icon

Môj manžel nemal stolicu už 12 dní

23. jún 2021

Ahojky. Môj manžel (35r) nemal stolicu už 12 dní. Odmieta ísť do doktora. Skúšal všelijaké preháňadla, sušené slivky, vlákniny, všelijaké vody. No proste všetko čo som našla tu na MK.
Prosím o radu.
Ďakujem 💞

autor
23. jún 2021

Mne ani nepovedal, že ho to trápi. Povedal mi to včera, lebo som videla, že niečo s ním nieje v poriadku. Dala som tu to čítať.
Stále odmieta ísť k lekárovi. Už dcéra mu povedala, že to nieje normálne a nech ide k doktorovi.
Môžem mu kúpiť aj YAL gel miesto klystíru?

kikaaa444
23. jún 2021

Bože chlapy sú strašne padavky🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

0silvia0
23. jún 2021

A ma bolesti? Normalne funguje?

jullia123
23. jún 2021

Čipok do zadku pomôže určite , hlavne ho treba dlho nechať účinkovať

oslo1
23. jún 2021

K lekarovi, nasledne rtg brucha, cele hrube drevo uz bude mat upchate.
Ak sa nezisti pricina, mechanicka prekazka, nador... tak dat movicol challenge, moviprep. Taktiez odporucam vysetrenie per rectum a naslednu klyzmu.
Toto uz je na lekara, ked sa muzovi tie kamene v bruchu pohnu, tak bude mat krce a bolesti. Ak sa mu nepohnu, tak bude zvracat stolicu, toto je uz kriticky stav, zazila som. Este mu moze prasknut crevo, na to uz ale zomrie.

larisa
23. jún 2021

To sa nebojí o svoj život?? Ved to nie je sranda toľko dní nemať stolicu. Môže sa tak dobabrat, že mu žiadny lekár už nepomôže.

tinka8512
23. jún 2021

@jullia123 to cipok je nic, to uz nepomoze, ja ked som mala zapchu 4 dni tak som si mohla aj 5 cipkov dat, toto je uz na lekara fakt

margitaf
23. jún 2021

Jeho vôbec netrápi že 12 dní sa jeho telo plní hovnami?

littlebubble
23. jún 2021

Keď som nechodila na veľkú potrebu dlho tak mi zistili pruh.

Ale veď nech počká kým neprídu po neho 🤦.

liljana
23. jún 2021

co takto sa spytat v lekarni, pripadne nejaky gutalax?

1andrea111
23. jún 2021

Guralax kvapky zaberu, opatrne

1andrea111
23. jún 2021

@1andrea111 gutalax

vendulka80
23. jún 2021

Aj moj ujo odmietal… nedozil ani 50 tky. Na rakovinu hrubého čreva. Nemal stolicu aj mesiac a nikomu nepovedal. Ked sa odvážil, bolo uz neskoro. Nedožil sa ani prvého vnúčatá a v bolestiach zomieral na internom oddeleni, dialyzovany, s ascitom, neschopný pohybu….Nestastny, ze mohol urobit vsetko inak. Ze pre svoju tvrdohlavosť dopadol ako dopadol. A mozes dat prečítať manželovi. Clovek, ktorý sa zahráva so zdravím, je mladý a ma rodinu je u mna sebecky tupec. On sa boji… a ty? Teba mu nie je luto? Ak mu nieco nájdu a bude neskoro, zivot zničí pre svoju hlavu najmä tebe. Lebo ty to budes s nim vsetko znášať.
A este dodám. Kadejaké kompoty a kvapky a neviem co absolutne neriešia stav. Tu treba okamžite zistit príčinu adekvátnymi vyšetreniami!

terezka1947
23. jún 2021

Toto nie je normalny stav na domacu liecbu.
Chodte k lekarovi.
Sranda konci.

