icon

Môže sa chrupavka regenerovať pri artróze?

misa_3
10. jún 2024

Ahojte. Mam 4 stupnovu artrozu v oboch kolenach,cize ziadna chrupavka.
Skolska medicina hovori, ze chrupavka sa neregeneruje, ze jedinym riesenim je vymena klbu.
V poslednej dobe som o tom viac citala a nachadzam vyskumy ktore hovoria, ze aj chrupavka sa regeneruje, avsak len za urcitych podmienok
1.strava ktora redukuje zapaly v organizme
2. Ziadna nadvaha
3. Pohyb/cvicenia
4. Doplnky vyzivy na chrupavku

Ma s tym niekto skusenosti?

Strana
z4
simsalabim
8. sep 2024

@veronika2021 nenavist v sebe nosis ty a ty tu prskas. Slachy sa zahoja. Infekciu vyliecis. Artrozu nie. Ty nechapes, aky v tom je rozdiel, bohuzial. Ale tak, snad si kazdy s artrozou urobi vlastny nazor.

aurora33
8. sep 2024

@veronika2021 ,,moja mama mala uplne vyzranu chrupavku v ramenom klbe,mala tusim 33 ked jej povedali,ze rukou hybat nebude a ak aj trocha,tak urcite nebude schopna rotacneho pohybu”
Toto bola prvá vec čo si napísala. Ani náznak o úraze, či navrhnutých slachach. Tak čo tu trepeš o tom že ja neviem citat, keď ty nevieš pisat.
Nemusíš tu prskat nič o nenávisti a podobne somariny. Len sa nauc popísať veci tak ako sú. To je všetko. Ale rozumiem musí byt ťažké keď niekoho prichytia pri klamstve. Teraz sa už z toho ťažko vyvlecies. Takže rada pre teba do budúcna: nevymyslaj si a bude sa ti ľahšie žiť.

misa_3
autor
3. feb 2025

@simsalabim ahoj, ako si dopadla na tych operaciach?

simsalabim
3. feb 2025

@misa_3 dobre, je to lepsie.

mimixxxx
3. feb 2025

Prp, platelet rich plasma, síce je na nižšie stupne artrozy, ale za opýtanie u odborníka človek nič nedá, ale to je asi na súkromné centru.

Strana
z4