Máte za sebou očkovanie AstraZenecou?
Ahojte, čaká ma to teraz v nedeľu. Chcela by som sa opýtať tých, ktorí boli zaočkovaní touto vakcínou, aké mali potom vedľajšie účinky, ako sa cítili, ak zle, tak ako dlho to trvalo...
Rada by som ešte zdôraznila, že o komentáre typu: "nedala by som sa zaočkovať" a podobne, nemám záujem. Taktiež tu nechcem vyvolať žiadnu hádku. Zaujímajú ma len reálne skúsenosti.
Ďakujem.
@h2 ahoj, akurát ma dnes ockovali o 10,30. Zatiaľ je ok ale ako píšu tu viaceré tak až v noci mam niečo očakávať. Dúfam že to nebude nič hrozné
@lagunka0000 Neboj, bude to v pohode, mne už dnes nič nie je. Zle som sa cítila dokopy možno 4-5 hodín, včera podvečer. Držím palce, bude to dobré. ✊
@h2 Však dám vedieť ako mi bolo a ďakujem za povzbudenie 😁
@lagunka0000 možno niečo v noci príde a možno aj nie, mne nebolo nič okrem spavosti, žiadna teplota, zimnica, bolesti, nič. Partner mierne bolesti hlavy a trochu cítil miesto vpichu, inak nič. Držím palce, aby to bolo tiež tak.
@elizabet173 ďakujem, hlavne nech to už budem mať za sebou a najhlavnejšie nech toto už skončí a nech sme ako pred tým
@lagunka0000 Súhlasím, len nikdy to už nebude ako predtým. Virológovia a iní vedci sa zhodujú na tom, že táto pandémia bola ešte "nežná" a má ľudí pripraviť na tie nasledujúce, ktoré tu budú čo nevidieť, je to len otázkou krátkeho času, tie budú oveľa smrtnejšie a náročnejšie.... stačí si prečítať napr. rozhovor v najnovšej Téme. Je to vplyvom ľudskej činnosti - nadmerný konzum, kt.vedie k zmenám v klíme, veľkochovy, globalizácia a neriadený turizmus ....
@elizabet173 tak v noci o 22 h najskôr zima a potom mi bolo do rána strašne teplo, teraz teplota 37,5 a nič sa mi nechce
@lagunka0000 tak to nie je najhoršie, oddychuj, tri dni by si mala mať taký oddychový režim
@elizabet173 oddychujem, no ani to sa mi už nechce. normálne som lenivá už aj ležať 🤔
@lagunka0000 😂
@lagunka0000 a ja som si myslela ze mne jedinej bolo horko. Vsetci zimnica a mne horko.
@erickatt presne horúco mi bolo iba necelú hodinu na začiatku mi bolo zima a ruka má vôbec nebolela ale pre istotu má riadne bolel zadok ako by som bežala maratón
@rawmamka veď som pila ako dúha 😁 a potom celú noc som chodila cikať
@lagunka0000 😝 a z toho behania ťa potom "bolel zadok ako by si bežala maratón" - to dáva logiku 😀 . Bože môj, čo mňa len čaká po aplikácii AZ 😨....
@rawmamka neboj zvládneš to. A už máš termín?
Ja som mala okrem celkovej slabosti a teploty 38 strašne pichanie v hrudi, akoby mi niekto zvieral srdce a sťažené dýchanie. Tak som z toho mierne rozrušená. Trvalo to od 2 - 6 rana, teraz je druhý deň po ockovani a občas má ešte pichne , ale inak som relatívne Ok.
Ja som bola očkovaná pred piatimi týždňami poobede okolo tretej. Ten deň mi nič nebolo, ale na druhý deň som mala celý deň teplotu okolo 37,6, boleli ma svaly, kĺby, hlava. Dávala som si Paralen a veľa som pila, tak mi poradil doktor vo vakcinačnom centre, až tri litre vody. Na druhý deň ma ešte bolela hlava a potom ešte jeden deň únava. Ja som sa na to pripravila, ležala som v posteli a čítala knihu. Ruku som tiež mala opuchnutú a bolela ma asi tri dni. Dávala som si studené obklady. Mám 47 rokov.
@lagunka0000 Na AZ zatiaľ nie, Pfizerom by som sa mohla dať zaočkovať už teraz "po známosti" , ale príde mi to nefér voči iným..... takže počkám, kým príde na mňa rad. Dala som si urobiť test na protilátky a z výsledkov je zrejmé, že som covid prekonala, ale bezpríznakovo a protilátky ma ochránia zrejme ešte nejaký čas.
