Mohla to byť korona?
Ahojte, myslite ze som mohla mať koronu? Pracujem v MŠ malej, 12 deti. Nikto nechodil chorý, ani doma moje deti neboli, ani v rodine nikto. Skratka nebola som s nikým pozitívnym v kontakte.. No pred vyše 3 týždňami ma začali bolieť svaly, zimnica, hlava ma bolela 5 dní v kuse co ešte nikdy, bolieva ma tak 1x do mesiaca.. To. Bolo štvrtok večer, bola som v práci aj v piatok. Nejako to cez noc trosku prešlo dala som si paralen. Teplotu som nemala. V piatok som z roboty zas rovno zalahla, bolelo ma cele telo a cítila som ze na mňa niečo lezie. Večer zvýšená teplota 37.9 dala som paralen a išla spať. Zas hlava bolela. V sobotu už lepšie aj som piekla koláče ale potom zas som musela zalahnut lebo ma bolelo telo. Začala som trosku pokasliavat suchý kašeľ ale len tak 4x za deň. Nič hrozné. Ležala som aj v nedeľu aj pondelok a už mi bolo lepšie utorok som išla do prace mala som rusko celý čas v robote. Ale zas keď som prišla mi nebolo dobre únava svaly tak som zostala doma. No v utorok som stratila úplne čuch aj chut. A v stredu a štvrtok ma preháňalo aj 6x. Inak som už teploty nemala ani nádchu ani hrdlo ma nebolelo. Doma som cely čas nosila rusko a deti som nebozkavala. V piatok som išla už do prace už mi bolo fajn. Nešla som na testy lebo ma. Moja dr nechcela poslať keď som. Nebola a nikým v kontakte potvrdeným. O 8 drni na to moja kolegyňa ochorela, veľmi podobné príznaky mala a ju jej dr poslala na testy. Jej. Vyšli pozitívne. Moje deti ani môj muž neboli chori. Len trosku nádchu inak nič. Odo mňa sa z rodiny nenkazil nikto. No kolegyňa tvrdí že tiež nebola s nikým v kontakte a chodila len z prace domov. Teraz neviem ci som to mala ci nie. Všetky príznaky tomu nasvedčujú, ale odporuje tomu to ze doma som nikoho nenkazila
@loginexistuje negatíva.. Véd píšem že ubehol už skoro mesiac od príznakov
@1aduliatko1 nikto!! Nikto z deti ani rodičov nemá koronu! Boli aj na testoch celoplosmyxh a nikto nie je pozitívny. Ako sa všade píše ze sa to šíri a ja ako píšete som to roznasala v škôlke a zaujímavé že nikto nie je chori doteraz po mesiaci.. Moja kolegyňa sa mohla hocikde inde nakaziť aj v obchode.
@jajuska13 pre tvoju infosku, teraz je to sice uz jedno.. cez stranku korony sa vies s priznakmi objednat na test aj sama, nemusis cakat na "poslanie lekarkou", hlavne ked mas takuto pracu.
Zastavuje sa mi rozum. Mat podozrenie na coronu, evidentne priznaky a ist do prace, nielen v tejto situacii, ale kedykolvek mi pride maximalne bezocive voci druhym ludom.
Takze,poz vysledok som mala aj ja,napriek tomu,ze som nebola vedome s nikym v kontakte. Su dve moznosti..doniesla to ani nie 3 rocna dcera zo skolky (ak aj tam mali taku nezodpovednu ucitelku tak sa necudujem) alebo to doniesol muz z prace (a on bol prenasac alebo to prekonal a ani o tom nevedel) takze tak...
@jajuska13 Ale to nestačí v takom prípade ostať jeden deň doma (akurát počas teploty) a na druhý deň ísť do práce akoby nič. Infekčná si predsa niekoľko dní. A teraz navyše nie je štandardná situácia. Preto treba byť ešte obozretnejší a zodpovednejší než zvyčajne. Ak si nakazila len kolegyňu dajme tomu, tak si mala len veľké šťastie nič viac. Určite sa nemôžeš oháňať svojou zodpovednosťou, lebo tá tu úplne absentuje.
Podotykam ze mi volali zo skolky ze mala ma zvys.teplotu (37.1) a ze je nesvoja,to bola streda..vo stvrtok som dostala nadchu,v piatok stratila cuch a chut...
@jajuska13 No len ten utorok to mohol niekto schytať. Tak snáď okrem kolegyne nikto iný neschytal. Pointa je, že teraz treba byť opatrnejší. A test na protilátky si vieš dať urobiť napr. u svojho lekára. Stojí to tuším cca 25 eur. Je to z krvi. Po mesiaci od prekonania by ti malo ukázať, hoci tie testy nie sú stopercentné. Ak si ale stratila aj čuch a chuť, nie je o čom veľmi premýšľať podľa mňa.
@jajuska13 ano, mohla to byt korona. ale ked ta to vtedy netrapilo, ked si mohla ohrozit ludi okolo seba a hlavne deticky, preco ta to teraz trapi???? a vyhovorka, ze chodia soplave deti? na to si tam ty, aby si spravila ranny filter a poslala take deti prec, ked uz ich aj tak rodicia priniesli. ale ak mas k zdraviu takyto pristup a hlavne v tejto situacii......
