Môžu mi dať pri operácii bez súhlasu cudziu krv?
Prosím vás, nemáte skúsenosti?. Pri operácii, môžu mi bez súhlasu dať cudziu krv do tela?
@marisoul17 no evidentne nemáš, keď máš potrebu takto reagovať.
Vypisuje sa dotazník či mal covid, či je očkovany a aj spoločnosť vakcíny na očkovanie...zaujimave že to eviduju...najlepšie bude ak si dáš zobrať krv dopredu.
Normalna otazka podla mna. V rodine sa niekto nakazil hepatitidou po transfuzii na Slovensku. V Rakusku pred nedavnom zomrela zena na malariu po transfuzii krvi pri operacii.
Nie, ty nemôžeš byť o niečo múdrejšia. U teba to proste nejde.
Chodím darovať krv a nikto sa ma nepýtal na očkovanie.
@zuzanka.zuzu
k tomu "PS:" - no oni realne v tom mentalne tak ziju. Poznam exotov, co nezaplatia kartou, aby ich "nevystopovali" a pritom su pajkovia ako ja... politicky, ekonomicky uplne bezvyznamni ludia... A niekto s ucnovkou v hornej dolnej ma realne pocit, ze je sledovany, lebo "on odhalil pravdu" 😀
To som vás dnes pobavila..😯🤔 musíte mať všetky nudný, úbohý život, ktoré nemáte čo robiť,len urážať ľudí na diskusiách-niektore matky detí?🙉hanba... keď sa na niečo niekto spýta,odpovedzte,ano,nie,a keď neviete slušne odpovedať,tak rolujte ďalej, keď už sa tak nudíte..
Už to ďalej nečítam,vypinam upozornenie
autorka,
ked mas taky pekelny strach z ockovania, odporucam ti nechodit na ziadne operacie, a nedovolit aby sa ta niekto na operacnom stole "zmocnil" a daval ti akukolvek chemiu.
Ked budes mat rakovinu, vezmi oriesky 😉 a nezatahuj nas zdravotnicky system. A pohrebne sluzby potrebuju z niecoho zit, ale hlavne - nezapredas sa 😉
Neviem ako na sk, ale u nas v nemecku sa toto podpisuje pri anesteze, ci suhlasis s transplantaciou krvi (a teda ked nie,ze zomries)- podpisuje sa informovany suhlas. Ockovanie sa tu sleduje len do takej miery, ze dotycni musia mat zakladne povinne ockovanie aktualne (a teda na 100% by si tu dostala od niekoho, kto na koronu ockovany je).
a to ze Ta bude nahodou operovat niekto ockovany nevadi?
@zmrzlinka2021 kde si čítala, že má pekelný strach z očkovania? Ja som to teda nikde nenašla a to som si to pozrela dvakrát. Transfúziou môžeš získať aj iné choroby, ktoré sa netestujú, predstav si. V čase keď moja mama dostala transfúziu krvi, sa ešte HIV netestovalo a už dávno sa o AIDS vedelo, predstav si. Okrem toho, že máš tendenciu zveličovať, tak aj rada urážaš druhých, ktorí majú iný názor od tvojho a ponižuješ ich, čo je dosť prízemné. Hlavne, že ty si tá múdra, neomylná a druhý s iným názorom od tvojho je automaticky blbý.
A namiesto normálnej odpovede či rady ,, radíš" dať si na rakovinu oriešky a nezaťažovať zdravotnícky systém. Naozaj úbohá odpoveď, gratulujem. 👍
Mne dávali transfúzie ale nikto si nepýtal žiaden suhlas
Nie kazdemu je umoznene darovat krv samemu sebe..a ano daju, davaju aj jehovistom hoci ju odmietaju, nechaju nech sa im pohorsi ze nevedia o sebe a podaju im
Ja mám tiež rešpekt pred cudziou krvou,poznám chlapca, ktorému dali krv a tá krv bola nakazená AIDS...
Bol to mladý chalan..
Uz sice necitas upozornenia, ale v Cesku existuje cosi ako "vopred vyjadrena vola", moj svagor lekar na internom si o tom cital brozuru. A vraj je to toto ze vopred povies, ze nerobte na mne nejake ukony, nedavajte mi transfuzku...
A vy tuto ostatni by ste si mohli kuknut video Krv ockovaneho pod mikroskopom ceskej hematologicky M. Waksmundskej. Na konferencii vyzvali publikum na odobranie kvapky krvi z prsta, dali na sklicko... tam teda boli smakocinky ... najma nepohyblive, pozrazane cervene krvinky
Ak nesúhlasíš tak nemôžu ale následky si budeš niesť ty sama
@panonia nič také v dotazníku nie je, ani sa na to nepýtajú. Ten dotazník je rovnaký všade, nech sa páči, je aj voľne dostupný na webe https://www.ntssr.sk/web/dotaznik
Očkovanie fakt nikto neskúma.
Pozrite sa je tam napísané ake su podmienky darovania krvi, je tam spomenute očkovanie na kovid? Je. Je tam napisany názov vakcin? Je . A ano v dotazniku je len očkovanie, ale v podmienkach je spomenute očkovanie na kovid.
Súhlasím s tebou. Tiež by mi nebolo jedno, koho krv dostanem. Sesternica rieši umelé oplodnenie v reprofite a jedna z otázok v dotazníku pre muža bola...ste očkovaný proti covid? Zvláštne, že sa nepýtali na očkovanie proti kiahnam...hm.
@aandrea9 moj nejaky taky lajicky nazor - ked sa zaockujes, mozes mat horucku a ta vplyva na kvalitu spermii. Pri tomto ockovani bolo pomerne caste mat nejaky takyto vedlajsi ucinok. A spermie sa tvoria 3 mes pred … takze ak isli robit aj testy, tak aby vedeli ci je tu moznost, ze spermie su nejak poskodene atd.
A teda pytali sa na dovod otazky? Predpokladam ze ano. Co im povedali?
Ja som dostala krv v júni 2024 po TEP kolena až tri a odvtedy mám,ale sakra problémy.A zrovna dnes sme sa o tom rozprávali na ÁRE so sestričkou a veru je to s toho.Myslite si čo chcete.

@autorka a uja google nepoznas? Vela info najdes aj tam, potom uz treba len nejake tie neurony aby sa to dalo vytriedit.
http://www.uvn.sk/pracoviskosub/pracoviska/25/1...