Môže ísť o úzkosť či panickú poruchu?

denamir
30. sep 2018

Ja som normálna žena ako každá aj do teraz som bola šťastná zdravá všetko bolo ok až do pôrodu aj tehotenstvo bolo krásne pôrod aj prvé dva dni v pôrodnici super potom sa to všetko spustilo v pôrodnici ma začalo pichať strašne na hrudníku kde už som sa bála ze infarkt alebo tlak co mi merali bol vždy ok vždy som si povedala keď sa mi niečo stane tak ma nájdu ved som v nemocnici potom som prišla domov to pichanie bolo zase už častejšie začala som sa báť meriat tlak tam som prišla nato ze mam nízky pulz bolo mi divne zle sa mi dýchalo tlak na hrudníku celá som sa traslia nedokázala som sa sústrediť na nič vôbec. Začala som mať strach byť doma s dva a pol ročnú dcéru a ani nie mesačným babetkom že čo keď sa mi niečo stane co bude s deťmi keď manžel v robote ved ta staršia by jej ublížila ci na ruky by ju zobrala ci co manžel v robote a ja kao. Strach ze zomriem a co bude s deťmi a takto fungujem už 9 mesiacov je mi strašne do plaču chcem byť zase fit ale ako nechcem sa trápiť ale nedokážem keď to príde to pichanie ťažko sa mi dýcha tlak na hrudníku ako keby mi niekto tlačil začnem sa celá triasť vtedy idem odmerať tlak ukáže mi nízky pulz arytmiu. Ako to mam riešiť psychológ alebo psychiater neviem ci psychológ. pomôže aj keď sa vyrozprávam nepomôže. Ešte aj manžel sa mi smeje že som hypochonder všade chodím a nikde mi niečo nieje ale on to nechápe keď to príde ako sa cítim. Nechcem aby si si myslela ze som šialená prosím chcem len pomôcť Išla na kardiologiu kde mi robili zase EKG to ukázalo extrasystoli ktoré že nesú nebezpečné a ma. Ich pomaly každý mala som aj 24 hodiny EKG gter kvôli nízkemu pulzu aj ten dopadol dobre ze bol nižší pulz ale nič nebezpečné. A teraz vždy mám pálenie pichanie na hrudníku mam aj hyperkyfozu ale to nieje to mam mám to pálenie bolesti pichanie plus sa kí zle dýcha ťažko tlak na hrudníku ako keby mi tam niekto sedel začnem sa celá triasť nedokážem sa na nič sústrediť som totálne mimo vkuse meriam tlak ten je dobrý keď mám. Nízky pulz vždy mi vyskočí arytmia vkuse som v strede keď to príde ze dostanem infarkt a. Co bude s deťmi že zomriem som mlada co deti atď ráno vstanem s tým ze žijem super ale cez deň zase celé zle co mam robiť ja chcem byť zase fit ako pred druhým pôrodom a keď manžel nieje doma ja mam taky strach byť sama s nimi že zomriem atď

beky1813
30. sep 2018

@denamir vcera ti uz dobre zeny radili. Preco zakladas dalsiu diskusiu?

darci17
30. sep 2018

@denamir presne viem o čom píšeš. Rozviedla som sa, ostala sama s dvomi dcérami. Chodila do prace, všetko zvladala. Potom som ochorela, päť týždňov pn. Vtedy sa to spustilo, presne to, čo opisuješ. Stále som bola na pohotovosti s pocítom, že umriem. Meranie tlaku, potenie, tras. Mne pomáha magnezium, vysoké dávky. Oddych. Ten je u teba momentálne nedostačujúci. Kľudne chod na psychoterapiu. Ja som bola. Moja obvodná ma poslala k psychiatricke. Ta ti ale dá prychofarmaka, no ak to ma pomôcť, treba aspoň chvíľu fungovať na nich. Držím ti veľmi palce, viem že je to hrozný pocit, keď vyzeráš všade ako hypochonder. Kľudne napis, čo budem vedieť, poradím.

laska201
30. sep 2018

Ja neviem ale moc sa toto mnozi mne to uz pride ako nejaka pandemia.Strasne moc ludi tymto trpi az to neni normalne.ci je to naozaj tym ze na nas striekaju vseliake blbosti a takto si to zdravy clovek odsere.co sa mate tesit zo zivota uzivat si deti tak az takyto strach zo smrti.ano pride raz isto ale neni sa coho bat.davat pozor sa da aj z hora.tak preco to ludia takto prezivaju az extremne a potom telo reaguje takto.

anabella111
30. sep 2018

@denamir ..hypochondria napadá aj mne..kedze sa mi javí..ze niet lekara co by pomohol a rady..co by zavazila...Moja sestra je hypochonder..a z lahkej stanovenej diagnozy po so zivotom nezlucitelnom pichani pod rebrom.. bola taka nestastna, ze si den na to obula rozdielne domace slapky..lebo prisla na to..ze ma jednu nohu kratsiu...😎...

denamir
autor
30. sep 2018

@anabella111 jedna pani doktorka napísala ze vyzerá to na pinicku poruchu úzkosť nie hypochonder

laska201
30. sep 2018

Vsetko zacina v hlave a telo sa prisposobuje.chyba hormon stastia tak si ho nabudim obycajnym nasilnym smiechom potom sa premeni na naozajstny zo srdca ten lieci nie lieky co cloveku este viac blizia.

