icon

Môžem sa počas operácie nevedomky pomočiť?

28. aug 2024

Idem prvýkrát na operáciu, bude trvat max tri hodiny. Môžem sa počas nej pomocit?

Strana
z2
slecnazkosic
28. aug 2024

Budete mať cievku zavedenú do moč.mechúra takže nie

zuzanockamt
28. aug 2024

Áno. Ak nebudeš cievkovaná.

autor
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
28. aug 2024

Cievka je v pohode, dá sa to vydržať.

stellarstar
28. aug 2024

Nie nie je možné byť necievkovaná, keby zákrok trval 15 m tak netreba ale pri veľkých treba a i tak nič nebudeš cítiť keď už budeš spať

pribinak
28. aug 2024

Nemusíš byt cievkovana. Od polnoci nebudeš nič piť, tesne pred operáciou sa estw pôjdeš vycikat, takze mechúr bude prázdny

Cievkovanie môžeš odmietnuť

minenkak
28. aug 2024

A keby si aj cikla,čo by sa stalo

petulka2021
28. aug 2024

@stellarstar ja som cievkovaná nebola a zákrok trval hodinu , je to individualne, veď preto je človek nalačno

adri266
28. aug 2024

Cievku Ti zavedu, ked uz budes uspana, nebudes nic citit.

katka2602
28. aug 2024

Operácia žlčníka a cievku som nemala. Pitie do polnoci s potom už nie, ráno WC a hotovo.

ki_ki2
28. aug 2024

@adri266 ako kde , niekde cievku zavádzajú pred uspaním v plnom vedomí. Ale za mňa nič hrozné teda .. par sekundová záležitosť

lneviemmeno
28. aug 2024

To zavádzanie cievky u ženách vacsinou neboli, keďže máme krátku močovú trubicu, u mužov to je bolestivé, keďže ju majú dlhšiu. (Skúsenosť z praxe). Je to pár sekundová záležitosť a ja som to takmer necítila.

earlgrey
28. aug 2024

Ja som ju mala zavedenú aj pri pôrode 🫣

minenkak
28. aug 2024

Napíše mi niekto prečo sa niekto toto pýta? Veď operácia,spravím čo treba a keď spím,už nič neovplyvním

svetlonos
28. aug 2024

@earlgrey
preboha a to prečo?

earlgrey
28. aug 2024

@svetlonos Netuším 🤣 rodila som v zahraničí a potom ešte po pôrode som jeden deň to mala a až potom dali preč...

pe_mi
28. aug 2024

Ahoj, vôbec ale že vôbec to tam nikto nerieši.aj ty sa na to vykašli.je to nemocnica.su to pre nich uuuuuplne bežné veci.pre nás možno nepríjemné ,ale prežiješ to
Ja som napr typ, ktorý to berie vyslovene takže su tam na to zvyknutí ,ten personal

pribinak
28. aug 2024

@minenkak zbytočne riziko infekcie

pribinak
28. aug 2024

@lneviemmeno ale boli a ešte ako

lneviemmeno
28. aug 2024

@pribinak asi ako koho, hovorím, mám to z praxe, pracovala som na urologickom oddelení, čiže som zavádzala kľudne aj 10 katétrov za deň a väčšinu žien to vôbec nebolelo, niektoré ani nevedeli, že som ho už zaviedla. Ja tak isto, skoro nič som necítila

minenkak
28. aug 2024

@pribinak ako z čoho

michaela329
28. aug 2024

Budeš mať cievku, ja som cikla pri jej vyberaní, nikto z toho tragediu nerobí, sú to zdravotníci a zvyknutí aj na horšie. Neboj sa. Cievka ma nikdy nebolela a nemala som ani problémy. Operovana trikrát.

pribinak
28. aug 2024

@minenkak nemocnica je plna baktérií ktoré sú odolne voči ATB

nikpa
28. aug 2024

Môžeš odmietnuť, rady ti tu už dali... Ja som z cievky počas sekcie 2x dostala zápal a nikdy viac už by som si to nedala zaviesť. Nehovoriac o tom ako ma to pri zavádzaní bolelo. Možno niekto si povie, že mi hrabe ale pre mňa bolo cievkovanie a doba keď som to musela mať, najhoršie pri oboch pôrodoch 🙈

minenkak
28. aug 2024
pribinak
28. aug 2024

@minenkak mat a nemať infekciu Mocaku a močových ciest je sakra rozdiel, ak toto nechápeš, tak mi už ani nepis, škoda času s tebou debatovať

minenkak
28. aug 2024

@pribinak ako pri operácii je to asi to najmenej čoho sa treba báť

pribinak
28. aug 2024

@minenkak keď myslíš ….za mna zbytočne riziko

rosavia
28. aug 2024

Ja som nemala a operacia trvala vyse 4 hodin. Ziadne tekutiny a teda ani nic na jedenie tusim od polnoci.

cecilia29
28. aug 2024

Ja som mala 2 operácie. Slepak polhodinka a ruka hodina a pol. Pri druhej mi už na sálu dali tie jednorazove nohavičky a nebola som cievkovana. Teda neviem o tom .

Strana
z2