Môžem mať otravu krvi po štipnutí hmyzom?
Ahojte! Takáto čiara sa mi spravila na ruke. Kde vidíte na pravej strane tu bodku to je znamienko. Hore vyššie mám štipanec. Komár ma poštipol alebo čo. Osa alebo včela nemyslím si to by som cítil. Mám na nohe drobné rany, škrabance. Toto keď prejdem rukou tu čiaru tak ma bolí. Možno som sa poškriabal niečím. Ale strašne som v panike teraz, že ste písali niektoré, že to môže byť sepsa. Sepsa z čoho? Z poštipnutia? Teraz som dobral atb na zápal.
Mám ísť na pohotovosť?
Alebo čo mám robiť? Nechcem umrieť 😢😢😢
Mám strašný strach 😢😢😢

Na sepsu mi zomrela pred ôsmimi rokmi príbuzná, lebo si nedala poradiť a zle sa rozhodla. Rodila doma iba s nejakou dulou. Po pôrode sa nenechala obzrieť a vyčistiť lekárom. Sepsu dostala asi šesť týždňov po pôrode. Týždeň bola v umelom spánku v univerzitnej nemocnici, kde ju riešilo mnoho primárov rôznych oddelení. Bolo však neskoro, už sa jej nedalo pomôcť.
Úplne neporovnateľná situácia s tou Tvojou, však?
Choď zajtra k lekárovi keď tu chytáš infarktové stavy, do rána isto neumrieš.
Také čiary mam všade po rukách od malín a buriny, krikov
Robíš v sklade s kartonmi a ty sa čudujes, že máš škrabance?začni sa liečiť na úzkosť a hypochondriu musí byť ťažké takto žiť.Presne som vedela, že budeš mať paniku po prečítaní prvého prispevku.Bud pokojný nič to nie je
Ty si z nás asi niekto robí srandu 🙄🙈
Opakujem, je to len skrabanec. Nic viac nic menej. Tak sa upokoj boze. To, ze niekto sepsu mal neznamena, ze ju majú teraz vsetci. Vytrhol si jednu vetu z diskusie a drzis sa toho ako kliest. Tolko tu omielas sepsu a ze sa bojis a zistil sk si vobec co to je ? Sepsa je otrava krvi. Chapes? Zapal. Infekcia. A ma aj prejavy zapalu. Tak sa hod do kludu vydenzifikuj skrabancek prelep bobenko a hotovo. Mimochodom moja svokre hrozila sepsa. Ale teda ani len náhodou to nebolo zo skrabanceka.
Nechcem nikoho urazit aj ked si to zrejme niekto tak zobere, ze tu len na psychiatriu posielame ale nie. Ja ti nechcem zle. Ale vazne vazne toto nie je vporiadku. Takyto strach z coho? Zo skrabanca ? To je hyponchodnria. Nauc sa s tym robit. Pracovať s tym. Lebo ta caka narocny zivot. Ked vsade budes vidiet takto cierno a len choroby.
@zuzanita1609 ty vieš čo je sepsa?sepsa ma veľmi rýchly priebeh !stav sa mení z hodiny na hodinu !a nie ako ty píšeš ?zazila si sepsu ?lebo moja dcéra 3x !nepis tu *joviny ak ani neovládas základne veci
A autor!ty si na hlavu ?ci to už aj chlapi majú panické stavy?sa zobuď
Dufam ze chodis na nejake terapie ak nie mal by si zacat lebo si dost mimo
Nečítam čo ti kto odpisuje ....som zdravotníčka (szš)Ak máš vážne obavy z otravy krvi,zavolaj zajtra svojej obvodnej lekárke,odporučí ti kodbekrvnéry....budeš po nich kludnejší
*Krvné odbery
@barbora854 sepsa je otrava krvi a ľudský rganizmus bojuje určitú dobu, nevravím,že mesiace,ale nepríde to zo dňa na deň. Ak som sa ťa dotkla, prepáč,ale áno zažila som.
nemyslim si , ze mas sepsu.. ale lieci sa to atb.. ale tak mozes na sepsu neliecenu aj zomriet.. ale to presne ako pisu vacsinou velke rany.. respektive rany ktore nevycistis..
@mamasrnka1984 taketo škrabance mám na nohe
@mamasrnka1984 ale aké príznaky ma sepsa?
Tak najskôr dáš škrabanec a teraz toto?? Myslím,že ... prázdniny.
Zrus si socialne siete. Nepozoruj sa tolko. Zamestnaj sa niecim, pomahaj. Este som nezazila tolko hypochondrie u jedneho cloveka. Uzivaj lieky od psychiatra. Ked nepomahaju, nech zmeni liecbu, alebo sa daj hospitalizovat.
Pises na MK takze internet pouzivat vies. Takze vies aj hodit do google co je sepsa a ake ma priznaky. Hm najprv das miniskrabancek a teraz toto ? A toto mas z coho ? Pretoze predpokladam ze o tomto vies z coho to mas
Anjelicek26 ??? Nebrala by som vazne ani jeden jej komentar
Nie nedostanes otravu krvi a nie nezomries a nie nemas ist na pohotovost
Pouzi betadine vydenzifikuj
Asi ťa trošku sklamem ale raz každý zomrie ale myslím, že v tvojom prípade to nebude na otravu krvi 😁
Autor, budeš v poriadku. Si dospelý človek. Sadni si a skús to predýchať bez koňa (modrého, hej? Aby bolo jasné) nič ti nebude. Nechce sa mi veriť, že za celý svoj život si nemal škrabanec. :D normálne to dezinfikuj a o tri dni si ani nespomenieš, že si tam niečo mal. Keď chceš, pošlem ti foto ako som sa porezala ja a ani som si to nedala zašiť :D lebo nemám rada lekárov.
a co robis prosim ta, ze mas tolko skrabancov?? tak zranim sa, tak si to umyjem vodou, mydlom, strieknem dezinfekciu a prelepim, to je zaklad.. ved chod s tym k doktorke.. nech to ona povie, co s tym.. mozes si to aj teraz strieknut dezinfekciou, lebo mas to nepekne.. ale to sa robi predsa hned po zraneni a nie o pol dna
@taynee podobne 😞 a kým to zistili,bolo už neskoro.
Mne sa nezdá nič ani na tej ďalšej fotke čo teraz pridal. Normálny škrabanec, červené okolo lebo je tá koža podráždená. Nič viac.
Najhoršia je psychika autora a tá potrebuje pozornosť lekára