icon

Môže lekár odmietnuť starostlivosť po reverze?

raqa
20. jan 2024

Chcela by som sa spýtať či môže lekár odmietnuť starostlivosť respektíve hospitalizáciu... Ide oto že som bola hospitalizovaná s dcérkou kvôli začatiu liečby nebudem konkretizovať akej jednoducho mali sme tam byť od piatku do pondelka no vzhľadom nato že dcérka neznášala dobre hospitalizáciu som odmietla pokračovať v liečbe na ďalší deň ráno,podpísala som reverz a šli sme domov samozrejme že sestričky boli urazené a upovedomili aj pani doktorku ktorá nás mala na starosti stým že doktorka povedala že keď budem chcieť pokračovať v liečbe mám si nájsť inú kliniku... ďakujem za informácie

alickapusinka
20. jan 2024

Podľa mňa dieťa domov ísť nechcelo nakoľko ma len 8 mesiacov .TY si sa nudila. Preto si to urobila. Riskovala si zdravie dcérky. To bolo o tebe nie o dieťati. Ja som tiež chodila s mojou dcérkou po nemocniciach po oddeleniach bola ťažko chorá pokiaľ nezomrela vždy to bolo len o nemocniciach. Je to o tebe doma máš pohodlie tak si chcela ísť domov tam ťa to nebavilo. Tak si zaplať súkromnú nemocnicu Bory a tam budeš mať komfort ako doma a budeš sama s dcérou na izbe.

alickapusinka
20. jan 2024

@jamimo 👍

alickapusinka
20. jan 2024

@raqa ináč je zlata.

vevesh
20. jan 2024

Ja nechapem, co ste sa tu pustili takto do autorky- ako, co pozeram, dany problem ma aj inu moznost liecienia, tak nevidim dovod nevyuzit tu. To akoze vsetci so vsetkym vzdy suhlasite s lekarom a nepytate sa na ine moznosti??? Lebo ja ano, a i ked hospitalizacia je najlepsia pre nemocnicu a lekarov, nie vzdy to je najlepsia volba pre pacienta - a to si uz kazdy ma zvazit, co ano a co nie je schopny/ochotny podstupit...

raqa
autor
20. jan 2024

@alickapusinka to ma mrzí že že ti dcérka umrela a myslím to fakt úprimne nie není to o mojom pohodlí mám doma ešte dve dcéry takže ani doma nemám pohodlie keďže sa treba starať aj o tie dve a v nemocnici som ležala už aj dva mesiace vkuse takže nemocnice mi nevadia jednoducho to bolo otom že sa trápila mala nespala nejedla nepila a len a len plakala

koniarova
20. jan 2024

@raqa či bude dieťa väčšie,tým ťažšie bude znášať nemocnicu.

ivana11155
20. jan 2024

@raqa áno, keď podpíšeš reverz už nemáš nárok na starostlivosť u nich. Odjakživa to tak bolo.

raqa
autor
20. jan 2024

@ivana11155 oky ďakujem len toto som chcela vedieť

koniarova
20. jan 2024

@raqa ale čo vlastne teraz čakáš? Veď si sama napísala, že to budeš riešiť až v 4 rokoch.

bosorkabb
20. jan 2024

@koniarova nie je pravda. Starší syn znášal nemocnicu lepšie keď bol starší. Každé dieťa je iné. Nedá sa to pauzalizovat.

raqa
autor
20. jan 2024

@koniarova Nie ja som napísala že kožný povedal že to mám riešiť až keď bude mať 4 ...treba čítať

sss777
20. jan 2024

@raqa
Pri podpísaní reverzu máš VŽDY možnosť vrátiť sa do nemocnice a pokračovať v liečbe.
Reverz je len ochrana pre nemocnicu v prípade, že sa zdravotný stav skomplikuje.
Držím palce!