justify
23. jún 2021

Ja ti radu nedam, resp by som ti poradila asi niečo,co uz bolo vyššie spomenuté. Ja ti len súcitne napíšem, že presne takto tvrdohlavého chlapa mám aj ja doma. Nedá si lieky,nechce ísť k dr, nedá si povedať. Nie je ten typ čo 'umiera" na sopliky a teplotu 37,2. Proste tvrdohlavy ako jeho mama. K nej len toľko, že keby sa zdravotne nezanedbávala,nemusela v 56r zomrieť na dnes už celkom bežnú chorobu na ktorú sa pri bežnej liečbe nezomiera. Decko schmatnes za ruku a vezmes k dr,ale s dospelym tazko. Je to na prasky s takymto clovekom, niekedy by som ho za toto dobila 🤦‍♀️ Takže viem ako ta to trápi a drzim palce aby sa ti ho podarilo presvedčiť na navstevu dr, lebo toto uz nie je sranda a to musi uznat aj sam 🤷‍♀️

milka1988
23. jún 2021

Preboha to tak dlho ma jedlo v tele? Ved to je uz strasne dlho. 🙄

dominka63
23. jún 2021

Nech skúsi easylax je to síce pre deti ale mužovi to raz pomohlo

nttnnt
23. jún 2021

a jemu nebere ??? ved moze mat pretocene crevo alebo inu prekazku hrozi aj smrt...boze chlapi su strasny posranci...

acrobaleno
23. jún 2021

Toto sa stalo môjmu ujovi, nebol na wc 10 dní. Zistili mu rakovinu hrubého čreva.

milka1988
23. jún 2021

za vlasy by som ho tam dotiahla alebo volaj na 112 povedz co je vo veci ze ako je to s nim uz zle a vystras ho

anjelicek26
23. jún 2021

Zavolaj jeho kamosovi, svokre, svokrovi, ze nech mu dohovoria pripadne dojdu a ho tam rovno odvezu.

cucuc
23. jún 2021

Jednoznačne lekár, aj u nás v rodine to takto začalo a nedopadlo to dobre ☹

antoniatonka
23. jún 2021

videla som raz, ako sestricka pomahala po desiatich dnoch, s vyprazdnenim, ani klystir nepomahal, a ten krik pacientky od bolesti hroza . tie vselijake zlepsovaky mohli stolicu posledne dni zmakcit, ale stvrdnutu ako kamen nevie vytlacit, preto uz len odborna pomoc pomoze

cacianka
23. jún 2021

Pracujem na onko, kamoska priamo na gastre a druha na operačke = urgentne riešiť. Nemusi mať raka, iba nejaky obyčajny problem, ale ktory sa môže zvrtnut veeeelmi šeredne. Obe zazili už fakt brutálne stavy tak odporucaju okamzite riešiť !
Ved nie je havel ani schuster aby o par hodin zachranovali jeho bobo, rozvrat vnutorneho organizmu kdesi v insbruku ci kde to bolo.

mirro
23. jún 2021

Poznám človeka s rovnakým problémom, odmietal lekára a nedopadlo to dobre.

marcellka32
23. jún 2021

Asi nestačí napísať nedopadlo to dobre, ale na rovinu: nastala SMRŤ, takže nech sa pozbiera a ide k lekárovi

marytesss
23. jún 2021

by som ho za ucho dotiahla k dr, pretože toto je už alarmujúca situácia. chce, nechce, už tam dávno mal byť!

mariejenka
23. jún 2021

Hanbí sa, či čo?? To je väčšie ako bolesti čo má, ak odpadne volaj 112, ...
Videla som ľudí vracať stolicu, videla som kus exkrementu palpacne vybratý cez zadok veľký , okrúhly ako taký žltý melón... všetko presné taky ako tvoj muž,co nie a nie...alebo psych.chori ľudia,ale tak tam su diagnozi, tvoj muž co.?? Bude sa o nom hovoriť ze zomrel na ileus lebo.sa.hanbil k lekárovi???
Chlapi si davaju plastický zväčšovať údy,a nehanbia sa s tým k lekárovi, a on???

mirro
23. jún 2021

Napíšem to ešte raz a narovinu. Takýto problém mal môj otec a do dvoch týždňov sme ho pochovali. Tiež nechcel navštíviť lekára a pritom keby prišiel o dva dni skôr, keby keby keby.....

rebeka7501
23. jún 2021

Ak má vysokú životnú poistku nech nechodí nikam.
Asi toľko k "hrdinovi"

livuska124
23. jún 2021

Veľmi dúfam, že autorka neodpovedá preto, lebo manžela odvliekla k Dr. a riešia jeho zdravotný stav...