Môžem podať sťažnosť na zubára?
Ahojte,
mam svojho zubara roky rokuce (cela rodina k nemu chodime), a nikdy mi ziaden kaz nenasiel okrem jedneho (ktory som uz mala ked som k nemu isla 1x) a plomboval mi ho rok dozadu.
Preventivky (posledna 2,5tyzdna dozadu) boli typu, boli vas nieco? A ja ze nie, a on ok vsetko v poriadku. … az do vcera.
Ked som absolvovala dentalnu hygienu v sukromnom zariadeni a tam este pred zacatim hygieny mi bolo oznamene ze vidi 5 kazov!!! Ano 5!
Tak ma objednali na rtg, (aj sa ma pytali kedy mi bol robeny naposledy asi tak 15rokov dozadu), ktory ukazal az 9!!! A este to nemusi byt ani konecne cislo!!
Ja cela zhrozena, do placu mi bolo aj je.
Zubarka mi hovori, ze mate tu staru plombu, ktora musi ist von lebo mate zapalene dasno.
A ja ze aku staru, ma presne rok! Ona zhrozena este viac ci to myslim vazne.
A moja otazka znie, da sa s tym nieco robit?
Za opravu tychto zubov, ktore zanedbal moj zubar zaplatim asi 700 eur.
možno to sú malé kazy. nechcem sa ho zastávať samozrejme.
poriadne spravená preventívka sa robí aj viac minút , nie len šup - šup a hotovo.
dcére povedala lekárka že má pusu plnú kazov - poslala nás do nemocnice. Dieťa uspali a nenašli ani jeden jediný kaz... mm poslali do čerta že načo prišiel s deckom...
samozrejme som to lekárke povedala, zostala dosť zaskočená.
@mk1111111111 tiež nevidím význam vypisovať úradom.... aj tak nič s tým nespraví. lekári majú výhovoriek kopu...
@mk1111111111 tie kazy su viditelne okom kedze dentalna len pozrela a hned mi povedala co vidi. Takze ani rtg by nebolo treba.
ti poviem, ze 700EUR za tolko kazov je este super suma. A verim ti ze to takto dopadlo, ja som mala takuto zubarku, dokonca ja som si v zrkadle nasla kaz a ukazujem jej to ze toto.. aj ma to uz potom bolelo, bolo to vidno, pri cisteni medzizubnou nitou, kefkou.. ja som isla vyskocit az po plafon od bolesti a ze nic.. jedina pomoc bolo vymenit, recenziu napisat riadnu ako sa patri (o tom, ze som sa roky trapila s inym problemom, skoncila nakoniec na maxofaco chirurgii, mam to totalne zanedbane, neriesila nic. ze to nabuduce ani nehovorim.. a reklamu si robi do dnes.. aka spickova zubarka, aj z reklamy v telke sa na nas usmievala pred nejakou dobou :D)
neveim ci pochodis, neviem ako sa toto da riesit... Nerozumiem, ze ti nerobili v ramci prevencie rtgcko, u nas sa robi kazde 2roky cca, mne ani na NOM nevidela kazy, ktore druhy zubar mi hned ukazal... aj teraz aj dcere, aj mne zubarka, robi kazde 2 roky rtg, ak prideme, ze nieco sa nezda urobi zahryzove hocikedy.
A co je napr horsie, ze mojmu chlapovi robila korenvou vypln.. ci ako sa to vola, neskutocne bolesti, penaize za to dal... a zle mu to spravila. Musel si to ist dat o cca rok opravit, co cely ostal spuchnuty uboleny do sukromenej amb, a cela sranda ho vysla cca 1200EUR. Jeden zub.
Proste aj tu plati, doveruj ale preveruj. Kontroluj si zuby, dentalne hygieny pravidelne a u ineho zubara ak sa da atd.
Ja si zase davam vsetky kazy ukazat, lebo nedala by som si len tak, prerabat dookola plomby atd. V tomto sa mi moja zubarka teraz paci, ze povie, ze tato plomba uz sa farbi,ale kaz tam nie je, nechame ju tak.. niekto ide menit zaradom vsetko... ved treba zarobit. A potom korunky riesit a kadeco, ved ten zub nevydrzi dookola osetrovanie a velke vyplne ziadna vyhra nie su podla mna.