raqa
autor
20. jan 2024

@sss777 ďakujem

iwesska
20. jan 2024

Neviem,je to take zvlastne..Bolo to najprv take zavazne,ze ste museli na tyzdnovu hospitalizaciu a zrazu to 4r. pocka? 🤨 Ja som bola s 3mes.v nemocnici,plakal tiez,hlavne od hladu,lebo pred operaciou nemohol jest a este sa aj posunula. A takeho uplakaneho po niekolkych hodinach som ho odovzdala na operacnu salu. Neviem si predstavit odist preto,ze place. A nechcela by si pocut ani ten zufaly plac,ked mu dlho nevedeli najst zilu,aby zaviedli kanylu. Podla mna si to rychlo vzdala,ale tak ked to 4r.pocka..🤷‍♀️

aurora33
20. jan 2024

@raqa ja tomu teraz nerozumiem. Prečo si šla do nemocnice keď kožný povedal že sa to ma riešiť v štyroch rokoch?

subartic
20. jan 2024

osobne si neviem predstaviť lekára ktorý aj po reverse odmietne liečbu ak príde k zhoršeniu zdravotného stavu . Reči zrejme bude mať, ale odmietnuť sa proste nedá .

ivik4
20. jan 2024

Prepac ale neodpustim si komentar ze niektore sa idete fakt zo svojich deti priam podakit a neuvrdomujete si co je naozaj dolezite a prvorade.
Kolko x tu citam aj diskusie ako decko nechce prehltnut lieky tak mu mamka neda. Kks ,,sadnem" chvilu na dieta ,chytim a je.
Si nemysli niesi jedina s dietatom v nemocnici, moj bol celi dopichany, tiez mi nejedol nic, ani hovno nam lekari nepomohli tam, absolutne nic a aj tak som s nim neodisla lebo ,,plackalo" , nejedlo a ja som mala nervy na doktorov jak svina.

jazula
20. jan 2024

@subartic Určite by ju neposlali preč, keby išlo o niečo akútne a nie problém, ktorý kožný odporúčal riešiť o 3,5 roka…

zuzubb007
20. jan 2024

Co take male dieta nemoze dobre znasat? Skor mamicka to neznasala dobre, necudo s malym dietatom by ma ani nenapadlo odmietat liecbu trapas riadny si len myslel kazdy svoje

mikadooo
20. jan 2024

@raqa ahoj nerozumiem tvojej otázke. Pýtaš sa, či lekár môže odmietnuť starostlivosť, respektíve hospitalizáciu, následne píšeš, že ty si vlastne odmietla hospitalizáciu a podpísala si reverz. Kam tou otázkou smeruješ? Chcete sa tam teda vrátiť a znovu sa nechať hospitalizovať? V podstate môžu odmietnuť, majú v rukách tvoj reverz 🤷. Ak by si šla napríklad do inej nemocnice sa dať znovu hospitalizovať, tak to veru neviem, najskôr budeš asi potrebovať novú správu od obvodného alebo z pohotovosti alebo odkiaľ, aby vás mohli znovu hospitalizovať... Veď túto hospitalizáciu si odmietla. Vôbec tomu nerozumiem, čo konkrétne teraz chceš pre dieťa.

mamina7070
20. jan 2024

@mikadooo islo liecbu hemangiomu na tvaricke dietata

v martine ju zastresuje (a je jedna z top na slovensku) pediatricka onkologicka Mudr Murgasova liecba je v podavaninlieciva len sa musi sledovat ako ju dieta toleruje na zaciatku a su s nou dobre vysledky tj par dni v nemocke

ale nie jento nutne (na hospitalizaciu kt schvakuje zdravotna poistovna sa caka tj zabrali miesto a nic z toho) cize lekarka povedala ok ale
spat do poradovnika ju nezaradi ( tam je casove okno kedy sa liecba dava )

ak sa neda tak sa proste caka ci sa vstebe a v akom rozsahu ci sa poskodi obcas (potom krvaca dost vyrazne atd)

takto som to pochopila ja aj z diskusie

vanilkovazmrzka
20. jan 2024

Necudujem sa takej reakcii. Pripada ti v poriadku svojvolne prerusovat liecbu? Mne teda nie.

