icon

Môže reflux spôsobiť bolesť chrbta a panické ataky?

alan1979
20. jún 2025

Dobrý chcem sa spýtať či pri rexluxe môže bolieť chrbát v strednej častl chrbta? Ja mám niekedy pocit na vracanie taký jemný a neviem či to ide od chrbtice či a ak mi býva zle že sa veľa prejem tam mi to môže spustiť aj paniku??? Je možná súvislosť? Nebol som na gastro ešte. Kto ma skúsenosti? Ďakujem

nikpa
20. jún 2025

@alan1979 mávam z refluxu bolesť presne ako píšeš, v strede chrbta. A tiež ma bolieva hrdlo a odtiaľ mi to vystreluje až do uší. Takže z refluxu ma boli chrbta, hrdlo a uši. Mávam to roky keď zjem niečo čo mi nesadne. Panicke ataky, s tým skúsenost nemám.

balerina2025
20. jún 2025
@nikpa

@alan1979 mávam z refluxu bolesť presne ako píšeš, v strede chrbta. A tiež ma bolieva hrdlo a odtiaľ mi to vystreluje až do uší. Takže z refluxu ma boli chrbta, hrdlo a uši. Mávam to roky keď zjem niečo čo mi nesadne. Panicke ataky, s tým skúsenost nemám.

@alan1979
@nikpa smer kontrola lekar, ak nemate na to lieky, lebo skoncite s gastritidou.mala som tiez reflux cele eroky a nakoniec som si dooondila zaludok :(

marianarem
20. jún 2025

@alan1979 Samotny reflux pochybujem ze sposobi panicky atak. Nebojis sa skor, ze ten reflux znamena nejaku vaznu diagnozu? Teoreticky este mozes matvela histaminu, ten je zodpovedny za tvorbu zaludocnej kyseliny, ale zaroven je aj aktivujuci neuroprenasac.

nikpa
20. jún 2025
@balerina2025

@alan1979
@nikpa smer kontrola lekar, ak nemate na to lieky, lebo skoncite s gastritidou.mala som tiez reflux cele eroky a nakoniec som si dooondila zaludok :(

@balerina2025 už to mám poriešené ale občas ešte keď zjem niečo, čo nemám tak mam problém. Ale to už je len chvíľkové.

taktotedanie
20. jún 2025

@alan1979 ja si myslim ze to mas uz len v hlave evidentne nieco u teba nie je v poriadku a ten pocit si namyslas, asi mas aj problem s jedlom kedze spominas prejedenie

xtina1711
20. jún 2025
@balerina2025

@alan1979

@balerina2025 ahoj prosím ta môžeš mi napísať co sa ti stalo so žalúdkom?

balerina2025
20. jún 2025
@xtina1711

@balerina2025 ahoj prosím ta môžeš mi napísať co sa ti stalo so žalúdkom?

@xtina1711 stres ovvplyvnuje produktiu kyseliny, a tej som mala vela a podrazdila mi sliznicu natolko ze mi zhrubla,- hyperplazia sa to vola . takze musim davat bacha na to co jem, nestresovat, brat lieky proti kyseline.....nejest kyselinotvorne potraviny...nefajcit nepit alkohol...mam to chronicke uz desiatky rokov az teraz ma vsak zacal posledne dva roky boliet pod pravym brerom, po kolonoskopii a gastre nemamm nastastie polyp ani vred, zevraj toto. helikobakter negativny.