Ono ty starší zubári sú taky bohužiaľ. My sme preberali ambulanciu po jednom takom a tiež pacienti kazdy rok chodili na preventívnu a každý ktorému sme robili mi sme našli par kazov. Každému sme rtg zahryzove robili lebo to sa ma pri každej prehliadke a každý presne tak isto zhrozený. To sú kazy ktoré vidno len na rtg, pripadne sú pod kameňom. Ale on nevidel aj také ktoré bolo vidno voľným okom
@deti95060810 toto som mala s dcerou, ze mala na stolickach take povrchove "kazy", proste z vonku v ryhe trochu cierne ale ani to neslo do zubu... a straaaasne lamentovala nad tym celustna ortopedicka, az som to silou mocou isla opravovat.. a ako fakt moja zubarka nechapala, ze co na tom vadi = oprava trvala 10minut, iba ma stala kopec penazi a nic. Cize mohli to byt taketo kazy... to co jeden lekar povazuje za strasny problem, iny neriesi...
@kittykat22 ja sa ho nezastávam, len mi príde divné, že nebola 15 rokov na rtg a ju ani nenapadlo sa na to opýtať. Dnes je to bežná súčasť prehliadky 🤷🏻♀️
Tak vies, mne sa stalo nieco podobne, s tym ze 18 skrytych kazov. Nasledky to ma dodnes. Uz su to roky, ale bol to pre mna velky sok.
Sama píšeš, že sú viditeľné okom. Takže sa pýtam zase, ty si ich nevidela? Lebo toto nechápem. Vidím kaz, idem za Dr.
Pridám sa, tiež som takto dopadla, moja prvá zubárka išla do dôchodku, niekoľko rokov po sebe žiadne kazy, sama som bola prekvapená a potom som prešla k mladej zubárke, urobili panoramatický snímok a kopa kazov 🙄
700e za tolko zubov je ozaj nic aj ked viem ze je to stale dost. Ja len za 1 dam cez 800 .. boa.
Inak ja som prekvapena ze si neodisla hned ked Ti robil taketo slovne preventivky. Tebe to nebolo cudne ?
Aj môjmu mužovi povedali, že ma 10 kazov , vypočítali mu cenovú ponuku opravy asi na 1500e a ja som mu povedala, nech ide aj inde a tam zubárka, že ma maximálne 3 kazy, že robí sa biznis presne aj so zdravými zubami.. ešte by som išla na Vašom mieste za ďalším zubárom, aby to bolo úplne objektívne.
Aj my sme mali taku neschopnu zubarku. Ani neviem čo ma prinútilo ísť inam, bolo to dávno. Ja som sa tak všeobecne cítila dosť zle v tom obdobi. Nevedelo sa prečo, zuby boli ok. Až nový zubár sa ma opýtal ked pozrel jeden konkrétny zub, či sa cítim dobre, či nebývam chorá! To nie sú len tak neškodní neschopaci títo trubirohovia. Oni ľudom vazne poškodzujú zdravie. Mňa dokonca poslala na RTG a tvrdila, že to je ok. Nový zubár sa len za hlavu chytal.
Môj muž u tej blbky ostal ešte roky, nedal si povedať. Že ved je lacná a všetko pozrie, trochu ošetrí a on šťastný že nemá kazy. Doplatil na to strasne a stalo to hromadu peňazí. Lenže jeho blbosť, ja som mu to hovorila, že ona klame, keď tvrdí že je to ok.
Ty len celú rodinu informuj ako riskujú, lebo taky hlboký utajený kaz sa zrazu prejaví najradšej na dovolenke alebo cez sviatky.
A ak tomu bláznovi ešte pôjdeš, povedz mu ako si robí robotu.
@petronelag prečo by to muselo bolieť? Tiež som prešla k inému zubárovi, chodila som na preventívky a všetko som mala v poriadku.U nového zubára po rtg sa objavilo kopu kazov,aj pod plombami,a dokonca jeden mrtvy zub pod mostíkom ani nebol vyplnený.
@babushkaem mne každý kaz ukázali na snímke,takže žiadny kaz si nevymysleli
@babushkaem toto sa stalo aj mojej sestre, plakala mi do telefónu že zubár jej našiel 15 kazov…šla k inému, to isté vyšetrenie a že žiadne kazy, len zafarbenie skloviny…ten prvý sa už aj chystal ju objednať na prvé vŕtania
@13uzivatelka11 ja by som chcela vidieť,ako by si ty videla moje kazy pod plombami
@rozculena ale ona ma 5 kazov a jednu plombu, ved píše že na dentálnej hneď videla tie kazy..
A na dentálnu si bola prvý krat v živote ?
