icon

Môžem si vziať niečo proti stresu pred magnetickou rezonanciou?

21. apr 2024

Ahojte. Mám z toho stres, klaustrofobicky pocit. Rada by som si predtým dala nejakú "premedikáciu", ale netuším či môžem a čo .. Nepoužívam neurol ani nič podobné, ale niečo by som rada mala v zálohe. Bojím sa, že začnem stresovať (ako keď mi pichli anestézu pri cisárskom, a riadne mi klesol tlak zo stresu, alebo keď som omdlela pri očkovaní len preto, že som sa tak bála injekcie...) - tak to chcem nejako vopred ošetriť... Prosím poraďte.

viestta
21. apr 2024

konzultuj to s lekarom, pripadne ked tam pojdes povedz nech ti nieco na ukludnenie daju

janinah
21. apr 2024

@viestta tam to už bude neskoro
..opýtaj sa svojho dr.my ti nemôžeme radiť nepoznáme tvoj stav liečbu...
Ak máš skutočnu klaustrofobiu tak ti zrejme nepomôže oblbovak..ale zas až tak celkom uzavretý ten valec nie je....skús sa v hlave pozitívne nastaviť

vvvvb
21. apr 2024

Mne dali hromadu oblbovákov, už si ich ani nepamätám a nakoniec neboli nutné, lebo má vložili nohami dopredu, do toho tunela. Ale stresy som tiež mala riadne, keď som tam šla prvý raz.
Takže, neboj, zvládneš to.

autor
21. apr 2024

@janinah nemám skutočnú klaustrofobiu, ale viem, že sa zo stresu viem vyhecovať, že sa mi začne ťažko dýchať a podobne. Môj zdravotný stav je dobrý, idem len kvôli migrenam, ktoré ani nemávam často. Čiže môžem si dať čokoľvek, ale neviem, či sa čokoľvek môže (v spojení s kontrastnou látkou, netuším, či to nemá nejaké kontraindikácie) a ani nepoznám aké veci existujú. Možno stačí niečo voľnopredajné... Pýtam sa, lebo možno má niekto konkrétnu skúsenosť, čo pomáha na akútne upokojenie.

janinah
21. apr 2024

Persen forte

vvvvb
21. apr 2024

Nuž, potom jedine štamprľa 😀rýchlo a účinne

autor
21. apr 2024

@vvvvb dali ti priamo tam (mám prísť polhodinu vopred), či kto? Obvodný?

viestta
21. apr 2024

@janinah ked som ja isla, tak sa ma tam pytali ci nieco chcem, ci skusime bez.

vvvvb
21. apr 2024

Obvodná s tým, že mi to mali pichnúť na pohotovosti. Len tam to odmietli s tým, že ma nepoznajú a ten oblbovák je dosť silný, takže nebudú riskovať, že čo to so mnou urobí.
Nakoniec som sa na to vykašľala, už bez toho som bola vynervovaná a ešte aby som sa s nimi aj hádala.
A dobre to dopadlo.

slovakboy
21. apr 2024

Nie si prvá s takým strachom z mr. Lekári vedia čo ti dať a bude ti fajn.

koniarova
21. apr 2024

Mala si sa objednať na otvorené mr. Už sú aj také.

alickapusinka
21. apr 2024

Ak idu robiť magnetickú rezonanciu v niektorých prípadoch podľa toho aký orgán pichajú do žily kontrastnú látku aby sa orgán lepšie zobrazil. Ale nie pri každom ale teraz sú už aj otvorene tie MR.

nelca84
21. apr 2024

Staci, ked neotvoris oci. Ja vzdy zavriem, nez sa to so mnou pohne a otvorim az ked ma vysunu von. Uplna pohodka, normalne si tam zakazdym oddychnem, podriemkavam... chodim pravidelne.

autor
21. apr 2024

@viestta fakt sa pýtali? To by bolo super. Aj by som tam zavolala spýtať sa, ale nedá sa tam dovolať, pri objednávaní som tam volala 2 týždne 🙈

autor
21. apr 2024

@vvvvb keď dokelu ja nepijem :D

andrea2323
21. apr 2024

Autorka ak idú robiť len hlavu, tak budeš mať vnútri len tú hlavu kúsok po plecia, nebude to také klaustrofobické 😊 neboj sa nešupnú ťa tam po nohy.. a zavri si kľudne oči a len lež.. ja som raz mala slúchadlá s hudbou a potom som sa pristihla, že si pohmkávam a klepkám rukou, a pritom sa človek nemá moc hýbať 🙈

rastikovalucka
8. jún 2025
@andrea2323

Autorka ak idú robiť len hlavu, tak budeš mať vnútri len tú hlavu kúsok po plecia, nebude to také klaustrofobické 😊 neboj sa nešupnú ťa tam po nohy.. a zavri si kľudne oči a len lež.. ja som raz mala slúchadlá s hudbou a potom som sa pristihla, že si pohmkávam a klepkám rukou, a pritom sa človek nemá moc hýbať 🙈

@andrea2323 urcite nie po plecia, pekne po pas vas tam zasunu, bola som na to.