@lagunka0000 Tak nakoniec idem na AZ už zajtra, nemám čas sa ani báť 😀.
@rawmamka držím palce a ozvi sa ako ti bude. Dúfam že ti to prejde tak ako mne, nebolo to také hrozné, len hneď ako prídes domov uz oddychuj
@rawmamka ahoj, mne je už dobre. Držím palce
@lagunka0000 @girlspower Ahojte, veľmi pekne ďakujem obom😘, doobeda ma zaočkovali a večer mi trochu vyskočila teplota (max.37,4), k tomu občas akoby zimnica a v noci bolesti svalov a kĺbov, taký ten pocit ako keď začína nejaká viróza/chrípka. Vstala som dnes pred obedom, ešte hodinka dve taký ubolený pocit, ale podstatne lepšie ako v noci a o druhej popoludní akoby niekto švihol čarovnou paličkou a cítim sa úplne ok 🙂. Sranda je, že mi pred chvíľou volali z iného VKOC, či sa nechcem dať zaočkovať 😀, tak som len skonštatovala, že ďakujem, už som zaočkovaná 🙂. Dúfam, že do tých 14 dní sa u mňa neobjavia žiadne komplikácie (zrazeniny a pod.), lebo na to ma včera upozorňovala aj lekárka, že u žien to väčšinou vzniká v jednej nohe, ktorá začne opúchať a je bolestivá, niekedy si ženy nahmatajú aj hrčku, vtedy treba ísť k lekárovi (najlepšie na rádioangiologické vyšetrenie), ak by ste mali problém s oboma nohami, tak ide skôr o problémy so srdcom, pre zrazeninu je typická len jedna noha, resp. ruka. Som rada, že to už máme všetky za sebou 🙂.
@rawmamka mne moja dr kázala si dať anopyrin cca taký týden po očkovaní. Tak snáď to bude ok, tebe nič také neodporučili?
@lagunka0000 Ja užívam preventívne Anopyrin na striedačku s Aspirinom Protect (v oboch je 100 mg kys.acetylsalicylovej, čo má protitrombotický účinok) odkedy som sa zaregistrovala na očkovanie 🙂, to je už také dva týždne a teraz ešte dva týždne po očkovaní určite budem. Teraz si dávam 3x denne, ale podstatné je neužívať klasické tablety s 500 mg účinnej látky, lebo tá má protizápalový, analgetický efekt, nie vyslovene protitrombotický....). A ešte vždy až po jedle, na prázdny žalúdok by to pri dlhodobom užívaní mohlo spôsobovať žal.vredy alebo krvácanie do žalúdku. Plus ja ešte k tomu užívam Wobenzym (3x5 tabl.), betaglukány a kvercetín. Práve kvôli optimálnej viskozite krvi, aby prúdila najideálnejšie ako to len ide. Samozrejme nefajčím, nepijem alkohol (ten zoslabuje účinok vakcinácie, takže máme s mužom pauzu už od februára 😀 a nepijeme ani naše obľúbené červené vínko alebo pivko po nedeľnom obede...), alkohol prichádza do úvahy až po dvoch týždňoch od druhej dávky, vtedy už nemá devastačný vplyv na T lymfocyty. A najväčšie riziko pre trombózy je HAK, ale to iste vieš. K tomu pohyb, zdravá strava a veľa veľa čistej vody, to je tak v skratke asi všetko 🙂.
@rawmamka tak to je super, ja tiež ani kávu nemusím a pivko nemôžem, predstav si že som alergická na jačmenny slad teda okrem ineho
@rawmamka to som si všimla aj ja, hlavne keď otvorili obchody tak ako stádo sa tam hrnuli a ešte čakali natlačení na seba v radoch. No hrôza, a potom sa čudujme keď mám opäť začnú všetko zatvárať. Aj ty sa drž
@lagunka0000 Ďakujem,hej, ja to vidím aj u detí, ako tento týždeň nastúpili do školy, tak podľa správania sa detí v škole to vidím onedlho na "druhú Indiu" 🙄..... Ľudia sú nepoučiteľní.

@maninka1974 je to rôzne, kamarátka bola deň po svojom mužovi, on vôbec nič, len trochu cítil miesto vpichu, ona sa vytešovala, že to bude u nej podobné, očkovali ju ráno o 10,00, večer nastúpila zimnica a zvýšená teplota, ale našťastie ráno už nič