Priateľ uprednostňuje kamarátov

11. apr 2022

Ahojte, čo by ste si pomysleli o tomto? Žijeme s priateľom v jednej domácnosti už dva roky. Obaja sme z jedného mesta a obaja vo štvrtok po práci odchádzame na Veľkú noc domov k rodičom. Keďže ideme na viac dní, budeme mať aj viac vecí, priateľ má auto. Včera večer mi oznámil, že vo štvrtok po práci berie kamarátov (sú z rovnakého mesta ako my dvaja) a že ja mám ísť teda vlakom. Nemám problém ísť domov vlakom, hoci nadšená z toho zrovna nie som, pretože vlaky budú preplnené, ja sama budem mať dosť vecí a stíham najskôr vlak o ôsmej, ktorým som doma o pol jedenástej a to si ešte musím volať taxík/otravovať rodičov, aby po mňa prišli na stanicu. Viem, že v prvom rade on rozhoduje o tom, koho vezme svojím autom, ale príde mi kúsok zvláštne, že uprednostní kamarátov a priateľku nechá cestovať po tme vlakom, ovešanú ako vianočný stromček. Povedala som mu, že ma to zarazilo a on sa urazil, že bude pred kamarátmi za de*ila a ak chcem ísť, môžem si zobrať iba jeden batoh, lebo kamaráti budú mať veľa vecí. Tak nech mu prídu nabudúce kamaráti oprať špinavé trenky a navariť mu. Čo by ste si pomysleli? Som iba ja ,,príliš rozmaznaná”?

melanta
11. apr 2022

Nie som zástanca radikálnych riešení. Ale v tomto prípade išla by som vlakom a už by som sa k nemu nevrátila, zbalila by som si všetky veci a zobrala. Ako sorry, ale neostala by som s chlapom, ktorý ma pošle domov vlakom, aby mohol zobrať kamarátov. A je úplne jedno, či by sme spolu žili mesiac alebo 2 roky. Jasne ti ukázal, kde je tvoje miesto. Povedala si mu, ako to vnímaš a jeho reakcia bola aká bola. Pre mňa by toto bol koniec, ani by som nediskutovala s ním.

sense
11. apr 2022

Ja som velmi tolerantna osoba , ale toto by som netolerovala...aby on zobral kamaratov a ja sa mala treoat vlakom... myslim ze by mal na velmi dlhu dobru doprate osrane trenky,
A teda nechapem co ma kazdy tolko batoziny kvoli par dnom volna

janinah
11. apr 2022

Jasne ukázal kto je u neho priorita.Tak by som mu tiež jasné ukázala.ze pre mňa nie je životnou prioritou prať akurát jeho špinavé gate.Chlapov je na svete dost...a nezdá sa mi.ze by odhliadnuc od tejto situácie bol váš život idealny.Porozmyslaj.ci sá chces vrátiť do spolocneho bytu ešte ....Nevies si inak zohnať odvoz napr príde pre teba autom otec.brat?

caroline_
11. apr 2022

Nie si rozmaznana. Ako sorry,ale urcite mal uprednostnit teba,to ako nie je o com..neviem no, ja by som uz asi bola nezadana..

caroline_
11. apr 2022

@caroline_ a ze bude pred kamaratmi za debila, a ze bude pred tebou za debila mu nevadi???? Och,dufam ze ma max 20 rokov. Chlapček.

sapa20
11. apr 2022

Jasná volba.
Daj mu navždy zbohom.
Fakt toto urobiť po 2 rokoch je ukážka toho ako ťa má rád.Radšej z krátkej cesty zísť ako celý život blúdiť.

autor
11. apr 2022

Ďakujen za rady, ale nebudem sa s ním kvôli tomuto rozchádzať. Toto je taký prvý exces dá sa povedať, doteraz sme mali úplne normálny vzťah, nikdy som nemala pocit, že by som preňho nebola prioritou. Jasne som mu dala najavo, že máme tichú domácnosť a že sa má zamyslieť, takže dúfam, že sa do štvrtka ešte spamätá.

