Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti
budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.
Inak, ked to nosite, nebojite sa, ze sa vam to vnutri prevrati a vyleje? Rozmyslala som nad tym, no nemam nejak doveru v to
chcem sa spytat mate niekto skusenost z použivanim kališkou aj pri silnom krvacani?kolko kalištek asi vydrži?velkost M je največšia?dakujem.
@vindiska tak si len zober do klasickej malej flasky z mineralky 0,5l prevarenu vodu a tym preplachni na vecku a utri toaletakom do sucha...hotovo....
@vindiska
@philipha22 podľa mňa z hľadiska dnešnej virulencie použitie mimo domu nie je dostatočne bezpečné
@daduska3 ano ale ak ma niekto zamestnanie a ma napr. silnejsiu menstruaciu... tak jednoducho ho vymenit bude musiet....aj ked je to krajne vychodisko...ale nic nepredstavitelne.... ja ked cestujem cca 14- 16 hodin v aute, tak by som si nevedela predstavit ho zaviest doma a potom opat az ked budem doma..... 😉
@philipha22 na spoločných WC nie je dostatočná hygiena na takéto procedúry, preto si nemyslím, že jeho použitie mimo domu je bezpečné
@daduska3 to je myslim kazdemu jasne 😉 ale jednoducho su stavy a situacie, ked jednoducho musis 😉 a taktiez su dostupne aj dezinfekne prostriedky, utierky atd 😉
@philipha22 no neviem si predstaviť, ako by sa na mňa niekto pozeral, ak by som na verejnom WC začala dezinfikovať kľučky 😝
Ahoj zienky,neviete mi prosim poradit? pisala som tu pred cca rokom a a zistila som ze mam zrejme nizko krcom no nivy kalisok som si nestihla objednat lebo som otehotnela. Teraz som davno po tridsiatke,mam za sebou dva vaginalne oorody,posledny cisarsky a skusila som opat kalisok co som mala doma. Sadne,je super ani ho necitim no cca po dvoch hodinach sa posunie nizsie az tak ze sa mi opiera o nohavicky a musim ho zaviest nanovo. Pritom ked ho zavediem pekne sa rozvynie a sedi. Mam najvaciu velkost a stopku uplne odstrihnutu,myslite ze naozaj mi treba ten shorty? dakujem
Este otazka hlavne na tie co sa vyznaju. Shorty robi iba meluna a v jednej tvrdosti? neviem to nikde najst. Dakujem
AHojte máte niektorá skúsenosť s kalistekom ORGANICUP? vyrabajú ho dáni. Mam mooncup, ale už sto rokov a zda sa mi dosť tvrdý, chcela by som ho vymeniť. Ano meluna je druhá možnosť hned po tomto, ten organicup sa mi páči , ale chcela by som počuť nejakú receziu aj zo svk.
asimama mam zaujem o ten kališok kolko by stal?a je tvrdy alebo silikonovy?alebo aky je to material?dakujem.
Ahojte pouzivam kalisok niekolko mesiacov, velkost mi sadla len pri vymene teda vyliati som sa chcela opytat, teda ked vyberiem kalisok vyplachnem ho a znova vlozim, samozrejme krvacanie neprestava a stane sa to ze aj ked zavediem prazdny kalisok tak sa von dostava krv ktora je mimo kaliska a teda musim pouzivat intimku. Jedine riesenie je zavadzat to v sprche a tym sa vyplachnu aj zvysky krvi. Neviem ci robim niekde chybu?
uvazujem nad kupou kaliska ale neviem aku velkost vybrat ...mam do 25 r...mala sa narodila cisarskym ale bola som otvorena na 10 ...ktory by ste volili vy mensi ci vacsi ?
@novamamima ja sa poriadne poutieram a intimku potom nepotrebujem.
Baby prosím vás, konečne som sa odhodlala na mooncup, veľkosť A keďže som po dvoch pôrodoch. Ale ja ho neviem dat vnútri tak aby bol rovno, stopku som skrátila lebo sa mi zdalo ze bola moc von a teraz ma reze vnútri ten kúsok co tam ostal keďže neide rovno dole ale úplne do strany, nechapem ako je to možné 4x som ho tam davala a 4x bol krivo, a po druhé dosť boli keď ho vyberám vonku.
Dievčatá dokola sa tu rieši to isté. Ja viem, že sa vám nechce čítať 20 strán dozadu, ale ani tým, ktoré radili sa určite nechce každú chvíľu vypisovať tie isté rady. Čo keby ste si aspoň pár strán dozadu prečítali keď nie všetko?
Ja som prešla niekoľko strán, 8? A všade riešili kde kúpiť. Aký kúpiť akú veľkosť farby atď ale nikde som nenašla aby písali baby že im. Ide do kriva :( asi musím len trénovať ale, niektoré písali ze ten cudlik odstrihli celý ale potom ako ho vytiahnem?
@0silvia0 neozyvaj sa ked nechces pomoct presla som dve strany a nemam chut dalej pokracovat...mozno sa niekto ozve mozno nie....ak sa nikto neozve svet sa mi nezruti a pri objednavani si vyberiem sama
@kinkinga aj to vytiahnutie sa už riešilo. Ja ho vôbec nevyťahujem za cudlik. Jednoducho ho mierne stlačím, popotiahnem, mierne skrútim, aby som zrušila podtlak, ktorý sa tam vytvorí a po zrušení podtlaku sa vyberie veľmi ľahko. Nie je to vôbec bolestivé. Mne ľahkosť vytiahnutia závisí od naplnenia kalicha. Ak je plný, von ide oveľa ľahšie ako takmer prázdny.
@sykorkauhliarka ja som napísala slušne poznámku, ďakujem, že aj ty sa snažíš slušne reagovať😉

@vindiska ako moze fungovat prevadzka bez umyvadla?