icon

Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti

danuella
11. júl 2013

budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.

lucinocka
6. aug 2015

@emma_932 ked siel von lahko tak si ho zle zalozila lebo ho musis trosku stlacit aby vosiel vzduch a tak vytiahnut, sam od seba len tahanim von nevyjde

emma_932
6. aug 2015

@lucinocka vyskusam urcite, no nejako zacinam byt rada, ze som dokupila aj vlozky 😝
dakujem za odpovede, dievcata, snad sa naucim pouzivat tuto vecicku 🙂

lucinocka
6. aug 2015

@emma_932 zo zaciatku je to na nervy ja som vypotila litre potu kym som ti strcila dobre.. Ale stoji zato vydrzat.. Neviem ako by som prezila uz 2 mesacne horuavy inak... A hlavne pri svetlych satach a sukniach ked tampon mi stale pretiekol

lubkavargova1
6. aug 2015

inak zeny sranda....ze lubrikacne gely sa prestahuju zo spalne do kupelne??? 😅 😅 😅 😅 Ale teraz bez srandy, tiez budem maturovat potom...

simca06022011
6. aug 2015

@emma_932 nemala si pri nom navod? Ja som to tam mala aj nakreslene... Uplne ho treba zlozit do akovy rurky (splostis ho,zlozis napoly). Zavedies a pustis. Roztiahne sa a prisposobi a nebude tam vzduch. Potom sa vyberoe tak ze z boku sa pusti dnu vzduch a vytiahne vytiahneopatrne 🙂

emma_932
7. aug 2015

@lubkavargova1 asi tak 😀

@simca06022011 no, navod mam, ale vies, navody citam, az ked vsetky ostatne moznosti zlyhaju 😝 ale uz som ho prestudovala, teraz nie som doma, tak ked pridem, skusim 😉

simca06022011
8. aug 2015

@emma_932 no tak by si mala postupovat opacne... Prehodnot podtupy:D

katka1981
8. aug 2015

Baby stalo sa vam ze ked cikate ho vytlacite von? Nevypadne, ale treba ho vzdy pred malou potrebou vybrat.

sardinka333
9. aug 2015

Ja som si teraz dala kališok 1x po porode a teda...mám pocit ze je nizko, akoby ,,sklzaval,, nižšie. Može to byť tým že aj krčok je nízko? Mám mooncup. No uvidíme.

katka1981
9. aug 2015

@sardinka333, ja mam ten isty pocit ale nemam tu istu znacku

zuzulik27
9. aug 2015

nemate nutkanie na cikanie ked ho mate zalozeny? ja som ho dnes 1x skusala a isiel lahko von tak neviem. roztvoreny bol a podtlak ci bol to neviem zistit.

janka256
10. aug 2015

tak od dnes mam mrchu a hned aj otestovany kalistek je suuuuuuuuuper neviem ako som mohla doteraz zit bez neho baby mne sa podaril hned na prvy sup dobre zalozit a dnes s nim beham cely den a to som az teraz dosla domov nemala som problem ani na verejnych wc si vyliat a dat znova stacilo utriet len toaletakom a je to ....som stastna ze ho mam zajtra testujem v praci...

ruan
11. aug 2015

Ahojte baby,
v tomto fore som nova...snazim sa cosi zistit o tychto kaliskoch (este nie som rozhodnuta ho kupit...ja som totiz nikdy nepouzila ani len tampon...ale kedze teraz uz mam za sebou prvy porod (pred rokom) a chystame sa na dovolenku k moru, kedy by som asi mala mat MS (a chcem aj plavat)...a takisto preto, ze ma uz dlho hneva system neekologickych vloziek...trosku sa pohravam s touto myslienkou - MS kalisok. Priznam sa, ze som necitala celu diskusiu, ale strany a prispevky som prebehla, no nie uplne vsetky...tak sa ospravedlnujem ak sa budem pytat nieco, co uz bolo spominane: spominali ste nejake "vzorky" - co znamena "vyradene kalisky"? Ze ich uz niekto mal, alebo iba ze sa vyradili z predaja? Kde by som mohla poziadat o tuto vzorku, aby som si to vyskusala? Videla som na zlavovych portaloch kalisok za par "babiek", ale aj stranky s riadne drahymi kaliskami...aj Vy tu spominate rozne znacky...ake by ste mi odporucili ako najlepsie (resp. viem, ze asi kazdemu inak sadnu), ale aspon: ktorym sa mam radsej vyhnut? A tie z vas, ktore pisali problem s vkladanim / vyberanim...da sa to po case naucit, nie je to moc problem? Vopred vdaka za kazdu odpoved.

