je príspevok dospelého chlapa? Takže úplne zbytočný príspevok s výpovednou hodnotou nula.

Keby ste to mali úplne na saláme, tak tu nepíšete tieto príspevky, citujem: "...nové mutácie koronavírusu sú čím ďalej tým viac nebezpečné aj pre mladšie skupiny obyvateľstva a začínajú ohrozovať už aj deti. Takže nepomáhame už len starším, pomáhame už aj nám mladším a svojim deťom. A ak túto háveď nevyhubíme, bude ďalej mutovať a presadzovať sa budú stále nebezpečnejšie a rezistentnejšie mutácie".

Koho tu teraz klamete?? Človek, ktorý má túto tému "na šunke", tak také niečo nevypotí. Nebude tvrdiť, že ak sa to nevyhubí, budú tu ešte nebezpečnejšie mutácie. Ozaj, kde máte zdroje? Ja sa vo svojich príspevkoch vyjadrujem so zdrojmi alebo píšem AK BY, KEBY, Vy sa vyjadrujete tak, že to tak určite bude. Určite? Ako viete bez zdroja??? Máte vešteckú guľu?? Kto tu podľa Vás šíri strach svojim príspevkom? Nevšimla som si. Ženy písali svoje skúsenosti a niektoré informácie sú doložené aj zdrojmi. Ja osobne bez zdroja sa ani nevyjadrujem. A keď reagujem na príspevky niekoho, tak očakávam, že si bude vedieť svoje argumenty obhájiť. Vyhrážať sa nie je zrovna pekné, ako to tu Vy prezentujete a ešte želať niekomu "nech skončí na JISke". Ozaj uvedomujete si teraz, že tým niekomu prajete zlo? To fakt takí ľudia ešte sú? Od dospelého človeka s rozumom by som toto teda nečakala.

A než ma zas nazvete napr.popieračom korony, ako ste ma takmer označili za antivaxer matku, tak Vám musím oznámiť, že handru na ústach nosím už rok, teraz respirátor, dezinfikovala som aj ruky aj pred koronou, kamošky a príbuzných som nevidela cez rok. V lete som nebola na dovolenke, oželela som to a rovnako som cez Vianoce trčala doma. Som dokonala izolovaná, nie preto, lebo sa bojím vírusu, ale preto, aby som kvôli nezodpovedným ľuďom neohrozila najbližších a nebola označena za kontakt niekoho, i keď v podstate v izolácii okrem práce som doma tak či tak cez rok, tak by to vyšlo na rovnako.. Koronu sme nemali. Do práce a na nákupy, samozrejme, chodíme. A ani v hromadnej doprave som nič nechytila.

Trošku pokory by nezaškodilo. A aj prestaň s tým prianím zla pre ostatných. To ľudia teda nerobia. Sorry.

kikus7
17. apr 2021

@marseillefan Vaša veta: " Takže so svojim telom, nech si každý robí, čo chce, nikdy som nikoho nenútil ísť sa očkovať... nech skončí na JISke, keď po tom tak veľmi túži." Takže keď sa nedá očkovať, musí skončiť automaticky na JIS? Lebo z tohto príspevku mi to automaticky vyznieva. Druhé tvrdenie neguje prvé. (Toto je účivo stredných škôl, ak si dobre spomínam.) Uvedomujete si vôbec, čo ste napísali a ako to vyznieva? Zamýšľate sa vôbec nad tým, čo tu píšete? A to už radšej viac nerozoberám, že tým iným ľuďom prajete zlo.

marseillefan
17. apr 2021

@kikus7 neviem, kam svojou debatou smeruješ a vlastne ma to ani nezaujíma... odpovedať ti tiež nemá zmysel, lebo to dopadne ďalším esejom na 10 tisíc slov. Vlastne som už ani toto nečítal, keďže si sa rozhodla začať atakom o poučovaní (pritom sama robíš akože čo tými esejami?) Takže prajem príjemný zvyšok víkendu 😘

kikus7
17. apr 2021

@marseillefan Nemáte argumenty, lebo mám pravdu, tak tu neklamte a nerobte zo seba svätého. Čo si myslíte, že Vy tu môžete dávať nepodložené informácie a ostatní majú držať hubu? Výpovedná hodnota príspevkov, v ktorých urážate, nula bodov. Neviete už argumentovať, lebo dobre viete, že mám pravdu. Ja som Vám nič nevytýkala, dokiaľ ste Vy nezmyselne nezačali rýpať do mňa. Ja som sa len obhajovala, keď ste začali do mňa rýpať a vymýšľať fantasmagórie, ktoré sú totálne klamlivé. Dospelý chlap a správa sa ako decko. Gratulujem. Obraz som si o Vás už urobila a ďalší ľudia tiež. Arogantnosť a prianie zla iným sa ani dnes nenosí, ak ste si mysleli opak..