Môže panická porucha spôsobiť vysoký tep?
Ahojte , v poslednej dobe mám vysoký tep hlavne keď idem niečo robit , alebo len upratovať a hneď tep 115 .. ale ja mám potom z toho atak ako mi búši to srdce zostane mi teplo a mám z toho úzkosti … a tak tiež sa mi to stáva aj v klude tiež sa mi zvýši tep z ničoho nic a hneď obavy strach o život a teplo mi ostane … bola som na vyšetreniach tak ze všetko v pohode … hovoria ze to je tetania a panicka porucha
Ale mne sa to proste nezdá … stále myslím nato 😭
@rebi789 ano viem ale až tak ? Tak myslite ze to bol panicky atak ? 🤦♀️😭
Akože až tak? Veď aj lekári ti povedali, že si v poriadku okrem psychiky.
@rebi789 ale 115 je fakt veľa. Pri námahe by to malo byt okolo 90 - 100.
@jennifer235 Pýtaj doktorku aby ti predpísala Betaloc. Tiež mám toto a nie je to sranda. Pomôže aj to, že si budeš hodnoty zapisovať.
@januska12323 ano hovoria ze som ok , ale takto aby sa mi zvyšoval tep , a stále hovoria dokola ze to je z tetanie a panicka porucha
nestresuj pri namahe je to ok. ja mam kludoby tep okolo 80-90 niekedy aj 100 pri aktivite aj 130 a nikdy ma nenapadlo stresovat ci depkovat z toho... nestresuj sa tolko ale zameraj sa na ostatnych ludi nie na sebapozorovanie. drzim palceky
@bloger ja to tiež mám a mne povedali ze to mám z tetanie a beriem bisoprolol uz rok ale stále to mávam . A tebe z čím to súvisí ak sa môžem spýtať?
@kacena4 ale ja mám hneď z toho atak ostane mi teplo a mám úzkosti a bojím sa pri tom ..
@jennifer235 ešte by som odporučil piť veľa vody môžu byť aj mineralne
@jennifer235 vysoky tep by mohol suvisiet aj so stitnou zlazou alebo tachykardiou
@jennifer235 tak to predychaj ukludni sa a chod dalej, zarabas si na psychicke problemy
@jennifer235 este mi napadlo ak mas vykyvy vysoky normalny vysoky... tak je to casto psychika na rozdiel od pravidelneho dlhodobeho aj v noci
@marci77 tu mám vyšetrenu a aj ekg holter som mala
@kacena4 anoo mám
Vies, ze to mas zo psychiky. Uz ti to tu 100x v temach pisali. Uz ti to 100x povedal aj doktor. Chodis do prace? Najdi si vypln volneho casu a nepozoruj sa stale.
@jennifer235 je to panicka porucha.
Kupte si tuto knihu ked chcete vediet viac:
@markusrasford bežne mám 130 pri cvičení
@jennifer235 aj ja mám stavy ako ty,tetánia plus ataky.Vyrieš si tetániu,ja už som celkom v pohode,beriem Egilok
@peknyvladko toto čo mám je panicka porucha ?
Daj si skontrolovať štítnu žľazu
@rozculena myslíš že to je z tetanie? Ja mám hlavne to búšenie a úzkosti
@martinka13 bola som ta je v poriadku
@jennifer235 ahoj, mne sa stávalo a ešte sa mi sem stane že mi z ničoho nič vyletí tep a aj som sa budila na vysoký tep takže určite panika a žiaľ neviem z čoho sa mi toto začalo diať, niekedy ako napr. aj dnes zase tlak na hrudníku skoro celý deň
@jennifer235
tep si meraj ručne na dlani menej ta to vystresuje aj kebyze ho mas vysoky nez keby si si ho mala merat tlakomerom a videla na nom aj zvyseny tlak
@jennifer235 búšenie srdca môže spôsobiť aj chrbtica
@jennifer235 chodiš k tomu psychiatrovi, ktorému ťa už mesiace dievčatá posielajú?? Ty by si mala brať pravidelnú liečbu dievča. Nie zakladat kazdu treti den tu istu temu.
@martinka13
@rozculena ona nema choru stitnu zlazu, ani chrbticu.
@stanulienkat na chrbticu trpí pomaly každý druhý človek,nemusí ju mať chorú,stačí,že má spazmy
@rozculena ja viem. V tomto pripade je chyba inde. Ma to diagnostikovane. Ty ju neregistrujes v temach? Vola si kazdy tyzden sanitku pri panickych atakoch. Liecit sa nechce a zakazdym sa pyta to iste a zakazdym dostane tie iste odpovede. Bud riesi atak, alebo tlak, alebo pulz. Ale lieky ani za boha.

@jennifer235 pri každej fyzickej aktivite sa zvýši tep