lubkavargova1
11. aug 2015

@janka256 ja mam este 2 dni do menzesu...uz ho mam na policke v kupelni...no som zvedava co ma caka 😅

syssu
11. aug 2015

@ruan akoby som čítala svoje myšlienky :D som zvedavá na odpovede.. ;)

aadulik2110
11. aug 2015

@lubkavargova1 tiež očakávam kedy vyskúšam....

janka256
11. aug 2015

@lubkavargova1 dnes ho mám druhý deň musím vylievat častejšie lebo mám dosť silné ale v pohode rýchlo vylejem utriem a založením naspäť.

zuzulik27
11. aug 2015

to vazne ziadna nemate problem s tym nutkanim na wc ked ho mate zalozeny? lebo ja som ho zatial len skusala a mam rozbabrany mocovy mechur, totalne ma to odradilo od pouzitia pocas menzesu.

priadka
11. aug 2015

@zuzulik27 no mna tvoja skusenost neprekvapuje. Stava sa obcas, ze ked ho mam zle zalozeny, mam nutkanie mocit, pripadne prvych par minut, kym sa usadi. Ale castejsie sa stava, ze sa mi tazko cika, ked mam kalisok vlozeny. Musim riadne tlacit a aj tak to ide tazko.

lubkavargova1
12. aug 2015

Inak zienky, musim Vam vsetkym povedat ste uzasne! Bola som na inom fore o kalisku a tam sa zeny urazali a nadavali. Este ani poriadne nevedeli co to je, nevyskusali a uz sa urazali. Tu je to vidno, ze su zeny co pouzivaju rozum a su skusene. Je fajn konecne citat normalne odporucania. Tiez si neviem predstavit ako to bude ked budem mat kalistek a cikanie...ale to asi zistim uz v ostrej "premiere" ako sa vravi 😀 No, ja mam do odpoctu este jeden den a potom uvidime ako to bude 😀 😀 😀

molka
12. aug 2015

@zuzulik27 možno to bude iné, keď ho budeš používať častejšie a telo si zvykne. Ja mám vďaka kalíšku veľakrát problém s tým, že zabúdam na to, že mám ms. Koľkokrát si až večer spomeniem, že som ho zabudla vyliať. 😅

ami18
12. aug 2015

@zuzulik27
@priadka
Baby ja mam ten isty problem..Teraz prvykrat skušam vzorku od Mooncup a na prvy šup aj s rozloženim mi ide dnu, vôbec ho necitim, ale stale mam pocit že musim močiť a ked idem ide to dosť ťažko. Nevadi to? Nemôže sa mi nic stať ? A vyberanie sa uz pomaly učim takže s nim nemam vôbec problem len s tym močenim 😒 Nejake rady?

priadka
12. aug 2015

@ami18 rady zial nemam. Mne to nesposobuje az taky diskomfort, aby som ho prestala pouzivat. A myslim si, ze sa mi podari mocovy mechur vyprazdnit uplne (aj ked s tym mam tazkosti), takze by mi to nemalo poskodzovat zdravie. A nestava sa mi to vzdy, najcastejsie prve 2 dni ms, ked aj tkaniva su opuchnutejsie a celkovo podrazdenejsie. Ked si to tak vezmem, zda sa mi to prirodzene, proste ten kalisok tam je a tvori mechanicku prekazku... myslim, ze v tomto smere sa neda poradit nic.
@zuzulik27

freefamme
12. aug 2015

Ja uz ho mam objednany, dakujem krasne za vsetko info aj tip na lacnu kupu! (zlavozdroj). Chcem este pre vahajuce doplnit, ze je to nesmierne ekologicka vec. Usetrite mnozstvo produktov, ktore sa v niektorych prostrediach rozkladaju az 25 rokov. Samozrejme, usetrite aj vela penazi! Podla wikipedie je to navyse zdravsie ako tampony aj vlozky!