cyberk
11. apr 2022

Ty si dobre neinteligentna 🤣 maj uctu k sebe, s takym chujom by som nechodila ani keby mi zaplatili 🙏🤣
Zena ma byt na prvom mieste u chlapa a ked mu nevadi ze pojdes vlakom po tme zatial co on vezme kamosov tak to je dobre ubohe ⚰️

loginexistuje
11. apr 2022

Ako ticha domacnost je nanic prestan mu varit prat upratovat po nom nech sa naje u kamarata

melanta
11. apr 2022

Jaj, potom je táto diskusia zbytočná. Tichá domácnosť? To je čo? To je viac trest pre teba ako pre neho. Dúfam, že mu nič neuvaríš, nepripravíš žiadne jedlo, neoperieš ani ponožku. Inak si fakt hlúpa. Lebo toto skončí vieš ako? Že aj tehotná pôjdeš vlakom, aj s deťmi pôjdeš vlakom, lebo on má kamošov. Ak by si bola čo i len trochu nesprostá, tak by si vedela, že prvý exces je vždy začiatok a po prvom prichádzajú aj ďalšie.

autor
11. apr 2022

@cyberk ďakujem za názor na moju inteligenciu. Slušne som sa niečo spýtala, asi som naozaj ,,neinteligentná”, keď som očákavala aj slušnú odpoveď. Myslím si, že na základe jednej situácie sa nedajú posúdiť dva roky vzťahu. A áno, ,,tichá domácnosť” pre mňa znamená presne to, že si robí všetko sám.

reni666
11. apr 2022

ja by som si zavolala pekného kamoša aby ma zobral domov a ukázala, že nie som odkázaná na neho

mariejenka
11. apr 2022

Tu ani nieje o com, ... Prečo by milujúci partner/partnerka frajer/frajerka toto robil? Nenapadlo by ma toto,ze frajerovi poviem ,ze berem do mojho auta kamošky,a ty si choď jak chces. On niečo kamosom nasluboval,a pritom zabudol na teba? Alebo ta rovno pred nimi ponizil,aaale sak ,(vymyslim si )Dominika pojde vlakom....no urvalo by mi vsetky poistky...!!! Urazilo by ma to neskutočne,a dala by som mu to velmi pocítiť! Ked chcel kamošom pomôcť,mal ponúknuť len odvoz ich batožiny a oni nech idú vlakom ,nie ze frajerku s ktorou byva,a mate úplne rovnakú cestu domov posle na vlak.
Jooooooj toto sa nerobí

zmrzlinka2021
11. apr 2022

Sorry, nech veci kamaratov vezme do auta, ty s nim a kamosi pekne vlakom.
Tu by mi pri frajerovi blikala kontrolka, pretoze ty ako jeho frajerka a raz buduca zena mas byt pre neho prioritou č. 1.

PS: to fakt mu varis a peres trenirky?

autor
11. apr 2022

@zmrzlinka2021 varím u nás väčšinou ja a keď mám várku čierneho zrovna, tak nebudem zas dávať jeho trenky bokom. Trochu baby, neviem, veď vy snáď, keď žijete s vašimi polovičkami, ich veci neperiete a keď varíte, tak oni si nemôžu nabrať?

zmrzlinka2021
11. apr 2022

Tak ale ja uz mam manzela, ale frajerovi vyvarat...

autor
11. apr 2022

@zmrzlinka2021 veď spolu žijeme v jednej domácnosti ako keby sme boli manželia. On ku mne nechodí na návštevy, normálne platíme všetko na polku, vrátane potravín, máme spoločný rozpočet na domácnosť.

melanta
11. apr 2022

Ale varím aj chlapovi, aj mu periem. Ale môjho by nikdy nenapadlo poslať ma vlakom a ísť s kamošmi.

sapa20
11. apr 2022

Tu nejde o varenie a pranie keď žiješ s niekym v jednej domácností. Tu ide o to, že, sa na ňu 💩 kvôli kamošom.

kleopatra114
11. apr 2022

Wau , ja som veľmi tolerantná manželka , ale toto by u mna naozaj neprešlo . A myslím , že ani moj muž , ktorý má niekedy fakt blbe nápady , by na toto neprisiel .

melanta
11. apr 2022

Máte spoločnú domácnosť, ale domov pôjde s kamošmi a teba poslal vlakom. Jasne ukázal, kde je tvoje miesto bez ohľadu na spoločnú domácnosť. Dievča, tebe niet pomoci.