Nebuďte také zhrozené, viem o čom píše... Naozaj sú tie príznaky zvláštne, ten, kto si tým prešiel, vie ako ťažko sa to rozlišuje. Mňa lekárka tiež utešovala, že viróza, no nakoniec korona. Vám sa to zdá, keď to teraz vidíte pokope napísané, že jednoznačne korona, ale tie príznaky nemáte hneď od začiatku všetky naraz. Únava - to bývam bežne, bolesť hlavy - aj to je u mňa normálne, redšia stolica - aj to sa stáva, strata čuchu - pred pár rokmi to mal manžel pri bežnej viróze. A ešte keď vás lekár ubezpečí, že v pohode, tak si myslíte, že to je v pohode... Neposudzujte, lebo v danej chvíli, keď sa to deje, je to úplne iné...
@jajuska13 tak keď viete že to nemohla byť korona, že to nikto nechytil, načo ste zakladala fórum s takou otázkou?
Ale ôk, teraz to je už asi aj zbytočne riešiť, buďte rada ze ste nikoho nenakazila koronou ale stále si myslím ze zrovna v tejto dobe keď je koronavírus téma č. 1 všade, bolo od vás vhodné ísť do práce... Minimálne na PCR test ste mala ísť už len preto ze neviete či to ozaj nebol koronavirus... Co myslite, prečo ľudia s pozit testom majú byť nejakú dobu v karanténe? No preto, lebo ste to mohla šíriť aj v čase keď vám bolo už relatívne dobre...
@loginexistuje neverím tomu, žeby ju lekárka nevypísala minimálne na PN, keby jej bola spomenula tieto príznaky, ktoré píše... takže tomu neverím, že kontaktovala lekárku... alebo jej nepovedala pravdu.. takýchto nesmrteľných chodí po svete toľko, až hriech...
@panelacikova v piatok som jej volala ze na mňa nieco lezie že som mala bolesti svalov a zimnicu. Povedala ze ide víkend že uvidím ako mi. Bude a mam volať v pondelok ak. By sa to zhoršilo. Volala som. V pondelok že ako je ze mi je už trošku lepšie že už nemám zimnicu ale som taká unavená inak som nemala nič ani nádchu ani teplotu len v ten piatok večer 1x zvýšenú. Povedala mi ze pokiaľ soľ nebola s nikým v kontakte nevypisuju žiadanky že buď si to sama zaplatím alebo ma pošle zamestnávatel.. Ten to ale tiež neriešil a neposlal ma, že.. A vecer a rao utorok mi už bolo celkom fajn išla som na poobede.. Až v utorok po prácu keď som prišla domov zas na mňa doľahla zimnica a hlava ma bolela. Teplotu som už nemala. Tak som zostala ležať odma celú stredu aj štvrtok poctivo som ležala nič som nerobila. V piatok mi už bolo dobre
@jajuska13 tlieskam tvojej dr za nezodpovednosť tiež. Ale ináč ty nepozeras tv, internet alebo noviny? Koľkokrát tam už hovorili že ak má človek príznaky má sa registrovať na stránke korona.go má test? Že nemusíš volať ani obvodnému hlavne ostať doma. A ty si mala veľa dôležitých príznakov. Nerobila si to úmyselne ale bola si v tomto dosť naivná a tvoju dr fakt nechápem. Proste ste ohrozili kopec rodín.
@jajuska13 to že si nemala teplotu v robote neznamená ,že v tebe nie je vírus ,alebo baktéria ktorú môžeš šíriť ďalej ...ráno väčšinou teplota prirodzene klesne ,večer stupne dáš si Paralen a si ok, ale ochorenie šíriš, nezodpovedné správanie a keby si ich všetkých nakazila akoby si sa citila? keby tvoja mám skončí v nemocnici ,alebo kolegyňa, mala si šťastie na ľudí okolo , asi majú dobrú imunitu...nemocnice kolabuju už teraz ,a stále si ľudia nedajú povedať...naše zdravotníctvo nie je pripravené na taký nápor, to si treba uvedomiť
napr. ja som bola týžden doma len s obyčajným nachladnutím, aby som náhodou niečo nedoniesla do práce kolegom...a pracujem s dospelými, nie s detičkami. teraz sú tie príznaky ťažko rozoznateľné, preto treba byť opatrní.
", ť[ty fu f
@jajuska13 áno mohla to byť korona.
1. Antigenovy test v lekárni stojí od 1,50 e
2. PCR test cez korona.gov je zadarmo
3. Si chorá a lezes do roboty????
4. Ty sa vyhovaras na to že ťa doktorka zhodnotila cez Telefón na virózu?!!! Si snáď robíš prdel...
5. To že tvoj muž a dieťa mali len nádchu neznamená že nemali koronu. Moja mama mala nádchu a o 14 dní sme ju pochovávali. Umrela na zápal pľúc covidovy.
6. To fakt sa ideš pýtať po mesiaci od choroby či to mohla byť korona a ešte na modrého koníka?
Ufff, niektorim ľuďom by mali zobrať diplom a aj rodný list rovno.
@h2 to je fuk odkedy je prispevok, pravdu má vo všetkom
@pimpa12 pravdu máš
@mooonika1975 No hneď v tom prvom bode ju nemá. V novembri 2020 určite nebolo možné kúpiť v lekárni antigénové testy.

@tt247 bola som doma! Keď som sa už cítila dobre jeden deň som išla, ale večer sa to zas vrátilo tak som zas zostala doma! Nechodím chorá do prace. Nikdy. Co všade tak funguje aj v škôlke mojich detí chodíš choré učiteľky. Soplave, s antibiotikami a pod..