bamb27
12. aug 2015

@zuzulik27 @ami18 mozno mate velky kalisok, alebo prilis tvrdy ,,,alebo ak sa da, skusila by som ho posunut kusticek nizsie, resp. inak naklonit ..aj ked on sa aj tak da vacsinou sam tam kde sa mu paci, ale troska pomanipulovat nim nezaskodi,,, ja tlak na mechur citim len ked ho mam plny (mechur), a ked mam mooncup,, ked mam taky iny, ani neviem aky, ale je o poznanie maksi.. tak pri nom som to nepozorovala, ale pri mooncup-e ano,,, mozno vam len ten konkretny nezapasoval ...nevzdavajte to 😉 ....ja som na zaciatku tiez bola v stave ho vysmarit ...ale nakoniec sme sa skamosili
...ale teda za seba mooncup, aj ked pri diskonforte by som uvazovala s inou znackou,,, ucila som sa to s nejakym zlavomatovym, makkym, strasne dlho trvalo kym sa rozvinul, to uz som bola spotena, v krci,, avsak vnutri bol pohodlny, aj sa jednoduhsie vyberal

ami18
12. aug 2015

@bamb27 ja by som skôr povedala, že je lepšie dať ho hlbšie. Teraz som skušala a prešlo nutkanie, ale močenie mi ide s ním stále ťažšie 😖 Objednám mäkší a som si istá, že ten mi už bude vyhovovať. A ďakujem všetkím za rady a dopovede 🙂

given
12. aug 2015

Mám dobrú skúsenosť s českou stránkou kalisek.cz, aj čo sa týka informácií, aj kúpy. Všetko je tam prehľadne napísané, ceny sú fajn, najviac sa mi pozdávala nemecká MeLuna a aj keď som si pôvodne chcela objednať zo slovenského e-shopu, nakoniec zvíťazila táto česká stránka. Oproti Ekomarketu mali obrovský výber - všetko skladom. Vybrala som si Melunu classic L short s guličkou v tyrkysovej farbe, už som ju aj otestovala a je super. Spolu s poštovným to stálo okolo 20eur. Kúpu určite neľutujem.

mamulienka000
12. aug 2015

Píšem prvý krát ,lebo od septembra prechádzam na Mirenu a možno už kalíšok budem používať minimálne ak vôbec, tvrdí doktorka, doterajšie moje skúsenosti: používať som ho začala kvôli veľmi sinej menštruácii po pôrode cca 1rok, pretekala som aj v noci ,vložky nezaberali, tak bez vzorky, hneď som našla cez zľavomat za 12e. kalíšok Luno violet,jednoducho bol najlacnejší,tak som to riskla, žiadne skúšanie na nečisto, prišiel MZ a šup, skúšala som s dlhou stopkou ale neskutočne mi vadila ,tak som postupne odstrihovala až som ju nakoniec odstrihla celú hneď na začiatku, pri zavádzaní som sa trošku potrápila 1. a 2. menzes to nebolo ono, používala som 3-5 deň aj vložku ale 1-2ksdenne oproti 10ks- super, najviac sa mi páčilo ŽIADNY zápah a žiadne šuchotance , odporúčam určite každej, aktuálne si neviem vynachváliť, že kúpalisko a jazerá žiadne obmedzenie - parádička !!!! vylievam ho tak rôzne ,ale keď mám slabý mz tak len ráno a večer, keď silný tak 4-5h., mám ho už vyše roka a zdá sa mi ,že sa horšie rozvinuje vo vnútri, musím potom trochu potočiť alebo povytiahnuť ale som úplne bez vložky, zatiaľ som na materskej o pol roka nastupujem do práce , ale budem mať už mirenu ,takže predpokladám , že ho buď nebudem mať,alebo budem mať celú pracovnú dobu a až doma vyprázdňovať, na verejných som zatiaľ nebola nútená toto riešiť ale myslím, že sa toho netreba obávať, žienky ,ktroé ešte nemáte - určite vyskúšajte , za pokus to stojí ,ja som sa odhodlávala asi 2mes.

zuzulik27
12. aug 2015

vdaka baby 🙂 ja mam mooncup ten vacsi. budem skusat dalej a uvidime. lebo predstava ze rano dam a vecer vyberiem je nesmierne lakava 🙂

muffinka8
12. aug 2015

@given presne ten istý mám aj ja 🙂 inak mne sa po roku odtrhla tá gulička, reklamovať to nechceli, ale kalíšok sa nepoškodil.