jaskolka
11. apr 2022

Pozri, toto by ti mala byť prva výstraha, že nie si pre neho na prvom mieste. Lebo chlap ktorý posle priateľku v noci vlakom lebo on musí brať kamošov nie je chlap, ale drzé čudo.Premyslaj, či fakt chceš s takým človekom byt, čo ti jasne ukázal, že si menej ako kamaráti.
Nie si rozmaznaná. Toto je cez čiaru, môj manžel keby mi to len navrhol, tak by dostal riadne "kvapky"
To, ze doma v spoločnej domácnosti varis pre oboch aj dáš do práčky, je normálne. Tak funguje 99%párov
Ale toto, čo urobil on, jednoducho do vzťahu nepatrí. Je to neuctive, negentlemamske, skrátka nevhodné

sapa20
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evkano1402
11. apr 2022

tu nejde o to, ze ci sa spamata, lebo on sa nespamata, nebude predsa za debila...
Skus sa zamysliet, kebyze mate spolu dieta...isla by si s dietatom, kludne aj starsim vlakom? A je mi to luto, toto vobec nie je v poriadku, ale ze vobec ☹

solange7
11. apr 2022

To je zasa co za dementa. Ja uz ani neverim, ze toto niekto moze mysliet vazne. Uz ked ti to oznamoval sa mal zarazit a uvedomit si aku debilinu hovori.

lucky_k
11. apr 2022

Ja ťa chapem ako to myslíš a všetko čo robíš je v poriadku ale teraz nastala situácia, v ktorej ti dal najavo, že si ťa neváži a neberie ťa tak, ako ty jeho. Tiež niesom zástanca rozchodu hneď ale v tomto prípade by som tak urobila, pretože toto mi signalizuje koniec jeho pretvarovania. Veľa žien tu na MK opisuje ako sa chlap zmenil skoro zo dňa na deň, keď už boli deti, zmenili si im zrazu priority, čo myslíš, ako sa bude správať ten tvoj po viac rokoch? Už teraz ťa nemá za prioritu, keď si bude už tebou úplne istý - po svadbe, či deťoch, bude si robiť úplne čo chce. Určite sa zamysli nad jeho správaním.

autor
11. apr 2022

@melanta ale v čom mi nie je pomoci? Napísala som, že toto je prvýkrát, čo sa niečo takéto stalo. Svoje som mu povedala, prať a variť mu nemienim ani sa s ním baviť, kým sa neuvedomí. Pre mňa toto zas nie je po dvoch rokoch vzťahu zas dôvod na rozchod, hoci sa mi to samozrejme nepáči a očakávam, že si to uvedomí. Môj priateľ zas nie je sprostý, len niekedy nad vecami dostatočne nepremýšľa. Nikdy predtým sa nestalo, že by uprednostnil kamarátov predo mnou, skôr naopak, preto sa s ním po prvom ,,skrate” rozchádzať nebudem, ale samozrejme, budem si odteraz na to dávať väčší pozor.

siska53
11. apr 2022

No to je dobry debil!

janinah
11. apr 2022

A po velkej noci sa vrátiš,predpokladám zas vlakom a vbehneš mu do náručia?"Tichá" domácnosť skončí a všetko bude ok?Ty prať a variť a podvedome čakať,kedy zas niečo podobné vyvedie....no,ak myslíš....chce to min. veľmi vážny rozhovor o vás dvoch.
Veľa slz by sa ušetrilo,ak by ženy rozmýšľali,nemuseli sa učiť z vlastných chýb,trochu počúvali čo im píšu "staré vydry",ktoré už tie chyby porobili ...no,ale ,sorry,ty máš ideálneho chlapa,len raz mu šiblo.....tak veľa šťastia

lucky_k
11. apr 2022

Pozor si urcite davaj ale po tvojej reakcii si ho da i on v buducnosti, ale tento jeho charakter sa urcite v buducnosti prejavi, pretoze poslat na nocny vlak priatelku s ktorou je 2 roky, pricom on ide presne do toho isteho mesta v rovnaky den, je bezcharakterne. Prepac, nepoznam ta ale kto ti ma byt blizsie ako on ?