doriiis
20. jan 2024

Ktorý normálny rodič preruší liečenie dieťaťa z vlastnej vôle? Rozum mi zastavuje.Pre pár dní nepohodlia.Aj ja som bola s dcérou v nemocnici.Nespala sme ani jedna poriadne,nakoľko jej trčali hadičky z hlavy celý týždeň.A vydržali sme.Cuduj sa svete.
Len bacha na to,aby keď sa znova rozhodneš do toho ist poisťovňa preplatila to,čo by ti preplatila teraz.
Možno by si si to aj zasluzila

kepassa
20. jan 2024

Moja ma 15,5 r a narodila sa s hemangiomom. Uprimne, vtedy sa to neriesilo pomaly vobec. Nemala to na tvari ale na nohe ale bolo mi len na plastic.chirurgii prizvukovane, ze to mame sledovat, davat pozor aby sa to nezatrhlo, nekrvacalo. Merali to a pozreli pristrojom. Natierali sme to 50tkou faktorom a chodili na kontrolu cca 3x za 2 roky. Povedali nam, ze to bud zmizne alebo sa to zjemni. Na 3,5 r to takmer naraz vybledlo. Doteraz to ma ako take cievky. Mala to pritom ako ohen po narodeni. O to vacsi sok ma cakal ked sa nam narodil syn a mal 2 roky /cize to bolo cca pred 5timi rokmi dozadu/ kedy som s nim bola hospitalozovana kvoli niecomu uplne inemu a tam oproti cez odelenie bolo plno matiek na onko s drobnymi detmi, kt.brali liecbu. Mne bolo az blbo z toho ze museli byt na onko oddeleni. Lebo som si hned uvedomila, ze nas to minulo. A kamoskina dcera a druhej kamosky syn majú dodnes...vzadu na krku. Nasej nastastie pekne zmizlo

raqa
autor
20. jan 2024

@mikadooo nie nechcem sa tam vrátiť určite nie kým je takáto maličká možno keď bude väčšia ak jej to nezmizne samo dovtedy

aurora33
20. jan 2024

@raqa a odpovieš mi teda prečo ste tam šli? Poslal vás niekto do tej nemocnice?

mikadooo
20. jan 2024

@raqa aha. No tak skús potom po nejakom čase, keď dieťa dorastie, riešiť s obyčajným lekárom a uvidíš čo ti povie, či bude mať hospitalizácia ešte zmysel. Veru neviem odpoveď na toto, ale ja by som to skúsila neskôr znovu, či už cez kožného, alebo kto ti tú hospitalizáciu predpísal. Podľa mňa ak máš nejaký papier na hospitalizáciu, neviem si predstaviť, že by ťa vo dverách otočili, že nie, nehospitalizujú. Samozrejme, ak to bude tak, ako píše @mamina7070, že je tam nejaké časové okno, tak môže sa stať, že odmietnu, lebo proste už je neskoro to riešiť, alebo ešte nie je možné dať dieťa do poradovníka, atď. Každopádne, ak by mi nejaký lekár po nejakom čase znovu odporučil hospitalizáciu, tak by som proste naklusala do nemocnice a nech mi tam vysvetlia prečo nie...🤷.

lucia147852
20. jan 2024

Tiež nechápem, čo tu robia z teba pomaly krkavčiu mater. Keby má dieťa zápal pľúc a odídeš s ním dusiacim sa domov, tak by som chápala tie výstupy. Aj ja som odišla s dcérou keď mala rok na reverz domov. Mala 6 chorobu, bola dehydrovaná. Poslali nás z pohotovosti len má infúziu a potom domov. V nemocnici som trčala 2 dni, s totálne dehydrovanym dieťaťom, lebo sa nenasla dr, ktorá vedela zaviesť infúziu 🤷🏽‍♀️ na môj veľký cirkus zavolali primárka z vedľajšieho mesta. Infuzia samozrejme hneď pomohla, dcéra sa vysypala, horúčky zmizli. Vtedy odrazu všetci začali vymýšľať x diagnóz a popierať očividnú 6tu chorobu. Tak som im z krátkej cesty zamávala a išla domov. Koľko deti zomrelo kvôli nekompetentnosti presonalu… takze absolútne nemám problém odísť na reverz a teda v prípade potreby hľadať inú nemocnicu. Autorka vrátiť sa kľudne mozes, ja by som sa už ale nevracala, lebo prístup by bol hrozný

kulumulu123
Autor odpoveď zmazal
raqa
autor
20. jan 2024

@aurora33 áno malej obvodná že sa máme ísť skúsiť tam ešte popýtať a keď sme tam boli hneď ju dali na liečbu najprv mastička tá bola ok ale ako náhle nás hospitalizovali mala odmietala jesť piť plakala a nešla zaspať