Mozgová hmla

15. nov 2022

Dobry den, prosim o rady ohladom mojho problemu. Uz skoro 4 roky pocitujem ako keby problemy so sustredenim, citim sa ako za nejakou hmlou, vsetko robim automaticky, ako keby bez rozmyslanie, ked musim nad niecim premyslat prip. sa rozhodovat tak mam pocit ako keby ma to myslenie boli, prosto taky neustaly cudny pocit ze nie som vo svojej kozi a vsetko okolo mna plynie nejako automaticky. Navonok to nie je pozorovatelne, posobim normalne len vo vnutri je to boj.

Som mamicka na materskej, teraz uz par mesiacov pracujem z domu. Problemy sa zacali ked mal syn 2 a pol roka, teraz uz ide mat 6. Ma to stupnujucu tendenciu, zhorsuje sa to. Na zaciatku trvali tieto stavy par hodin a vyspala som sa z toho, potom bol klud.. neskor sa to predlzilo na tyzdne.vtedy ked ma “zaplo” tak to bol prilev energie, bola som to opat ja, normalna bystra bytost. Teraz som uz v tom “stave” hadam rok, som z toho neskutocne frustrovana, a asi niekedy uz mam z toho uzkost. Niekedy k veceru to na chvilku prejde a vtedy sa mi ani nechce ist spat, ako dobre sa citim.. rano je par minut super a potom to zase pride na cely den.. ten rozdiel je obrovsky.

Prosim rady, postrehy🙏 dakujem

Mam za sebou MR hlavy v 2019, CT teraz v oktobri. Podla neurologicky je vsetko ok. Vystrena stitna zlaza-ok. Krv u obvodnej - ok. Kardio-mam extrasystoly, ale nie je to na liecbu. Psychologa riesim, ale skor chcem preverit ci to realne nema nejaku fyzicku pricinu ktoru treba riesit. Bola som aj na biorezonancii - tam mi povychadzali nejake veci ale neviem do akej miery tomu verit, lebo nasledne v krvi mi to vyslo inak.

nikpa
15. nov 2022

Test na boreliózu ti robili? Nieco podobné spôsobuje dlhodobo neliečená borelia. Ale to už môžeš mať vo fáze, že uz ani neprodukuje telo protilátky a vtedy vychádzaju testy falošne negatívne. Skus sa pridať na FB do skupiny borelióza, je tam veľa príspevkov aj o iných príznakoch. Poprípade admin má veľa informácií, môžeš sa aj jeho spýtať.

autor
15. nov 2022

@nikpa dakujem pozriem

livuska124
15. nov 2022

Mne ten opis pripomína depersonalizáciu, derealizáciu. Skús pozrieť na nete opis, či sa v tom nenájdeš.

ivanis267
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1fifinka1
15. nov 2022

mavam nieco podobne, dost sa mi to zhorsilo po 2 covidoch. lekarka mi povedala, ze je to zo stresu a uzkosti, ked ma toho clovek vela, mozog akoby vytesnoval niektore veci. Tiez mam pocit, ze veci robim ako stroj, automaticky, az ma to desi. Vzdy po sebe niekolko krat kontrolujem napriklad vypnutu zehlicku, plyn atd. Robim v praci s peniazmi a je to peklo niekedy. Ja ale mam pocit, ze sa nesustredim, ja myslim pri niektorych cinnostiach na starosti, na to co musim zariadit, vybavit, co ma caka a preto sa ciastocne nesustredim na to co robim a robim to len ako automatiku, stroj. ja ale aj zle spavam, casto sa v noci budim. rano ale vstanem skoro, som plna energie, ale kym pridem do prace, je to horsie. pripisujem to tomu vycerpaniu, mame toho nalozeneho vela, nestihame odpocivat, stale nieco riesime, vsetko chceme stihnut. jednoducho mozog selektuje, nieco vypusta, nieco pusti k nam. tiez mi robili magneticku, vsetky mozne vysetrenia, aj boreliozu, aj vselico. mna aj casto bolieva hlava, akoby z unavy, akoby taky tlak pocitujem najskor za ocami, na spanku, na cele, hlava ako vo zveraku. mozno aj z krcnej. proste to je asi jedno s druhym.

ejbyk
15. nov 2022

Mozgová hmla = intolerancia lepku, laktózy, mliečnej bielkoviny, histaminova intolerancia, nedostatok tráviacich enzýmov!
Smer gastro, budeš prekvapená čo všetko NEdokazu čreva....

1fifinka1
15. nov 2022

Ja určite intoleranciu nemám, potvrdene na gastro. Takže nemusí byť.

autor
16. nov 2022

@ivanis267 som ti velmi velmi vdacna 🙏❤️

betkaulicna
16. nov 2022

Pripínam sa 🙂 tiež ma to zaujíma.

maca2017
16. nov 2022

Aj ja sa pripnem. Tiež fungujem čoraz viac s autopilotom. Všetko fičí okolo mňa bezo mňa....

derdia
16. nov 2022

Ahojte, baby, ja simyslim, ze je to tym, za co vsetko clovek nesie zodpovednost. Proste neviem ako vy, ale ja stale preberam zodpovednost za vsetkych. Chcela by som vypnut, vykaslat sa na vsetko..
Tiez mam niekedy pocit, ze som duchom nepritomna😔😔😔🤦‍♀️
Jednoducho telo a mozog uz nevladze... Tak vypina.

linda9999
13. mar 2023

Ahoj! Už sa to zlepšilo?

linda9999
13. mar 2023

@ivanis267 mňa by veľmi zaujímali tie afirmacie. Kde by som to mohla nájsť?