Ja som tiež prechádzala k novej zubárke a nasla mi cca 10 kazov. Ja sprostá som ešte nevedela ako to chodí, dala som sinich urobiť. Teraz po rokoch vidím ze chcela zarobiť...na rtg vidieť kadejaké tiene, ja nechcem urážať niečím odbornosť ale kľudne tam ten kaz nemusí byť...dala by som si pozor na nového zubára a neudavala hneď starého...pripadne bybsom išla k dalsiemu
@nikaeli lenže to je presne to, ze ona pravdepodobne nemá odkiaľ vedieť ze to je súčasť prehliadky keď jej to zubár nikdy nerobil. Ja som tiež menila po 20 rokoch rodinného zubára a pozerala som co tam so mnou robili na prehliadke 😅 odhliadnuc od toho keď si u lekára tak veríš tomu ze robí to co ma. Aspoň bude vedieť do budúcna 🙂
Menila som zubárka, keď som bol dospelá. Ani tí nejdem písať, čo som s ňou zažila (nič iné som nepoznala, tak som myslela, že je to normálne) a koľko kazov som mala (zuby ma neboleli, ale kazy tam boli, keď do toho ďalšia zubárka zavrtala, tak mi nebolo všetko jedno-sama som nechcela injekciu, potom dopichla 😂)
Moja kamoška do 19 rokov žiadny kaz. Keď zmenila zubárku, lebo ju bolel zub a ona tvrdila že je oki, tak skoro odpadla koľko kazov mala.
Moji rodičia to isté. Môj otec ma 66 rokov a svoje zuby, neviem akým šťastím pri tom k akej zubárka chodil
Spravodlivosti sa ale nedockas, podľa mňa. Ak áno, tak daj vedieť ako si dopadla. My sme to so starými zubarmi už neriešili. Toto je pomerne bežné, čo som počula
Tak to je no, môj muž bol ja parádnej klinike v HE,porobili mu zuby, potom sa prestahoval, našiel si nového zubára a bum , pod plombami asi 7 kazov,museli mu robiť mostík. A samozrejme na hygienu treba chodiť každého pol roka.
Nezastavam si tvojho zubára, divné že ani raz nerobil rrg, mne moja robí každý druhý rok a vždy to odvodmi tým že nie každý zubný kaz zbadá bez RTG, stačí že je pod plombou a pri bežnej prehliadke ho nevidí.
A teda ty nechodis každý rok na dentálnu hygienu?
My sme dali za zubara 1700....6 kazov.....
@tatisna presne rak....ja rtg snímok odmietam platit...chce ho každý zubar robiť....vždy keď vojdem s detmi do ambulancie.....dnes platil 153 eur oprava zuba u dieťaťa.
@tibor79 nevznikne po výplňou ale najčastejšie v medzizubnom priestore, prípadne keď je vypln vedľa nej ak je tam štrbina. Najčastejšie pri amalgamovychvyplniach sa to stava. Pri bielych málokedy a ak je ľahšie opravitelny vyberie sa len pokazené, vie sa na seba naviazať. Amalgam musí ísť celý von. On sa aj zmrstuje a funguje podobne ako kov. Robia sa tam mikrospari a cez tie sa dostanú baktérie do zuba. Preto sa upúšta ID jeho použitia a samozrejme aj to olovo v ňom mu nepridáva. Ale zase sa dá použiť aj vo vlhkom prostredí. Ale teraz už je tak všetko ďaleko ze nie je problém ani s bielou výplňou.
@ronie338
@tibor79 to zaujalo aj mňa. Mám 7 rokov mŕtvy, vyplnený zub. Na poslednej preventíve mi zubárka povedala, že mám pod bielou plombou kaz. Nie medzizubný. Uprostred zuba.
Autorka ako si teda čistíš zuby, keď dentálna hygienička videla tvoje kazy už na pohľad? ty ich nevidíš? lebo ja keď dočisťujem zuby medzizubnou kefkou a niťou, tak vidím, čo mám v puse.. nie som síce zubárka, ale inak sfarbený zub, či čiernu bodku vidím a viem, že tam nemá čo robiť..

Udas ho za co? Ze nevidel kaz? Nakolko nemas dokaz z predoslych rokov z rtg, nevienm; ci by si pochpdila. Povie, ze si pred rokom mala 1 kaz a ten opravil.
Bud rada, ze sa to poriesilo a kazy sa nasli. Daj opravit cim skor a mas po probleme. Akurat mozno, skontroluj, co na teba za tie rpky nauctoval, ak nieco uctoval, za to ho mozes nahlasit