Môžem sa počas koronavírusu stretávať s priateľom?
Ahojte.
S priatelom nebymave spolu, ale v rovnakej obci.
V byte byvam so starymi rodicmi, s mamou ktora denne cestuje do prace vlakom, chcem sa spytat, moze ku nam chodit priatel na navstevy, pripadne ja k nemu, alebo mame aspon tie dva tyzdne vydrzat od seba ? Momentalne pracuje z domu, nikam nechodi.
Ano, viem vydrzat bez priatela dva tyzden, vobec nejde o trtkačku, ako bolo pisane, boze 🙈 ide o to, ze chodi nam aj pomahat do domacnosti, pomoze mi s nakupom, narube drevo, ano aj bez toho viem vydrzat. Skor neviem ako vyriesit maminu dennu dochadzku do prace vlakom.
@philis10 ty musíš mať farmu alebo si nemohúca, ak ti priateľ musí chodiť pomáhať do domácnosti. Tu ženy majú po niekoľko detí, muži robia do večera, alebo v zahraničí a nemá im kto pomáhať. Sa spamätaj, mladá baba a frajer jej chodí pomáhať. Veď je to v provom rade domácnosť tvojej matky, otca. keď prídu z práce je asi všetko urobené, urobil potencionálny zaťko. Dobre to máte zariadené.😅
@philis10 nedá sa mamine prejsť na home office? Pripadne ísť za lekárom a nechať sa vypísať na pnku, lekári to teraz dávajú za menej prísnych pravidiel. Ak máte v pohode lekára, pochopí, že žije v spoločnej domácnosti so staršími rodičmi a boji sa nákazy. Nech to aspoň takto skúsi
@philis10 tak bolo by super keby si vzala tie dva týždne dovolenku. Skús ju prehovoriť. Jasné, že korona nevymizne za dva týždne, ale teraz sú to rozhodujúce dva týždne. Presne pred týždňom sa potvrdil prvý prípad. Teraz sa medzi nami pohybujú ľudia, ktorí ešte nevedia, že sú nakazení. Keď vo vlaku zajtra bude 1 nakazený, ktorý o sebe ešte nevie a ďalších 30 zdravých je iné ako keď si 25 zdravých vezme dovolenku a bude tam len 5 zdravých ľudí. To je sakra rozdiel, skús jej to vysvetliť. Prípadne autom by nemohla chodiť? Ideál by bol keby si teraz vzala 2 týždne dovolenky a potom by ju niekto vozil do práce. Máme tú výnimočnú situáciu, to si vyžaduje výnimočné riešenia.
@ysseba autom zial nemoze, nema vodicsky a nikto od nas nepracuje v meste kde ona, takze nema ju ani kto vozit. Skusim ju este prehovorit na tu dovolenku alebo pn, aj ked nemyslim si ze budem uspesna, ale cudujem sa ze jej to sam zamestnavatel nenavrhne ked vedia ze cestuje.
@oli18 Ale no no no... Zas je pekné keď priateľ príde vypomôcť. Lepšie akoby sa mal prísť len nazvime to debilne, len sa "nažrať" alebo zatr.kať si, či? Ja by som si radšej vzala za manžela chlapa o ktorom viem, že mu robota nesmrdí a vypomôže bez hundrania ako takého, ktorý nič nerobí a čakala by som, že po svadbe zááázračne začne niečo robiť. Či? Autorka píše, že býva so starými rodičmi a mamou. Nie som vyznávačka deľby domácich prác, ale musím uznať, že rúbanie dreva je viac mužská práca. A je milé, že to príde narúbať priateľ a nenechá to na jediného chlapa v domácnosti = dedka 😉 Autorka nemá auto, ani jej mama, preto chlapská ruka určite príde vhod pri vláčení nákupu pre dospelú 4 člennú rodinu.
@philis10 Hmmm... A priateľ má auto? Že by teraz keď pracuje z domu, žeby ju vozil (samozrejme na benzín by ste mu uhradili) a potom by si vzala dovolenku? Máte to blbé. Ale ak sa to inač nebude dať, tak aspoň to rúško, ideálne respirátor by bol vhodný, i keď tieto veci sú vypredané. Dnes som videla predpredaj respirátorov 😀 Pobavilo ma to - predpredaj = ako na nejakú populárnu hudobnú skupinu, alebo knihu od známeho autora 😀
@philis10 Ja ťa chápem, viem ako si to myslela, čítam aj komentáre.
@retatka Áno, otázka bola tak postavená. Ale ak chceme radiť (dobre radiť) , treba čítať aj medzi riadkami, teda v našom prípade komentáre. Vieš.... Aj k psychológovi príde matka s tým, že syn má problémové správanie a v škole a zlé známky. Nesprávna psychologička rieši výhradne známky a to ako syna viac cepovať a motivovať k dobrým známkam, hlbšie nerieši. Tá lepšia psychologička skúsi pátrať v rodinnej anamnéze a pátraním zistí, že zlé známky sú len odozva, reakcia na povedzme rozvod rodičov a jeho zlé interpretovanie. Vieš čo tým myslím? Že ak sa nám človek zdôverí s problémom, možno je jeho problém v skutočnosti iný, len si to ešte ani on sám neuvedomuje. Myslím, že aj tu s to stalo - autorka sa pýta na stretávanie sa s priateľom, ale vlastne až počas diskusie ako sa jej začali ponúkať iné a nezávislé pohľady na situáciu zistila, že nie priateľ, ale cestovanie vlakom jej maminy je rizikové a v prvej línií má riešiť práve to. Od toho sú diskusie - aby sme si rozšírili uhoľ pohľadu vďaka iným ľuďom a ich názorom 😉
je to jednoduché,rob čo musíš...musíš ísť do práce?áno....musíš ísť kúpiť potraviny?áno....musíš žiť s mamkou v jednom byte?áno....musí k vám chodiť dalšia osoba? NIE....

@klaris621 MOžná by bylo fajn zkusit napsat bez výsměchu a ponižování, zkusíš to příště? Díky. Ne každý má dostatek informací a možná potřebuje poradit.
@philis10 Mrkni sem, třeba ti to pomůže: https://www.modrykonik.sk/zdravie/koronavirus-je-tu-zostante-doma-spomalite-epidemiu/
Zpomalit šíření viru může pomoci každý z nás zodpovědným chováním, pokud se maminka míjí s dalšími lidmi - cestováním - je docela fajn nápad se od sebe oddělit.