icon

Môžem mať otravu krvi po štipnutí hmyzom?

8. júl 2024

Ahojte! Takáto čiara sa mi spravila na ruke. Kde vidíte na pravej strane tu bodku to je znamienko. Hore vyššie mám štipanec. Komár ma poštipol alebo čo. Osa alebo včela nemyslím si to by som cítil. Mám na nohe drobné rany, škrabance. Toto keď prejdem rukou tu čiaru tak ma bolí. Možno som sa poškriabal niečím. Ale strašne som v panike teraz, že ste písali niektoré, že to môže byť sepsa. Sepsa z čoho? Z poštipnutia? Teraz som dobral atb na zápal.
Mám ísť na pohotovosť?
Alebo čo mám robiť? Nechcem umrieť 😢😢😢
Mám strašný strach 😢😢😢

Môžem mať otravu krvi po štipnutí hmyzom?Môžem mať otravu krvi po štipnutí hmyzom?
Strana
z5
babulkomale
8. júl 2024

@taktotedanie preco by si nebrala vazne jej komentare? Nie je tu ona nieco ako guru, autorita?

lalenka33
8. júl 2024

Čím skôr vyhľadáš psychiatra, tým lepšie pre teba. Si chorý, ale na hlavu. Mám doškriabané celé nohy a ruky od černíc a žijem.

taktotedanie
8. júl 2024

@babulkomale guru? Autorita? To myslis vazne alebo si robis srandu? Poznas vobec vyznam tych slov?
Pleties pojmy s dojmami a hrusky s jablkami

autor
9. júl 2024

@dota6 posli som zvedavý

majamat
9. júl 2024

ja som mala dopichane cele prave predlaktie. vyrhavala som kvetiny, resp listy, po kvetoch zostavali tvrde stopky, od ktorych som bola dopichana + tam rastli aj ruze, aj na tych soms a sem tam zachytila. nedavno som mala nepekne mozole, paradoxne zo zametania piesku do skar,prekladali sme s mamou zamkovu dlazbu. kocky mali ostre hrany a kazdu jendu som viackrat chytila do ruk, mne keby chceli vtedy zobrat otlacky prstov, tak nemaju sancu, koza uplne zodrata.

ak robis nnejake taketo cinnosti, je uplne normalne mat skrabance, odreniny a niekedy sa stane,ze aj horsie rany. ak by bola z takychto ran sepsa, to by mal sepsu kazdy jeden clovek na svete velakrat za zivot.

jana_eyre_2
9. júl 2024

Podľa fotky ide vyslovene o dlhý škrabanec..
Môjho muža raz stipol ovad, velmi mu to opuchlo a od štípanca sa začala predlžovať čiara, bola ale do fialova, úplne inak pôsobiaca ako je na obrázku.. dali mu ATB, čiara zmizla..

autor
9. júl 2024

@majamat pracujem s drevom

autor
9. júl 2024

@jana_eyre_2 takže keby som mal nebodaj náhodou sepsu tak mam fialovej farby?

majamat
9. júl 2024

pri sepse nemusia byt ziadne pasy. sepsa je infkecia krvi, pasy su z infekcie ciev, nie vyslovene krvi.

majamat
9. júl 2024

tak to mi je dost divne, to nevies, ze ludia sa uplne bezne porania a ani zdaleka z takychto poraneni neyva sepsa?
z teba musia mat v praci radost.

jana_eyre_2
9. júl 2024

Čiara od uštipnutia značí infekciu zo stipanca, nie rovno sepsu a áno, ak by si mal infekciu, čiara by bola do fialova..

Keby si mal sepsu máš mnoho iných priznakov, ako je horúčka (čiže nad 39) triaška, bolesť celého tela a tak ďalej. Nie, sepsu nemáš a na ruke máš dlhý škrabanec od kartona s ktorými pracujes..

jana_eyre_2
9. júl 2024

Navyše, čiaru máš prerušenú (pri infekcií by bola súvislá hrubá a nevystupujuca z kože, inej farby), vyslovene keď som ju priblížila bolo vidno že máš narušenú kožu skrabancom.. taktiez druhé označenie vidno že máš taky istý škrabanec len kratší na inom mieste..

