icon

Môžem odmietnuť operáciu? Skúsenosti a rady

26. dec 2024

Môžem odmietnuť operáciu? Máte s tým reálnu skúsenosť? Ďakujem.

Strana
z2
simsalabim
27. dec 2024

@rozculena oni su tym zapisom chraneni - ak sa skomplikuje stav, tak je tam zapisane, ze ti ponukli liecbu a ty si odmeitla.

janinah
27. dec 2024

@rozculena zápis znamená to.ze ak hnisu z dutín dostaneš zápal mozgových obalov tak dr.bude krytá.lebo ty si odmietla tzv.rychlu liečbu teda punkciu dutiny a výplach hnisu.. samozrejme.ze existovala aj iná liečba a to ATB.len to trvalo dlhšie....
Vtedy bola punkcia dutín skoro štandardnou liečbou.dnes je pri tejto dg štandard niečo iné...aj preto.lebo ľudia chodia na ORL.s menej zanedbaným nálezom v dutinách ako pred 20_30 rokmi...
Reagovala som preto.aby to nevyznelo.ze lekári navrhujú invazívne postupy za každú cenu..áno.existuju aj menej drastické postupy.ktore ale nemusia byť pre pacienta tou lepšou alternatívou.
Osobne si myslím.ze autorka svoj postoj po rokoch oľutuje.hlavne.ak sa jedná o kosť v nohe...ale to už je jej vec.

rozculena
27. dec 2024

@simsalabim
@janinah
ja som to myslela s tým zápisom tak,že ona si myslela,že ma vystraší a ja budem súhlasiť.
Doslova na mňa vyštekla,že mi to zapíše do karty.Po mojom odmietnutí bola oveľa príjemnejšia,čakala som,že bude pokračovať v tom hnusnom tóne.
Dala mi atb.
Prepichovanie nosa ona navrhovala každému,sedelo tam možno aj 5 ľudí s tými ihlicami v nose.Môjmu otcovi to robili deň predtým,doteraz mu sopeľ nekontrolovateľne tečie,rovnako bývalej kolegyni...preto som to nechcela
Keď som bola pred pár rokmi na ORL,už tam bol iný lekár,veľmi príjemný,všetko vysvetlil dopodrobna,vyšetril ma s kamerou a potom mi povedal,že ja mám jednu prepážku nakrivo,tak keby mi to hentá prerazila,tak neviem,čo by mi tam všetko dojebala......

petermafo
27. dec 2024

Mňa by zaujímalo opačne keď je termín na operáciu kde pacient človek podpíše súhlas ako aj že nepôjde inde na operáciu ako kde je plánovaná.A je oboznámený atď.Že keď náhodou by predsa išiel inde teda skorej kde by vedeli operovať a nemusel toľko čakať.Keď už podpísal tlačivo že sa dá operovať kde sa lieči a lebo bol už v minulosti operovaný.Lebo rozdiel je odmietnuť zrušiť alebo ísť inde a hľadať kde sa dá skorej operovať.

earlgrey
27. dec 2024

@petermafo Moja mama podpísala, že súhlasí s operáciou, ktorá bola naplánovaná o 2 týždne od podpisu. Po niekoľkých dňoch išla do nemocnice a povedala, že odmieta operáciu, nech to zrušia. Bez slova zrušili.
Ty keď si nájdeš iného lekára a iný, skorší termín, oznam to tomu prvému lekárovi, že si si našiel iného lekára, ktorý operáciu vykoná skôr a nech zrušia termín.
Žiadna veda, neodkusnú z teba 😉

petermafo
27. dec 2024

@earlgrey To je pravda tie tlačivá poučenie človeka zo zákona atď.Davaju každému teda doktor indikujúci operáciu dátum súhlas podpis.Aj keď je to dosť vždy risk nakoľko nikde není zaručene aj keď dajú skorší termín inde.Lebo aj tam dajú podpísať rovnako súhlas ale aj že je možné riziko s kapacitných či iných dôvodov odložiť operáciu atď.Može sa stať že inde dajú skórej termín.Človek zruší kde má ísť.A smola by bola že by druhá nemocnica zrušila odložila skorší termín s nejakého dôvodu.Človek by bol náhraty.Aj keď si mislym že dôležitý je čas do času pred operačného vyšetrenia v danej nemocnici.Kde sa keď niekto ruší tak večinov choroba infekcia atď.Ideal by bol systém register na operáciu kde by boli termíny na viacerých nemocniciach na výber.Podla diagnózy a operačného zákroku.

petermafo
27. dec 2024

@petermafo Samotné poisťovne niektoré majú 180-90-60 dní podľa Dg lehoty termíny.Aj keď mi to príde ako horúci zemiak idiot človek by musel chodiť po nemocniciach odsedieť a pirát sa nezooerujeťe má skórej.A tam by mu povedali šak už mate termín čo chcete asi tak nejako.Hlavne keď už človek chody nejakú dobu kde má byť operovaný.

Strana
z2