denamir
autor
30. sep 2018

@laska201ja magnézium nemôžem lebo potom mi z neho strašne zle tlak a. Pulz strašne klesá. Oddych sa u mňa nedá keďže mam dve malé deti manžel pracuje aj moji rodičia aj svokrovci. A pomohli ti tie lieky?

beky1813
30. sep 2018

@laska201 toto su bludy, nic nasilu sa neda. Aj choroba psychickeho razu je choroba ako kazda ina

anabella111
30. sep 2018

@denamir ..a napriek tomu pomoc psychologa viacmenej zaznavas...Z tolkeho diagnostikovania sa od koňa..ta bude pichat aj v krcnej chrbtici..A po citaní vsetkych dohadov o tvojej diagnoze ..chytis nic ine..len paniku...ked si spomenies..ze tam mas dve deti..

laska201
30. sep 2018

@denamir ja takym netrpim ja milujem smiech a aj ked cloveka nieco trapi tak ten smiech je naozaj super lekar.clovek na to zabudne a super sa pritom chudne lebo zapajas svaly.a hormon stastia ide hore.skus pred zrkadlom smej sa nasilu ked sa pozries na seba budes sa smiat naozaj.

denamir
autor
30. sep 2018

@anabella111 ja ti nerozumiem

laska201
30. sep 2018

@beky1813 lenze toto uz je pomaly ako pandemia.sa pozri kolko ludi tym trpi.zabudli zit zabudli sa smiat uzivat si zivot.a potom to takto dopada ze aj telo reaguje a hormony su vseliake.V Cine to maju dokonca prikazane aby sa smiali na silu.

anabella111
30. sep 2018

@denamir ....trpis psychickou poporodnou disfunkciou..navstiv prisluchajuceho lekara..psychiatra..namedikuje ta..pravdepodobne stratis mlieko..ale prestanes ,,umierat"

beky1813
30. sep 2018

@denamir nie si jedina, jej prispevky maju daleko od zrozumitelnosti

beky1813
30. sep 2018

@laska201 lenze smiech nie je vsetko, ked ti zblbnu hormony, nieco sa prehadze v mozgu a uz je to tu

momof3
30. sep 2018

Mala som a mavam presne to iste co ty. Ja som bola v takých extremoch ze som sa ani na noc nezamykala doma lebo ak by som zomrela alebo odpadla aby sa ku mne mali ako rychlo dostať. Deti som naučila co maju robit keby mi prislo zle. Pred posledným porodom som pisala detom listy na rozlúčku lebo som mala strach ze zomriem pri porode. Chod psychologovi, ide o úzkostnu poruchu a vtierave myslienky. Nie si divná, ma to vela zien. Hormóny sa k tomu pridali a slabšie povahy to hned prevalcuje. Pomozu ti, mozno budes potrebovať nejake lieky na podporou k terapii ale urcite to nenechaj tak lebo sa na to zvyknú nabaliť dalsie diagnozy. O tom ti uz nechcem pisat.

denamir
autor
30. sep 2018

@momof3 a keď zájdem k psychiatrovi? A skúsiť lieky a pimaly sa s ním dohodnúť ze znižovať dávky

momof3
30. sep 2018

@denamir psychiater ti predpise lieky ked mu toto porozprávas ale toto nerieši problem. Lieky ti poriešia len prejavy. Ale príčinu a dovod tohto musim prerozprávať psychologovi ktory ta naučí ako pracovat s tymi myšlienkami. Lieky su len barlička, nie riesenie. Aby sa nestalo ze vysadia lieky a vsetko sa ti vrati este horsie ako bolo. Nehanbi sa hlavne za to, normalne povedz lekárovi ako je, a pomozu ti. Ale idealne psychológ aj psychiater. Psychológ totiž lieky nemoze predpísať a psychiater zasa nema cas robit terapiu ani na to nie je školený. Ten je diagnostik

denamir
autor
30. sep 2018

@momof3 takže teraz z čím začať? Kde ísť skôr.?

denisa098
30. sep 2018

@denamir skus si na par hodín, na chvíľu zaobstarať pani do domácnosti nech to pomôže s deťmi alebo upratanim, som zvedavá či ti tie stavy prejdú, buď si unavená a nedostatok magnézia alebo podľa mňa panika lebo je na teba toho veľa, potom začneš panikáriť, ja mam tiež aritmie občas slabosť sem tam mi napadne co ak má klepne, nemysli na najhoršie, bola si u doktora, sustreď sa na deti a oddych.

momof3
30. sep 2018

@denamir ja by som začala psychológom . Ten ti povie ci potrebujes lieky alebo to skúsite zvládnuť aj bez nicb

zuwa78
1. júl 2022

@darci17 Ahoj,prispevoček už maš trochu starši,ale predca sa opytam. Ten tras ti zmizol?

darci17
1. júl 2022

@zuwa78 ahoj, vcelku áno, občas mám ale búšenie srdca, pocit na zvracanie a odpadnutie. Cela sa spotim a potom to prejde. Je to nepríjemne, dávam si magnezium, kalcium. Snažím sa zvoľniť tempo a myslieť pozitívne.
Držím palce