Skús si nájsť odborníka, ktorý by ti pomohol v zvládani takýchto strachov a našiel by s tebou príčinu.. aby sa ti ľahšie žilo v budúcnosti..

Mňa mrzí že duševné zdravie je na sociálnych sieťach takto stále vysmievane, ľudia čo trpia strachom tu často nájdu len výsmech a potom nikdy nebudú pátrať po pomoci aby im bolo ľahšie.. autor, tak ako by si riešil svoj fyzický stav so stipancom, ries prosím svoj duševný, aby ti bolo lepšie.. držím palce..

autor
9. júl 2024

@majamat tak ako sa potom zisti ze je to sepsa keď nie podľa čiary

autor
9. júl 2024

@jana_eyre_2 toto co je za fotku

jana_eyre_2
9. júl 2024

To je fotka ktorú si uviedol na prvej strane ty sám.. ja som ti len označila prerušenie čiary a druhý skrabanec

barbora854
9. júl 2024

@taynee moje dieťa ju v inkubatore prešlo trikrát a mám výklad priamo od primárky neonatologie ako vyzerá priebeh a nástup sepsy

barbora854
9. júl 2024

@zuzanita1609 moja dcéra 3x ako som už písala
Ja ti tu výklad dávať o sepse nebudem zapni google daj nejaký múdry článok a budeš múdrejšia aj ty

taynee
Odpoveď bola odstránená
zuzanita1609
9. júl 2024

Aj ja píšem o tomto priebehu pri sepse. Pomalý so zhorsujucim sa stavom postupne. Nemusíš hneď útočiť.

majamat
9. júl 2024

podla priznakov a vysetrenia krvi, odobera sa tzv hemokultura a predchadza jej bud hlboka rana, alebo nejaka infekcia, ktoru sa nedari zvladnut, sepsa nepride z cista-jasna. sepsa vznika ako komplikacia nejakej infekcie.

sisa_s
9. júl 2024

Este ho podporujte zeny v tychto reciach o sepse 😀 vidite, ze je hypochonder a uz sa so skrabancom vidi na are a vy mu tu este vypisujete uplne ine stavy, ktore dospeli k sepse

anavixy
9. júl 2024

@barbora854 tak ale nemozes porovnavat vcasnu (alebo aj neskoru) sepsu u novorodenca so sepsou u dospeleho cloveka. Vzdy je to postupne sa rozvijajuci stav. Ano, moze to byt velmi rychle, stav sa rychlo zhorsuje, ale nikdy to nie je z plneho zdravia. Aj ten novorodenec sa najprv musi nakazit bakteriou napr. prechodom posvou pri porode a az potom sa infekcia rozbieha a dieta ma tazkosti, ktore prve nasvedcuju tomu, ze ma sepsu. A presne tak je to aj u dospeleho, ktoreho telo ma ale vyrazne silnejsiu imunitu (teraz sa bavime o konkretnom zdravom cloveku co sem pise) a urcite by nemal tazky septicky stav z hodiny na hodinu, v prvom rade by mal celkove priznaky a v uplne prvom rade by musel mat bakterialnu infekciu, ktora by sa musela postupne rozvinut v sepsu. Nevidim nic zle na tom, co pisala Zuzanita. Hodnotis neporovnatelne.

babulkomale
9. júl 2024

@taktotedanie ano, samozrejme ze poznam vyznam tychto slov.
Nerozumies jednoduchej, aj ked ironickej otazke?

taktotedanie
9. júl 2024

Paneboze toto je nonsens, niektorym by sa mal obmedzit pristup na internet

mamina7070
9. júl 2024

nie nic ti nie vo vlastnomnzaujme vyhladaj psychologicku pomoc, butne ju potrebujes
prikladam fotky ako sa vpichnutie moze rozvinut ale to u teba nehrozi 😉

cacianka
9. júl 2024

Zajtra 8.00 volaj Marianum a objednaj si truhlu. Majú bohatý výber

autor
10. júl 2024

@mamina7070 takéto mám na bruchu

majamat
10. júl 2024

Vyzerá to ako skrabanec a stará modrina.

mamina7070
10. júl 2024

to vazne nevidis rozdiel ? ty mas len skrabanec a malu modrinu a nie nemas otravu krvi prestan sa sledovat

Strana
z5